O AΣΛΑΝΙΔΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ



 
Αφού είδαμε τα κρατικά λεφτά που πέσανε για να ''φτιαχτεί'' το γήπεδο της Λεωφόρου επί Μεταξά
 
τη δεκαετία του '50 επί Καραμανλή σε πρώτη φάση, όπου περάστηκε χόρτο
 
και σε δεύτερη φάση
 
ας ξεκινήσουμε να βλέπουμε το τι συνέβη με το γήπεδο ''του Παναθηναικού'' επί χούντας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-8-1968
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-9-1968
 

 

 
Με κονδύλι του Ασλάνα λοιπόν μπήκανε οι προβολείς στο γήπεδο ''του Παναθηναικού''. Είναι που ''με δικά μας λεφτά κτίσαμε το γήπεδο εξ ολοκλήρου εμείς οι Παναθηναικοί''. Ξεκάθαρα πράγματα, μόνο γαύροι θα λέγανε το ανάποδο.

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Τί να κάνουμε...

Τα χρήματα που έδινε σε εμάς ο Ασλανίδης τα κάναμε προβολείς και αυτά που έδινε σε εσάς για την ανέγερη γηπέδου τα κάνατε μεταγραφές...

Εικόνα red apple

Τώρα, αδελφέ, μου θυμίζεις την ιστορία του τζίτζικα και του μέρμιγκα...

Εσείς, δηλαδή είστε οι εργατικοί μέρμιγκες που δημιουργούν υποδομές -χιχιχιχι, μ' έπιασε ακατάσχετο γέλιο και μόνο με τη σκέψη... - ενώ εμείς είμαστε οι χαρωποί τζίτζικες που τα σκορπάν δεξιά κι αριστερά στις μετεγγραφές και μετά... ας παν στην ευχή τα παλιά...

Φαίνεσαι εξυπνούλης...Μην οχυρώνεις την εξυπνάδα σου πίσω από τον πληγωμένο από τις φάπες, εγωισμό σου!

Φιλικά

ΑΔΑΜ

Εικόνα savvas gridlock

Επιμένεις τζάμπα και θα εκτεθείς. Κρίμα είναι. Τα 10 εκ. δραχμές που βούτηξε το 1969 ο διορισμένος από τη χούντα πρόεδρος του Ολυμπιακού, Μπουζάκης, από το ταμείο του γηπέδου Ρέντη για μεταγραφές, τα γύρισε ΟΛΑ πίσω αργότερα ο Γουλανδρής. Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση κατάχρησης των χρημάτων που έδινε -και καλά- η χούντα για του Ρέντη. Αν ξέρεις άλλην, περιμένουμε.

Εικόνα Εν Αθήναις

Σημασία έχει ότι έδωσε και σε εσάς η χούντα. Σε όλους έδινε. Και με το κείμενο αυτό συγνώμη, αλλά αποπροσανατολίζεις τους αναγνώστες σας, όταν προσπαθείς να τους πείσεις πως η χούντα έδινε μόνο στον Παναθηναϊκό.

Εικόνα savvas gridlock

Η χούντα έδινε σε όλους λεφτά, ΝΟΜΙΜΑ, αφού διαχειρίζονταν οι άνθρωποί της έσοδα από το ΠΡΟ-ΠΟ. Από εκεί και πέρα όμως, κοιτάμε το αποτέλεσμα, ποιος πήρε τα πιο πολλά. Στον Ολυμπιακό δεν έκτισε τίποτε απολύτως. Μηδέν εις το πηλίκον. Για την ομάδα σου, τα βλέπεις.

Εικόνα Εν Αθήναις

Δεν έκτισε γιατί τα χρήματα που παίρνατε τα χρησιμοποιούσατε αλλού. Δες τί πριμ σας έταξε η χούντα για να αποκλείσετε την Τότεναμ π.χ. Και δεν ήταν καν ημιτελικός, ούτε προημιτελικός!

