ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΑΚΡΙΔΑ ΤΟ 1989



Συνεχίζουμε σήμερα το σκηνικό που αρχίσαμε με τον Πανιώνιο, να βλέπουμε μια βρωμιά από την ιστορία του εκάστοτε αντιπάλου μας, ανήμερα του μεταξύ μας παιχνιδιού. Λόγω εορτών δεν πιάσαμε τα της Βέροιας, αλλά θα επανέλθουμε εν καιρώ.
 
Σεζόν 1988-89 και ο γενικός αρχηγός του Λεβαδειακού πιάνεται στα πράσα να προσπαθεί να δωροδοκήσει το διαιτητή της επερχόμενης αναμέτρησης της ομάδας του με τη Λάρισα. Ο διαιτητής λέγεται Ακρίδας. Κατήγγειλε στην Αστυνομία το συμβάν και αφού επενέβησαν οι μπάτσοι, συνελήφθη επ'αυτοφώρω ο Καλομοίρης του Λεβαδειακού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 6-3-1989
 

 

 
Τι θα έπρεπε να συμβεί μετά τα παραπάνω? Υποβιβασμός του Λεβαδειακού. Ξεκάθαρα τα πράγματα, η επιταγή να κυκλοφορεί στις εφημερίδες και στη φυλακή οι δράστες. Τι συνέβη τελικά? Αφαίρεση τριών βαθμών...από το επόμενο πρωτάθλημα για το Λεβαδειακό. Κάτι σαν την ΑΕΚ με λίγα λόγια, ίδια ποινή. Η ατιμωρησία της ομάδας αυτής απέτρεψε έκτοτε διαιτητές να προβούν σε καταγγελίες αντιστοίχων περιστατικών. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ και στο Μιχάλη Τσόχο, χρόνια αργότερα, ο Ακρίδας ανέφερε και κάποιες ωραίες λεπτομέρειες της υπόθεσης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ 12-11-2000
 
Πώς να υποβιβαστεί ο Λεβαδειακός ρε Ακρίδα? Τον Σκλαπάνη είχε πρόεδρο. Τι εστί Σκλαπάνης? Ό,τι ο Αλαμάνος, ο Τσιτσόπουλος, ο Μυριοκεφαλιτάκης, ο Καλογιάννης και άλλα τέτοια καλά παιδιά. Δεν ρώτησες, έκανες του κεφαλιού σου και έμπλεξες στα γρανάζια του Βαρδινογιαννισμού. Ποιος τα έβαλε με τον ''καπετάνιο'' και κέρδισε?
 
Για το κλείσιμο, ας δούμε πώς υποδέχονταν εκείνα τα χρόνια οι γαύροι τον Σκλαπάνη στο Καραισκάκη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-11-1988
 

 
Εμείς έτσι μεγαλώσαμε. Με το Λεβαδειακό δεμένο στο άρμα του βάζελου. Και όποτε ακούμε το ''Κομπότης, ο υπάλληλος του γαύρου'', απλώς γελάμε...

Σχόλια

Εικόνα dimitris1961

Καλημέρα αδέρφια!!!
Αγαπητέ θα σας πω εγώ τι εστί Ακρίδας, επειδή έτυχε να εργάζομαι για 2 χρόνια με την κόρη του !!!
Ο εν λόγω κύριος είναι ένα τσιράκη του Βαρδινογιάννη που εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές του,μετά από αυτό το γεγονός αν δεν κάνω λάθος δεν διετητευσε ξανά αγώνα, αλλά επεδίωξε και έβαλε αντικαταστάτη του τον ανηψιό του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΖΩΓΡΑΦΟ, ο οποίος είναι τώρα παρατηρητής διαιτησίας!!!
Σε πολλές συζητήσεις με την κόρη του μου έλεγε ότι καθημερινά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ριγκο τουλάχιστον 2/3 φορές !!!!

Εικόνα savvas gridlock

Νομίζω ότι τον θίγεις. Όχι και τσιράκι του Καρκινογιάννη ο κύριος Ακρίδας. Σε λίγο θα μας πεις ότι τάιζε διαιτητές ο ''καπετάνιος'', στα χρόνια που το ποδόσφαιρο ήταν αγνό. Αυτά τα λένε μόνο γαύροι φίλε.

Εικόνα canio

Κάθεστε και ασχολείστε με το λαγουδάκι που ούτε μια πρόταση δεν μπορεί να συντάξει!
Ρε βλήμα,αφού λές ότι το site το διαβάζουν μόνο οι τα παιδιά που γράφουν,εσύ τι στον μπούτσο θές εδώ μέσα?
Μην λές ψεματάκια λοιπόν!
Αν οι αποδείξεις και εν προκειμένω οι εφημερίδες,δεν είναι στοιχεία,τότε τι μπορεί να είναι?
Εντάξει,σαν βάζελος το ξέρουμε ότι τα επιχειρήματα δεν είναι το πλεονέκτημά σου,αλλά εμείς που έχουμε μάθει να μιλάμε με αποδείξεις εκείνων των χρόνων,δεν μπορούμε να πέσουμε στο επίπεδό σου!
Έχουμε μάθει αλλιώς,πώς να το κάνουμε!Το ξέρω ότι σου προκαλεί έκπληξη,αλλά έτσι συμβαίνει.
Πέφτεις από τα σύννεφα,έτσι?
Όταν λοιπόν τελειώσεις το δημοτικό,έλα να μας ξανακάνεις κήρυγμα και το πώς πρέπει να φερόμαστε!
Υ.Γ1:Και μόνο που ξόδεψα χρόνο για να σου απαντήσω,δείχνει το μεγαλείο εμάς των γαύρων,πώς πρέπει να φερόμαστε σε αγράμματα και κακομαθημένα παιδάκια που όλη τους η ζωή είναι το ίντερνετ και η... παλάμη τους!
Υ.Γ2:Σε πόνεσε πολύ ο Τζεμπούρ,έτσι?Σε έτσουξε,σου βίασε το μυαλό!
Ξυδάκι και βιξ για τα λαιμά!

Εικόνα Εν Αθήναις

Πω πω κακία...

Έβγαζες και αφρούς από το στόμα όταν το έγραφες;

Εικόνα ΔΙΑΣ

η παραγκα του βαγγελα ξαναχτυπησε στη τουμπα αποψε .... τι θρασσος!
στο πρωτο ημιχρονο παοκ ατρομητου αθηνων ενω δοθηκαν 2 λεπτα καθυστερησεων ο διαιτηττης κρατησε τρια!
ντροπη ρε...

Εικόνα clark gheibol

πού να δεις στο ΤΟΛΟΥΚΑ -ΠΟΥΕΜΠΛΑ τι όργια έκανε ο Μαρινάκης

Εικόνα canio

Μα τι λές,αφού δεν ήταν ο Βοσκάκης δεν έχει σημασία!
Σιγά τώρα μην κάθετε ο Πρασινορουφιάνος με τα φλόκια στην παλάμη να κάθετε να γράφει για τον διαιτητή της τούμπας!
Μόνο εκεί που τον καίει!

Εικόνα ΔΙΑΣ

εμεις στον πειραια πανηγυριζουμε τις νικες τις ομαδας μας ακομα και με τα μουδανια... "εν αθηναις" πανηγυριζονται οι ισοπαλιες με τον ΘΡΥΛΟ...

να περιμενω απο "αγνους" παναθηναικους και εγκριτους ΑΡΔ να σχολιασουν το σημερινο μαχαιρωμα στα γιαννενα ?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! εγινε απο ζελεδες και πρεπει να περασει στη ληθη. Αν κανενας γαυρος εσπαγε κανα ποτηρι σε καφετερια της εθνικης οδου? Αυτο μαλιστα να γινει τηλεοπτικη δικη!

Εμεις απο την ενασχοληση μας με το ΘΡΥΛΟ δε στοχευουμε σε χαρτζιλικι... τη καυλα μας κανουμε..σηκωμενη μα ειναι... (η πενα...) την αληθεια μας θα γραφουμε. Δοξα το θεο εχουμε τις δουλιτσες μας (οσο ακομα μας το επιτρεπουν οι τροικες εξωτερικου και εσωτερικου)...

Εικόνα Εν Αθήναις

Δεν έχει ρεπορτάζ για τη χθεσινή ηρωϊκή νίκη του μεγάλου Ολυμπιακού;

Αλλά ξέχασα, για να γίνει ρεπορτάζ πρέπει να τελειώσει πρώτα το παιχνίδι!

Γκολ που προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ, 1,5 λεπτό μετά το τέλος των καθυστερήσεων ενώ πριν δεν είχε τηρηθεί το fair play.(που ακόμα και παίκτης σας διαμαρτυρήθηκε στον Τοροσίδη που δεν επέστρεψε την μπάλα). Μόνο σε αγώνα του «Θρύλου» μπορεί να συμβεί.

Σάββα, εάν είναι να απαντήσεις, μη μου παραθέσεις τίποτε παιχνίδια Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός του 1985 ή δεν ξέρω γω τί άλλο.

