(ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ)ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΜΕ ΡΕ!




Tα τελευταία δυο χρόνια περίπου έχω νιώσει στο πετσί μου τι σημαίνει να ζεις στο εξωτερικό και εκτός από την οικογένειά σου, τον ήλιο, την θάλασσα, το φαγητό ...να σου λείπει και το ΟΞΥΓΟΝΟ σου, ο Θρύλος. Έχω δει πως είναι να βγάζεις διαρκείας σε ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη ενώ ξέρεις πως θα λείπεις, παραμυθιάζοντας έτσι τον εαυτό σου ότι καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν θα’σαι κι εσύ εκεί! Όπως ακριβώς ήσουν τα προηγούμενα χρόνια, μη αποχωριζόμενος την αγαπημένη σου συνήθεια. Η τηλεόρασή που για χρόνια ήταν άγνωστη λέξη, τουλάχιστον για τα εντός έδρας παιχνίδια, έχει πλέον αποκτήσει άλλο «ειδικό βάρος». Mαζευόμαστε για τους αγώνες και το «ποιος παίζει», «πού παίζει» και πολλές φορές «πώς παίζει» φαντάζουν δευτερεύοντα. Την ερυθρόλευκη θέλουμε να δούμε - να πάρουμε την δόση μας έστω κι από μακριά!  

Έχοντας περάσει όλο το φετινό καλοκαίρι εκτός Ελλάδος και εν μέσω αναμπουμπούλας στην μπάλα δεν ανανέωσα. Κι ήταν η πρώτη χρονιά από καταβολής του νέου γηπέδου Καραϊσκάκη. Εκεί λοιπόν που ενάμισο μήνα βλαστημούσα την τύχη μου σε γνωστούς και φίλους, εκεί που έπρηζα τον Σάββα να κάνει κουμάντο ώστε έρχόμενος Ελλάδα να’χω πάντα εισιτήριο ... στον αγώνα κόντρα στην Τρίπολη ήλθαν όλα τούμπα. Ήταν από τις λίγες φορές που αισθάνθηκα τόση ξενέρα και τσαντίλα μαζί βλέποντας Ολυμπιακό ...και δεν έφταιγε ούτε η τηλεόραση ούτε η κακή εμφάνιση. Κάνοντας μετά τον αγώνα μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο άρχισα να αναρωτιέμαι «ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΟΙ ΓΙΟΥΧΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΙ ΕΝΙΩΣΑ ΜΑΛΑΚΑΣ;» Σκέφθηκα πόσο «γάμησέ τα» θα ήμουν εαν βρισκόμουν γήπεδο ...σε τι οριακό σημείο θα έφθανα. Πόσο άβολα θα αισθανόταν όποιος έσκαγε με το διαρκείας μου για λογαριασμό μου στο γήπεδο. Καλά που δεν ανανέωσα μάγκες! Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως ένιωσαν ακούγοντας τα «ουουου» όσοι ΓΑΥΡΟΙ βρίσκονταν στο γήπεδο! Γιατί δεν μπορεί, θα υπήρχαν και τέτοιοι. Εμετός σκέτος... 

Να βρίσκεσαι στο 27ο έτος της ηλικίας σου, να’χεις γίνει Ολυμπιακός σε περιόδους που πρωτάθλημα βλέπαμε μόνο στον ύπνο μας ...και να ζεις την ξεφτίλα και την βαζελοποίηση τώρα, ΕΝ ΕΤΕΙ 2012 ΠΟΥ ΓΑΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΜΕ! Γιατί αυτό δεν λέγεται «είμαι καλομαθημένος» ...λέγεται «φόρεσα το κασκόλ με το τριφύλλι, τις γόβες μου, μια ελαφριά πούδρα και πήγα Λεωφόρο». Δυσαρεστήθηκαν λέει ορισμένα αγόρια επειδή κάναμε κακή εμφάνιση. Με γιούχες σκέφθηκαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους μιας και ήταν αργά για να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω! Όξω γαλότσες! Επαναλαμβάνω, είναι εμετός σκέτος στα τέλη της τρίτης δεκαετίας σου να βλέπεις ΧΙΛΙΑΔΕΣ να υιοθετούν συμπεριφορές που  μπαίνοντας στο πέταλο εμένα με έμαθαν να τις κοροϊδεύω. Αυτές ακριβώς τις  συμπεριφορές που ως ΓΑΥΡΟ με διαχώριζαν από τους αλλόθρησκους ...τουλάχιστον μέχρι προχθές! 

Από ότι φαίνεται όμως, άλλαξαν αρκετά πράγματα από τότε και μάλλον εγώ μέσα στην κάβλα μου άργησα να τα πάρω πρέφα. Γινήκαμε όλοι «οπαδοί που μας ενώνουν περισσότερα από κείνα που μας χωρίζουν»! Τώρα μας νοιάζει πιο πολύ να μην μας πουν μαλάκες οι άλλοι και λιγότερο το καλό της ομάδος μας. Συγκροτήσαμε οπαδικό κίνημα λέει με κοινές δράσεις εκτός γηπέδου, με κοινές ιδέες που τις ...διακινούμε ο καθένας στο πέταλό του ανεξαρτήτως χρώματος! Διαβάζαμε σε φόρα «είμαστε πολλοί εμείς οι ...τάδε στην 13, αλλά και στην 7 καλή δουλειά γίνεται». Σαν χθες θυμάμαι τον Αλέκο να κάνει εκπομπή και στο άκουσμα τέτοιων ... «διανοουμένων» που του μιλούσαν για κοινά οπαδικά μέτωπα και παρόμοιες πίπες, να απαντάει «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΤΙ ΛΕΣ; ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΣΑ.» Και λίγα χρόνια μετά γίνανε οι ντροπές των οπαδών σημεία αναφοράς για ορισμένους δικούς μας. Βρέθηκαν Ολυμπιακοί να λένε «υπάρχουν οπαδοί άλλων ομάδων που μας δίνουν συγχαρητήρια για την στάση μας στο τάδε θέμα»  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟ ΘΑ’ΤΑΝ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ! Είχαμε φθάσει να βγάζουμε τους οπαδοπατέρες τους μέχρι και σε δικές μας εφημερίδες! Τους κάναμε να ξεκατινιάζονται, να μαρτυράνε χωρίς ξύλο το πόσο λούληδες και ανίκανοι είναι και εμείς διασκεδάζαμε. Αλλά από ότι φαίνεται, τα γέλια θα μας βγούνε ξινά...

Φθάσανε να πιστεύουν ορισμένοι ότι γιουχάροντας στο γήπεδο βλέπουν καλύτερα τις ελλείψεις και τις αστοχίες στο χτίσιμο μιας ομάδος από τους υπόλοιπους που πήγαν για να φωνάξουν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Δείχνουν πως τάχα μου δήθεν αυτοί δεν τρώνε το παραμύθι και ασκούν πίεση! Άλλη ομάδα υποστηρίζαμε εμείς που γουστάραμε οι όποιες ενστάσεις σχετικά με τις επιλογές της διοίκησης να κλείνονταν ΑΥΣΤΗΡΑ στο δωμάτιο που συζητούνταν ...ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ. Την στιγμή που εμάς μας ενδιέφερε να προστατεύσουμε την ομάδα μας και μόνο ...οι άλλοθρησκοι ήθελαν να το παίζουν οπαδοί με άποψη που συγκρούονται με διοικήσεις(να’χαμε να λέγαμε) και δεν μασάνε κουτόχορτο, πάντα σε βάρος της ομάδος τους. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΠΑΡΤΟΥΖΑ. Γιατί «το κέντρο» ήταν η ομάδα μας - δεν ήμασταν εμείς. Μας έλεγαν οι απέναντι υπαλλήλους και τρίβαμε τα χέρια μας! Που να ξέραμε πως λίγα χρόνια αργότερα δικοί μας θα τσιμπούσαν, θα ζήλευαν την ...δόξα τους και θα’θελαν να τους μοιάσουν!  

Για να πούμε και το άλλο το καλό μάγκες, όσοι από αυτούς τους «ψαγμένους» είναι μιας κάποιας ηλικίας, έχουν να σου πουν χιλιάδες παπαριές για το πως δήθεν στήριξαν την ομάδα στα πέτρινα ενώ μας χτυπούσαν όλοι από παντού. Για το πόσο βράχοι ακλόνητοι στάθηκαν στα δύσκολα, στις εποχές της ...ανυποληψίας! Και  οι ίδιοι τιτάνες του οπαδισμού που πέρασαν τόσα, αισθάνθηκαν εξαπατημένοι και πονεμένοι ...λόγω των κακών εμφανίσεων! Ξανά-μανά ΟΞΩ ΣΤΡΑΚΙΑ! ΟΞΩ ΡΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ! Που να ξέραμε πως παίζοντας μπάλα εμείς αλλού, όντας απορροφημένοι με την εξυγίανση των ερασιτεχνικών μας τμημάτων ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ...θα ξεφύτρωναν ανάμεσά μας «οπαδοί με κουλτούρα» που όμως θα ξεχνούσαν μέχρι και τα βασικά ...μέχρι και την αλφαβητα!

Σταθμοί, ιστοσελίδες και δημοσιογράφοι ερυθρόλευκης αποχρώσεως ασφαλώς και δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Και το λέω αυτό γιατί την στιγμή της κρίσεως, ακόμα και αυτής που δημιουργούμε βγάζοντας μόνοι μας τα μάτια μας ...ΜΙΑ είναι η στάση που πρέπει να τηρούμε εμείς οι ΓΑΥΡΟΙ. Αντί να κεφαλαιοποιούμε τον θυμό και τον εκνευρισμό του κόσμου θα πρέπει να κυριαρχεί η λογική και να του λέμε την αλήθεια ...κι ας τον τσούξει ...κι ας μας κάνει λιγότερο συμπαθείς! 

Red Planet, 08/10, Παντελής Διαμαντόπουλος...
http://www.redplanet.gr/Editorial/pantelis_diamantopoulos/h-perhfania-de-matwnei-pote.1960892.html
 
Έχουμε έναν άνθρωπο που μπάλα ξέρει σίγουρα. Που είναι αποδεδειγμένα Ολυμπιακός και μάλιστα Πειραιώτης. Που χθεσινό δεν τον λες με τίποτα! Που έχει υπερασπισθεί την λογική κατ’εξακολούθησιν! Όταν κι αυτός ακόμα υιοθετεί μια τέτοια άποψη τέτοιες ώρες ...από τους υπόλοιπους τι πρέπει να περιμένουμε;

"Δηλαδή θα κατηγορήσω εγώ έναν οικογενειάρχη που πάει γήπεδο, δίνει τα λεφτά του και θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό να "μαδάει" τον αντίπαλο;"
Κάθε άλλο ...και μάγκας είναι που αφήνει χρήματα στην ομάδα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αρχικώς για τις ζωές μας και για τα σπίτια μας! Μετά για το ποδόσφαιρο που απ'όλους όσους διαθέτουν καρπούζι και μαχαίρι αντιμετωπίζεται ως «προϊόν πολυτελείας» και δεν γινόταν με τίποτα να μείνει απείραχτο. Αυτή είναι η αλήθεια ..τι να κάνουμε τώρα; Δεν θα αναφερθώ στα «πολυμελετημένα» πέτρινα ...στην Ριζούπολη θέλω να πάμε. Πόσοι αντίπαλοι έμειναν «αμάδητοι» για να φθάσουμε προτελευταία αγωνιστική να παίζουμε για ένα μόνο αποτέλεσμα με τον βάζελο; Έναν βάζελο που αρχίζοντας με Πορτογάλο και τότε δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν τον πρώτο καιρό ...καλή ώρα όπως φέτος. Τι μπάλα είχαμε δει καθ’όλη την διάρκεια εκείνης της χρονιάς στην Ελλάδα; Από πόσα κύματα είχε περασει εκείνη η ομάδα μες στην σεζόν; Μήπως αν τότε φερόμασταν όπως τώρα θα’χε χαθεί ένα από τα πιο νταηλίδικα πρωταθλήματα της ιστορίας μας; ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΓΚΙΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ!

"Θα κατηγορήσω έναν Ολυμπιακό που έχει απαίτηση να "πνίξει" την Σάλκε κι ας χάσει βρε αδερφέ… Αλλά όχι να μου κάθεται στο μισό γήπεδο και να περιμένει…"
Αν για κάθε αντίπαλο(λέγε με Χέρενφεν,Μακάμπι, Ρόζενμποργκ, Μόλντε) που δεν κερδίζαμε πνίγοντάς τον στην Ευρώπη γιουχάραμε και αποδοκιμάζαμε την ώρα του αγώνα ...πόσα χρόνια θα’χαν περάσει από την μέρα που το μαγαζί θα έκλεινε; Ποια επέτειο κλεισίματος θα γιορτάζαμε τώρα; Κι αν κάποιος νομίζει πως κινδυνολογούμε, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στους απέναντι! Η ακόμα καλύτερα στην κατάσταση του τμήματος μπάσκετ μας ...όχι πριν μερικά χρόνια όμως, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω! Πέρσι τέτοιο καιρό ας θυμηθεί  και ας μας πει τι φοβόταν! 

"Θα κατηγορήσω τους Ολυμπιακούς που γεννήθηκαν και έμαθαν να πιέζουν, να πρεσάρουν, να είναι οι δυνατοί της υπόθεσης; Ε όχι βέβαια." 
Αυτό θα πεί πύρινος κόσμος! Θα κατηγορήσω δηλαδή τους(όπως φαίνεται λίγους) Ολυμπιακούς που δεν βλέπουν το γήπεδο σαν την εβδομαδιαία έξοδο στην χασαποταβέρνα και δεν κάνουν μανούρα σαν πελάτες που τους ήρθε σκάρτη παρτίδα συκωταριά; Θα κατηγορήσω τους Ολυμπιακούς που γεννήθηκαν για να παίρνουν αποτελέσματα ακόμα και με κάκιστες εμφανίσεις λόγω της φωνής τους και της παρουσίας τους; Θα κατηγορήσω αυτούς που πάνε γήπεδο με μόνο σκοπό ΤΟ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ και αντιμετωπίζουν εαυτούς ως κομμάτι της ομάδος ...και όχι σαν ευγενείς στον ιππόδρομο που εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το θέαμα; Θα βγάλω παλαβούς όσους έχουν καταλάβει πως γιουχάροντας την ίδια σου την ομάδα οι μόνοι που αισθάνονται είτε οι δυνατοί της υπόθεσης(χλωμό), είτε λίγο μικρότερο μπορντέλο μέχρι την επόμενη φάπα(ρεαλιστικό), είναι ...ΠΑΝΤΑ οι απέναντι; Ε όχι βέβαια. 

"Δε γίνεται να τα βάλω με τον φίλαθλο του Ολυμπιακού. Θα θυμώσω αν ακούσω κάποιον να ζητάει οφσάιντ από αράουτ. Θα εκνευριστώ πολύ αν αρχίζει η μουρμούρα για τις αλλαγές ή για το αν έβγαλε ένας παίκτης σωστά την σέντρα." 
ΣΑΜΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ; ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ!! 

Και για να επανέλθω στα περι βαζελοποίησης, θέλω αντί επιλόγου να κλείσω με το παιχνίδι «βρείτε τις διαφορές». Δηλαδή αυτοί που το’βαζαν στα κανάλια με 090 και τα τοιαύτα πιο μάγκες ήταν;; Μιλάμε για σκληρά μηνύματα και βαριά κουλτούρα. Για πάρτε μάτι... 

           

 
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ...  
DRAZA 

ΥΓ: Δωρεάν μαθήματα γαυρίλας ...δείτε ορισμένοι και συγκρίνετε τα με τα χάλια σας!!!
http://www.sport-fm.gr/article/584995 

ΥΓ2: Μέσα στις πολλές αντιδράσεις που βρήκε το κομμάτι ήταν και η εξής: "Γιατί τραβάμε ζόρι με τις αποδοκιμασίες; Όπως μπορεί να σε απογοητεύσει  το οποιοδήποτε θέαμα, όπως μπορείς να δυσαρεστηθείς στην οποιαδήποτε έκφανση της ζωής σου, το ίδιο συμβαίνει ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ." Προσέξτε διατύπωση «ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ». Μα δεν μιλάμε απλώς «για ποδόσφαιρο» ρε μάγκες …δεν πήγα να δω ως θεατής/τουρίστας τον αγώνα  Μοντρόουζ-Λίβιγκστον και απογοητεύτηκα από το θέαμα επειδή άλλα περίμενα να δω. ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΠΡΩΞΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ! Για κάποιους αυτό, συν τοις άλλοις, μαρτυρά χαμηλό επίπεδο …περαστικά λοιπόν στους ταληροφονιάδες(ή όπως αλλιώς μεταφράζεται)!

