ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ



 
Τον Απρίλιο του 1996, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την ομάδα Σημίτη, ο τότε ΓΓΑ Γιώργος Βασιλακόπουλος, εκλεκτός του Ανδρέα Παπανδρέου, αντικαθίσταται και τη θέση του παίρνει ο Γιώργος Λυσσαρίδης. Αυτό δεν άρεσε σε αρκετό κόσμο και δη στους στενούς φίλους του ''ηγέτη του ελληνικού μπάσκετ''. Ποιοι ήταν αυτοί οι στενοί φίλοι?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 23-4-1996
 

 
Τρελάθηκε ο καπετάνιος από την καρατόμηση του ''σωλήνα'' και έτρεξε στον Υπουργό Πολιτισμού να διαμαρτυρηθεί. ΣΟΥΖΑ Ο ΜΠΕΝΟΣ τον άκουσε. Όχι αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς. Θα τον έστελνε από εκεί που ήρθε ο Γιώργαρος. Να μην αναφέρουμε τα δώρα του προς τον απελθόντα, έτσι? Αν είσαι αβέρτος ρε παιδί μου, δεν το λογαριάζεις το χρήμα. Σε ποτά θα κολλήσεις, που στο κάτω κάτω είναι και συμβολική ενέργεια?
 
Βλέπουμε λοιπόν το πώς από παλιά δομούσε το προφίλ του ο Βασιλακόπουλος ως παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού και πώς κατάφερε να διατηρηθεί στο προσκήνιο για χρόνια ολόκληρα. Στην Ελλάδα εξ άλλου, μετράει το να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες και ο ''αναμορφωτής'' του μπάσκετ φρόντισε να τις αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια...