ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2011-12



Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες ο ισολογισμός της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την προηγούμενη χρονιά, τη σεζόν 2011-12. Ας τον δούμε αναλυτικά.
 


 


 

Συμπεράσματα
 

α) ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΙΣ. 48 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΜΜΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (κι αυτά δεν τα έβαλε στο παντελόνι, στα ταμεία της ΠΑΕ μείνανε, αλλά άντε να εξηγήσεις στο μέσο ταραμά τώρα ότι μια ανώνυμη εταιρεία δεν είναι ψιλικατζίδικο να βάζει χέρι ο ιδιοκτήτης στα ταμεία μόλις αυτά γεμίζουν, αλλά για να μοιραστούν τα κέρδη στους πολλούς μετόχους της, πρέπει να βγουν μερίσματα και στις ΠΑΕ μερίσματα ΔΕΝ προβλέπονται).
 

β) Με βάση το συγκριτικό πίνακα των ισολογισμών από τα προηγούμενα χρόνια, που έχουμε βάλει εδώ
 

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120628/pos-ta-pairnei-o-olympiakos-oi-ependyseis

 

βλέπουμε ότι το συνολικό κόστος λειτουργίας για το μαγαζί που λέγεται ΠΑΕ Ολυμπιακός, έπεσε από τα 66 περίπου εκατομμύρια της σεζόν 2010-11, στα 60 πάνω κάτω πέρυσι. Το σίγουρο είναι ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΔΑ. Ο πίνακας με τα στοιχεία είναι πιο πάνω, ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αυτό με τα μάτια του και όχι επειδή το λέμε εμείς. Άλλη μια απόδειξη για το παντελόνιασμα του ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
 

γ) Για μία ακόμη χρονιά, δεύτερη σερί, ο ισολογισμός κλείνει με θετικά ίδια κεφάλαια, ύψους 3,3 εκ. ευρώ. Τι θα πει αυτό? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. Μικρό βεβαίως απόθεμα, αφού το σύνολο των ζημιών από τις προηγούμενες χρήσεις, παρά το ζεστό χρήμα των 50 εκ. ευρώ που είχε βάλει ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ το 2010, ναι μεν έπεσε, αλλά και πάλι είναι στα 64,8 εκ. ευρώ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΩΣΤΕ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΑΜΕΣΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ, ΕΙΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΕΙΤΕ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
 

δ) Το κυκλοφορούν ενεργητικό διαμορφώνεται στα 26 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων είναι στα 36,8 εκ. ευρώ. Με απλά λόγια, Η ΠΑΕ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ. Μόνο οι ''μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις πληρωτέες στην επόμενη χρήση'', τα δάνεια από το παρελθόν δηλαδή που πρέπει να πληρωθούν φέτος ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ, είναι 17,3 εκ. ευρώ. ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΟΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
 

ε) Ο κύκλος εργασιών της ΠΑΕ ανέβηκε από τα 37 εκ. ευρώ στα 67 εκ. ευρώ. Η διαφορά βεβαίως στα έσοδα προκύπτει ξεκάθαρα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα 37 αυτά εκατομμύρια του 2010-11, μπορούμε να πούμε ότι είναι το  κατώτατο όριο των εσόδων μας σε μία χρονιά, αφού πρόπερσυ δεν παίξαμε καθόλου στην Ευρώπη -παίξαμε δύο γύρους με μηδέν έσοδα, αφού και τα δύο παιχνίδια μας γίνανε κεκλεισμένων των θυρών στο Καραισκάκη-. ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ. Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει το να ρίχνεις το μπάτζετ των 60 εκ. ευρώ στα 40 εκ. ευρώ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΣΑ. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ έχει ξεκαθαρίσει πως το μπάτζετ πρέπει να πέσει, σε συζητήσεις με δημοσιογράφους αλλά και με τη θύρα 7. Υπάρχουν δύο δρόμοι για αυτό. Είτε το ρίχνει σιγά σιγά, χρόνο με τον χρόνο, είτε ποντάρει στο ότι ''μια ζωή θα το παίρνουμε στην Ελλάδα'' και ρισκάρει ώστε σε ένα καλοκαίρι να πρέπει να κάνει μείωση 30-40%. Ο δρόμος των συνεχών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, να ρίχνει δηλαδή συνέχεια ζεστό παραδάκι, τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχει. Υπάρχει μια ΟΥΕΦΑ που σε υποχρεώνει να έχεις ισοσκελισμένα έσοδα με έξοδα, υπάρχει η δυσκολία να δανειστείς από τράπεζες, όπως έκανε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσεις τα ανοίγματα στο μαγαζί σου και πάνω από όλα, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν οι δουλειές σου έξω και να μην έχεις να βάλεις σε μία περίοδο, ή να ξενερώσεις και να μην θέλεις να βάλεις, όπως μας είχε πει δημόσια ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ το Μάιο του 2010. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Παλιότερα που οι τράπεζες δανείζανε, κάπου οδηγούσε, αν και τότε το αδιέξοδο ήταν ορατό και οδηγηθήκαμε εκεί στη δεύτερη χρονιά που δεν παίξαμε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΤΣΙ. Θυμίζουμε ότι την ημέρα που αγόρασε την ΠΑΕ από το ΣΩΚΡΑΤΗ, ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ έταξε οικονομική ανεξαρτησία του Ολυμπιακού μας. Να μην εξαρτάται η ομάδα από την τσέπη του εκάστοτε προέδρου.
 