Έχουν υπάρξει παιχνίδια στην Ελλάδα στα οποία κερδίζαμε ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ή ακόμα και διπλά παιχνίδια στα οποία πιάναμε σκορ που μας εξυπηρετούσε, ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ …και αντιδρούσαμε και δίναμε γκάζια επειδή καποιοι «παραχαλάρωναν» και παρατούσαν το παιχνίδι. Έχουν υπάρξει παιχνίδια στα οποία ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΤΤΗΘΕΙ χειροκροτούσαμε, για πικάρισμα στους δικούς μας, την αντίπαλη ομάδα.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ 1-0 ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙΣ ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 3ΒΑΘΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΗΤΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ "ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΩ"! ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΤΗΜΑ ΜΕΤΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ" ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΣ ΣΟΥ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΩΘΟΥΝ …ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ!  

(Αφιερωμένο στον φίλο και αναγνώστη Μ.Β. Ο τρόπος που αντέδρασε στις γιούχες με έκανε να πιστεύσω πως δεν είμαστε και τόσο λίγοι και στην ουσία με παρότρυνε να γράψω ...εκτός προγράμματος!)

Σχόλια

Εικόνα Branislav89Bg

An den me thimase file mou, eixame milisei sto arthro SENARIA, tote ta eixame pei stin glossa tin diki mou ...kai nomizes pos eimai ellhnas kai kano plaka. Ena prama me entyposiasei mesa stis antidraseis pou eida apo ton kosmo, pos den vrethike kapios malakas na pei se blogger me onoma DRAZA giati vazei to pano gia Kosovo sta asxima ki an exei diafonia oti einai Servia. Tetoios malakas den fanike akoma, na perimenoume omos. Ta les para poly kala, to arthro me travikse giati me pige se katastaseis me problimata opadon dikon mas. Na min yparxei logikh na min bgazeis symperasma.

Einai megali ypothesi na bgazoun Ellines ena tetoio pano se agona me Chelsea pernontas ena minima sthn Evropi se ena kratos pou anagnorise aneksartito Kosovo as poume. Alla se derby Elliniko poio to noima? Akoma kai Serboi na itan mesa, eipan stous Ellines pos to Kosovo einai Serbia? Den to kseroun? To idio me Marko, edose to paidi meta 500 synedefkseis ston typo, mporouse na pei oti afierwnei ton titlo stis oikogeneies apo to Kosovo. Mporouse na ekane kati me sympaiktes tou argotera. Oxi na ginetai rezili kai na kanei ton clown tin ora pou giortazoume enan titlo. Tin stigmi pou Olympiakos giortazei to protathlema. O Ivkovic pou den egine karagiozis einai ligotero Servos? Kai ksanarotao ego, kollaei na les se Ellines gia Kosovo? Oso kollaei to pano sta Ellinika gia Palestini, tetoia kanoun paidakia sta 13-14 me spirakia gia na kanoun tous magkes sto sxolio tous.

Isos einai dyskolo na ksexnas apo poia xora eisai sto gipedo mesa to katalaveno ayto eimaste anthropoid. Alla i agapi i dikia mou gia thn Ellada, i dikia sou gia tin Serbia den pernaei eksetasis sto gipedo pou pas gia na dis OLYMPIAKO. Ki an theloume na pername minimata ki ekei as to kanoume alla oxi na ginomaste kseftila. Min ginontai ta lathi pou exoume kanei stin Serbia. H aderfopioisi einai apo 1986, to Kosovo arxise na xanete apo to 99. Ta banners kai ta pano einai tora sto telos moda. To leo ayto apo edo mesa, sto paixnidi me tin Monpellier tha erhtoume. Ligoi alla kaloi kai trelamenoi na kseroume kai ta logia apo synthimata. Makari na se gnoriso apo konta.

Akoma kati telefteo. Diavazo o Savvas Gridlock exei kanei tromeri doulia sta istorika, mporo kai ego kai alloi pou katalabenoume tin glossa h apo emena pou katalabeno tin istoria tou Olympiakou, tin vromia kai poustia ton allon. Afou o Gridlock exei piasei istoria kai propaganda gia Olympiako, giati den kaneis ki esy to idio me Erytrho Astera. Na mathi to koino pragmata istorika gia tin omada, na dei posa koina exoun opadoi mas se xaraktira psyxi, pisti kai agapi stin omada, stiriksame ki emeis opos eseis sta dyskola. Na min nomizei o opados pos Olympiakos kai Asteras einai mono Ellada-Serbia Othrodoksia. Ean exeis erthei Marakana ksereis pos eimaste ki emeis san opadoi kai ksereis ti propaganda kanoun panta oi alloi enantion mas kai ksereis oti osoi apofasizoun kai pernoun metra einai Partizan ...alla emeis menoume stin koryfi kai palevoume. Prepei na dei o kosmos ti syndeei Olympiako kai Astera, giati gia Ellada Serbia exei akousei ekato xiliades fores kai kseri.

Oti agapame Ellada agapame opos eseis Serbia. Na milisoume omos gia Olympiako kai na katalavei o kosmos giati einai ena me Astera STON XARAKTIRA. Perimeno file mou kai to epomeno arhtro kai ton malaka pou eipame stin arxi. Na eisai pantote kala.

Εικόνα savvas gridlock

Όποτε γουστάρεις, στέλνεις το ο,τιδήποτε και ανεβαίνει επί τόπου, για όποιο θέμα θες.

Χρησιμοποίησε την ''Επικοινωνία'' στην αρχική σελίδα του site.

Με χαρά να τα πούμε κι από κοντά αδερφέ στο πέταλο, να είσαι πάντα καλά και γαμώ την ΠΑΡΤΟΥ-ζαν.

Εικόνα DRAZA

Νaravno da se secam ko si ti, moj prijatelj. Mnogo mi je drago da si razumeo na sta sam mislio. Uvek si dobrodosao na nasem sajtu i na stadionu naseg tima.Imam nesto u glavi vezano za Zvezdu, nego prvo moram da vidim kolko imam slobodnog vremena i moram diskutirati to sa drugima clanovima sajta...

Jos jedno pitanje ...Kolko godina ziveo si u Grckoj da mozes da pises ovako bre?

Εικόνα Branislav89Bg

Pa ziveo sam oko 8 godina, ali imam neke rodjake koji zive tamo i prijatelje pa se trudim da napredujem u jeziku ali uglavnom razgovorom vezbam.

Εικόνα DRAZA

Έτσι εξηγείται..

Εικόνα savvas gridlock

Ε αφού τά'πατε...

Εικόνα Mhtsaras

Γεια σας μόρτες...
Δγιάβασα προσεχτικώς το Ντράζο και τονε ματαδγιάβασα για να πειστώ ότι δε γκάμω λάθος...
Πσάχω φίλε Σακατάκα νάβρω πού κάμει λάθος ;Στο γαλότσες ;Στο καναπεδάτοι ;Στο πολεθρονάτοι ;Στο ουισκάτοι κσέρω γω ;Πού ;
Καταρχάς να είπω ότι δεν είναι δυναμόν η ομάς να αργοπατάει στο χώρο, μετά το ματσάκιον της Τετάρτης πόφτυσε τα πλεμόνια της στα Εμιράτες, κι αντίς να τηνε εμπσυχώσουμε να τηνε κράζουμε και να παρακαλάμε να ισοφαρεφτεί για να....πάρει χαμπέρι ο Αφρατάκης !Είναι της πλάκας για μένα και μου θυμέβει το ανέκδοτο με το καλόγερα που θύμωσε κι έκοπσε τα@χίδγια του έτσα ;
Και δε μποράω ακόμα να καταλάβω το ΓΙΑΤΙ τόσο μεγάλη επίθεσις στην ομάς...Και είμαστε και πρώτοι !Πω ρε π@ύστη μου..που νάμασταν και δέφτεροι !
Και κάτιτις άλλο...
Ο Ερνέστουλας είπατε ότι είναι ο καλύτερος προπονετής που πέρασε από το Ελλάντα και το Γάβρατσο οκ ;Ωραία...Πγοια εποχιά έπαικσε τόπι η ομάς καλό ;Τη μπρώτη ή τη δέφτερη χρονιά ; α ;
Μαγκίτες...δεν αφομοιώνονται τα συστέματα και αφτοματεβμοί μέσα σε μνια νύχτα ούτε σε μνια βδομάς !Κι όχι μόνο με το Βαλβέρδο και το Ζαρντίμη αλλά με ούλους τους προπονετές !
Εδανά ρε φίλος για να μάθεις σε μνια γκόμενα τα τερτίπγια που σαρέσουνε στο κρεβάτι θέλεις τολάιστο 5-10 βολές να το φυτέπσεις το πράμα για να καρπίσει στο μνυαλό της...και πρόσεκσε ε ;Οι γκόμενες λαλεί ούλος ο κοζμάκης είναι κι έκσυπνες !
Όντα λεπόν έχεις μάθει να παίζεις τις πιτσικουλιές και τις σεγκεκριμένες κινήσεις δγυο έτη σενέχεια νομίζετε ότι είναι εφκολάκι να αλλάκσεις κινητικιά προσαρμογή σε κάτιτις καινούργιο ;Ναι αμέ !Πώς το θέτε ;Σκέτο ή να βάνω και τζτζίκι ;
Σίγουρα κι εμένα και τον οποιοδήποτε Γάβρο με κ@βλώνει στο κερκίντα να θωρράω την ομάς μου να κόβει και να ράπτει μες το γέπεδο αλλά πάιζουνε τόσα και τόσα άλλα ρόλο για να γενεί δάφτο...
Στο αρθράκεόν μου ''Άλλακσε κ.λ.π.'' ομιλάω για δάφτες τις αλλαγές πόγιναν στο Θρύλατσο το τελεφταίο κατακαλόκαιρο.Τι να κάμωμε(που λαλεί και μνια πσυχή...όνομα και μη χωργιό...)δελαδίς ;Να πάμε πάλε νάβρωμε το Σπανιόλο να του πάρωμε(η ίδγια πσυχή το λαλεί και δάφτο)μια πίπα ; α ;
Άλλοι καιροί άλλα ήθη !Ο Γάβρατσος προχωράει όπως και η ζωή !Κι αν ο Ζαρντίμης δε γκάμει θάρθει άλλος και να μεν αμφεβάλλετε για δάφτο !Όμως πεστέβετε ότι είναι ώρα για...αλλαγές ;Δε νομίζω Τάκη...
Ας αφήκουμε λεπόν το αθρωπάκι να κάμει τη δουλειά του και θα ιδούμε !
Και να γενώ και μάντης κακώνε ;
Πγοιος θάρθει ;Ο...Καπγοιοσέιρο ;Ωραία...
Μέχρις λεπόν νάρθει ο άλλος και να μάθουνε πάλε οι παίχτουρες από την αρχή μποράει και νάχουμε χάσει τη γκουπίτσα από το....Μπλατανιά !
Και ίσως βέβαια οι μισοί από μας νάχουμε πάθει στο γέπεδο κανα εγκεφαλεκό και οι άλλοι μισοί νάχουμε πετάκσει τα δγιαρκείας στα σκυλιά !Νομίζω ;

Εικόνα Sak attacks

στο "ΟΞΩ ΣΤΡΑΚΙΑ, ΟΞΩ ΠΟΛΥΘΡΩΝΕΣ ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ", φίλτατε Μητσάρα.

Με εκτίμηση.

Εικόνα DRAZA

ξεχνάς το "όξω γαλότσες" της αρχής...
Αν δεις όμως το ΥΓ θα δεις πως καθίσταται ακόμα σαφέστερο το πού απευθύνομαι.

Εικόνα Sak attacks

Το "όξω γαλότσες" μου άρεσε αρκετά. Δεν θα το αφαιρούσα ποτέ!!

Εικόνα DRAZA

Mια ψυχή αρέσκεται στο να μου παίρνει το "με τις υγείες μας" όταν με σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως. Περί ορέξεως θα μου πεις...

Εικόνα savvas gridlock

Δεν απευθυνόταν σε εσένα και σε όποιον κάνει καλοπροαίρετη κριτική, αλλά σε αυτούς που περιμένανε ομάδα και Μαρινάκη στη γωνία για να ξεσπαθώσουν, λες και είναι βάζελοι και τους πονάει ο Μαρινάκης και ο Θρύλος.

Εικόνα Sak attacks

Σε κάθε περίπτωση και ανταλλάσσοντας γνώμες μόνο καλό κάνουμε και σε μας και κατ' επέκταση στην ομάδα. Εμένα ο διάλογος μαζί σας με κάλυψε απόλυτα.
Νομίζω κατάλαβα αρκετά το πως προσεγγίσατε το όλο σκηνικό.

Εικόνα DRAZA

Ευχαρίστηση δική μου να κάνω κουβέντα ...αλλιώς δεν θα΄γραφα και σε πρώτη φάση. Eίθε να "έσκαγαν μύτη" περισσότεροι ενιστάμενοι.

Εικόνα DRAZA

Αυτήν ακριβώς την συζήτηση είχαμε και με το μουτζό φίλε Μητσάρα.

Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος με την λογική της αποδοκιμασίας, νομίζω αυτό κατέστη σαφές. Η λογική ότι όπως κάποιος δυσαρεστείται σε οτιδήποτε άλλο και εκφράζει την δυσαρέσκεια του ...έτσι δυσαρεστείται ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ με βρίσκει απέναντι. Πρόσεξες διατύπωση; ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Μα δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο ...μιλάμε για Ολυμπιακό - ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΤΖΙΛΙΓΚΧΑΜ επειδή στις παρακείμενες παμπ μας είπαν ότι θα παιχτεί μπαλάρα και απογοητευτήκαμε , ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΗΓΑΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ!

Έχουν υπάρξει παιχνίδια στα οποία η ομάδα κέρδιζε με διαφορά ασφαλείας και ως κόσμος αντιδράσαμε για να δώσουμε γκάζια επειδή κάποιοι παραχαλάρωσαν. Έχουν υπάρξει παιχνίδια στα οποία αφού χάσαμε χειροκροτήσαμε την αντίπαλη ομάδα για πίκα στους δικούς μας. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ 1-0 ΚΑΙ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΘΕΙΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΤΗΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΟΥ. ΒΑΖΕΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΖΙΓΚΕΡ ΔΗΛΑΔΗΣ...

Δεν είναι αυτό εμετός σκέτος; Όχι μόνο δεν ανακαλώ, αλλά θα προσθέσω και ΥΓ...

Εικόνα Sak attacks

Και συγγνώμη που επανέρχομαι αλλά ξέχασα να σου πω κάτι σημαντικό.
Ο κόζζζζσμος, όταν βλέπει στοιχειώδη προσπάθεια, στηρίζει και χειροκροτά και φωνάζει. Με την Σάλκε, το κέντρο περνούσε η ομάδα και σηκωνόταν το γήπεδο στον αέρα.
Ο κόσμος απογοητεύθηκε και αποδοκίμασε την αδιαφορία των παικτών.. Αν προσπαθούσαν και δεν τους έβγαινε θα φώναζε και θα χειροκροτούσε στο τέλος κι ας είχαμε χάσει.
Ο κόσμος απογοητεύθηκε και αποδοκίμασε επειδή δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ, ένα απλοϊκό πλάνο ανάπτυξης και η ομάδα περιφερόταν στο χορτάρι ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ.. Αν έβλεπε ένα πλάνο, κι ας μην έβγαινε στο χόρτο, πάλι θα χειροκροτούσε..
Τα παραπάνω είναι χιλιοαποδεδειγμένα...

Εικόνα ASTERIX

Να μπω και εγώ στο διάλογο να γίνει πολύλογος; Αν μου επιτρέπεται; Εφόσον Sak λες ότι αν έβλεπε ένα πλάνο, έναν απλοϊκό πλάνο ανάπτυξης, πάλι θα χειροκροτούσε ο κόσμος, τα περσινά γιατί τα βιώσαμε μετά τις γιορτές τη στιγμή που ήταν δεδομένο ότι υπήρχε πλάνο στην ομάδα;

Εικόνα Sak attacks

Άλλο η μουρμούρα κι άλλο το προχθεσινό. Κατ' εμέ πάντα. Πέρσι δεν θυμάμαι π.χ. μετά την Μέταλιστ να ακούγεται τίποτα. Παρά μόνο χειροκρότημα. Ούτε μετά το ντέρμπι που ήρθαμε Χ. Ούτε στο επόμενο εντός μετά την Δράμα.

Πιο κοντινό παράδειγμα. Στην πρεμιέρα με την Ξάνθη, ο κόσμος ήταν στα κάγκελα κυριολεκτικά μέχρι τέλους. Έβλεπε ότι προσπαθούσαν, ότι υπήρχε σχέδιο, αλλά δεν έβγαινε. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Εικόνα ASTERIX

Εγώ αναφέρομαι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (http://olympiacos-blog.blogspot.com/2012/01/blog-post_6289.html) μετά τις γιορτές που ξάφνου από το πουθενά στοχοποιήθηκαν παίκτες (Μαρκάνο, Αμπτούν) είχε γίνει αρένα κανονική. Αποδοκιμάστηκαν πριν την είσοδο στο γήπεδο. Ο Μαρκάνο πήγαινε να πάρει την μπάλα για αράουτ και μόνο που δεν του πέταγαν αντικείμενα. Τα ίδια γίνονταν και πέρσυ σε εκείνο το παιχνίδι, άντε ένα κλικ πιο κάτω. Τι είναι αυτό που συμβαίνει από πέρσυ και πολύς κόσμος (που μοιραία γίνεται και περισσότερος όταν δεν πετάει η ομάδα πέντε γκολ) περιμένει την ομάδα στην γωνία;

Εικόνα dono

Μόλις σκόραρε ο Αμπντούν τον αποδοκίμαζε όλο το γήπεδο κτλ κτλ!!!
Ρε ψηλέ εδώ ο διπλανός μας που είναι αμπαλος και μλκ τα είχε πάρει με την συμπεριφορά του κόσμου!!
Γι αυτό συμφωνώ με τον Σάββα ότι έχουμε πάθει οξεία βαζελίτιδα... Όταν οι μισοί πέρισυ έβριζαν χυδαία και ανέντιμα τον μεγαλύτερο προπονητή ΚΥΡΙΟ στην σύγχρονη ιστορία του Θρύλου, δεν σου θυμίζει ΠΟΑ;
Είναι άλλο πράγμα εάν η εικόνα της ομάδας μας άρεσε ή όχι (αποκρουστική στο συγκεκριμένο ματς), όταν πας γήπεδο υποστηρίζεις την ομάδα no matter what!!!! Αυτό για τα παιδιά της θύρας 7 που με εξέπληξαν αρνητικά

Εικόνα DRAZA

Ειλικρινά ήταν η επόμενη ερώτηση που φυλούσα καβάτζα και μου την "εφαγες". Περσί δεν φθάσαμε σε μαζική γιούχα, ούτε πρόπερσι! ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΟΥΧΑΡΑΜΕ ΑΠΛΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ!

Ο ίδιος κόσμος που εμψύχωνε μορφάρες όπως Φέλιξ Μπόρχα, Χάρη Παππά, Μπουλούτ ...ακόμα και Λέμμενς ΓΙΟΥΧΑΡΕ ΤΟΥΣ ΑΜΠΝΤΟΥΝ, ΜΑΡΚΑΝΟ και δεν θυμάμαι ποιους άλλους επειδή ξαφνικά του φάνηκαν λίγοι!

Εκείνα τα δυο χρόνια αν θυμάσαι το πρόβλημά μας ήταν το σύστημα Βαλβέρδε αρχικά, ο οποίος "ήταν κολλημένος και δεν έβλεπε πως από το '30 και μετά με τόσο τρέξιμο και πίεση η ομάδα κλατάρει"! Το άλλο πρόβλημά μας αφορούσε τα δήθεν κολλήματα του Βαλβέρδε με συγκεκριμένους παίκτες(πολλοί εκ των οποίων χαρακτηρίσθηκαν μίζες του Ιμπάνιεθ χωρίς να τους έχουμε δει). Σχέδιο υπήρχε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ...εμείς όμως εξακολουθούσαμε να κράζουμε ...απλά δεν είχαμε αποθρασυνθεί τόσο ώστε να φθάσουμε στο σημείο να γιουχάρουμε;

Αμ το άλλο το καλό το άκουσες; "Εφόσον ο Ολυμπιακός δεν απειλείται από κανέναν έχουμε κάθε δικαίωμα να κράζουμε μπας και ξυπνήσουν έτσι διοίκηση προπονητής και παίκτες. Μιας και δεν παίζει να χάσουμε το πρωτάθλημα όσο κράξιμο κι αν πέσει, όση εσωστρέφεια κι αν έλθει ...άρα λίγο το κακό!" Αυτοί κράζουν επειδή αγαπάνε τον Ολυμπιακό! Ακούς; Ακούω να λες!

Εικόνα DRAZA

Άρα γιουχάροντας και εκφράζοντας τόσο άκομψα(στην καλύτερη περίπτωση) την δυσαρέσκειά μας μερικά λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι ασκούμε πίεση προκειμένου να εξευερεθεί πλάνο ανάπτυξης και να γίνει προσπάθεια! Βελτιώνουμε τον Ολυμπιακό στην πράξη. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτά δεν έχουν γίνει πουθενά. Ως προς τα υπόλοιπα νομίζω τα καλύπτει η απάντησή μου στο προηγούμενο σχόλιο.

Εικόνα Sak attacks

ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ.
ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ.
το τι πρέπει να γίνει, δεν είμαστε εμείς που θα το βρούμε και θα το υποδείξουμε.
Κατά τα λοιπά, σου απάντησα παρακάτω.
Κι ευχαριστώ για τον διάλογο.

Εικόνα DRAZA

Είμαστε ΚΑΙ εμείς στον βαθμό που μας αναλογεί. Στον βαθμό που ως ΛΑΟΣ και όχι κοζζζζμος είμαστε συνυπεύθυνοι για τις τύχες τις ομάδος μας. Ε κατ'εμέ ο τρόπος για να αλλάξουμε την τύχη μας προς το καλύτερο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ Η ΓΙΟΥΧΑ! Δεν ανεβήκαμε σκαλιά σαν σύλλογος γιουχάροντας.

Χαρά δική μου αδερφέ. Μην σε παρασύρει το έντονο ύφος και οι χαρακτηρισμοί, που και με αγάπη ελέχθησαν(καλό ε;) και έχουν και την πλάκα τους ας το μολογήσουμε. Ο λόγος για τον οποίο γράφω και συνήθως γράφω μπόλικο πράμα και δεν τα ξεπετάω σε δυο αράδες ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Και στον διάλογο θέλω πρώτα αυτούς με τους οποίος διαφωνώ, ανεξαρτήτως ύφους.

Εικόνα Sak attacks

Φίλε Ντράζα,

Διάβασα και ξαναδιάβασα το άρθρο σου. Ήθελα να βεβαιωθώ κυρίως για το ύφος των όσων γράφεις.
Καταρχάς θεωρώ απόλυτο δικαίωμά σου να εκφράζεις την γνώμη σου. Είναι απολύτως σεβαστή, ειδικά από την στιγμή που είσαι σύγγαυρος αδελφός!! Σημασία έχει όμως και ο ΤΡΟΠΟΣ που εκφράζεις την γνώμη σου, ειδικά όταν απευθύνεσαι σε σύγγαυρούς σου και όχι σε τίποτα κολλημένους οπαδούς ομάδων της ΦΑΠΑΣ.
θεωρώ ότι έχεις κάθε δικαίωμα να μην συμφωνείς με τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στον ΝΑΟ προχτές. Δικαίωμα σου να τις κριτικάρεις, να εξηγήσεις γιατί ήταν λάθος κτλ κτλ κτλ...
Από αυτό όμως, μέχρι να χαρακτηρίζεις "βαζελοποιημένους" και "γαλώτσες" και "πολυθρονες κουνιστές" όσους αντέδρασαν προχτές, όχι επειδή η ομάδα έχασε, αλλά επειδή δεν έκανε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΓΚΟΛ, επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ μες το γήπεδο και κουτούλαγαν μεταξύ τους σαν τα κατσίκια, επειδή ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΟΡΝΕΡ, η απόσταση είναι τεράστια και χάνεις το δίκιο σου κατά την προσωπική μου άποψη.
Αν ήσουν στο γήπεδο, ίσως καταλάβαινες ότι δεν ήταν τίποτα κακομαθημένοι και χτυπημένοι από παντόφλες όσοι αποδοκίμασαν. Ήταν οπαδοί που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.
Στην τελική συμφωνώ με την κριτική που ασκείς, αλλά όχι με τον τρόπο. Είναι άδικος απέναντι σε πολλούς συνολυμπιακούς σου.

Εικόνα DRAZA

Σύγγαυρε Σακ,

Έχεις όλο το δικαίωμα να διαφωνείς με το ύφος και το σέβομαι απολύτως.

Ήθελα και εγώ να βεβαιωθώ για το ύφος μου οπότε με διάβαζα ξανά και ξανά. Επέλεξα να μην αλλάξω τίποτα, παρά τα όσα ομολογουμένως παρεξηγήσιμα αναφέρονται(κουνιστές πολυθρόνες, γαλότσες κλπ) όχι από έλλειψη σεβασμού προς εσας ...ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. Συμπεριφορές που ταιριάζουν περισσότερο σε κολλημένους οπαδούς ομάδων της φάπας που λες κι εσύ ...σαν αυτούς που τόσα χρόνια γλεντάμε! Το ύφος, όσο ατυχές κι αν φαίνεται, περιγράφει την δική μου αντίδραση σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν και να παρουσιασθούν και ως ενδεδειγμένες αυτές οι συμπεριφορές! Ακόμα κι από το πλέον υγιές κομμάτι του τύπου. Οι αλλοί δικαιούνται να παρεκτραπούν γιουχάροντας την ομάδα μας μετά από νίκη ...εγώ δεν δικαιούμαι να παρεκτραπώ μπινελικώνοντας δηλαδή; Αυτοί που γιουχάρουν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν γιατί αγαπούν τον Θρύλο ...εγώ που δεν θέλω η λατρεία να εκδηλώνεται με γιούχες να μην το πω;

Τρόποι να στείλεις μηνύματα υπάρχουν χιλιάδες. Και χωρίς να αυτοεκτιθέμεθα. Ο τρόπος που τόσα χρόνια διαχειριζόμαστε ως λαός τις κρίσεις το αποδεικνύει αυτό. Τελευταία όμως φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να υιοθετούν άλλες μεθόδους που τόσα χρόνια εμένα μου ήταν άγνωστες. Μόνο στους άλλους τις έβλεπα και τις κορόιδευα. Εχθές όντως δεν ήμουν στο γήπεδο. Στην περίπου μιαμιση δεκαετια που πηγαίνω γήπεδο όμως συστηματικά είναι λογικό να έχω δει συμπεριφορές προκλητικότερες και εμφανίσεις χειρότερες αυτής κόντρα στον Αστέρα που μας οδήγησε σε νίκη. Μαζική γιούχα έχω πετύχει σε ελάχιστες... και σαφώς δεν συνάντησα προσπάθεια ηθικής νομιμοποίησης της γιούχας!

Εικόνα Sak attacks

Θα επιμείνω για έναν και μόνο λόγο.
Ας δεχτούμε ότι είμαι από εκείνους που αποδοκίμασαν.
Επίσης, ας δεχτούμε ότι αξίζω όλους τους χαρακτηρισμούς.
Θα σου επισημάνω όμως το εξής, το οποίο είναι άποψη μου, άρα και πολύ πιθανό να είναι λανθασμένη.
Επειδή ακριβώς δεν είμαστε ζέλες και κούλιδες και ζμπαοκτσακια, όταν αντιδράμε, δεν σημαίνει ότι γινόμαστε σαν αυτούς. Αν δεν είχε 20.000 και κόσμο την Κυριακή, τότε θα ανησυχούσα ότι αρχίζουμε να τους μοιάζουμε. Επειδή σαν λαός δεν έχουμε 99 στις 100 φορές τέτοια συμπεριφορά, όταν την έχουμε, μπορεί να σημαίνει κάτι. ΟΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ. Αν γίνει από εξαίρεση, συχνό φαινόμενο, πρώτος εγώ θα μας κράζω μαζί ΣΟΥ.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και όσο του δίνουμε περισσότερη αξία από όση έχει, εμείς δημιουργούμε εσωστρέφεια κι όχι ένα ΟΥ λίγων δευτερολέπτων.
Το πως εισέπραξαν τα ΑΡΔακια την γιούχα, πως την μετέφρασαν και πως την πλάσαραν στην τελική, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Το τι σκέφτηκαν οι ζελες οταν ακουσαν τις αποδοκιμασίες κι αν χαρηκαν, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.. Ετσι κι αλλιως οσο με θυμάμαι φτιαχνουν ιστορίες με ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ για να χουν κάτι να ασχολούνται. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, Ο ΚΟΟΥΤΣ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (όχι από όλους) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ. ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ.

Εικόνα GPan

Γεια χαρά και από εμένα φιλε Sak, αν μου επιτρέπεις να κάνω μια παρένθεση και να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση παίκτης να βελτιώσει την εικόνα του σε ένα παιχνίδι εξαιτίας της γιούχας? Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει?

Εγώ έχω και την υποψία ότι με τον Αστέρα η γιούχα έκανε την ομάδα να αποσυντονιστεί εντελώς (βεβαίως μπορεί να είμαι λάθος, δεν ήμουν μέσα) και να ήταν και ένας λόγος παραπάνω να χαλάσει το παιχνίδι.

Εκτός και αν πιστεύουμε ότι οι παίκτες κωλοβαράνε και άν τους κράξουμε θα καταλάβουν ότι τους πήραμε χαμπάρι και θα τρέξουν...λες και είναι τίποτα φαντάρια που βαριούνται.

Και μιλάμε για ομάδα με 6 στα 6 και που ήταν και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ αξιοπρεπής. Στο κάτω κάτω και η περσινή ομάδα αδιάφορη ήταν? πόσοι νέοι παίκτες έπαιζαν το Σάββατο. Δηλαδή ο Σιόβας βαριέται ή ο Greco?

Δεν υπερασπίζομαι το πως παίζει ο Ολυμπιακός, απλά αναρωτιέμαι ποιον πραγματικά βοηθάει να κάνεις το Καραϊσκάκη να ακούγεται σαν να παίζουμε στην Τούμπα. Με το να δίνουμε λαβή στους δημοσιογράφους να πριονίζουν την καρέκλα του Ζαρντίμ τι θα πετύχουμε? Σήμερα διάβαζα ότι δεν είναι λέει καταξιωμένος προπονητής, δηλαδή αύριο θα τον βγάλουμε και τεμπέλη και οκ πάμε γι'άλλα.. Ακόμα δεν τον είδαμε...

Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι μπάλα στην Ελλάδα παίζει ο Ολυμπιακός και μόνο αύτη η ομάδα μπορεί να μας δείξει το κάτι παραπάνω? το κάτι καλύτερο? Τι φοβόμαστε δηλαδή μη χάσουμε το 4ο αστέρι, Θα το πάρουμε και το αστέρι..πρέπει να γινούμε τριμπούρδελο πρώτα?

Εικόνα DRAZA

"Τι φοβόμαστε δηλαδή μη χάσουμε το 4ο αστέρι, Θα το πάρουμε και το αστέρι..πρέπει να γινούμε τριμπούρδελο πρώτα?"
BEBAIΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!
"Με το να δίνουμε λαβή στους δημοσιογράφους να πριονίζουν την καρέκλα του Ζαρντίμ τι θα πετύχουμε? Σήμερα διάβαζα ότι δεν είναι λέει καταξιωμένος προπονητής"
Ζεσουάλδο ...καταξιωμένος προπονητής!!
Αλλά πέραν της καταξίωσης, για μένα το βασικό του πρόβλημα είναι πως δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητος ...δεν μπορεί να πιάσει τον παλμό του κόσμου. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120625/na-proslabeis-ton-ili...
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΥΣΤΗΘΗΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ...ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ;;

Εικόνα DRAZA

θα ξεκινήσω ανάποδα ξαναλέγοντας ότι τρόπους να στείλουμε τα σωστά μηνύματα στους σωστούς παραλήπτες χωρίς να βγαίνει τσιμουδιά προς τα έξω προφανώς έχουμε. Εκτός κι αν τόσα χρόνια δεν περάσαμε κρίσεις και δεν "παρενέβημεν" αποφασιστικά ως λαός σε κακές αποφάσεις και συμπεριφορές των οποίων γίναμε μάρτυρες.

Το άλλο στο οποίο αναφέρεσαι και αφορά την προσέλευση του κόσμου(και άρα το ενδιαφέρον του κατ'εσέ) έχει να κάνει με το που βάζει την κόκκινη(η μήπως πράσινη;) γραμμή του ο καθένας. Εγώ θυμάμαι κάτι ζέλες το 08 στην Λεωφόρο αντί να το αδειάζουν, να το γεμίζουν το μπορντέλο κάθε που ήθελαν να γιουχάρουν και να ..."διαδηλώσουν την αντίδρασή τους". Ε δεν θα περιμένουμε να φθάσουμε εκεί κι εμείς. Άσε που αν παρατήρησες, τα καμπανάκια ξεκίνησαν να κτυπώνται σε πολύ ηπιότερους τόνους νωρίτερα ...με κομμάτια όπως αυτό
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120810/neogayroi-kai-opadiki...
ή αυτό
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120924/gamo-opadiliki-moy

ΕΞΙΣΟΥ ΕΥΣΤΟΧΑ, ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΩΝ! ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΓΙΟΥΧΕΣ ...ΑΚΟΜΑ!!

Εικόνα Sak attacks

Σαν συνολική απάντηση στα παραπάνω φίλοι μου.
Είναι σαφές! Διαφωνούμε! χαχα.. Επί της ουσίας, κι αυτό έχει νόημα. Δεν διαφωνούμε με "ουγκ", αλλά με επιχειρήματα.

Εγώ δεν νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει τον παίκτη να αποδώσει καλύτερα η αποδοκιμασία. Σε καμία περίπτωση. Εάν είναι τίποτα φαντάρια που βαριούνται ίσως. Δεν παίρνω όρκο πως δεν είναι ποτέ έτσι.
Όταν αποδοκιμάζεται ένας παίκτης από τον κόσμο, δεν θα έχει αντίκτυπο στο ίδιο μέρος και χρόνο. Εάν βοηθήσει κάπου θα είναι στην συνειδητοποίηση. Για το μέλλον. Καμπανάκι ότι δεν πάει κάτι καλά. Ούτε τους απαξιώσαμε ούτε τους μηδενίσαμε επειδή αποδοκιμάστηκε η εμφάνισή τους. Ούτε θα γίνουμε ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ άμα ακουστεί μια γιούχα που δηλώνει απογοήτευση για την έλλειψη προσπάθειας από προπονητή και παίκτες.

Κι είναι στιγμές που νιώθω μόνος φίλοι μου. Γιατί μου λέτε πως σαν ΛΑΟΣ μπορούμε να περάσουμε μηνύματα. Εγώ σαν ΣΑΚ μόνο από εδώ σε σας και από το γήπεδο μπορώ να περάσω μηνύματα. Εάν άλλα αδέρφια μπορούν, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.

Το "...αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό.." προφανώς το θεωρείτε λάθος ολκής. Εγώ όχι. Το να βρίζεις τον ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΝΑΙ.. Υπάρχουν και όρια και γραμμές και τρόποι να πεις αυτό που θες.

Αν τα παραπάνω με καθιστούν βαζελοποιημένο, με συγχωρείτε αλλά έχετε κάνει κάπου λάθος στον ορισμό.

Εικόνα DRAZA

Το "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" ως τρόπος για να περάσει μήνυμα(ειδικά τις στιγμές που έχει ειπωθεί - παρ'τες μια μια) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ από την γιούχα και την μούτζα ...που ναι είναι λάθος ολκής.

Είναι άλλο το "ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΗΝ 7 ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ" και αλλό το "ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ" εν χορώ. Είναι άλλο το να επισημάνεις τις αβλεψίες μιας διοίκησης ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ (σε παραπέμπω εδώ
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120807/eisikoysthimen-oi-pro... αλλά και στο προσωπικό μου μπλογκ
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120820/esto-kai-me-tin-psyxi... http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120905/eisai-kai-lebentis-ei... )
και άλλο το να παίρνουν Ολυμπιακοί σβάρνα το διαδίκτυο με συνθήματα "ΧΟΝΤΡΕ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟ" που παραπέμπουν σε ζέλες και Τζίγκερ. Δεν είναι εμφανής η διαφορά;

Έχοντας περάσει τόσες κρίσεις σε συνθήκες κορυφής χωρίς να ανοίξει μύτη, έχοντας κάνει τους απέναντι μπουρδέλο, έχοντας καταφέρει να πάρουμε τόσα τμήματα στην πλάτη μας από την οικονομική μαυρίλα και να τα βγάλουμε στο ξέφωτο ...εγώ πίστευα πως τον ξέραμε "τον σωστό τρόπο". Έκανα λάθος κι ως συνέπεια αυτής της κακής μου εκτίμησης προέκυψε το κομμάτι.

Εικόνα clark gheibol

επειδή δεν έρχεσαι φέτος στο γήπεδο, να σου επισημάνω ότι φράσεις όπως "χοντρέ, να τα βάλεις στο γκώλο τα 63.000.000 που παντελόνιασες" ακούγονται κανονικά από την εξέδρα και κατά τη διάρκεια του αγώνα (ή και πριν).

Εικόνα DRAZA

Όταν έχουμε να κάνουμε με μυαλά, με οπαδικό κίνημα σκεπτόμενο και όχι με πρόβατα σαν και του λόγου μας θα φθάσουμε κι εκεί!(αγαλλίαση)

Εικόνα Sak attacks

Αν πιστεύετε ότι με όσα σας παρέθεσα υιοθετώ πρακτικές του τύπου "ΠΟΥΛΑ ΧΟΝΤΡΕ", "ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ", "ΑΝΤΕ ΜΑΜΗΣΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ", σας διευκρινίζω πως καταλάβατε ΛΑΘΟΣ.
Επίσης, όσο κι αν προσπαθείτε να συνδέσετε τις αποδοκιμασίες της Κυριακής με το γεγονός ότι ο κόσμος τα έχει με την διοίκηση για τα καλοκαιρινά λάθη, στα δικά μου μάτια, δεν το συνδέετε αρκετά. Και μπορώ να σας βεβαιώσω, πως πέρα από 2-3 άτομα μεμονωμένα, σε ακτίνα εκατοντάδων οπαδών, που είπαν κάτι για τον Μαρινάκη (μιλάω για την κερκίδα όπου καθόμουν), οι περισσότεροι αντέδρασαν για αυτό που παρακολουθούσαν και όχι για να την πουν στον Αφρατάκη, που λέει και ο Μητσάρας.
Γιατί καταλαβαίνουν και οι ίδιοι, ότι για να κάνεις μια ρημάδα τελική σε 96 λεπτά αγώνα, δεν χρειάζεται ούτε ο αντιμιραλάς ούτε ο αντιορμπαιθ που δεν κατέφθασαν το καλοκαίρι, εξαιτίας λαθών του Αφρατάκη.

Εικόνα DRAZA

Ε τώρα εντάξει, είναι προφανές ότι δεν επεδίωξα σε καμια των περιπτώσεων να σε ταυτίσω με τέτοιου τύπου πρακτικές. Απλά παρέθεσα δείγματα καλοπροαίρετης κριτικής και κριτικής να'χαμε να λέγαμε που κατ'εμέ δεν βοηθάει κανέναν. Ήταν νομίζω σαφές!

Επίσης σου παρέθεσα δείγματα πιο ήπιας κριτικής στην ίδια κατηγορία κοινού ...μέχρι να φθάσουμε στους χαρακτηρισμούς που ενόχλησαν και παρ'όλα ταύτα δεν ανακαλώ ...και εξηγώ και στο κομμάτι γιατί δεν ανακαλώ.

Εικόνα Sak attacks

Ντράζα είπα εάν!
Και με κάλυψες απολύτως.
Η γνώμη σου είναι σεβαστή και ίσως καλύτερα δομημένη από την δική μου.
Δεν ξέρω αν πείστηκα, αλλά σε κατανόησα 100%.

Εικόνα savvas gridlock

11 τελικές είχαμε την Κυριακή, με τις 6 στην εστία.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/imagecache/articl...

Στο δεύτερο ημίχρονο είχε δύο φάσεις στο τέλος ο Αστέρας και μία εμείς με το Φουστέρ, να τον προλαβαίνει από το μισό μέτρο ο Φορμίκα. Αυτές οι φάσεις του Αστέρα δεν θα γίνονταν, αν ο Σακναρέ έβλεπε δεύτερη κίτρινη στο 77', όπως έπρεπε να δει. Επίσης, αυτό που λες θα ήταν σωστό αν ο κόσμος μας έδειχνε την ίδια συμπεριφορά και με την Καβάλα πριν τρία χρόνια, όπου εκεί όχι απλώς δεν κάναμε φάση, αλλά δεν πλησιάζαμε την αντίπαλη περιοχή. Επί 90 λεπτά στηρίζαμε και στο τέλος ακούστηκε το ''Ενρέστο Βαλβέρδε'', ενώ ήρθαμε ''χ'', μέναμε πίσω στη βαθμολογία απέναντι στον πολυμετοχικό βάζελο της μπουγάδας και οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να πάρουνε τα πόδια τους. Τώρα είμαστε μπροστά στη βαθμολογία, κερδίσαμε, οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι, βγάλαμε πέντε φάσεις συνολικά στο ματς και κόντεψε να γκρεμιστεί το Καραισκάκη. Σωστά?

