ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1



Μετά από μια μέτρια προς κακή εμφάνιση, κερδίσαμε με τα χίλια ζόρια 1-0 στη Λιβαδειά την αρμάδα του Παράσχου και αποσπαστήκαμε 10 βαθμούς από το δεύτερο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Εφόσον λοιπόν υπάρχει η πολυτέλεια της διαφαινόμενης άνετης κατάκτησης του τίτλου, μπορούμε να εστιάσουμε στις όποιες αδυναμίες παρουσιάζουμε ως σύνολο αυτήν την στιγμή, ώστε όταν έρθουν τα πολύ δύσκολα στο Γιουρόπα σε έναν μήνα, να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και φορμαρισμένοι.
 

Ο Ζαρντίμ επέλεξε να ξεκινήσουν ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, μετά τον τραυματισμό του Κάρολ, στην άμυνα Τοροσίδης-Χολέμπας-Κοντρέρας-Μανωλάς, Μοντέστο στο ''6'' ως κόφτης, μέσα δεξιά ο Μανιάτης, μέσα αριστερά ο Γκρέκο -θεωρητικά, αφού στην πορεία είδαμε άλλα-, έξω δεξιά ο Μασάντο, έξω αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ. Από την άλλη, ο Παράσχος παρέταξε το γνωστό του ταμπουροειδές 3-6-1, με Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, το Γεωργίου να δίνει βάθος στην άμυνα και δύο στόπερ μπροστά του, τους Λισγάρα-Χοσέμι, δύο καθαρόαιμους κόφτες ακόμη πιο μπροστά, τους Κόρμπο-Ζησόπουλο, στις πτέρυγες το Μουλόπουλο δεξιά και το Νικολακάκη αριστερά να είναι φουλ μπακ και η τριπλέτα στην κορυφή να είναι οι Ροζέριο-Πόι-Βασιλείου, με μοναδικό σταθερό σημείο αναφοράς το Βασιλείου ως κεντρικό φορ, αφού Ροζέριο και Πόι μία έρχονταν στον άξονα και μία άλλαζαν θέσεις στις πτέρυγες. Φυσικά, αυτός ο αγωνιστικός-τακτικός σχηματισμός του Λεβαδειακού δεν είναι καινούριος. Ο Παράσχος μια ζωή έτσι παίζει. ''Πίσω ρεεεε'' και μπροστά ''να ξεχυθούν σαν ελάφια οι γλήγοροι, να τους την κάνουμε στην κόντρα''. Εμείς πληρώνουμε δύο ανθρώπους για να μελετούν τον επόμενο αντίπαλό μας και να ενημερώνουν τον προπονητή, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι και να γνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία. Το έκαναν αυτοί οι δύο άνθρωποι πριν το παιχνίδι στη Λιβαδειά? Πιστεύω πως ναι. Τότε ποια είναι η ποδοσφαιρική λογική πίσω από τη συγκρότηση της συγκεκριμένης ενδεκάδας του Ολυμπιακού? Έχεις απέναντί σου μια ομάδα που παίζει με τρία στόπερ και δύο κόφτες, οι οποίοι κόφτες μπαίνουν κι αυτοί στην περιοχή του Λεβαδειακού όποτε αμύνεται η ομάδα τους. Πώς λοιπόν θα προσπαθήσεις να τους ανοίξεις? ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ. Ποια ήταν τα άκρα σου σε αυτό το παιχνίδι? Ο Αμπντούν και ο Μασάντο. Έχουμε φτάσει στις 15 Ιανουαρίου και ακόμη να δεχτεί ο Ζαρντίμ ότι Ο ΜΑΣΑΝΤΟ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Έχουμε δύο παίκτες που θα μπορούσαν σε αυτό το παιχνίδι να παίξουν από εκεί. Βλαχοδήμος-Φετφατζίδης. Ο πρώτος ήταν εκτός αποστολής, ενώ ο δεύτερος γυάλιζε τον πάγκο.
 

