OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΛΚΕ 1-2: ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ



Δεν μου αρέσει να γράφω αμέσως μετά από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού για το τι είδα, επειδή κυριαρχεί μέσα μου το συναίσθημα. Περιμένω μια μέρα, να ηρεμήσω κάπως και μετά συνήθως είμαι έτοιμος να μιλήσω αναλυτικά. Για το προχθεσινό παιχνίδι, ενώ έχουν περάσει 2 μέρες, δεν νιώθω ακόμη σίγουρος πως θα διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Αυτό που είδαμε, ήταν τρομακτικό και σε κάθε περίπτωση, παρά τη γενικότερη αίσθηση αρκετών που ''τα ξέρανε'', μη αναμενόμενο.
 
Να ξεκαθαρίσω πως για'μένα δεν έχει κανένα νόημα να αναλωθούμε σε ατομική κριτική της απόδοσης των παικτών. Το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες, απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο πάντοτε. Αν παίζαμε με τη Βαλένθια ή τη Μάντσεστερ Σίτυ, θα λέγαμε άλλα, όμως εδώ υπήρχε απέναντί μας μια ομάδα ποιοτικά ανώτερη μεν, τακτικά στην καλύτερη περίπτωση μέτρια δε. Και καταφέραμε να την κάνουμε να φαίνεται μεγαθήριο και άτρωτη.
 
Ό,τι γράφεται εδώ και όσα θα ακολουθήσουν, γράφονται με πνεύμα στήριξης προς τον προπονητή. Τι θα πει ''στηρίζω τον προπονητή''? Θα πει δεν θέλω να φύγει. Πρέπει να τον εμπιστευτούμε και να τον αφήσουμε να δουλέψει. Το να πούμε όμως ότι τον αφήνουμε να δουλέψει, δεν σημαίνει πως θα κλείσουμε τα μάτια μας στα λάθη του. Πόσο μάλλον όταν εδώ δεν μιλάμε για απλά λάθη, αλλά για εγκλήματα σε επίπεδο διαχείρισης του παιχνιδιού και στησίματος της ομάδας.
 
Είχαμε αναφέρει από εδώ μέσα και παλιότερα το πλάνο που κατά την άποψή μας φαινόταν ότι είχε στο κεφάλι του ο Ζαρντίμ. Εν πολλοίς, ήταν και είναι ένας λάτρης του στυλ παιχνιδιού των ομάδων που προπονεί ο Μουρίνιο.
 
Το πλάνο όμως, από μόνο του, δεν λέει κάτι. Αυτό που μετράει είναι η εφαρμογή του. Υπάρχει ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι εφαρμόστηκε αυτό το σχέδιο προχθές με τη Σάλκε? Γράψαμε αρκετές φορές πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πού και αν θα πιέσουμε. Η πίεση ψηλά δεν είναι φετίχ. Θες να μεταφέρεις την γραμμή άμυνάς σου 15 μέτρα πίσω? Θες να την βάλεις μέσα στην περιοχή σου, αφού δεν εμπιστεύεσαι την ταχύτητα των στόπερ σου? Κάν'το, αλλά όπου και να την βάλεις αυτήν την γραμμή, παίξε άμυνα. Το να παρατάσσεις τους παίκτες στο γήπεδο και να τους δίνεις εντολή να καλύπτουν έναν χώρο, δίχως να τον παρατάνε σχεδόν ποτέ, θα σε οδηγήσει στο να γίνεις ρόμπα από μια γρήγορη ομάδα, ακόμη κι αν μαζέψεις όλη την 11άδα στη μικρή σου περιοχή, αφού θα αφήσεις κενά και οι ταχύτατοι αντίπαλοι θα τρυπώσουν εκεί. Άμυνα δίχως βοήθειες και ντουμπλαρίσματα, δεν υφίσταται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όπως και δεν υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο εντολή ''κλέψτε με κάποιον τρόπο την μπάλα και ανεβείτε μπροστά να βγούμε στην κόντρα''. Οι κόντρες που στήνει η Ρεάλ, στηρίζονται σε ανάπτυξη από τα άκρα, όπου υπάρχει η πολυτέλεια του χώρου, της ''άπλας'' που λέμε, με δύο και τρεις παίκτες να βγαίνουν από εκεί και να φτιάχνουν καταστάσεις δύο και τρεις εναντίον ενός στον κενό χώρο, με το που κλέψουν την μπάλα. Για να φτάσουμε όμως εκεί, αρκετοί από πίσω μοχθούν να κλέψουν την μπάλα. Πώς? Συγκλίνοντας εκεί που παίζεται η μπάλα. Ορμώντας εκεί που παίζεται η μπάλα. Αν δεν πας πάνω στην μπάλα και περιμένεις να την χάσει ο αντίπαλος, στην Ελλάδα θα είσαι άρχοντας, αλλά στην Ευρώπη θα εκτεθείς. 
 
Ακούω αρκετούς στο ραδιόφωνο τις τελευταίες ημέρες να στέκονται ιδιαίτερα στην τριάδα των χαφ άξονα που βάλαμε. Μοντέστo-Μανιάτης-Φουστέρ έπαιξαν και για πολλούς ''δεν κάνουν, άμπαλοι είναι και λίγοι''. Αυτοί οι ''άμπαλοι και λίγοι'', μήπως πέρυσι ήταν βασικοί στο Βελοντρόμ και κυριάρχησαν απέναντι σε Ντιαρά-Σειρού-Καμπορέ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου? Αυτοί οι ''άμπαλοι και λίγοι'', μήπως έπαιξαν απέναντι στην Άρσεναλ στο Καραισκάκη και στο πρώτο ημίχρονο την κονιορτοποίησαν? Μήπως η περυσινή Μαρσέιγ είναι λιγότερο πειθαρχημένη ομάδα από την προχθεσινή Σάλκε ή μήπως η περυσινή Άρσεναλ υστερεί σε ταχύτητα ανάπτυξης από τη φετινή Σάλκε? Γιατί εκεί δεν εκτεθήκαμε σε κόντρες και συνολικά ήμασταν πιο δεμένοι ως ομάδα, ενώ προχθές παρουσιάσαμε εικόνα που προκαλούσε οίκτο? Μήπως επειδή οι παίκτες δεν είχαν τις κατάλληλες οδηγίες? Μήπως επειδή δεν ήξεραν τι να κάνουν και απλώς κάλυπταν το χώρο που τους είχε ανατεθεί, δίχως να στηρίζει ο ένας τον άλλον, δίχως αλληλοβοήθειες με λίγα λόγια? Το ποδόσφαιρο, όποια τακτική κι αν επιλεγεί από έναν προπονητή του, είναι ομαδικό άθλημα. Ομαδικό άθλημα δίχως συνεργασίες δεν υπάρχει. Αποτέλεσμα ήταν όλες, μα όλες οι δεύτερες μπάλες να πάνε στη Σάλκε. Αν δεν παρατάς τη θέση σου για να πας προς την μπάλα να την διεκδικήσεις, αναπόφευκτα θα την πάρει ο αντίπαλος. Εξαίρεση ο Φουστέρ, αυτό το ακατέργαστο διαμάντι τακτικά, που προσπαθούσε να τρέξει όπως πέρυσι, όντας μάλλον στον αυτόματο, γι'αυτό και αντικαταστάθηκε. Κίνηση ματ, αφού έκτοτε το κέντρο μας αναζητείται από το Χαρδαβέλλα.
 
Δεν υπάρχει κανένα ποδοσφαιρικό μοντέλο στον πλανήτη γη, όπου όταν αμύνεται η ομάδα, ο κόφτης, το 6άρι, αυτός που υποτίθεται παίζει μπροστά από τα στόπερ, δεν πατάει περιοχή για να γίνει τρίτο στόπερ. Ο Πέπε, όποτε παίζει αυτόν το ρόλο στη Ρεάλ, στα ντέρμπυ με την Μπαρτσελόνα για παράδειγμα που βλέπει ο πιο πολύς κόσμος, μένει στατικός? Μήπως κινείται διαγώνια, κάθετα, οριζόντια, παράλληλα, ανάσκελα και μπρούμυτα, προσπαθώντας να κόψει ό,τι κινείται, όπου κι αν κινείται, τριγύρω από την περιοχή? Είδατε προχθές το Μοντέστο να το κάνει έστω μία φορά? 
 
Δεν υπάρχει κανένα ποδοσφαιρικό μοντέλο στον πλανήτη γη, όπου οι ακραίοι μπακ μένουν δίχως κάλυψη σε όλο το παιχνίδι. Κατανοητό το να μην γυρίζει ο Αμπτνούν να στηρίξει τον Τοροσίδη/Χολέμπας και ο Μασάδο τον Χολέμπας/Τοροσίδη, ώστε να φύγουν αμέσως στην κόντρα αν πάρουμε την μπάλα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να συγκλίνουν σε θέση ακραίου μπακ οι εσωτερικοί μέσοι, Μανιάτης-Φουστέρ. Προχθές ούτε αυτοί το έκαναν, ενώ δεν στήριζαν και την επίθεση. Είχαν εντολή να κινούνται σε έναν ακαθόριστο χώρο στο κέντρο, από όπου δεν θα έφευγαν ούτε με πυροβολισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να το πάρουν γραμμή οι ακραίοι μπακ της Σάλκε και να αρχίσουν να κατεβαίνουν προς την περιοχή μας, βάζοντας στη μέση τους Τοροσίδη-Χολέμπας συνεχώς. Πάλι καλά που αμυντικά κρατήσανε κάπως την πτέρυγά τους, γιατί αν δεν βρίσκονταν σε υποφερτή μέρα, δεν ξέρω πόσα θα μαζεύαμε. Από το χρονικό σημείο που το αποφάσισαν οι Γερμανοί, χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα οριστικά και αμετάκλητα.
 
Δεν υπάρχει κανένα ποδοσφαιρικό μοντέλο στον πλανήτη γη, όπου ο ένας από τους δύο ακραίους επιθετικούς παρατάει τη θέση του μονίμως και συγκλίνει, ενώ κανείς δεν τον καλύπτει. Δεν θα πάμε τώρα σε διαγώνιες καλύψεις των ακραίων χαφ ώστε να γεμίσει ο άξονας, ούτε σε τριγωνικές επιθέσεις, με ανέβασμα έξτρα παίκτη από τον άξονα για να βγει στον κενό χώρο, πράγματα που για τον τωρινό Ολυμπιακό είναι πολυτέλειες. Τα απλά πράγματα λέμε. Συγκλίνει κάποιος. Ποιος τον καλύπτει, αν χαθεί η μπάλα? Στα τοπικά του Πειραιά και της Αθήνας, υπάρχει τέτοια εντολή από τους προπονητές. Χθες υπήρχε? Για να έχουμε καλό ερώτημα, αυτός ο Μασάδο ως εξτρέμ, πόσο χειρότερος του Φετφατζίδη είναι? Δίχως την μπάλα δεν υπάρχει. Με την μπάλα στα πόδια, πάει να κόψει προς το κέντρο και την χάνει. Ο Γιαννάκης κάνει κάτι χειρότερο? Δεν κρίνω το Μασάδο, θα περιμένουμε να τον δούμε και πάνω από όλα θα περιμένουμε να τον δούμε στον άξονα. Η δήλωση πάντως του Μαίου από τον πρόεδρο, ότι ''παίκτες σαν το Μασάδο είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα'', είναι τουλάχιστον άστοχη με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα και κυρίως με βάση τα προχθεσινά. Αν ο Μασάδο είναι πολυτέλεια, με τέτοια έλλειψη τακτικής παιδείας και κίνησης δίχως την μπάλα που δείχνει, ο Μιραλάς που είχαμε μέχρι πριν 1 μήνα, τι ήταν πρόεδρε? Όποιος παρατηρήσει το τι κάνει ακριβώς στη φάση του δεύτερου γκολ ο Πορτογάλος, θα καταλάβει το γιατί τόσο εύκολα βγήκανε με έξτρα παίκτη κοντά στην περιοχή μας οι παίκτες της Σάλκε. Επίσης, για να καταλάβω, οι παίκτες που θα εκμεταλλεύονταν από τα άκρα τον κενό χώρο, όταν και αν κλέβαμε την μπάλα (αν την πετούσαν πάνω μας κατά λάθος οι Γερμανοί δηλαδή), ήταν ο Αμπντούν και ο Μασάδο? Ή μήπως ήταν οι παίκτες που θα πατούσαν περιοχή, για να στηρίξουν τον Τζιμπούρ και να μην τον αφήσουν να μοιάζει αποκομμένος? Είναι αυτοί οι χαφ-εξτρέμ που θα βοηθήσουν μπροστά?
 
Τα στόπερ μας και η αμυντική μας τετράδα συνολικά, κακώς τρώνε τη λέζα σε αυτό το ματς. ΟΚ, υπάρχουν θέματα και πίσω, κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος για παράδειγμα με Μανωλά-Κοντρέρας απόλυτα, όμως παλέψανε με πολύ δύσκολους αντιπάλους ΔΙΧΩΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ και συνολικά ανταπεξήλθαν. Αν βοηθούσε λίγο παραπάνω ο ένας τον άλλον, θα ήταν όλα πιο καλά, αλλά ΚΑΙ για αυτό, χρειάζεται μέριμνα από τον πάγκο. Ποια μέριμνα όμως να δωθεί, όταν ο Χέβεντες στο πρώτο γκολ της Σάλκε, κάνει ένα υγιεινό περίπατο, πηδάει μόνος του και μας βάζει το γκολ? Αν δεν υπάρχει μέριμνα στα στημένα, να αναλάβουν παίκτες του αντιπάλου οι δικοί μας, τι βοήθειες να δώσει ο ένας στόπερ στον άλλον? Ψιλά γράμματα. ΟΚ, ξεχάσαμε τι θα πει διαγώνια κάλυψη των ακραίων μπακ. Σε λίγο θα ξεχάσουμε και το τι θα πει κάλυψη γενικά.
 
Η εικόνα της ομάδας μέσα από το γήπεδο, έμοιαζε με ένα τουρλουμπούκι, που οι παίκτες ακροβολίζονταν ''κάπου προς τα άκρα'' και όλος ο άξονας ήταν άδειος. Αν δούμε όμως τα στατιστικά του αγώνα, στην αρχική εικόνα της ανάρτησης, θα καταλάβουμε πως η Σάλκε δεν έτρεξε ως ομάδα πιο πολλά χιλιόμετρα από εμάς. Πώς γίνεται αυτό? Απλά τα πράγματα. Σε αυτό το επίπεδο, πολύ σπάνια θα δεις ομάδα να έχει τρέξει 1 και 2 χιλιόμετρα περισσότερα από την άλλη. Δεν μετράει το πόσο τρέχεις, αλλά το πώς τρέχεις ως ομάδα, ως σύνολο. Πόσο κοντά είναι οι γραμμές σου, πόσο σφικτός είσαι. Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται πλάνο, σχέδιο και δουλειά στην τακτική. Προετοιμασία από πριν, με συγκεκριμένες εντολές. Προχθές, υπήρχαν αυτές?
 
Υπάρχει και άλλη ανάγνωση των γεγονότων. ''Με τέτοιους παίκτες που έχουμε, ειδικά με τα λάθη του καλοκαιριού, πού να πάμε? Αν δεν έχεις παίκτες, δεν έχεις ομάδα''. Τα έχουμε πει κι από εδώ εγκαίρως, αλλά χθες, νομίζετε ότι αυτό ήταν το Α και το Ω? Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί θέλουμε αντι-Μιραλάς ώστε να βοηθάει ο ένας χαφ-άξονα τον άλλον μέσα στο ματς και να στήνονται συνεργασίες, κάτι που ούτως ή άλλως δεν γίνεται, αλλά ας το ρωτήσω αλλιώς. Αν ο Ζαρντίμ έδειχνε την ίδια νοοτροπία και είχε το περυσινό ρόστερ στα χέρια του προχθές, η εικόνα του Ολυμπιακού θα ήταν καλύτερη? Εγώ λέω όχι. Μιλάω για εικόνα, επειδή το αποτέλεσμα είναι πάντοτε απρόβλεπτο και διαμορφώνεται συχνά από παραμέτρους που ούτε καν μπορείς να διανοηθείς εξ αρχής. Αν ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ είχε το φετινό ρόστερ, η εικόνα μας απέναντι στη Σάλκε θα ήταν διαφορετική? Εγώ λέω ναι. Η Σάλκε, που κάποιοι την είδαν ''τακτικά διαβασμένη'', για'μένα ήταν ένα άναρχο συνονθύλευμα, όπου η παραμικρή βαθιά μπαλιά αποσυντόνιζε πλήρως το κέντρο της άμυνάς της. Τα δε ακραία μπακ της, έτσι όπως επιλέγουν να προωθούνται, αν βρουν αντίσταση και παίκτες που θα βγαίνουν από εκεί στην κόντρα, θα εξαφανιστούν από το γήπεδο. Πολύ απλά, είναι η ομάδα που μέσα στο γήπεδό της, έφαγε 22 τελικές από μια κάποια Άουγκσμπουργκ πριν 2 εβδομάδες. Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν είχαμε το Μιραλάς χθες, πιστεύει κάποιος ότι θα έκανε τη διαφορά? Πιστεύει κάποιος ότι θα έπαιρνε συχνά την μπάλα, με τη συγκεκριμένη εικόνα του ανύπαρκτου άξονά μας? Μήπως ο Μιραλάς διακρίθηκε λόγω ΚΑΙ του τρόπου παιχνιδιού μας τα δύο τελευταία χρόνια? Μήπως αυτή είναι και η αιτία που ο Μανιάτης, που ΟΡΓΙΑΖΕ επί Βαλβέρδε, φέτος φαίνεται ''κουρασμένος''? Αν δεν του αναθέσεις να κάνει τίποτε, όλη την χρονιά ''κουρασμένος'' θα δείχνει. Και να κλείσω με μια τελευταία ερώτηση. Αν η χθεσινή ομάδα του Ολυμπιακού, με τους ίδιους παίκτες-προπονητή, φορούσε πράσινα, είχε την ονομασία του συνοικιακού σωματείου Κολωνακίου-Αμπελοκήπων και έπαιζε όπως παίξαμε εμείς χθες, με το ίδιο αποτέλεσμα, τι θα λέγαμε? Εγώ θα είχα πέσει από τον καναπέ από τα γέλια. Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην κρυβόμαστε.
 
Ξαναγράφω, δεν θέλω να φύγει ο Ζαρντίμ. Πρέπει να μείνει και να στηριχθεί από όλους, ώστε να μας δείξει το τι αξίζει. Από τις 20 Σεπτεμβρίου δεν κρίνεται κανείς προπονητής, εκτός αν είναι Κετσπάγια και έχει διαλύσει την ομάδα, με τους παίκτες να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα και να φοβούνται να κάνουν σπριντ για να μην τραυματιστούν. Πρέπει όμως να ειπωθούν κάποια πράγματα τώρα, όσο είναι καιρός. Με ένα στραβό αποτέλεσμα, τίποτε δεν χάνεται. Περιμένουμε τη βελτίωση, αλλά για να έλθει, πρέπει να γίνουν τα παραπάνω. Αν δεν υπάρξει δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση, όσο και να περιμένουμε, τα ίδια θα βλέπουμε. Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, ούτε θα κλείσουμε τα μάτια μας για να μην αντικρύζουμε την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Καλό το πλάνο Μουρίνιο που έχει στο κεφάλι του ο Ζαρντίμ και το επικροτήσαμε. Ας το εφαρμόσει όμως σωστά. Και κυρίως γρήγορα, γιατί η πίστωση χρόνου εξαντλείται. Σε δύο εβδομάδες παίζουμε στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ που πετάει 5άρες και 6άρες τελευταία και μοιάζει η καλύτερη Άρσεναλ των τελευταίων 5 χρόνων τουλάχιστον. Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ότι ο χθεσινός Ολυμπιακός θα παραταχθεί εκεί μέσα με το ίδιο στήσιμο και θα έχει την ίδια απόδοση. Καλό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ θα είναι να μην το δούμε αυτό το πράγμα.
 
Υ.Γ. 1 Το πιο σπαστικό πράγμα για'μένα είναι να δικαιώνομαι όταν προβλέπω κάτι στραβό για την ομάδα, όπως με αυτά που έγραψα μετά το φιλικό με τη Νάπολι. Εκεί υπάρχουν ευθύνες και για τη διοίκηση, για τη μη ενίσχυσή μας όπως κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να συμβεί το καλοκαίρι. Δυστυχώς, βλέπουμε μπροστά μας το έργο που περιμέναμε στην πιο extreme εκδοχή του. Πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζαμε και με πολύ πιο ''εύκολο'' αντίπαλο από αυτόν που περιμέναμε να μας εκθέσει.
 
Υ.Γ. 2 Διαβάζω κάτι σχόλια σε αναρτήσεις γνωστών ερυθρόλευκων sites, τύπου redplanet, rednews, gavros κτλπ., από τον κόσμο της ομάδας μας, για την εικόνα της 7, το πόση φωνή βγάζουμε, μαζί με μίρλα για το ''πώς γίναμε έτσι'', ''ας γίνουμε όπως παλιά, έξω οι φλώροι'' κτλπ.. Το μόνο εύκολο είναι να βάλουμε κασέτες με μεγάφωνα να παίζουν και να έχουμε μονίμως ''ατμόσφαιρα''. Μπορούμε να φέρουμε και μπάντα, όπως κάνουν οι ''πρωτοπόροι'' οι Αργεντίνοι, να αρχίσουμε να χορεύουμε και να τραγουδάμε στο πέταλο, λες και είμαστε σε πανηγύρι σε κάνα κωλοχώρι της επαρχίας με την Έφη Θώδη. Αυτός που πάει στο πέταλο, είναι άνθρωπος και όχι μηχανή. Αν βλέπει μπροστά του αυτό το...πράμα, δεν του βγαίνει να στηρίξει με πάθος και με φωνή για 90 λεπτά. Απαιτείται ένα μίνιμουμ προσπάθειας και ένδειξης από την ομάδα προς τον κόσμο ότι ''μπορούμε'', ώστε να αναλάβουμε εμείς να τους σπρώξουμε. Η χθεσινή ομάδα ΔΕΝ μπορούσε και όποιος ήταν στο γήπεδο, το κατάλαβε. Εγώ από το 60' και μετά, άρχισα να βαράω μπουνιές στο πλέξι, ο άλλος έβριζε τη διοίκηση, ο παράλλος προσπαθούσε να στρίψει τσιγάρο κ.ο.κ.. Πρέπει να σε τραβήξει λίγο, κάπως, η ομάδα. Βέβαια, υπάρχει και άλλη εξήγηση για την εικόνα του γηπέδου. Την αναλύσαμε πριν λίγες μέρες. Με 25άρια εισιτήρια, δεν τσουλάει η δουλειά. Πατατάκηδες, βουλευτές και μοντέλα θα σκάνε, μπας και βγουν καμιά φωτό να την ανεβάσουν στο fb. Αυτοί θα φωνάξουν? O BΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ πρέπει να το δει το θέμα.
 