Εικόνα red apple

Τον Απρίλιο του 1983, στον επαναληπτικό του τρίτου γύρου για το Κύπελλο Ελλάδας, με τον ΠΟΑ, ο κόσμος φώναξε το διαβόητο ΘΡΥΛΕ ΠΑΙΞΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΑ ΣΕ Γ.....Ε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ... Πάντα υπήρχαν τέτοιες στιγμές και σε μας. Δυστυχώς, η μάζα δεν ελέγχεται. Είναι άλλο να κριτικάρεις εκτός γηπέδου κι άλλο να κράζεις στη διάρκεια του αγώνα... Ο κάθε Διαμαντόπουλος δεν μπορεί να υπερασπίζεται την "οργή" του λαού. Μπορεί όμως να κριτικάρει. Στο γήπεδο φωνάζεις για την ομάδα και όχι κατά της ομάδας.

Εικόνα DRAZA

"Στο γήπεδο φωνάζεις για την ομάδα και όχι κατά της ομάδας."

Αυτό ακριβώς λέμε ...σε μερικούς όμως δεν αρέσει!

Εικόνα ASTERIX

Το "είμαστε πολλοί" λες; που παίζει για όλα; ακόμη και για πιο "πεζά" ζητήματα, για στοχοποίηση παίκτη, προπονητή, προέδρου, γενικού αρχηγού κλπ κλπ. Άντε, αυτό πες το συνηθίσαμε. Το άλλο; που οικειοποιούνται οι διάφοροι τον κόσμο του Ολυμπιακού και μιλάνε για το σύνολό του; "Μαρινάκη πρέπει να κάνεις πολλά τον Γενάρη για να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου του Ολυμπιακού". Μεγάλε εμένα με ρώτησες;

Όταν πριν δύο χρόνια προετοιμάζεσαι ψυχολογικά για τα χειρότερα και βλέπεις τα καλύτερα, για μένα ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΨΙΛΟ-ΓΙΔΙ.

Εικόνα DRAZA

Έλα μωρέ και εγώ πριν από όλα είμαι εγκάθετος ...μην τρελαίνεσαι!!

Εικόνα dion

Μ'αυτά και μ'αυτά πάντως, τον βλέπω πολύ δύσκολο το Ζαρντίμ. Κανείς προπονητής δε γίνεται να σταθεί όταν κρίνεται κάθε Κυριακή, χρειάζεται πολύ τύχη, ειδικά στο ξεκίνημά του, να του βγουν οι κακές εμφανίσεις σε παιχνίδια άνευ σημασίας, γιατί σταθερότητα σε ομάδα που χτίζεται δεν μπορεί να υπάρχει. Αλλά τί να λέμε, όταν αρχίζουν οι γιούχες σε παιχνίδι με το Αστέρα, για το πρωτάθλημα που έχει κριθεί κι όταν έχει μεσολαβήσει παιχνίδι για το τσου λου στο Έμιρεϊτς? Κρίμα και νόμιζα ότι η μεγαλύτερη κληρονομιά που άφησε ο Ερνέστο ήταν η γνώση πως για να έχεις ελπίδες να φτιάξεις ομάδα είναι να δουλέψεις με υπομονή πάνω σε ένα πλάνο, άλλωστε το είχε δηλώσει κι ο ίδιος ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή και να στηριχτεί ο καινούριος προπονητής. Σε ένα πρωτάθλημα που τρέχουμε μόνοι μας όμως, όταν βάζελοι και χανούμια έχουν εξαφανιστεί, οι δημοσιογράφοι βρήκαν πεδίο (δοκιμασμένο) να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των γαύρων. Κι οι γαύροι τσιμπάνε μια χαρά. Κρίμα...

Εικόνα DRAZA

Εάν ο Βαλβέρδε της σεζόν 08-09 εμφανιζόταν πρώτη φορά φέτος φέρνοντας τα ίδια αποτελέσματα με τότε ...είναι δεδομένο πως θα'χε χειρότερη τύχη κι από αυτή του Κετσπάγια. Μαζί βέβαια με όλη την διοίκηση γιατί εμείς δεν μασάμε ...είναι να μην πάρουμε ανάποδες!

Ξύπνησαν οι σκλάβοι Βαγγελάκη ...αφυπνίσθηκαν οι δουλοπάροικοι, θα βγάλουν τις σερβιέτες με τα φτερά, θα τις κάμουν σαϊτες και θα γίνει μακελειό.
Όπως είπε και μια άλλη ψυχή σχολιάζοντας:
ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΙΧΤΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο.

Εικόνα GPan

Sygxarhthria gia to Ar8ro!

Xilia bravo!

Etoimazomai na katevw Ellada gia giortes kai kserw oti den 8a exei paixnidi na paw, de xwneuetai h idea.

Me regoula to fwtoreportaz giati arxise na kounaei kai mou hr8e nautia...

Εικόνα DRAZA

Έτσι είναι όπως τα λες φίλε ...αυτά περνάω ακριβώς από το Σεπτέμβρη του '10.
Όσον αφορά το φωτορεπορτάζ(πολύ βαρυγδουπή η λέξη έτσι;) δεκτή η παρατήρηση ...είναι φυσιολογικό που σε κούνησε και εσυ ένιωσες ναυτία! Εκτός από'μας όμως το συγκεκριμένο κομμάτι απευθύνεται και σε άλλους που ... κουνιούνται από μόνοι τους! Εκείνοι παίζει να μην κατάλαβαν και τίποτα!

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, έτσι είναι που τα λες. Έπρεπε να δεις ένα γκαραφλό δίπλα μας που φώναζε στο τέλος του αγών κάτι για μανάδες και βαζελοποίηση. Χώργια που έσπασε και δγυο καθιζματάκια από τα νεύρα του...

Εικόνα DRAZA

Εαν αυτά τα φώναζε απογοητευμένος από την κακή εμφάνιση, επειδή θίχτηκε το "είναι" του και τραυματίστηκε η βαθιά καλλιτεχνική του φύση ...τότε δεν έχω να πω τίποτα. Δεν μου πάει η καρδιά να σχολιάσω τις γνήσιες αντιδράσεις του κοζζζζμου!

Εαν τώρα στο άκουσμα του "οργισμένου πλήθους" που γιούχαρε, στο άκουσμα του κόσμου που δεν τρώει το παραμύθι αμάσητο και έχει κουλτούρα, αυτός ο τύπος επέλεξε να μιλήσει για σόγια και βαζελοποίηση ...ε δεν θέλει και ρώτημα εγκάθετος και βαλτός της διοικήσεως θα'ταν.

Εικόνα Hank

Καλη φάση. Εγω λεω να τα σπασουμε ολα. Η εστω τα περισσοτερα. Και να μην τα ξαναφτιαξει ο Μαρινάκης.
Τοτε δε θα ρχονται σιγουρα στο γηπεδο.
Τουλάχιστον αυτοι που νιωθουν πελάτες, η θεατές, μια παράστασης η ο,τι ανάλογο, και νιωθουν την παρορμηση να πεταξουν τα πατατακια η το ποπ κορν στον σκηνοθετη ως ενδειξη αγανακτησης.

Εικόνα DRAZA

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ως ελάχιστη αποζημίωση! Μόνο ο Βαγγέλας και ο θείος παλαιότερα(που όπως είπε μια ψυχή και συμφώνησαν άλλες είναι στίγμα στην διοικητική μας ιστορία) νομίζεις ξέρουν να μας παίρνουν; Δεν μπορούμε εμείς οι ψαγμένοι που δεν τρώμε σανό και δεν κάνουμε μπεεε να πράξουμε τα ανάλογα;

Ότι δεν θα τα φτιάξει είναι σίγουρο ...πρώτον γιατί έχει καβούρια στις τσέπες! Δεύτερον, αφού ο αγνός και αχαρτζηλίκωτος κοζζζμος γιουχάρει, αφού ο αγανακτισμένος πελάτης έφτυσε την καραμέλα πλέον! Γιατί να τα φτιάξει ...για να πηγαίνει αυτός και οι αυλικοί του; Αυτοί θα πάνε όπως και να'χει ...την δουλειά τους κάνουνε ρε!