Κάτι λάμπες κι ένα κολυμβητήριο (για το οποίο δε μας παραχωρήθηκε έκταση, κάτω από τις εξέδρες μας έγινε)ήταν η εύνοια από τη χούντα;

Εικόνα savvas gridlock

Ο όρμος για εγκαταστάσεις υγρού στίβου? Οι δύο λέσχες σε Πανόρμου και Μαβίλη? Τα 5 μύρια σίγουρα που πήρε ο ΠΑΟ από το Ρίτσο το 1972 για ''έργα στο γήπεδο'' και ένα κάρο λεφτά που έταξε το καθεστώς και δεν ξέρουμε τι έγιναν και αν έφτασαν και πόσα ακριβώς στα ταμεία του ΠΑΟ?

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120619/xoynta-taise-ta-paidi...

Τα έργα για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ? Τα νέα αποδυτήρια σε κλειστό και ανοικτό γήπεδο στη Λεωφόρο? Μιλάμε μόνο για εγκαταστάσεις και υποδομές τώρα, έτσι? Θα τα βάλουμε όλα σιγά σιγά.

Και συμφωνώ με τον Αδάμ. Είμαι σίγουρος, από τον τρόπο που απαντάς, ότι καταλαβαίνεις απολύτως όλα όσα λέμε και συμφωνείς σε πολλά, αλλά ο οπαδικός φανατισμός και η ανάγκη να μην θίξει κάποιος την ομάδα που αγαπάς σε εμποδίζει να το παραδεχτείς. Κατανοητό. Οπαδοί είμαστε. Υπάρχει και ένα όριο όμως νομίζω και ειδικά με τη συγκεκριμένη περίοδο της χούντας. Να σου πω ένα απλό παράδειγμα? Ξέρεις φαντάζομαι ότι όταν ήρθε ο Καραμανλής ο γέρος το 1974 άρχισε ή προσπάθησε να πετάξει τους περισσότερους χουντικούς από τις κρατικές θέσεις ανά την Επικράτεια, για να βάλει τους δικούς του. Προσπαθούσε να βάζει δηλωμένους αντιχουντικούς, κατά προτίμηση δεξιούς αλλά και κεντρώους αν δεν έβρισκε. Στο ποδόσφαιρο έκανε το ίδιο. Ο πρώτος ΓΓΑ μετά τη χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξέρεις ποιος ήταν? Σίγουρα θα ξέρεις. Ο Πάνος Στασινόπουλος, επί σειρά ετών μέλος του Ολυμπιακού και νομικός σύμβουλος στον Ολυμπιακό. Για ποιο λόγο? Γιατί και ο γέρος Καραμανλής και όλοι όσοι ζούσαν τότε ήξεραν ότι το καθεστώς είχε ταυτιστεί με την ομάδα σου. Επέλεξε λοιπόν αυτός, για να δείξει ότι σπάει τα δεσμά με το παρελθόν, να βάλει έναν δηλωμένο γαύρο ως ΓΓΑ -άσχετα το τι αποδείχτηκε κι αυτός μόλις ανέλαβε εξουσία στα χέρια του και το ποιον υπηρέτησε-. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο?

Εικόνα Εν Αθήναις

Το καθεστώς ευνοούσε τον Παναθηναϊκό ή μόνο τον Παναθηναϊκό, όπως γράφεις. Δικαίωμα σου να το υποστηρίζεις.

Ο Ασλανίδης, ο οποίος πίεζε τον Παντελάκη να δώσει τον Κούδα στον Ολυμπιακό, έσβηνε τις έξι αγωνιστικές του Γιούτσου καί έστελνε ετσιθελικά παίκτες στον Ολυμπιακό, έγινε «άρρωστος Παναθηναϊκός»...Και λεφτά έταζε (και έδινε) μόνο σε εμάς.

http://imageshack.us/photo/my-images/694/93683866.jpg/

Μιλάς για εγκαταστάσεις υγρού στίβου, τις οποίες τελικά ποτέ δεν αποκτήσαμε, όταν την ίδια στιγμή ο Ασλανίδης επιθεωρούσε τα έργα στις δικές σας ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.