Προσπαθώντας να μπούμε στο μυαλό του Ζαρντίμ, ας δούμε κάποιες πιθανές αιτίες για αυτήν του την εμμονή. Ο Βλαχοδήμος και ο Φετφατζίδης είναι παίκτες που κινούνται ελάχιστα χωρίς την μπάλα. Δεν θα ακολουθήσουν τον αντίπαλο μπακ όταν αυτός επιχειρήσει να ανέβει, δεν θα κινηθούν στην πλάτη του όποτε κάνουμε επίθεση, δίνοντας επιλογή στο χαφ άξονα που κουβαλάει την μπάλα να τους την πετάξει στον κενό χώρο, δεν θα κάνουν διαγώνια κίνηση πατώντας περιοχή και στηρίζοντας το φορ και γενικά θα περιμένουν την μπάλα στα πόδια, ''δώκε μου το τόπι, α τους πηδήσω όλουνε''. Από την άλλη, σε τέτοιου είδους ματς, η επιλογή Μασάντο στα άκρα είναι άκυρη, αφού αποδεδειγμένα δεν έχει την ταχύτητα που απαιτεί η θέση, ούτε το παιχνίδι ένας με έναν. Για ποιο λόγο δεν παίζουν λοιπόν οι Βλαχοδήμος-Φετφατζίδης? Τι ακριβώς φοβάται ο Ζαρντίμ? Ότι θα ανέβει ο Νικολακάκης ψηλά και ο Βλαχοδήμος δεν θα τον μαρκάρει? Άντε και ανέβηκε ο Νικολακάκης. Τι θα κάνει ακριβώς? Μιλάμε για τον αναπληρωματικό αριστερό μπακ του Λεβαδειακού, αφού ο βασικός Μεντί ήταν εκτός και αυτό ήταν γνωστό πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Αν ο Ζαρντίμ θεωρεί ότι απέναντι στον αναπληρωματικό αριστερό οπισθοφύλακα του Λεβαδειακού, οι Βλαχοδήμος-Φετφατζίδης δεν δικαιούνται έστω ένα λεπτό συμμετοχής, νομίζω ότι πρέπει να εισηγηθεί να φύγουν τώρα τον Ιανουάριο. Ας πάνε κάπου δανεικοί, αν δεν θέλει η διοίκηση να τους χάσουμε οριστικά, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί να τους έχουμε στο ρόστερ, αφού δεν παίζουν ποτέ.
 

Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση, που πρέπει να εξεταστεί. Να δηλώνει με τον τρόπο του ο Ζαρντίμ προς τη διοίκηση ότι ''θέλω ακραίους που να κάνουν τη δουλειά που εγώ ζητάω. Αυτοί που μου φέρνετε, δεν μου κάνουν''. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί και η άμεση χρησιμοποίηση του Πίνο, με το που υπέγραψε συμβόλαιο. Αν και θεωρητικά δεν είναι έτοιμος, έχει παίξει από ένα ημίχρονο με τη Βέροια και προχθές. Εμφανώς δεν έχει τα τρεξίματα που απαιτούνται αυτήν την στιγμή για ένα καλό 90λεπτο, ούτε κινείται πολύ χωρίς την μπάλα, αλλά είναι ουσιαστικός και έχει πολύ καλή σέντρα. Παρ'όλα αυτά, μπαίνει να παίξει. Με δεδομένο ότι είναι μεταγραφή του Ιανουαρίου και λογικά θα παραμείνει και μετά το καλοκαίρι, είναι πια ξεκάθαρο το για ποιο λόγο η διοίκηση κινήθηκε άμεσα και έκλεισε Ολαιτάν-Ντε Βινσέντι. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ-ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Αργά ή γρήγορα, είτε θα δωθούν κάπου δανεικοί, είτε θα λυθούν τα συμβόλαιά τους. Γνώμη μου είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, τώρα, ώστε να μην χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος που θα βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία και το καλοκαίρι να κριθούν με πιο ευνοικές, για αυτούς, συνθήκες, αφού θα τους έχουμε δει σε ομάδα. Άλλο είναι να λες ''πήγε εκεί ο Φετφατζίδης και τους ξελάσπωσε'', όπως λέγαμε για το Μήτρογλου στον Πανιώνιο και στον Ατρόμητο και άλλο να λες ''πήγε εκεί και έγινε Κάται και Γκρμπιτς, γελούσαν μαζί του''.
 

Επιστρέφοντας στο προχθεσινό παιχνίδι, θα σταθούμε σε ένα ακόμη σημείο που προδίδει λάθος ανάγνωση των παιχνιδιών εκ μέρους του Ζαρντίμ. Ο αντίπαλος έχει 5 παίκτες μονίμως μέσα στην περιοχή του και εσύ επιλέγεις να βάλεις εκεί...έναν, τον Τζιμπούρ. Αμπντούν-Μασάντο δεν πατούν περιοχή για να σκοράρουν, ενώ από τα χαφ άξονά σου, Μοντέστο-Μανιάτης επίσης δεν βάζουν γκολ και μένει ο Γκρέκο. Προχθές για μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα ο Γκρέκο έπαιζε πίσω από τον Τζιμπούρ, στο πρώτο ημίχρονο. Πατούσε περιοχή και απείλησε δύο φορές. Για ποιο λόγο να βάλεις όμως εκεί τον Γκρέκο? Για ποιο λόγο να βρεθεί σε θέση για γκολ ο Γκρέκο και όχι άλλος, πιο ικανός παίκτης, όπως ο Μήτρογλου για παράδειγμα, αφού Φουστέρ λόγω τραυματισμού δεν έχεις? Παίρνοντας τον Γκρέκο από θέση μέσα αριστερά, αποδυνάμωσες και την αριστερή πτέρυγα, με αποτέλεσμα ο Αμπντούν να μένει με δύο παίκτες συνέχεια πάνω του και να χάνεται στα ντουμπλαρίσματα των παικτών του Παράσχου, ενώ έχασες το μοναδικό παίκτη που μπορεί να κουβαλήσει στοιχειωδώς μπάλα στον άξονα, από τα τρία κεντρικά χαφ που παρέταξες. Μοντέστο-Μανιάτης δεν γίνεται να το κάνουν αυτό και φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε εδώ. Με λίγα λόγια, κατέβασες μια ενδεκάδα
 

