ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1963




Έχουμε πάρει δυο πρώτες τζούρες από τη συνδεσμιακή δράση των γαύρων κατά τις δεκαετίες '50 και '60. Ας ξαναθυμηθούμε τα κείμενα
 
Όπως φαίνεται στα πιο πάνω άρθρα, δεν αναφέρεται η δράση των υπολοίπων συνδέσμων του Ολυμπιακού πέραν του Λεκανοπεδίου Αττικής. Υπήρχαν σύνδεσμοι και στην επαρχία για τον ΘΡΥΛΟ?
 
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 1963, στα γραφεία του ΠΣΦΟΟΠ στο Πασαλιμάνι, γίνεται η Γενική Συνέλευση των οπαδών του Ολυμπιακού. Στο λόγο του, ο κύριος Δεδόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου που αποχωρούσε και παρέδιδε τη θέση του στον κύριο Παράσχο, αναλύει το θέμα ''Σύνδεσμοι Ολυμπιακού και άλλων ομάδων στην Ελλάδα εν έτει 1963''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-11-1963
 

 

 

 

 
Ξεκινάμε λοιπόν να μετράμε τους ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1963
 
1) ΑΜΦΙΑΛΗ
 
2) ΕΥΓΕΝΙΑ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
 
3) ΝΙΚΑΙΑ
 
4) ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ
 
5) ΚΑΛΛΙΘΕΑ
 
6) ΜΟΣΧΑΤΟ
 
7) ΧΑΛΑΝΔΡΙ
 
8) ΠΣΦΟΟΠ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
 
9) ΣΑΦΟΠ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
10) ΠΑΤΡΑ
 
11) ΠΡΕΒΕΖΑ
 
12) ΚΕΡΚΥΡΑ
 
13) ΣΠΑΡΤΗ
 
9 σύνδεσμοι στο Λεκανοπέδιο και 4 στην επαρχία, σύνολο 13 σύνδεσμοι του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα, την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες είχαν από 2-3 συνδέσμους. Αν έχεις φέρει τον οπαδισμό όμως στην Ελλάδα ως θύρα 13, την εποχή μάλιστα που στη δεκαετία του '60 δεν υπήρχαν οπαδικά οι γαύροι, τι να σου πούνε οι προπαγάνδες των γαύρων? 
 
Υ.Γ. 1 Ξαναγράφουμε για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το αν εμείς φέραμε πρώτοι τους συνδέσμους στην Ελλάδα και το αν είμαστε πρωτοπόροι. Αυτά, είναι βαζέλικα. Εμείς δεν φαινόμαστε. Είμαστε θύρα 7. Την ιστορία μας πάμε να αναδείξουμε από εδώ. Προσπαθώντας να το πετύχουμε όμως, ταυτόχρονα με αυτό, απαντάμε και σε πολλά βαζέλικα ''επιχειρήματα''. Παντού πρώτοι οι λαγοί. Σε οπαδισμό, γνώσεις για την ποδοσφαιρική ιστορία και στήριξη στην ομάδα τους. Οπαδοί-πρότυπα.
 
Υ.Γ. 2 Σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να βάζουμε εδώ την ιστορία κάθε συνδέσμου μας, από το παρελθόν μέχρι σιγά σιγά να φτάσουμε στο σήμερα. Ετοιμαστείτε για χοντρό γέλιο, όταν θα βλέπουμε μαζί το πού ακριβώς υπήρχαμε ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.
 
Υ.Γ. 3 Ξέρετε τώρα, έτσι? Μην μασάτε από προπαγάνδες των γαύρων, που πάνε να μας πείσουν ότι σε Πρέβεζα και Πάτρα είχανε συνδέσμους από το 1963. Εκεί που όλος ο κόσμος ξέρει πως δεν κυκλοφορούν γαύροι, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, αυτοί υπάρχουν οργανωμένα εδώ και 50 χρόνια? Δεν τα τρώμε εμείς αυτά. ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΛΑΓΟΙ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΠΑΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΜΕΤΑ...