ΓΑΥΡΟΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ PART 3



 
Αφού θυμηθούμε τα παλιά
 
ας δούμε και τα νέα.
 
Τέλη Δεκεμβρίου 1967 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στο Καραισκάκη για το πρωτάθλημα. Ο Μπούκοβι έχει φύγει, προπονητής είναι ο Σούλης και φυσικά πέραν του Ούγγρου, ο Ασλάνας έχει διώξει και τον Ανδριανόπουλο, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ από τη διοίκηση, κάτι που είδαμε αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση. Τα χουντοειδή αλωνίζουν στην ομάδα και πρώτος μεταξύ αυτών, ο νέος έφορος, ο Παπαποστόλου. Ας δούμε πώς ''καλοδέχτηκαν'' ο κόσμος και οι παίκτες της ομάδας το νέο ''παράγοντα'', αντισυνταγματάρχη των ΛΟΚ, στο Καραισκάκη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 3-1-1968
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 3-1-1968
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-1-1968
 

 
Ήρθε κουνάμενος σινάμενος ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων και νόμιζε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο προπονητής και ο κόσμος του, θα στέκονταν σούζα στις εντολές του. ΕΦΑΓΕ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΤΟΥ από τον ΜΠΟΤΙΝΑΡΟ, άκουσε το κράξιμο ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΡΥΘΜΙΚΑ ΜΠΟ-ΤΙ-ΝΟΣ, είδε ότι ο προπονητής που μόλις είχε προσληφθεί απείλησε να σηκωθεί να φύγει και μαζεύτηκε άρον άρον στο καβούκι του. Για να γίνει απόλυτα κατανοητό το τι συνέβη, να ενημερώσουμε ότι εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε η πολυτέλεια των 3 αλλαγών μέσα στο ματς, ώστε να πει κάποιος ''ε και τι έγινε? Θα τον έβγαζε και θα έμπαινε ένας άλλος''. 
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΡΥΘΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΕΙΔΕΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ.
 
Πολλά χρόνια αργότερα, ο ΜΠΟΤΙΝΑΡΟΣ έδωσε συνέντευξη στο ΦΩΣ και στο Θέμη Σινάνογλου, όπου αναφέρθηκε στο παραπάνω περιστατικό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ 16-2-2006
 

 

 
Ο σοβαρός τραυματισμός σας πότε συνέβη;
Όταν ήμουν 26,5 χρονών. Από εκεί ξεκίνησαν όλα... Δεν βρήκα στήριξη. Ξέρεις γιατί; Είχα κοντράρει τότε τους συνταγματάρχες. Και ένας από αυτούς, με τον οποίο κοντραρίστηκα, είναι ακόμα εν ζωή. Και μου αρέσει που είναι εν ζωή για να του τα χώνω! Ο Παπαποστόλου. Έχεις ακουστά για Παπαποστόλου;

 
Όχι.
Είχανε γίνει φασαρίες, μάλιστα μια φορά μου είχε τραβήξει και το περίστροφο... Αυτός ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και έφορος στον Ολυμπιακό. Πίστευε ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν κάτι ανάλογο με τους στρατιώτες. Που τους επιβάλλονται, τους στέλνουν για αγγαρείες... Εγώ δεν τα κατάπινα αυτά. Η πρώτη μου γνωριμία λοιπόν με αυτόν ήταν σε κάποιο ματς με τον Απόλλωνα, όπου δεν ήξερα ακόμα καν ποιός ήταν. Ήρθε με τα πολιτικά και μ' έπιασε απ' τη φανέλα, μου είπε: "Εμένα θα μου συμπεριφέρεσαι καλά", και έκανε μια χειρονομία εις βάρος μου. Εγώ δεν ήξερα ποιός είναι και του έριξα μια φάπα! Ε, από εκεί άρχισε η κόντρα. Τους μπήκα στο ρουθούνι, και στον Ασλανίδη, και ήθελαν να με τελειώσουν. Ξέρεις ότι, όταν είχα το πρόβλημα, επί 6 μήνες δεν μπορούσα καν να περπατήσω; Ούτε το πετάλι του αυτοκινήτου δεν μπορούσα να πατήσω. Είχε κοπεί ο μυς.
 