-με παροπλισμένα άκρα, δίχως δυνατότητα ανάπτυξης από τις πτέρυγες
 

-δίχως χαφ άξονα να κουβαλάει μπάλα και να μοιράζει το παιχνίδι
 

-δίχως να γεμίζει η περιοχή του αντιπάλου με παίκτες
 

Συγγνώμη, αλλά μετά η εικόνα της στατιστικής του παιχνιδιού, δεν ήρθε από μόνη της.
 


 

Αναγκαστικά, αφού δεν μπορείς να βάλεις την μπάλα κάτω, θα πας στη γιόμα. 47 γεμίσματα, εκ των οποίων πετυχημένα τα 16. Βεβαίως, υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας και φυσικής κατάστασης. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός δεν πέρασε τη σέντρα, αφού οι παίκτες του δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Η αρμάδα του Παράσχου απείλησε με δύο μακρινά σουτ, το ένα πολύ καλό, του Πόι και το άλλο κατά λάθος, αφού ο Ακόστα σκόνταψε και πέφτοντας σημάδεψε το δοκάρι, ενώ όλες οι επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε στην εστία μας, ήταν από ζειμπεκιές του Κοντρέρας. Το να έχεις ομάδα τόσο ανώτερη ποιοτικά από τους αντιπάλους σου και πολύ καλύτερα γυμνασμένη και να την υποχρεώνεις με τις επιλογές σου να γεμίζει συνεχώς στο γάμο του Καραγκιόζη, είναι αμαρτία στο Θεό. Ο Ζαρντίμ πρέπει να αλλάξει τακτική και εννοείται πως το λέμε καλοπροαίρετα, δίχως διάθεση να την πέσουμε σε δαύτον, ούτε ζητώντας την απομάκρυνσή του. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Όποτε όμως κάνει λάθη, έστω λάθη κατά την γνώμη μας, θα κρίνεται. Μπορεί να δοκιμάσει το 4-4-2, με δύο καθαρόαιμους ακραίους. Μπορεί να παίζει 4-3-3 με τον Τζιμπούρ αριστερά και το Μήτρογλου στην κορυφή. Υπάρχουν λύσεις και πράγματα που πρέπει να δουλευτούν στην προπόνηση. Αυτό το βιολί πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα είναι άδικο και για τον ίδιο τον Πορτογάλο και την πολύ καλή δουλειά που κάνει αν το δούμε μέχρι τέλους της σεζόν.
 

Μία ακόμη διάσταση του παιχνιδιού, ήταν ''ο γαύρος ο Βοσκάκης'' και ο θόρυβος γύρω από αυτόν από ''αντικειμενικά'' και αντιολυμπιακά ΜΜΕ. Αναφερθήκαμε ήδη στον κύριο Παπαθεοδώρου του gazzetta, αλλά αντίστοιχη συμπεριφορά έδειξαν πολλοί ''έγκριτοι'' δημοσιογράφοι, ενώ οπαδοί άλλων ομάδων ξεσάλωσαν. Εμείς σε αυτά θα απαντήσουμε με βίντεο, όπως κάνουμε πάντα. Θα δείξουμε έτσι στον κύριο Παράσχο τη διακοπή από το 67' μέχρι το 71' στο παιχνίδι, για αλλαγές-βουτιές-τραυματσιμούς παικτών της ομάδας του, ώστε να καταλάβει το πόσο εκτίθεται με τις σημερινές δηλώσεις του στην ΠΡΑΣΙΝΗ περί ''αδικαιολόγητης καθυστέρησης 5 λεπτών και τραγικής γενικά διαιτησίας στο παιχνίδι''. Θα βάλουμε και τις τρεις περιπτώσεις πέναλτυ που θα μπορούσε να καταλογίσει ο Βοσκάκης, την αγκωνιά του Χοσέμι στον Αμπντούν στο 73', όπως και την ανατροπή του Μήτρογλου και το χέρι μέσα στην περιοχή στις καθυστερήσεις. Μιλάμε για φάσεις που αν ο Βοσκάκης ήταν ''του γαύρου'', έστω την παραμικρή αμφιβολία, τα σπόρια που λένε κάποιοι ΑΡΔ ''δίχως τσίμπλα στα μάτια'', θα τα έδινε υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Βοσκάκης μόνο αυτό δεν έκανε. Θα βάλουμε επίσης την αλλαγή μέσα στις καθυστερήσεις, όπως και τη διακοπή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, που δικαιολογούσε μια μικρή παράταση στον έξτρα χρόνο. Θα δούμε το πότε ακριβώς σφυρίχθηκε το ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ μας και πότε αυτό εκτελέστηκε. Τέλος, θα δούμε αντίστοιχες συμπεριφορές με τη μη τήρηση fair play, για την οποία γκρινιάζει ο Παράσχος, αλλά και με την παράταση του αρχικώς υποδειχθέντος χρόνου των καθυστερήσεων σε άλλα παιχνίδια μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η επιχειρηματολογία των αντιολυμπιακών και των ΑΡΔ που τους γλείφουν, είναι για γέλια. Η νίκη του Ολυμπιακού είναι όχι απλώς καθαρή, αλλά ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. Επίσης, προς όλους αυτούς, απευθύνουμε το παρακάτω ερώτημα.
 

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ? ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ?
 

Τέλος, μια αναφορά στο θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων Τοροσίδη-Τζιμπούρ, εξ ου και η αρχική φωτό. Η δική μου γνώμη, όχι όλων των παιδιών εδώ μέσα, είναι πως πρέπει να μείνει ο Τζιμπούρ και να φύγει ο Τοροσίδης. Προφανώς και δεν θα τα βάψουμε μαύρα αν φύγουν και οι δύο, ουδείς αναντικατάστατος και επιλογές υπάρχουν αρκετές εκεί έξω, αλλά πιστεύω πως ο Τζιμπούρ πρέπει να μείνει και η διοίκηση οφείλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πάνω σε αυτό το θέμα. Για τον Τοροσίδη, δεν θέλω να πω κάτι άλλο, καθώς έχω εκφραστεί πολλές φορές αρνητικά. Δεν μιλάμε για τα πολλά προσόντα που έχει. Όντως, το ταβάνι του είναι υπερ-αρκετό για Ολυμπιακό και στα καλά του είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, άξιος να φοράει τη φανέλα του Θρύλου. Μιλάμε για τη νοοτροπία του, για την έλλειψη επαγγελματισμού του, για το ότι δεν προπονείται σωστά, δεν δουλεύει όπως πρέπει και αυτό φαίνεται σε όποιος παρακολουθεί στενά τα του Ολυμπιακού. ειδικά μέσα από το γήπεδο, για τη ΧΑΩΔΗ διαφορά στην απόδοση και στο κίνητρό του για καλά ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Εθνικής Ελλάδος και πάνω από όλα, για το άνευρο και βαριεστημένο στυλ του στα περισσότερα παιχνίδια του Θρύλου. Αφού η διοίκηση τον θέλει τόσο πολύ, ας βρούμε μια μέση λύση. Ανανέωση αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΟΤΕ. Είναι ντροπή πραγματικά για την ιστορία μας παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του να είναι αρχηγός του Ολυμπιακού. Είναι ντροπή για τη διοίκηση και για κάτι γελοία ΑΡΔάκια δεξιά κι αριστερά που γλείφουν ''το κορυφαίο δεξί μπακ στην Ελλάδα'' να κρέμεται όλος ο Ολυμπιακός από τα αρχίδια του Τοροσίδη, ο οποίος εμφανίζεται να μας έχει τρίτη και τέταρτη επιλογή. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΛΗ. Για εμένα προσωπικά, ό,τι κι αν γίνει, αυτός ο παίκτης έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και είναι μεγάλο λάθος να επιμένουμε με την πάρτη του, λάθος που το χρεώνεται αποκλειστικά ο Μαρινάκης. Ξαναγράφω όμως, θα μπορούσα να συμβιβαστώ με το να μην τον ξαναδώ αρχηγό μας. Έτσι κι αλλιώς, η θέση του είναι τέτοια που δεν απαιτείται μεγάλη συμμετοχή στο ματς, οπότε δεν θα εστιάζουμε πάνω του αν τον ''απολαμβάνουμε'' και τα επόμενα χρόνια με τη φανέλα του Θρύλου. Δεξιά μπακ υπάρχουν πάρα πολλά και πολύ αξιόπιστα εκεί έξω. Αρκετά με αυτήν την ιστορία, έχει κουράσει...
 

Υ.Γ. Έχουμε πει πολλές φορές πως δεν υπάρχει καμία εμπάθεια από μέρους μας προς δημοσιογράφους. Πολλές φορές μπορεί να κράζουμε για διάφορα θέματα ακόμη και ''δικούς μας'', αλλά αν βρούμε κείμενα που κατά την άποψή μας προστατεύουν τον Ολυμπιακό ή είναι ωραία γραμμένα, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία όπως πρέπει να γίνεται, θα τα αναδεικνύουμε. Η γνώμη μου για το Νικολακόπουλο είναι η χειρότερη. Πρέπει να είσαι πραγματικά ουρανοκατέβατος στα του Ολυμπιακού ή χαζός για να μην καταλαβαίνεις τι ρόλο βαράει τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ του Θρύλου. Παρ'όλα αυτά, όποτε γράφει κείμενα σαν κι αυτό, που δεν τα βρίσκεις αλλού
 

http://www.sport-fm.gr/article/628167
 

από εδώ θα ακούει καλά λόγια. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΕ και καλό θα είναι αυτό να το διαβάσουν όλοι, ώστε να μην τρώνε τον παπά για ''Μαρινάκη που κάνει κουμάντο στη διαιτησία και στέλνει κάθε εβδομάδα τους ταλιμπάν του για να κερδίζει ο γαύρος''.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Ο μόνος λόγος για τη χρησιμοποίηση του Μασάδο στα πλάγια είναι ότι είναι ο μόνος (εκτός από τον Αμπντούν) που κινείται συνεχώς. Τον βλέπεις, δεν είναι κρυμένος πίσω από τις πλάτες των μέσων και των αμυντικών. Ωραίο το ένας εναντίον ενός, αλλά να το κάνεις άμα έχεις λίγο χώρο. Το χώρο θα σ' τον ανοίξει η κίνησις. Επίσης, το να έχεις έναν παίχτη που ξέρει πού να σταθεί όταν χάνεται η μπάλα, κόβει τη γρήγορη αντεπίθεση, αναγκάζει τον αντίπαλο να περνάει την μπάλα από τον άξονα που έχει πιο πολλούς παίχτες και εν τέλει βοηθά στην ανάκτησή της πιο ψηλά.
Αυτό με το σύστημα αν θα είναι 4-4-2 ή 4-3-3 ή 4-5-1 ή 3-4-3, είναι λίγο ποδόσφαιρο φαντασίας. Στο χορτάρι τα συστήματα πάνε γενικά περίπατο, αν εξαιρέσεις το με πόσους παίχτες αμύνεσαι, πόσους έχεις στην αμυντική σου γραμμή. Δεν ξέρω αν χωράνε Τζεμπούρ και Μήτρογλου στην ίδια εντεκάδα από την αρχή. Για να τους βάλεις και τους δύο μέσα, θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει ότι θα κόβεις το τόπι ψηλά. Γιατί άμα ο αντίπαλος σε τρέχει, βρίσκεσαι με μειονέκτημα. Το τόπι ψηλά θα το κερδίσεις, όταν ο άλλος δεν έχει δυνάμεις ή κουράγιο να βγει σε αντεπίθεση. Όταν έχει βάλει ασπούμε όλη την ομάδα στην περιοχή του. Ο λόγος που δεν παίζουμε με 4-4-2, είναι γιατί ο Ζαρντίμ προτιμάει το 4-3-3. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν παίζουμε 3-4-3 πχ.
Αυτό που είπες για τα παιδιά του σάιτ και τη δική σου άποψη τι τό 'θελες; Υπάρχει κανένας που να διαφωνεί με την τοποθέτηση για Τζεμπούρ και Τοροσίδη; Αν κι εγώ λέω να τον αφήσουμε τον Τόρο, έχω βαρεθεί να περιμένω...

Εικόνα canio

Μα αν βάλεις τον Μασάντο σαν εξτρέμ,χάνεις την ουσία της θέσης(μπούκα,ντρίμπλα)κάτι που δεν έχει ο Πορτογάλος και έτσι καταστρέφεις και τον παίκτη και την ανάπτυξη της ομάδας.
Σαν εσωτερικός μέσος πάλι,μπορεί να προσφέρει σαφώς περισσότερα.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν λες ''ο παίκτης που ξέρει πού να σταθεί όταν χάνεται η μπάλα, κόβει την γρήγορη αντεπίθεση'', εννοείς ότι κόβει την γρήγορη αντεπίθεση του Νικολακάκη και του Ζουμπουλάκη? Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας στην Ελλάδα. Να προσαρμόζουμε λίγο όσα λέμε και στον αντίπαλο. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις με την Οδηγήτρια και το ίδιο με την Άρσεναλ. Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις και στυλ παιχνιδιού, αναλόγως τον αντίπαλό σου και όλες οι ομάδες στον κόσμο έτσι πορεύονται.

