ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Πριν λίγες μέρες υπέπεσε στην αντίληψή μας ένα αφιέρωμα της αδέσμευτης σελίδας των οργανωμένων οπαδών -και όχι μόνο- του ΠΑΟ.
 
Εμφανής η πρόθεση του συντάκτη να παρουσιάσει το παναθηναικό γενεαλογικό δένδρο του Ανδρέα Βγενόπουλου, εμφανίζοντάς τον ως γνήσιο Παναθηναικό, σε αντιπαράθεση ας πούμε με τον Τζίγκερ τον ουρανοκατέβατο. Τα εσωτερικά τους δεν μας απασχολούν και δεν θα τα πιάσουμε. Θα ασχοληθούμε με την προσπάθεια παναθηναικής ηρωοποίησης της οικογένειας Βγενόπουλου, αρχής γενομένης από τον παππού του και συνονόματο Ανδρέα Βγενόπουλο, που διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣΑ. Τι άποψη είχε ο γνήσιος Παναθηναικάρας αυτός παράγοντας για τον κόσμο του Ολυμπιακού?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 18-12-1965
 

 
Φανταστείτε μόνο αντίστοιχη δήλωση να είχε κάνει στο παρελθόν μέλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Πώς θα εξεγείρονταν όλοι οι ''αδέσμευτοι'' πράσινοι οπαδοί? 
 
Το θέμα είναι άλλο, όμως, όπως είπαμε. Στο απόσπασμα για τον παππού του Ανδρέα Βγενόπουλου, αναφέρεται πως ακόμη και το ΦΩΣ τον εκθείαζε. Ας δούμε λοιπόν ένα μικρό δείγμα του υμνολογίου που αφιέρωνε το ΦΩΣ στην δράση του εξόχου αυτού παράγοντος
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-1-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 31-1-1958
 

 
Ποιος ήταν όμως αυτός που διατηρούσε κατάστημα αθλητικών ειδών και σύμφωνα με το ΦΩΣ δεν μπορούσε ταυτόχρονα να είναι σε διοικήσεις Ενώσεων και Ομοσπονδιών στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως βλέπουμε στο κάτω τμήμα και στα δύο πρωτοσέλιδα? Για ποιον χτυπούσε η καμπάνα?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-10-1958
 

 
Είπαμε ότι ο γκεμπελισμός και η διαστροφή της πραγματικότητας έχουν και κάποια όρια. Εδώ είδαμε ένα απειροελάχιστο δείγμα του τι εστί Βγενόπουλος και πώς τον ''αποδεχόταν'' ο Ολυμπιακός κόσμος στο σύνολό του, τον καιρό της δράσης του. Στο μέλλον, όταν ανοίξουμε το φάκελο με τα αφιερώματα στην ΘΡΥΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1953-'59 και πώς πολεμήθηκε από τις τότε αρχές του ποδοσφαίρου αυτή, όπως και στην ιστορική εξαετία 1959-'65, που οργίασε ο βαλιτσοφόρος παράγοντας Μαντζεβελάκης, με την ανοχή και την προτροπή των Βγενόπουλου-Νικολαίδη, υποσχόμαστε πως θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
 
Υ.Γ. Εν καιρώ θα δούμε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Βγενόπουλου. Ρε τους παναθηναικάρες, που ''άδολα'' και ''αγνά'' πάνε να τους καθαγιάσουν. Είπαμε και πριν, εδώ όταν θα μπαίνετε, θα παίρνετε ΒΙΞ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΜΑ. Τον οισοφάγο σας να προσέχετε από τα μπουκώματα...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Κανονικιά ρε.... Φουσκωμένη σαν οκτώ μηνώ έγκυος!!!

Εικόνα red apple

Τί μου θύμισες τώρα, Σάββα

Ήμουν 22 ημερών και με είχε πάει ο πατέρας μου και μου πήρε την πρώτη μπάλα Hungaria από το κατέστημα του κυρ Αντρέα!!!

χιχιχιχι!!!

Εικόνα savvas gridlock

Kαλή ήταν ή ξεφούσκωτη? Μπας και ήθελε τρόμπα?

Εικόνα clark gheibol

xaxaxa

Εικόνα Hank

Χαχαχαχαχαχαχα