Πέραν αυτού, έδωσε και μια μίνι συνέντευξη στους κυρίους Σκρουμπέλο και Πιπίνη, η οποία συμπεριελήφθη στο βιβλίο ''Μπούκοβι, πώς ήρθε και γιατί έφυγε'', όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως ο Παπαποστόλου πήγαινε στους γονείς του και τους έλεγε να μαζέψουν το γιο τους, γιατί θα τον στείλει στρατοδικείο. Η αντίδραση ΚΑΙ τότε του ΜΠΟΤΙΝΑΡΟΥ, που πλάκωσε τον Παπαποστόλου στα αποδυτήρια, είναι όλα τα λεφτά. Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο και για αυτόν το λόγο, πέραν των υπολοίπων. 
 
Το έχουμε δει δεκάδες φορές. ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΟΥΝΤΕΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ, ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ '''ΑΞΙΩΜΑΤΑ'', ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΝ ΒΛΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΑΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Υ.Γ. 1 Το ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙ αυτό, ο Παπαποστόλου, λίγο αργότερα έφυγε από τον Θρύλο, αφού είδε πως ο παρεμβατισμός του στο έργο του προπονητή θα τον έστελνε αργά η γρήγορα στο 401 από τα γαυράκια και πήρε πόστο στην Επιτροπή Διαιτησίας. Από εκεί, έστελνε κομάντο να αδικούν τον Θρύλο, φρόντιζε να μένουν ατιμώρητοι και μεριμνούσε στο να κυνηγάνε την ομάδα οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι που ''η χούντα ήταν γεμάτη με γαύρους'' και έβαζε στις ομάδες στρατιωτικούς που ήταν ταυτόχρονα και οπαδοί τους. Θα τα δούμε αυτά όταν αρχίσουμε.
 
Υ.Γ. 2 Επειδή ανησυχούνε κάποιοι στον πέμπτο όροφο ενός κτιρίου του κέντρου της Αθήνας, μόλις τώρα περάσαμε τα μισά του δρόμου. Όταν φτάσουμε στο τέρμα του δρόμου, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ. 

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

"Όταν φτάσουμε στο τέρμα του δρόμου, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ." Ρε φίλε, τόσο γρήγορα εξαντλήθηκε το υλικό; Έφτασες ήδη στα μισά του δρόμου για να ξεκινήσεις; Θα χαίρονται τα βαζέλια σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ...

Εικόνα savvas gridlock

Δυστυχώς, αυτά τα στοιχεία βρέθηκαν μόνο. Τα βάλαμε με τους βάζελους και χάσαμε. Τα δικά τους αρχεία είναι ανεξάντλητα. Αδύνατο να τους ανταγωνιστείς.

Εικόνα Mhtsaras

Μποτίνος ε ;
Και η κατάντγια κσέρεις πγοια ήτονε ρε φίλε ;
Το καλύτερο δεκσί χαφάκιον πόβγανε ποτέ η Ελλάς να παγαίνει στα απογδετήργια του Ναού ,μετά από κάθε ματσάκεον και να ζητγιανέβει από τους παίχτουρες κανα φράγκο για δεν είχε να φάει...
Πουτάνα ζωή πώς τα φέρνεις....

Εικόνα savvas gridlock

Aριστερί χαφ ρε Μήτσο. Τζόλε, όχι Γιαννακόπουλας.

Εικόνα Mhtsaras

Και ακσίζουνε σεγχαρετήργια στο Γκοκκάλα ο οποίος τούχε κόπσει ''προσωπεκό'' λογαργιαζμό κάθε μήνα για νάχει να τρώει ο κυρ Βασίλης...Ποτές ο Θρύλατσος ρε μαλάκες δε γκζέχασε τα παιδγιά του....