Περί Τοροσίδη, υπάρχουν εδώ μέσα κάποιοι που πιστεύουν ότι είναι παικταράς και δεν πρέπει να τον κακολογούμε. Για ψάξου λίγο καλύτερα...

Εικόνα clark gheibol

θα μου τα πεις αύριο στο γήπεδο. Υπάρχει αιρετικός στις γραμμές μας; Ποιος πιστεύει ότι η ομάς πρέπει να ξεκινάει από τον Γίδη;

Εικόνα savvas gridlock

Αυτός που γουστάρει Παπακώστα.

Εικόνα clark gheibol

Σκοπός δεν είναι μόνο να μη φας γκολ. Είναι και να μη φύγει μακριά η μπάλα. Στη συγκεκριμένη, δεν τους αφήνεις να φύγουν από πλάγια, τους αναγκάζεις να κινηθούν κεντρικά, χάνοντας την μπάλα πιο κοντά στην άμυνά τους.

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, γιατί άμανε φύγει πέντε μέτρα μακριά από τη μπεριοχή τους στο πλάι, δεν θα την χάσει μονάχος του ο Νικολακάκης. Πρέπει να βάλουμε το Μασάντο εκεί να πατάει τη γκωλάρα του μόνο και μόνο για αυτά τα 5 μέτρα.

Εικόνα clark gheibol

δεν ξέρω αν είναι 5 ή 20 τα μέτρα. Ξέρω ότι ο Μασάδο δεν έχει τα προσόντα για τη θέση. Ξέρω επίσης όμως ότι ο προπονητής επιλέγει τη συνολική ποσότητα που χρειάζεται η ομάδα σε αθλητισμό, τεχνική και τακτική παιδεία. Εγώ αλλιώς το σκέφτομαι: ότι είναι τόσο φτωχοί τακτικά οι άλλοι, που προτιμάει να βάζει εκτός θέσης το Μασάδο, παρά να τους χρησιμοποιεί από την αρχή. Είναι όμως εμφανές ότι όταν βρει τα πατήματά του ο Πίνο, ώστε να παίζει από την αρχή, ο Μασάδο θα γυρίσει στον άξονα. Ήδη παίξανε έτσι λίγο το Σάββατο, δε φάνηκε τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά μιλάμε για ειδικές συνθήκες, όλα θέλουν το χρόνο τους. Η ομάδα που θέλουμε έχει διαφορετικούς παίχτες, μην το ξεχνάμε. Θες εξτρέμ καλούς και θες και αμυντικούς. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε αμυντικό χαφ.
Με όλα αυτά, δε θέλω να πω ότι πρέπει να παίζει ο Μασάδο κι όχι ο Βλαχοδήμος πχ δεξιά. Εγώ προτιμώ να παίζουν όλοι οι παίχτες της ομάδας για να ανεβαίνουν σε αξία και η αξία των παιχτών της ομάδας σου είναι που ανεβάζει την ποιότητα του ρόστερ σου. Θα ήθελα να βλέπω περισσότερο κάποιους παίχτες για να τους νιώθω όλους ετοιμοπόλεμους. Αλλά φέτος έχω 4 καινούριους εντεκαδάτους με την ομάδα να παίζει τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο από πέρσι. Αν προσθέσεις σ' αυτούς και το Μήτρογλου που φέτος είναι σχεδόν εντεκαδάτος, δεν μπορείς να πεις ότι έχει παίξει λίγο, μιλάμε για τη μισή ομάδα καινούρια. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά και δε θα δώσω άδικο στο Ζαρντίμ που φοβάται να χάσει βαθμούς. Πού ξέρεις; Μπορεί να τό 'χει δει το όνειρο και να θέλει να έχει απαλλαγεί από το πρωτάθλημα πολύ πριν πάει στο Άμστερνταμ

Εικόνα canio

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω.
Αντί να βάλει τον Μασάντο,θα μπορούσε να βάλει τον Πίνο από την αρχή και να έχει η ομάδα μια πιο ορθολογική ανάπτυξη.Ίσως,φοβήθηκε και την μη πλήρη ετοιμότητα του παίκτη,αλλά αν τον έβαζε από την αρχή να τον έβγαζε στο ημίχρονο,διότι σίγουρα θα είχαμε δημιουργήσει φάσεις και ίσως γκολ.

Εικόνα canio

Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου,σε αυτό το αντικειμενικά εξαιρετικό κείμενο?
Απ' ότι κατάλαβα,προσπαθείς να μας πείς ότι για να αποδώσει καλύτερα ο Θρύλος,πρέπει να παίζουν Τζεμπούρ και Μήτρο μαζί,είτε αυτό είναι σε σύστημα 4-3-3,είτε σε 4-4-2.Διαφωνώ.
Από πλευράς συστήματος,το καλύτερο για να παίξουν μαζί,είναι το 4-4-2 διότι έτσι θα υπάρχει παιχνίδι και από τις δύο πλευρές και δε θα γίνεται μονοδιάστατο με το 4-3-3,όπου μπορεί μεν να αποδώσει σαν εξτρέμ ο Ραφίκ,αλλά θα καταλήξει να γίνει προβλέψιμος ο Ζαρντίμ διότι θα είναι λογικό ο αντίπαλος να κλείσει τους χώρους από εκείνη την πλευρά.Αυτό φάνηκε και στο ματς με την Βέροια,όπου οι παίκτες της έκλειναν τους χώρους μην μπορώντας να κάνουν το παιχνίδι τους τόσο ο Μήτρογλου όσο και ο Τζεμπούρ.
Υ.Γ1:Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση πρεμούρα για το ταμπούρι του Παράσχου.Αν και εμείς παίζαμε στο εξωτερικό με έναν μεγάλο αντίπαλο,έστι θα παίζαμε.Αμυντικά και στην κόντρα επίθεση να βάλουμε το γκολ.
Υ.Γ2:Για τα ΑΡΔοειδή,έχουμε βαρεθεί να τα λέμε.Είναι η νέα μόδα που βρήκαν(αφού τα "παραρτήματα" δεν έπεισαν κανέναν).Μία ακόμη καραμέλα που θα λιώσει,διότι πολύ απλά ο Θρύλος αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πέσει θύμα ατόμων σαν τον Παπαθεοδώρου.Είναι πολύ λίγοι για να πιάνουν στο βρωμόστομά τους τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας!
ΥΓ3:Ο Παράσχος δείχνει εκδούλευση με τη δήλωσή του στην Λαχανί?Τυχαίο?
Υ.Γ4:Άτομα σαν τον Μύρτσο,δείχνουν την κατάντια του ανθρώπου και το πώς πουλιέται για μια χούφτα λεφτά!Το κατώτερο σημείο στα ζωώδη ένστικτα του ανθρωπίνου είδους τα όσα κάνει ο μπεκρής!

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ στο ότι Τζιμπούρ με Μήτρογλου δεν γίνεται να συνυπάρξουν αποτελεσματικά για μεγάλη χρονική διάρκεια στη σεζόν. Πιστεύω όμως ότι θα είναι πιο αποδοτικοί από το σχήμα ''Αμπντούν-Μασάντο-Τζιμπούρ'', που βλέπουμε τώρα. Συνολικά ναι, δεν θα είναι καλοί, ούτε περιμένω να δούμε μπαλάρα με αυτούς μέσα στην 11άδα ταυτόχρονα, όπως ονειρεύονται κάποιοι με το επικό ''αν παίξουν αυτοί οι δύο μαζί, θα ξετινάξουν τις αντίπαλες άμυνες''. Ένας προπονητής πρέπει να κοιτάζει να παίρνει το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του, ακόμη κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι γενικά καλό ή όταν βλέπει πως κάποιες επιλογές του δεν αποδίδουν, να δοκιμάζει άλλες. Εδώ βλέπουμε το Ζαρντίμ να έχει κολλήσει στο ''Μασάντο δεξιά''. Ε, Μασάντο δεξιά στην Ελλάδα δεν γίνεται. Στην Ευρώπη ΟΚ, αλλά εδώ υπάρχουν άλλες απαιτήσεις. Ας δούμε κάτι διαφορετικό σε σειρά αγώνων, έστω για αλλαγή.

Στο ΥΓ1 σου, εγώ θα πω ότι δεν θυμάμαι ποτέ τον Ολυμπιακό να παίζει με 3 στόπερ και δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ στην Ευρώπη. Θυμάμαι το Σόλιντ να βάζει λίμπερο στο 2-1 με τη Λιόν στο Ζερλάν το 2005, κάτι που έγινε αναγκαστικά, αφού έλειπε ο Ριβάλντο. Νομίζω είχαμε παίξει με Καψή-Ανατολάκη-Κωστούλα και μπροστά τους Τουρέ-Στολτίδη, με τον Τουρέ να μπορεί να κουβαλήσει μπάλα και να μην είναι τέταρτο στόπερ. Αυτό που χαρακτηριζόταν ως ταμπούρι του Λεμονή, το 2007, είχε απλώς τρία αμυντικά χαφ που κανένα δεν κουβαλούσε κάθετα την μπάλα στον άξονα. Το σκηνικό του Παράσχου είναι καταστροφή για το άθλημα. Με τη νοοτροπία τέτοιων ταβερνιάρηδων της προπονητικής, αλλά και κάποιων ΑΡΔ, τύπου Γεωργίου, αποδυτηριάκια και λοιπών που ''ξέρουν μπάλα'', οι οποίοι τους βγάζουνε στην κριτική τους και ''γάτες της προπονητικής'', επειδή και καλά φυλάνε τον κώλο τους, αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη στην αφάνεια ποδοσφαιρικά. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να έρθει κανένας απ'έξω να αγοράσει αυτό το προιόν? Να δει τι ακριβώς? Τον Κόρμπο και το Ζησόπουλο να μην μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο πέραν του ''πίσω ρεεεε''?

