ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 1962



Έχουμε πει στο παρελθόν πως θα κάνουμε αφιερώματα σε αρκετούς συνδέσμους οπαδών που είχαμε στο παρελθόν ανά την Ελλάδα. Έχουμε ήδη δει τα εγκαίνα κι ένα τμήμα της δράσης του πρώτου μας συνδέσμου στο Πασαλιμάνι
 
όπως και μια σύνοψη της συνδεσμιακής παρουσίας του κόσμου μας κατά τη δεκαετία του '60
 
Πάμε τώρα να δούμε την έναρξη λειτουργίας ενός επαρχιακού μας συνδέσμου, που κάλυψε τις ανάγκες των γαύρων της Δυτικής Ελλάδας. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 1962 έγιναν τα εγκαίνια του Συλλόγου Φιλάθλων Ολυμπιακού Πειραιώς στην Πρέβεζα. Το γεγονός πήρε μεγάλη έκταση στα τοπικά ΜΜΕ και γνώρισε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία της πόλης, με αποτέλεσμα να παρευρεθούν αρκετοί φορείς στην εκδήλωση. Παραθέτουμε τα γεγονότα από την Αθλητική Ηχώ και όχι από το ΦΩΣ, σκοπίμως, για να μην ακούσουμε το κλασικό ''αυτά τα λένε οι γαύροι, σιγά μην είχατε σύνδεσμο στην Πρέβεζα εσείς ποτέ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-11-1962
 

 

 
 
 
Εννοείται μην τρώτε πρόλογο από αυτά. Γαύροι οργανωμένοι τη δεκαετία του '60 και δη στην καταπράσινη Πρέβεζα? Ούτε με σφαίρες. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα πιστεύουν οι γαύροι. Και η ΗΧΩ που τα γράφει και δείχνει και φωτογραφίες του στεγασμένου συνδέσμου, του γαύρου είναι.
 
Υ.Γ. 1 Έρχονται κι άλλα παρόμοια.
 
Υ.Γ. 2 Όλα τα σχετικά με ''οπαδισμό'', εδώ μαζεμένα