ΤΟ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ



Θυμάστε που είδαμε πριν λίγες μέρες τις αποδείξεις για το ότι η θύρα 13 έφερε τα καπνογόνα στην Ελλάδα?
 
Σήμερα θα πάμε ένα βήμα παρακάτω και θα δούμε το τι γράφανε οι αγγλικές εφημερίδες το 1962 για το καπνογόνο που πετάχτηκε στο Καραισκάκη, στο ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναικού (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-11-1962
 
 

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-11-1962
 
 
Τρελάθηκαν και τα Αγγλάκια με όσα γίνονταν στο Καραισκάκη και γράφανε, εν έτει 1962, πως
 
ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΙΛΣΜΠΟΡΟΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.
 
Αλλά είπαμε. Τα καπνογόνα τα φέρανε άλλοι στην Ελλάδα και αυτό το ξέρει όλη η Ευρώπη. Μέχρι και η Αγγλία.
 
Υ.Γ. Αυτά μπορούν να τα βλέπουν και κάποια πιτσιρίκια δικά μας, που παραδίδουν μαθήματα οπαδισμού στο ίντερνετ δίχως να ξέρουν το πού πάνε τα 4. Ας μάθουν πρώτα την ιστορία του οπαδικού μας κινήματος και μετά να πιάνουν το πληκτρολόγιο για να το παίζουν ''γνώστες''...

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Και ρωτάω, με το φτωχό μου το μυαλό.

Εάν ο διπλανός του φίλου του Ολυμπιακού που πέταξε το καπνογόνο, ήταν Παναθηναϊκός, του το έπαιρνε από τα χέρια και το πετούσε εκείνος μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, θα καρπωνόμασταν εμείς την πρωτιά;

Ερώτηση: Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για το πρωτοφανές εκείνο συμβάν;

Εικόνα savvas gridlock

Πότε φίλε θα γινόταν αυτό? Όταν έβαλε γκολ ο Ολυμπιακός? Ξέρεις κάναν οπαδό του ΠΑΟ που όταν τρώει γκολ από το γαύρο πετάει καπνογόνα? Τότε εκτοξεύτηκε αυτό.

Ακριβώς επειδή ήταν πρωτοφανές γεγονός, δεν προβλεπόταν τιμωρία γι'αυτό, άρα δεν τιμωρηθήκαμε.

Εικόνα Εν Αθήναις

Επειδή ένας, ετύγχανε να έχει στην κατοχή του καπνογόνο, το οποίο και πέταξε μετά το γκολ του Ολυμπιακού, σημαίνει πως «φέρατε πρώτοι τα καπνογόνα στην Ελλάδα»; Αυτό ρωτώ.
Και δεν αμφισβητώ πως όντως μπορεί εσείς να τα φέρατε, αλλά για να καρπωθείτε τη συγκεκριμένη πρωτιά (αν και δεν σας ενδιαφέρουν οι πρωτιές όπως λέτε) πρέπει να παρουσιάσετε πότε έγινε μαζική χρήση καπνογόνων από θύρα φανατικών και όχι μεμονωμένα περιστατικά.

Όσο για το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου, να υποθέσω πως την πρώτη πρώτη φορά που έγιναν επεισόδια σε ελληνικό γήπεδο δεν τιμωρήθηκε κανένας, επειδή ήταν πρωτοφανές γεγονός; Η τιμωρία ισχύει πάντα από τη δεύτερη φορά;

Εικόνα savvas gridlock

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121219/poioi-opadoi-ferane-t...

Όπως βλέπεις εδώ, μαζική χρήση καπνογόνων έγινε στη Λεωφόρο στο ματς με τη Σάντος το 1961. Για πρωτιές δεν ενδιαφερόμαστε, όμως όταν ακούμε και τα ''η θύρα 13 έφερε τα καπνογόνα τη δεκαετία του '70 στην Ελλάδα'', θα απαντάμε έτσι. Για τα άλλα που λες, σου απάντησε ο γάτος.

Εικόνα clark gheibol

η τιμωρία ισχύει από τότε που έχει θεσπιστεί ο κανόνας. Το πέναλτι εφευρέθηκε φερειπείν επειδή κάπχοιος δεν τήρησε το φερ πλέι κι έκανε χέρι απάνω στη γραμμή. Τότε οι αντίπαλοι εκτέλεσαν φάουλ με όλη την αντίπαλη ομάδα πάνω στη γραμμή με αποτέλεζμα να μη σκοράρουν. Συφιλιάστηκε η πρωτόλεια ομοσπονδία και πρόσθεσε το γκανόνα. Το πέναλτι (ποινή) ίσχυσε για την επόμενη φορά. Αλλά για τη μη αναδρομικότητα του ποινικού νόμου (και του φορολογικού θα πω εγώ, αν και τελευταία παραβιάζεται αυτή η αρχή) μπορείς να ρωτήσεις όπχοιον θες, να δγιαβάσεις τα πρακτικά της Δίκης της Νυρεμβέργης, που ωραία τα έλεγαν οι κατηγορούμενοι πχ από τεχνικής πλευράς, αλλά μπορείς να απευθυνθείς και στο ηθικό σου αισθητήριο αν θες. Απ' αυτό συμπεραίνω ότι η ερώτησις ήταν προβοκατόρικη, εκτός αν πράγματι ήθελες να μάθεις το αυτονόητο.
Όσο για το καπνογόνο, είναι αυτονόητο ότι τη μπρωτχιά την έχει αυτός που έκανε κάτι πρώτος. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάζεις κι άλλες παραμέτρους. Το δικό μας θέμα είναι "πχοιος πέταξε πρώτος καπνογόνο". Όταν θα θελήσεις εσύ να ανεβάσεις άρθρο με θέμα "πχοιος πέταξε πρώτος καπνογόνα μαζικά και οργανωμένα" μπορείς να φέρεις και τα δικά σου κιτάπχια και μετά να κάτσουμε να συζητάμε για πρωτχές και τέτχοια. Αλλά να μας κατηγορείς για έλλειψη επιστημοσύνης, διότι δεν κάνουμε την έρευνα με τις παραμέτρους που ξεπηδάν από το μυαλό το δικό σου, που δε λέει κιόλας ότι είναι και οι σωστές μου φαίνεται σαν τις διαδηλώσεις κάπχοιων οργανώσεων που μόνο να φωνάζουν έχουν, να προτείνουν δε γκζέρουν τίποτα.
Αλλά, επειδή μπορεί και να βρούμε σχετικό υλικό, μήπως μπορείς να μας πεις πώς ακριβώς ορίζεται το "φέραμε πρώτοι τα καπνογόνα στην Ελλάδα" κατά το Βάζελο; Πόσα καπνογόνα πρέπει να πέσουν, σε πόσα παιχνίδγια μιας σεζόν, για πόσες συνεχόμενες σεζόν ώστε να μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα; Γι' αυτό σου λέω, είχε δίκιο ο Γουλιέλμος του Όκαμ που είχε πει, παραφράζοντας στο "De fumogenis" όχι δίχως ειρωνία το Γκομφούκιο, "όπχοιος ρίχνει πρώτος καπνογόνο στο γήπεδο, εισάγει στη χώρα του τη χρήση του καπνογόνου στο γήπεδο"