Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ



 
Είχαμε δει πριν λίγες μέρες τις σχέσεις ΠΑΟ και ''διαδόχου του θρόνου'', τότε, Κωνσταντίνου, το 1948 και το 1949.
 
 
Θα μπορούσε να πει κάποιος ''ταραγμένη εποχή τότε, μέσα στον Εμφύλιο, μπορεί να περιέθαλψε ο διάδοχος μια ομάδα, ώστε να υπάρξει στροφή του κόσμου προς τον αθλητισμό''. ΟΚ, μην γελάτε, ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΑΓΟΣ θα μπορούσε να το πει αυτό, για το ''διάδοχο'' του κώλου, ειδικά τον συγκεκριμένο, το ''γενναίο 'Ελληνα'' Κωνσταντίνο -ήμαρτον ρε, έλεος-. Ας φύγουμε λοιπόν από τα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου και ας πάμε αρκετά χρόνια μπροστά, ώστε να δούμε ποια ομάδα συνέχισε να φροντίζει ο διάδοχος και μετά το τέλος των πολέμων για τη χώρα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 24-5-1961
 
 
Σαν να ακούω τη φωνή του λαγού, 51 χρόνια πριν, στα αφτιά μου. ''Καθαρίστε ρε κοπρόσκυλα, ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ μας έρχεται στην Πανάθα, να τα βρει όλα ΟΚ''. Πώς έμπαινε ο διοικητής στο λόχο για επιθεώρηση, όταν ήμασταν φαντάροι? Πάει να δει την ομάδα του ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, να μην είμαστε προβλεπόμενοι εμείς? Και να'ταν μόνο αυτό? Λίγους μήνες μετά, στη ΓΣ του ΠΑΟ, όταν τα αίματα άρχισαν να ανάβουν, κοιτάξτε τι πέταξε ένα μέλος της Πανάθας, της ''ιστορικής'' αυτής ομάδας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 26-7-1961
 
 
Δεν ντρέπεστε λίγο? Ολόκληρος ''βασιλιάς'' είναι μέλος και πρόεδρός μας κι εσείς παρεκτρέπεστε έτσι? Πού είναι η αγωγή σας, το ήθος σας? Εσείς που μεγαλώσατε με φροντίδα και προδέρμ, με τα γαλλικά σας και το πιάνο σας, να γίνεστε ''κάφροι''?
 
Τώρα τι να πούμε εμείς, πέραν του
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ, ΣΚΑΤΙΦΛΩΡΕΣ, ΜΟΣΧΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ-ΓΟΝΟΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΖΑΚΙΩΝ, ΚΟΛΛΕΓΙΟΠΑΙΔΑ, ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ. Ο-Λ-Ω-Ν.
 
Υ.Γ. 1 Τι φωνάζανε στη ΓΣ του ΠΑΟ? ''Μα-ντζε-βε-λά-κης  Μα-ντζε-βε-λά-κης''? Γιατί δεν φωνάζανε ''Βα-λι-τσο-φό-ρος  Βα-λι-τσο-φό-ρος''? Αφού σε λίγα χρόνια με τις κλοτσιές τον πήρανε τον ξενοδοχουπάλληλο με τις βαλίτσες...
 
Υ.Γ. 2 Όλες οι βρωμιές τους, εδώ.
 
 
Μείνετε συντονισμένοι, καθώς όπως καταλαβαίνετε, αυτή η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς. ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ Η ΜΠΟΧΑ-ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις
Εικόνα savvas gridlock

Για το ότι σε μια χρονική περίοδο που αγγίζει τα 15 έτη, από τα τέλη του Εμφυλίου έως τις αρχές της δεκαετίας του '60, ο ''διάδοχος'' ήταν επίτιμος πρόεδρος στην ομάδα σου, ο αντίλογος είναι τι πράγμα ακριβώς? Ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι στα χρόνια λίγο πριν τη χούντα ο Κωνσταντίνος άρχισε να χώνεται σε όλες τις ομάδες? Συγκρίνεις το ''στιγμιαίο'' με το ''παρατεταμένο''? Για τα υπόλοιπα και τη ''μετονομασία'' του ΠΠΟ ή ΠΟΑ ή ό,τι άλλο θες σε ΠΑΟ, περίμενε λίγο και θα δεις ειδικές αναρτήσεις.

Εικόνα Εν Αθήναις

Στιγμιαίο είπες; Μάλιστα...

Μάλλον δεν τα ξέρεις πολύ καλά τα γεγονότα. Ή τα ξέρεις και τα αποσιωπείς.

Περιμένω τις ειδικές αναρτήσεις σου, σε όλα θα έχεις απάντηση, ούτως ή άλλως.

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι για 20 χρόνια ο ''διάδοχος'' του κώλου ήταν επίτιμος πρόεδρος στον Ολυμπιακό? Πολύ ευχαρίστως να δω τα στοιχεία σου και αν ισχύει, αναθεωρώ.

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, απορώ με την υπομονή σου. Αφού στη νοοτροπία της ισοπέδωσης, όλα έχουν την ίδγια αξία. Ασπούμε, το ξύλο στον Ευθυμιάδη για τη βαζέλικη ψυχή μετράει το ίδγιο, αν όχι λιγότερο από τα δήθεν επεισόδια στο Ναό πρόπερσι που δεν άνοιξε ρουθούνι, εκτός ίσως από κάτι μώλωπες σε οπαδούς του ολυμπιακού σε κλωτσίδγια παιχτών ζέλα. Επίσημες και επώνυμες καταγγελίες μετράνε το ίδγιο με κάτι φήμες και μύθους που δε βρίσκουν έρειζμα σε κανένα έντυπο. Αλλά αφού άνοιξε μια τέτχοια "συνεργασία", μάλλον προς επίρρωσιν της συνεργασίας που άνοιξε ο Σώκρατες πριν 15 χρόνια, είμαι περίεργος να δω πού θα καταλήξει. Βασικά, το ξέρω ήδη, αλλά καλό είναι πριν το τελικό ποντάριζμα να έχει ανοίξει και το ρίβερ.