Εικόνα canio

Όταν λέω ταμπούρι,εννοώ γενικά τη νοοτροποία και όχι απαραίτητα το σχήμα.
Έτσι δεν παίξαμε και με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς?Μια σωστή λογική κατώτερης ομάδας που στόχος της είναι να καταστρέψει κάθε ενέργεια της αντίπαλης ομάδας,να μην δεχτεί γκολ και αν της κάτσει να το πετύχει στην αντεπίθεση.

Εικόνα canio

Καλά,με Μασάντο στα άκρα ο καθένας θα προτιμούσε μαζί Τζμπούρ-Μήτρογλου,αλλά καλύτερο από αυτό και πιο αποδοτικό,είναι σχήμα με Πίνο και Αμπντούν στα άκρα και στην κορυφή ο Ράφικ.
Θα ήθελα τι γνώμη σου επ' αυτού,αν και νομίζω ότι έχεις καταλήξει στο σχήμα και με τους δύο μέσα.

Εικόνα savvas gridlock

Η γνώμη μου είναι ότι αναλόγως το παιχνίδι, κρίνεις και πορεύεσαι. Την Κυριακή παίζεις απέναντι στον ΠΑΣ στο Καραισκάκη. Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα να δούμε ταυτόχρονα και τους δύο, Τζιμπούρ-Μήτρογλου, στην ενδεκάδα. Αν όλοι είναι καλά και μπορούμε να βάλουμε τους καλύτερους, από τη μέση και μπροστά μπορείς να πας σε σχήμα με Ντιακιτέ-Μασάντο-Γκρέκο άξονα, Αμπντούν-Τζιμπούρ-Μήτρογλου μπροστά. Στην πορεία βάζεις τον Πίνο και πάνω από όλα, ξεκουράζεις το Μανιάτη που σέρνεται, περνάς το Μασάντο στη φυσική του θέση, μέσα δεξιά και αποκτάς ισορροπία στις πτέρυγες, παίζοντας από εκεί και βγάζοντας παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Μοντέστο επίσης πάγκο και να δούμε μία φορά τον Ντιακιτέ στη θέση που τον πήραμε. Αν φοβάσαι τα χαφ του ΠΑΣ, ώστε να πας και πάλι σε επιλογή με δύο αμντικά χαφ μέσα στο Καραισκάκη κιόλας, ενώ ξέρεις ότι ο Ντε Βινσέντι δεν θα παίξει, υπάρχει πρόβλημα. Στην Κομοτηνή θα πήγαινα κάπως πιο συντηρητικά με τον Πανθρακικό, περιμένοντας αν θα είναι υγιής ο Ιμπαγάσα και την κατάσταση του Πίνο. Το βασικό είναι να γίνεται rotation και να νιώθουν οι παίκτες χρήσιμοι, όχι αποκούμπια.

Εικόνα dono

Πολύ καλή ανάλυση του αγώνα
Για τον Τοροσίδη με διάβασες ρε τιτάνα, ακόμα και στο "και" συμφωνούμε

Εικόνα GPan

Auto pou den katalavainw egw einai giati tetoia premoura me thn E8nikh..kai telos pantwn ok as to dextoume oti exei perissotero endiaferon h e8nikh gia kapoious.

Auto pou mou exei katsei poly asxhma einai oti ypopteuomai kolegia me ARD gia 'kai kala' protaseis apo omades tou ekswterikou gia na fouskwnoume ta symvolaia se ka8e ananewsh. Vevaia an pei o 8rylos "fyge" tote 8a doume poies protaseis einai pragmatikes kai poies paramy8i ths xalhmas.

Εικόνα clark gheibol

ο Γιαννακόπουλος να δεις τι προτάσεις είχε. Άσε δε για τον Όλοφ

Εικόνα canio

Ναι και ενδιαφέρονται γι' αυτόν,υπερομάδες σαν την Μπριζ!Γελάει ο κόσμος.