Υ.Γ. 3 Είδα και άκουσα αρκετούς σαλίγκαρους αντικειμενικίδηδες που έκραξαν τον κόσμο επειδή αποδοκίμασε το ταγάρι με τα κόκκινα μάγουλα. ''Το γκολ που έβαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε και σκύλιασε όταν του το ακύρωσαν άδικα. Τι θέλατε να κάνει ρε? Πόσο κάφροι είστε''. Έτσι λένε αυτοί που δεν έχουν τσίμπλα στα μάτια. Εμείς με τις παρωπίδες, είδαμε ένα μπουγατσοβλαχάκι να προκαλεί από το πρώτο λεπτό, να ψάχνεται να μανουριάσει με παίκτες μας, να μιλάει στο διαιτητή ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, να κάνει γελοίες γκριμάτσες προς όλους και να σφίγγεται να αποδείξει πως δεν είναι γαύρος. Αυτά, Κυριάκο, δεν τα έκανε ούτε η Σωτηρούλα στο Καραισκάκη. Την επόμενη φορά που θα έρθεις σε αυτό το γήπεδο, αν έχεις την ίδια συμπεριφορά, σε βλέπω να αλλάζεις αεροπλάνο και προορισμό. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση που τον βράβευσε. Για ποιο λόγο ακριβώς βραβεύτηκε πρόεδρε ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ? Προσέφερε κάτι πέραν της χολής προς τον Ολυμπιακό σε κάθε ευκαιρία?
 
Υ.Γ. 4 Το σπαστικό ''πάμε για το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο πρώτος στόχος'', μετά από κάθε ευρωπαικό στραπάτσο, εγώ δεν το αντέχω. Δεν το αντέχω ούτε από ολυμπιακούς δημοσιογράφους, ούτε από το Σάββα Θεοδωρίδη. Αν σε αυτόν τον όμιλο η πρόκριση στους 16 θεωρείται άπιαστο όνειρο, ας το κλείσουμε το μαγαζί. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αποφορτιστεί η πίεση γύρω από την ομάδα και να τονωθεί το ηθικό των παικτών. Με τέτοιες ΓΕΛΟΙΕΣ δηλώσεις και γραπτά, πιο πολύ τα νεύρα του κόσμου τεντώνουν. Και βέβαια, ο Ζαρντίμ θα κριθεί σε σχέση με την πρώτη χρονιά του Ερνέστο και όχι με την τρίτη του, την περυσινή δηλαδή. Στην πρώτη του χρονιά είχαμε 4-5άρες σε Χέρτα-Μπενφίκα στην Ευρώπη. Τώρα τι θα έχουμε? 
 
Υ.Γ. 5 Η ομάδα θέλει στήριξη. Η γκρίνια και η κριτική, ΟΧΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, είναι για το ίντερνετ. Στο γήπεδο πρέπει να είμαστε δίπλα στους παίκτες και στον προπονητή, όποιος κι αν είναι αυτός. Ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε, πάμε ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ, αρχής γενομένης με τον Πανθρακικό, ώστε να κάνουμε εμείς τουλάχιστον από τη μεριά μας, ως κόσμος, ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε την ομάδα και να την βοηθήσουμε να πιάσει το όποιο ταβάνι έχει φέτος. Το ταβάνι όμως θέλουμε να το δούμε και έξω, στην Ευρώπη, όχι απέναντι στον Μπαικαρά και στο Ναπολεόνι μόνο.
 
Υ.Γ. 6 Πρασινοκίτρινες φυλλάδες, αναμενόμενη η χολή σας, αλλά θα ασχοληθούμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ άλλη ώρα με εσάς. Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι ΔΕΚΟ τώρα. 

Σχόλια

Εικόνα Gavrontas

O,τι πιο ΓΑΥΡΙΚΟ, ο,τι πιο ποδοσφαιρικο, και συναμα ψυχραιμο και λογικο εχω διαβασει απ' το ματς με τη Σάλκε και μετα.

Ομως, δυστυχως, συγγαυρε, αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τον πολυ κοσμο της ομάδας.
Που έπεσαν σαν ορνια (γυπες δηλ, μην το παρετε στραβα..) να ξεσκισουν προπονητη και παιχτες