http://imageshack.us/photo/my-images/21/66363457.jpg/

Σας «κυνηγούσε» η «πράσινη χούντα» όμως σε αυτήν απευθυνόσασταν για να θέσει το θεμέλιο λίθο στο γήπεδο σας...

http://imageshack.us/photo/my-images/11/17013469.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/51/98113522.jpg/

«Ζαχαρώνατε» τη χούντα, και κυριολεκτικά...

http://imageshack.us/photo/my-images/837/73340416.jpg/

Η χούντα δεν έδινε άδεια παραμονής στον «κομμουνιστή» Μπόμπεκ, αλλά το 1969 τον έφερνε δώρο σε εσάς.

Θέλεις κι άλλα ή φτάνουν αυτά;

Εικόνα dono

Η ερώτηση είναι χωρίς ίχνος ειρωνίας.
Η πηγή των links που δινεις στο συγκεκριμένο post είναι ποιά ; Ρωτώ γιατι δεν φαίνεται

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα savvas gridlock

Άκουσε, είμαστε νομίζω μεγάλοι άνθρωποι. Δεν είμαι 15 χρονών να πιστεύω ότι ο Ασλανίδης συμπεριφερόταν σαν τον αρχηγό της θύρας 13 ως ΓΓΑ. Κανείς δεν το κάνει αυτό, ούτε κι εγώ θα το έκανα στη θέση του. Μιλάμε για εύνοια, όχι ότι πήγε να διαλύσει τον Ολυμπιακό και έκανε τα πάντα για τον ΠΑΟ. Απλώς γαύροι τον υποχρέωσαν να γίνει πολύ πιο αντικειμενικός από όσο θα ήθελε, χωρίς να πλησιάσει βέβαια ανεκτά επίπεδα.

Ο Κούδας έκανε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό πριν τη χούντα, από το 1966. Του άνοιξε σνακ μπαρ ο πατέρας του ο μπαρμπα-Γιάννης στο Πασαλιμάνι πριν τη χούντα. Έπαιρνε λεφτά από τον Ολυμπιακό πριν τη χούντα. Η χούντα έδωσε τον Κούδα στον ΠΑΟΚ και αυτό το ομολόγησε μέχρι και ο ίδιος ο Παντελάκης στην ΗΧΩ το 2001. Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ, Ο ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Στον Ολυμπιακό η χούντα έδωσε λεφτά, νόμιμα, ως επιχορηγήσεις που δικαιούνταν τότε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ερασιτεχνικός ήταν τότε ο αθλητισμός, ακόμη και σήμερα όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία συντηρούνται ΚΑΙ με κρατικές επιχορηγήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν είπα λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε φράγκο επί χούντας από το καθεστώς.

Τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στο Πασαλιμάνι ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΤΙΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ. Ο ''γαύρος''ο Σκυλίτσης, ο πισωκίνητος κριτής καλλιστείων και δήμαρχος Πειραιά τότε, μπλόκαρε τα έργα στις εγκαταστάσεις

ΦΩΣ 14-1-1972

http://api.ning.com/files/iVN1ItsoPkcaBk3bh-I5EV9Spmy-O6hg-kwEszSnH1uIRN...

Λίγο μετά, ο Παττακός ανακοίνωσε τη συνέχιση των έργων και βγήκε η φωτό με τον Ασλάνα κανά δυο εβδομάδες αργότερα που έβαλες από το ΓΕΛΟΙΟ βιβλίο κάποιων ΓΕΛΟΙΩΝ οπαδών του ΠΑΟ, γεμάτο ανακρίβειες και ψέμματα. Φυσικά τα έργα δεν τελείωσαν ποτέ και το μεγαλύτερο τμήμα τους καλύφθηκε με έξοδα του Γουλανδρή.

Η χούντα ανακοίνωσε πως θα κτίσει γήπεδο στον Ολυμπιακό. Δεν το έκτισε. Ανακοίνωσε πως θα δώσει δάνειο 130, 150, 200 και βάλε εκατομμυρίων. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ. Έδωσε μόνο τα 30 εκ. δραχμές, δάνειο που έφτασε να το σέρνει ο Ολυμπιακός 20 χρόνια πριν το σβήσει η Μελίνα επί ΠΑΣΟΚ. Συνολικά έδωσε η χούντα 70 εκ. δραχμές για το Ρέντη, λεφτά που η ίδια ανακοίνωσε πάντοτε, έτσι? Με δημόσιες ομολογίες επομένων ΓΓΑ, όπως του ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, πέρασε μόνο χόρτο κάτω και δεν έκανε τίποτε άλλο. Θα δεις όταν κάνουμε την ανάρτηση ας πούμε τι παρέλαβε στου Ρέντη, σε χώρο αγορασμένο με έξοδα του Ολυμπιακού και τι παρέδωσε η χούντα. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. 70 εκ. δραχμές για να περάσεις μόνο χόρτο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Πριν τη χούντα, ο Ολυμπιακός έψαχνε χορηγούς για να κτίσει γήπεδο και βρισκόταν σε καλό δρόμο. Μέσα στη χούντα, ο ΤΙΤΑΝΑΣ ανακοίνωσε ότι βρήκε ελβετική εταιρεία για να κτίσει το Ρέντη, το 1973, όταν έβλεπε πως άκρη δεν βγαίνει με τους χουντικούς. Δεν τον αφήσανε. Με δικά μας έξοδα θα είχαμε κτίσει ένα πολύ καλό γήπεδο, ενώ δεν αναφέρω καν το δυσβάστακτο κόστος της εισφοράς του Ολυμπιακού στο κράτος από τα εισιτήρια στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ τόσα χρόνια και στο πώς βοήθησε να κτιστούν κι άλλα γήπεδα σε άλλες ομάδες ο Ολυμπιακός ή να βελτιωθούν με εισπράξεις σε παιχνίδια του, αφού κατά καιρούς χρησιμοποιούσε ως έδρα και τη Λεωφόρο και τα Φιλαδέλφεια. Αυτά σε γενικές γραμμές, λεπτομέρειες όταν κάνουμε την ανάρτηση.

Το παραμύθι με τον Μπόμπεκ αμφιβάλλω αν το πιστεύεις κι εσύ. Ο ίδιος είπε ότι δεν τον γούσταρε ο Απόστολος Νικολαίδης και τον έδιωξε από τον ΠΑΟ, όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ότι δεν τον άφησε να επιστρέψει στον ΠΑΟ το 1969, όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό από πείσμα, σε συνέντευξή του στην ΗΧΩ με το που έφυγε από εμάς. Υπάρχουν δεκάδες ΓΣ του ΠΑΟ πριν τη χούντα που την πέφτουν ο Μαντζεβελάκης και ο Τζακ Νικολαίδης με πολύ χοντρά λόγια στον Μπόμπεκ και απαιτούν να φύγει, επειδή ''τους διέλυσε με την ανανέωση'' και τους 6 παίκτες που είχε τιμωρήσει τότε. Υπάρχει η περιβόητη επιστολή Καμάρα το 1966 εναντίον του. Ο Πανουργιάς τον στήριξε και ο Δομάζος τότε είχε στραβώσει με όλα αυτά. Το ''μας διώξανε τον Μπόμπεκ'' δεν το πιστεύουν ούτε μωρά παιδιά.

Εικόνα Εν Αθήναις

Το κείμενο αναφέρει ξεκάθαρα πως ο Παντελάκης άσκησε πιέσεις στον Παττακό για να ανέβει ο Κούδας στον Πειραιά. Εξάγεται λοιπόν το συμπέρασμα πως η χούντα είχε αποφασίσει να δώσει τον Κούδα στον Ολυμπιακό. Ο Παντελάκης είχε πολλά κιλά αρχ...

