ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟΥ 1971



 
Πολλές φορές μου λένε τα παιδιά εδώ μέσα ''χαλάρωσε, μην τα βάζεις όλα μαζί και μην τσιτώνεις με τους λαγούς, πιο ήρεμα πάρ'το''. Όταν είμαι σε νορμάλ φάση, τους δίνω δίκιο. Όποτε όμως βρίσκομαι μπροστά σε απτά δείγματα αντιολυμπιακής προπαγάνδας, χάνω τον έλεγχο. Θέλετε να δείτε ένα παράδειγμα?
 
Εντάξει? Διαβάσατε τις πορδές? Θέλετε τώρα να δούμε και την αλήθεια, για ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΕΦΑΜΙΛΛΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ 1982, ΜΕ ΔΕΔΕ-ΖΛΑΤΑΝΟ-ΒΟΥΡΑΚΗ?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-10-1971


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 12-10-1971
 

 
Να τα μαζέψουμε?
 
1) Δύο οφσάιντ γκολ του ΠΑΟ που μετρούν κανονικά, σε ματς που έληξε 3-2 υπέρ του ΠΑΟ
 
2) Ένα πέναλτυ που δεν δώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού
 
3) Μη διακοπή αγώνα μετά τα πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής έκτροπα των Παναθηναικών, που δεν άφηναν το μασέρ του Θρύλου να μπει μέσα στο γήπεδο για να περιποιηθεί τους αθλητές της ομάδας και πετούσαν μπουκάλια στον τερματοφύλακά μας Καρυπίδη -αργότερα θα μαθαίναμε ότι οι λαγοδιοικούντες είχαν βάλει πίσω από τα δύο τέρματα ειδικά για αυτόν το λόγο ανθρώπους, για να την πέφτουν δηλαδή στον Καρυπίδη-.
 
4) Μη αποβολή Δομάζου για τη ΜΟΥΝΤΖΑ στο διαιτητή Κατσώρα. Ο φακός το δείχνει ξεκάθαρα.
 
Τις επόμενες μέρες, ξέσπασε θόρυβος για την περιβόητη αυτή μούντζα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 12-10-1971


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 13-10-1971 ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 14-10-1971

 
Τι να το κάνεις όμως? Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, που λένε, το πουλάκι είχε πετάξει. Ο ΠΑΟ είχε πάρει άλλη μια ''δίκαιη'' νίκη και κάλπαζε προς ένα ακόμη χουντοπρωτάθλημα.
 
Θα περίμενε κανείς τα ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΑ να είναι λίγο μαζεμένα και να μην προκαλούν για τα της χούντας, ειδικά την στιγμή που ό,τι έχουν πετύχει συνολικά στην ιστορία τους, το έχουν πετύχει με κρατικές αβάντες. Το να κοκορεύεσαι που με τη χούντα του Ασλάνα κέρδισες ''το πρώτο ντέρμπυ μετά το Χουντέμπλευ'' πάει πολύ. Ποιος όμως έχασε την τσίπα για να την βρούνε οι επιδοτούμενοι. Τα παντελόνια τα έχουν για ξεκάρφωμα, κατά το πρότυπο του ειδώλου τους, του Σισέ...
 
Υ.Γ. 1 Ούτε τα μισά βάλαμε για αυτό το ντέρμπυ και τον αντίκτυπό του. Θα καταπιαστούμε αναλυτικά στο μέλλον για τα πεπραγμένα των ηγετών της ''Επανάστασης'' του κώλου στον τομέα της διαιτησίας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ και πώς αυτό εξαργυρώθηκε ειδικά στα μεταξύ μας ντέρμπυ. ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΔΕ, του τότε προέδρου της ΕΠΟ και ταυτόχρονα μέλος του ΠΑΟ, το έχουμε ξαναπεί. Είμαστε περίπου στα μισά ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ για τα πεπραγμένα της επταετίας... 
 
Υ.Γ. 2 Όπου δεν πίπτει λόγος, πέφτει φάπα, δεν λένε? Στις πρωτοφανείς αδικίες, ο κόσμος του Θρύλου απάντησε όπως ξέρει. Τα βαζελάκια βαρέσανε αρκετά κατοστάρια στους δρόμους των Αμπελοκήπων εκείνη τη μέρα, μόλις ο Κατσώρας σφύριξε τη λήξη. Για προπόνηση εν όψει παρέλασης για την 28η, μην το πάρετε αλλιώς. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας.

Σχόλια

Εικόνα holland74

Respect Σάββα...Και μόνο το γεγονός πως βρίσκεις όλα αυτά τα άρθρα από τις εφημερίδες είναι αξιέπαινο και χρειάζεται πολλές εργατοώρες..Είναι από προσωπικό αρχείο;;