στ) Τι σημαίνουν τα παραπάνω? Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, είναι ο μόνος δρόμος πια για τον Ολυμπιακό μας. Και το συνολικό κόστος του μαγαζιού μειώνεται, και οι τρύπες του παρελθόντος καλύπτονται, και ομάδα κτίζεις με αυτόν τον τρόπο σιγά σιγά, ώστε αγωνιστικά να είσαι καλυμμένος και να μην αντιμετωπίζεις την ανάγκη κάθε χρόνο για προσθήκες σημαντικές, αλλά και τα έσοδά σου αυξάνεις, ώστε στο μέλλον να φτάσεις σε σημείο να πεις ''πατάω στα πόδια μου και δεν έχω ανάγκη κανέναν''. Να φτάσουμε στο σημείο αυτό ποντάροντας στο ότι ο κύκλος εργασιών της ΠΑΕ θα πάει δίχως τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ στα 65 εκ. ευρώ, πολύ απλά δεν γίνεται. Πρέπει να είναι παλαβός κάποιος για να πιστεύει ότι στο άμεσο μέλλον, τα έσοδα από το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσω χορηγών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή ακόμη και των εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων μας, θα διπλασιαστούν. Ποιος να επενδύσει και σε τι εδώ στην Ελλάδα? Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, αν κάποιος βάλει όλα τα δεδομένα κάτω και όχι τα μισά και όσα τον συμφέρουν.
 

ζ) Για τώρα που μιλάμε, με θετικά ίδια κεφάλαια και με έστω και οριακά πλεονασματική χρήση για την προηγούμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός τηρεί ξεκάθαρα όλους τους όρους της ΟΥΕΦΑ για το financial fair play. Άμεσα δηλαδή δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος και το μαγαζί που λέγεται ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι υγιέστατο. Γι'αυτό και όλοι οι φάκελοι που στέλνουμε κατά καιρούς, σε Ελλάδα και Ευρώπη, εγκρίνονται με τη μία, είτε από την ΕΕΑ εδώ, είτε από την ΟΥΕΦΑ έξω. Τα λέμε αυτά, επειδή υπάρχουν και ηλίθιοι λαγοί, που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός αδειοδοτείται παράνομα, επειδή και καλά χρωστάει πολλά λεφτά, που κάποια Νεφελίμ ''τα κρύβουν και δεν φαίνονται''.
 

η) Τι πρέπει να μας μείνει λοιπόν από όλα τα παραπάνω?
 

- ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ''ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ'', ΕΙΝΑΙ Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Σ.
 

- ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Σ.
 

- ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥΛΟΥΠΩΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Σ.
 

- ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΑΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΘΗΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ''ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΩΝ'' ΤΩΝ 20 ΚΑΙ ΤΩΝ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΟΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΠΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ.
 

Ας προσγειωθούν όλοι στην πραγματικότητα, γιατί όπως λέει και ο Ψωμιάδης, ''οι εποχές Καζαντζίδη-Μάτσα τελειώσανε κύριοι''.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Aυτά τα άρθρα πρέπει να μένουν μήνες στην μαρκίζα!

Εικόνα ΔΙΑΣ

τι μας λες ρε σαββα!
αυτα τα νουμερα με το πλην μπροστα τι σημαινουν? πατνελονιαζε και ο σωκρατης και ο βαγγελας..πουσαι ρε τσωχο να μας τα εξηγησεις καλα...την ΑΣΟΕΕ μου μεσα...
λεφτα βαζουν μονο στο ζελε...γιαυτο και δεν εχουν γηπεδο! ο δικος μας απο το πολυ παντελονιασμα το εκανε το καραισκακη μικρο και δε μποραμε να δουμε ΘΡΥΛΟ ρε συ...

Εικόνα savvas gridlock

Kαλά, αν αυτός που βγάζει το Βαγγέλα ότι παντελονιάζει είναι άσχετος, αυτός που έβγαζε το Σωκράτη ότι παντελόνιαζε, είναι ΠΑΝάσχετος. Τσώχος δηλαδή.

Εικόνα clark gheibol

έλα ρε φίλε, ο χοντρός παντελονιάζει, οι αετονύχηδες οι λογιστάδες φουσκώνουν τα έξοδα. Άμα δεν το βλέπεις αυτό είσαι άσχετος. Άκου κι εμένα, έχω πληροφορίες "από μέσα"...