Γιατί τους χαρακτηρίζεις; Οπαδοί είναι. Εσύ ανέφερες πως είναι κατανοητό να είναι κάποιος οπαδός. Η αλήθεια είναι πως κάποιες εκφράσεις τους δε με βρίσκουν σύμφωνο (ούτε κι εγώ είμαι 15 χρονών), αλλά η έρευνα τους βασίζεται σε δημοσιεύματα, όπως και η δική σας.

Και σε εμάς έταζε γήπεδο 80 και 100 χιλιάδων η «πράσινη» χούντα. Δεν το έκανε επίσης ΠΟΤΕ.

Για τον Μπόμπεκ όσα αναφέρεις δεν είναι λάθος, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Το αποτέλεσμα ήταν πως η χούντα που τον θεωρούσε «επικίνδυνο» για την Ελλάδα, δεν είχε κάνενα πρόβλημα μαζί του δύο χρόνια μετά.

Εικόνα savvas gridlock

H πρώτη δήλωση που έκανε ο Ασλάνας για το θέμα ήταν ότι ναι μεν αυτοί που υπηρετούν τη θητεία τους μπορούν να πάρουν κατ'εξαίρεση μεταγραφή στο μέρος που υπηρετούν -όλες οι μεταγραφές απαγορεύθηκαν-, αλλά Ο ΚΟΥΔΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ.

Χαρακτηρίζω τον ψεύτη, όχι τον οπαδό. Βγάζουν βιβλίο και για εμάς ας μιλάνε όπως θέλουν, αυτό δεν με ενοχλεί. Το να μιλάς για δάνεια που δώθηκαν σε εμάς για το Ρέντη, ενώ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΑΝ, το να μιλάς για εύνοια του Ασλάνα προς τον Ολυμπιακό ενώ ΓΑΥΡΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΓΑ και φωνάζανε το ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΠΟΥΣΤΑΡΑ, το να μην βγάζεις κιχ για τα εκατομμύρια ΠΑΡΑΝΟΜΑ χρήματα που πήρε η ομάδα σου, το να αμφισβητείς ότι γαύροι μαζεύτηκαν να κρατήσουν τον Μπούκοβι όταν τον έδιωξε η χούντα και και και, είναι ΨΕΜΜΑΤΑ. Το να βρίσεις τους οπαδούς του Ολυμπιακού, το καταλαβαίνω όσο κι αν με ενοχλεί. Το να λες ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, όχι, δεν το καταλαβαίνω. Και δεν είναι έρευνα αυτό το πράγμα. Αν δεις εμάς εδώ να μαζεύουμε τα λεφτά που έγραφε η ΗΧΩ ότι ΘΑ έδινε η χούντα, με το στόμα πάντοτε, για το γήπεδο του ΠΑΟ και να τα κάνουμε ανάρτηση, πες μας κι εμάς γελοίους, γιατί θα είμαστε. Τα γήπεδα της χούντας στου Ρέντη και στον ΠΑΟ είναι άλλη μια απόδειξη του ''πόσα έργα έκανε η χούντα'', που λένε κάτι φασιστοειδή.

Μα ούτε το 1967 είχε πρόβλημα η χούντα με τον Μπόμπεκ. Αυτό προέκυψε μετά τη ΓΣ του ΠΑΟ που υπερίσχυσε η πτέρυγα Μαντζεβελάκη-Απόστολου Νικολαίδη και ο Πανουργιάς μπήκε στο περιθώριο. Ξαφνικά βγήκε μπροστά η χούντα για να φύγει ο Μπόμπεκ. Παράγοντες του ΠΑΟ είχαν κάνει ταξίδια το 1968 και το 1969 στο Βελιγράδι να τον φέρουν πίσω, με έγκριση της χούντας. Ο ίδιος ο Μπόμπεκ δήλωσε πως αν δεν είχε ασκήσει βέτο ο Νικολαίδης το 1969, θα υπέγραφε στον ΠΑΟ ξανά. Πώς λοιπόν είχε πρόβλημα η χούντα με τον Μπόμπεκ?