Εγώ θέλω να μου πεις εάν πανηγύρισες τη χθεσινή νίκη. Αλλά θα μου πεις, εδώ πανηγύρισες το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 2-1 με τον Κατσουράνη.

Τί κάθομαι και ασχολούμαι...

Εικόνα savvas gridlock

Απάντησα πιο κάτω στα χθεσινά σου. Για το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός θα βγάλουμε βιντεάκι, όπως κάνουμε πάντα. Πρώτον, το γκολ δεν μπήκε 1,5 λεπτό πριν το τέλος των καθυστερήσεων, αφού το φάουλ σφυρίχτηκε στο 05:35. Μισό λεπτό μετά δώθηκε. Το πότε εκτελέστηκε, είναι άλλο καπέλο, με τις διαμαρτυρίες και τα σπρωξίματα στην περιοχή. Μέσα στις καθυστερήσεις, υπήρξε αλλαγή παίκτη του Λεβαδειακού και παίκτης του πεσμένος κάτω, άρα αυτό το μισό λεπτό έξτρα χρόνου δικαιολογείται. Δεύτερον, μέσα στις καθυστερήσεις δεν έχουν δωθεί δύο πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού από ''το γαύρο το Βοσκάκη'' και δεν σου βάζω καν την αγκωνιά Χοσέμι στον Αμπνοτύν στο 73', στα όρια της περιοχής, που κι αυτή θα μπορούσε να δωθεί πέναλτυ, αν ο Βοσκάκης ήταν ταλιμπάν του Μαρινάκη, όπως τον θεωρούν ορισμένοι. Τρίτον, το φάουλ στο τέλος ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ και πολύ σωστά δώθηκε για να γίνει το 0-1. Τέταρτον, ο Τοροσίδης βλακωδώς είχε πετάξει έξω την μπάλα σε γελοία βουτιά του Πόι νωρίτερα μέσα στο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν βλέπω να σε απασχολεί. Εκεί που τήρησε το ελληνικό fair play, ήταν καλός, έτσι? Πέμπτον, εγώ χθες πανηγύρισα σαν παλαβός τη νίκη στο τέλος. Πανηγυρίζω κάθε νίκη του Θρύλου, όπως έκανα και με το 2-1 με τον Κατσουράνη, που λες, όπου το κακώς ακυρωθέν του γκολ προήλθε από διπλό ανύπαρκτο κόρνερ, κάτι που δεν σε συμφέρει να αναφέρεις. Τι να γίνει που η αντιολυμπιακή προπαγάνδα της ''ανντικειμενικής δημοσιογραφίας'' δεν μου έχει κάνει το μυαλό χυλό να θεωρώ ότι παίρνουμε τα πρωταθλήματα με τη διαιτησία? Δεν είμαστε όλοι το ίδιο...

Εικόνα Εν Αθήναις

Για το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός του 2006 δε σε είδα τόσο λαλίστατο όμως...

Εικόνα savvas gridlock

Απάντησα, αλλά δεν το κατάλαβες μάλλον. Κάτσαμε και χάσαμε για να σώσουμε το Λεμονή, που ήταν προπονητής τότε στο Λεβαδειακό, όπως κάτσατε εσείς να χάσετε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, τις οποίες θα δεις σε λίγες μέρες με ειδική ανάρτηση. Μία από αυτές, το ΟΦΗ-ΠΑΟ του 1996, όπου προσπαθήσατε να βγάλετε το παράρτημα Ευρώπη.

Εικόνα dono

Ότι αναφέρεις πράγματα που δεν αναφέρονται ΟΥΤΕ καν στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Ντέρμπυ, σε προβληματίζει καθόλου;
Ότι πριν μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ έγινε ακριβώς το ίδιο με τις καθυστερήσεις, έχεις κανένα σχόλιο να κάνεις;
Ότι στο παιχνίδι που βλέπουμε τώρα united-liverpool ο webb υπέδειξε 2 λεπτά και κράτησε 5 λεπτά καθυστερήσεισ σημαίνει για σένα κάτι, όσο αναφορά το επιχείρημά σου;
Ο χθεσινός διαιτητής δηλαδή ευνόησε το Ολυμπιακό; Τελικά ο Λεβαδειακός είναι παραρτημα ή δεν είναι γιατί σε έχω χάσει λιγο;
Θα σου το ξαναγράψω. Αν χαλιέσαι μην ξαναμπεις, θα το αντέξω!!

Εικόνα Εν Αθήναις

Να γελάσεις ή να κλάψεις άραγε με τέτοια κείμενα...

Ο Σόλιντ δεν ήταν που είχε γίνει σοφότερος μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Λιβαδειά, όπου Λεβαδειακός και Ολυμπιακός διαφήμισαν το ποδόσφαιρο και τελικά, μετά από ένα αμφίρροπο ματς οι γηπεδούχοι κέρδισαν πολύ πολύ δύσκολα με 3-2;

Εσείς κάνατε και τον Κομπότη αντι-ολυμπιακό εδώ μέσα!

Μαθημένοι στην προπαγάνδα και στα ψέματα, τα οποία έχετε φτάσει στο σημείο να τα πιστεύετε κιόλας!

Σε προχωρημένη φάση προπαγανδισμού βρίσκεσαι φίλε μου Σάββα. Κι εγώ προφανώς σε προχωρημένο στάδιο μαζοχισμού, αφού ακόμα και σήμερα ασχολούμαι με ένα -wannabe site- blog, το οποίο δεν το διαβάζει κανένας εκτός από τους συντελεστές του...

Εικόνα savvas gridlock

``Προπαγάνδα`` με παράθεση στοιχείων, δεν υπάρχει. Υπάρχει προπαγάνδα αν γίνει επιλεκτική παρουσίαση κάποιων πτυχών ενός θέματος, ώστε να αλλοιωθεί η συνολική εικόνα. Αν επί του προκειμένου έχεις να μας προσάψεις κάτι αντίστοιχο, περιμένουμε να μας το επισημάνεις με τεκμήρια και παραπομπές σε πηγές. Υπάρχει κάποια πλευρά της απόπειρας δωροδοκίας του διαιτητή Ακρίδα το 1989 που δεν φωτίστηκε επαρκώς από το κείμενο?

Για το τι εστί Κομπότης, μπορείς να απευθυνθείς στον κύριο Σιωπήλη. Πιστεύω θα ξέρει να σε κατατοπίσει, αγνά και παναθηναικά.

Έχω υποσχεθεί αναλυτική παράθεση παιχνιδιών με πρωταγωνίστρια την ομάδα σου, σε αντίστοιχες περιπτώσεις με το παιχνίδι της Λιβαδειάς για τον Ολυμπιακό το 2006. Μπορώ βεβαίως κάθε φορά που επανέρχεσαι στο θέμα με ανυπομονησία να σου πετάω και από ένα ματς, οπότε μετά το παιχνίδι ΠΑΟ-Πανσερραικός στη Λεωφόρο το 1968 που ήδη σου έχω αναφέρει, δες κι αυτό.

http://www.youtube.com/watch?v=Wfbx7AJWA9s

Στα υπόλοιπα, μου αρέσει που έχεις διάθεση για αυτοκριτική. Για να σε βοηθήσω στον προβληματισμό σου, αν και νεοσύστατο site, μας διαβάζουν ήδη αρκετοί. Και ένα άτομο να μας διαβάζει, κέρδος θα είναι, αν μπορεί να μάθει κάτι από εμάς εδώ και αν θεωρεί ότι του προσφέρουμε επιχειρήματα απέναντι στην αντιολυμπιακή προπαγάνδα. Ούτε λεφτά πάμε να βγάλουμε, ούτε γνωστοί πάμε να γίνουμε, ούτε προσβάσεις και άκρες στα του ποδοσφαίρου πάμε να αποκτήσουμε, ενώ δεν μας ενδιαφέρουν συνεργασίες και κολεγιές με παραδοσιακά μέσα του χώρου. Δεν είμαστε ΑΡΔ, ούτε και θέλουμε να ασκήσουμε δημοσιογραφία, γι'αυτό και δεν βγάζουμε προς τα έξω ''ειδήσεις'' και ''πληροφορίες από μέσα''. Δεν ξέρουμε να τα κάνουμε αυτά. Μια παρέα γαύρων είμαστε, που πάμε μαζί γήπεδο και αποφασίσαμε να βγάλουμε προς τα έξω αυτά που συζητάμε όποτε βρισκόμαστε, τις αναμνήσεις μας και αυτά που ψάχνουμε για το παρελθόν του Θρύλου. Όλα τα κείμενα εδώ έχουν οπαδική χροιά, πολύ απλά επειδή αυτό είμαστε. Οπαδοί, όχι δημοσιογράφοι, ώστε να μακιγιάρουμε τα συναισθήματά μας και να αμβλύνουμε τις γωνίες στα γραφόμενά μας, για να γίνουμε αρεστοί και αποδεκτοί σε ευρύ αναγνωστικό κοινό. Γράφουμε όπως μιλάμε. Αν με πετύχεις στον δρόμο, τυχαία, τα ίδια που γράφω εδώ θα σου πω, με τον ίδιο τρόπο και την ίδια φρασεολογία. Επαγγελματίες του αντικειμένου δεν είμαστε, ούτε και πρόκειται να γίνει κάποιος από εμάς, θυσιάζοντας την ελευθερία του να λέει αυτό που θέλει, δίχως φίλτρο και δίχως τον κίνδυνο να ερμηνεύσει ο χ,ψ παρατρεχάμενος όπως γουστάρει τις προθέσεις του. Κανενός είδους απολαβή δεν είναι σκοπός για εμάς μέσω αυτής της σελίδας, είτε υλική με λεφτά, είτε ηθική, τύπου να μας αναγνωριστεί ότι το τάδε θέμα το βγάλαμε εμείς ή ότι είμαστε ψαγμένοι και βγάζουμε ωραία θέματα και και και. Ο κάθε ένας, μπορεί να παίρνει ό,τι γουστάρει από εδώ ελεύθερα και όσον αφορά εμένα τουλάχιστον, στα κείμενα που φέρουν τη δική μου υπογραφή, δεν με νοιάζει ούτε καν να με μνημονεύει, βάζοντας την παραπομπή κατά την αναπαραγωγή του άρθρου. Το μοναδικό μας κίνητρο, είναι η αγάπη μας για τον Θρύλο και θέλουμε μόνο να προσφέρουμε, όχι να πάρουμε. Να προσφέρουμε στο βαθμό που μπορούμε, έστω κι αν είναι απειροελάχιστος και να στρέψουμε προς το ''σωστό'', για μας, Ολυμπιακό δρόμο, έστω 2-3 άτομα.

Εικόνα dono

Αααα μάιστα!!!
Δηλαδή να καταλάβω την λογοκή του επιχειρήματός σου, αν τό παιχνίδι που αναφέρεις ήταν στημένο, τότε θα πρέπει να είναι κι αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ;
Νίκησε ο Κομπότης και σε αυτο να σου θυμίσω...
Βρε αγόρι μου μην χαλιέσαι και μην ξαναμπαίνεις μέσα σε αυτο το wannabe site. Πήγαινε στα κολητάρια στο leoforos.gr ή όποιο άλλο site το βρίσκεις αντικειμενικό.
Όλοι μαζι σε ρυθμό Ερνέστο Βαλβέρδε, γεεελανε και οι πεεετρες!!!!!

Εικόνα canio

Είναι την εποχή που δεν είχε ακόμη μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο κακός Κόκκαλης και ο γαύρος!
Είναι τότε που δεν υπήρχαν στημένα ματς.
Μάλλον,τσιράκι του σώκου θα ήταν και ο Σκλαπάνης που άρχισε να μιλάει και να ξερνάει όλα όσα έβλεπαν οι Έλληνες φίλαθλοι.
Είναι αυτό που λένε,οι αυτοκρατορίες πέφτουν από μέσα!

Στον αθλητικό δικαστή και στην Επιτροπή Φίλαθλης Ιδιότητας παραπέμπει η ΕΠΟ τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός Μ. Σκλαπάνη.Την απόφαση αυτή πήρε χτες το ΔΣ της ΕΠΟ, αφού εξέτασε τις αόριστες καταγγελίες που είχε κάνει ο εν λόγω πρόεδρος για κύκλωμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που "κλείνει" επί χρήμασι ευνοϊκές διαιτησίες. Οι καταγγελίες είχαν γίνει μετά τον αγώνα Λεβαδειακού - Εδεσσαϊκού 1-2 και όπως είναι γνωστό ο Μ. Σκλαπάνης είχε εμπλέξει και το όνομα του τρίτου αντιπροέδρου της ΕΠΟ Ιορδ. Τσώτσου,που τυγχάνει και πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας.

Η χτεσινή συνεδρίαση της ΕΠΟ διακόπηκε για αρκετή ώρα εξαιτίας ενός πρωτοφανούς γεγονότος. Της εισβολής περίπου 20 οπαδών του Ολυμπιακού, που διαμαρτύρονταν για στημένες διαιτησίες σε βάρος της ομάδας τους. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν αστυνομική προστασία που τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δε χρειάστηκε.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3688651&publDate=10/2/1995

Την οργή των γαύρων μουνόπανα,ποτέ δε θα μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε,όσους μπράβους και αν βάλετε!

Εικόνα savvas gridlock

Θα τα δούμε κι αυτά στο μέλλον. Πολύ ωραία παρατήρηση πάντως, μπράβο.