ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΤΕΩΣ ''ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ'' ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ GAZZETTA



Μετά το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά, ο κύριος Παπαθεοδώρου, διευθυντής της σελίδας gazzetta.gr, δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στη σελίδα του.
 

http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/361011-o-olympiakos-apagoreyetai-na-min-kerdizei-update
 

Τι εστί Βασίλης Παπαθεοδώρου? Είναι ο δημοσιογράφος που μέχρι το 2010, έγραφε κατά καιρούς την στήλη ''Πρασινοφρουρός'', στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ. Ας δούμε μια ωραία ιστορία από το παρελθόν του εκεί.
 

Στις 6 Ιουνίου 2010 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟ στο μπάσκετ, για τον τέταρτο τελικό της σειράς των play off στη σεζόν 2009-10. Είχε προηγηθεί η μεγαλύτερη σφαγή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ο περιβόητος τρίτος τελικός του ΟΑΚΑ του 2010 -για τον οποίον θα βγάλουμε και βίντεο σε λίγες μέρες- και το κλίμα ήταν τεταμένο. Ας δούμε την αντιμετώπιση της εφημερίδας προς τον Ολυμπιακό και τους κυρίους Αγγελόπουλους τότε.
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 6-6-2010
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΛΗ ''ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ'' 7-6-2010
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 8-6-2010
 

 
Μετά από αυτά, οι Αγγελόπουλοι κάνουν μήνυση στην ΠΡΑΣΙΝΗ και την αναγκάζουν σε συγγνώμη. Δημόσια όλα αυτά, έτσι?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 19-6-2011
 

 

Αν διαβάσετε την τελευταία παράγραφο, θα δείτε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ, ο συντάκτης των επίμαχων δημοσιευμάτων, που προκάλεσαν την οργή των Αγγελόπουλων, είναι ο κύριος Παπαθεοδώρου. Ο κύριος Παπαθεοδώρου είναι λοιπόν αυτός που έγραφε το ''σας μπουκώσαμε μες στο Παλέ'', μετά τη νικη του ΠΑΟ στο τέταρτο τελικό του ΣΕΦ το 2010. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος το αρνήθηκε και έστειλε και επιστολή όπου έκανε λόγο για απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και πως ''η εργοδοσία επενέβαινε και πολλές φορές έγραφε αυτή την στήλη του Πρασινοφρουρού''. Από την ΠΡΑΣΙΝΗ υπήρξε και σε αυτό απάντηση, μέσω της νομικής οδού.
 


 

 

Στην αρχική φωτό τον βλέπουμε να πανηγυρίζει το πέμπτο ευρωπαικό της αγαπημένης του ομάδας μπάσκετ στο Βερολίνο το 2009. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κόπτεται για την αντικειμενικότητά του, όπως και για την αντικειμενικότητα του μέσου που διευθύνει. Φυσικά, δεν έχουμε κάποια πρόθεση να τον στοχοποιήσουμε, ούτε να φτάσουμε σε σημείο να πούμε ''πρέπει να φάει ξύλο από Ολυμπιακούς''. Προφανώς και όποιος γαύρος το κάνει αυτό, θα είναι απαράδεκτος, αφού η βία δεν οδηγεί πουθενά, ενώ θα τον ηρωοποιήσει κιόλας στα μάτια ορισμένων. Μόνο να γελάμε μπορούμε με τον εν λόγω κύριο και με τη ''δημοσιογραφία'' που ασκεί, όπως και με τις προσπάθειές του να αμβλύνει τις παναθηναικές γωνίες στα κείμενά του.

Σχόλια

Εικόνα StefanosKap

Χωρίς να έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ κανέναν, ανέτρεξα στο προφιλ του Παπαθεοδώρου στο Facebook, και τελικά βρήκα την επιστολή που είχε στείλει τότε και δεν δημοσίευσε η Πράσινη. Το περιεχόμενο της, σε συνδυασμό με το ότι δεν την δημοσίευσε, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η εφημερίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου λέει ψέμματα. Δεν με ενδιαφέρει τι ομάδα υποστηρίζει ο κάθε δημοσιογράφος (έχω κάνει τις επιλογές μου στο ποιους θα διαβάζω), αλλά όχι και να βγάζουμε λάδι την πιο εμετική και αλήτικη εφημερίδα όλων των εποχών. Όπου πράσινο και ψέμματα μια ζωή!

ΕΔΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ:

Η επιστολή-απάντηση που δεν δημοσίευσε σήμερα η "ΠΡΑΣΙΝΗ". Γιατί άραγε;;; Διαβάστε και θα καταλάβετε...
by Vasilis Papatheodorou on Monday, June 20, 2011 at 12:13pm ·
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΠΡΑΣΙΝΗ"

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2011

Είναι καιρός τώρα που η εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ" στην οποία εργαζόμουν , εξαπολύει συχνά πυκνά επιθέσεις τόσο προσωπικές εναντίον μου, όσο και απέναντι στο Gazzetta.gr και τους ανθρώπους του. Είναι επίσης λογικό οι αναγνώστες του να μην αντιλαμβάνονται τι "παίζεται" όπως λέμε στην καθομιλουμένη γιατί στο κάτω κάτω δεν είναι υποχρεωμένοι κιόλας να ξέρουν τα εσωτερικά μιας εφημερίδας ή τις διαμάχες που θέλει να έχει. Ζητώ συγγνώμη που καταχράζομαι τον χώρο για να εξηγήσω, όμως η τελευταία, νέα απρόκλητη συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μου ξεπερνά πλέον το όριο ακόμα και του κώδικα τιμής που υπάρχει ανάμεσα σε άνδρες. Στο χθεσινό φύλλο (19/06/11) της εφημερίδας, στη στήλη "Πρασινοφρουρός" φιλοξενήθηκε κάτω από την επανόρθωση προς τους αδελφούς Αγγελόπουλους ένα μικρό κειμενάκι γεμάτο μεγάλα ψέματα, ανακρίβειες και λάσπη. Κι ως γνωστόν, ρίξε-ρίξε λάσπη, στο τέλος όλο και κάτι θα μείνει. Χθες λοιπόν, πληροφορήθηκα ότι ο συντάκτης των επίμαχων δημοσιευμάτων κατά των αδελφών Αγγελόπουλων ήμουν εγώ! Χωρίς μάλιστα να ζητήσω την έγκριση του νομικού τμήματος αλλά ούτε και των υπευθύνων της εφημερίδας!

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια (μέρος πρώτο): Η εφημερίδα επί τρεις διαδοχικές μέρες "στόλιζε" πρωτοσέλιδα τους αδελφούς Αγγελόπουλους αλλά και στο ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ οπισθόφυλλό της με άρθρα για τα οποία η δημοσιογραφική ομάδα της "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ουδεμία σχέση είχε. Κανένα άρθρο λοιπόν, με δική μου υπογραφή δεν περιείχε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για τους αδελφούς Αγγελόπουλους και κανένα άρθρο συκοφαντικό δεν έγραψα. Άλλωστε, δεν χρειάζεται η νομική έγκριση για να δημοσιευτεί κάτι στην εφημερίδα, καθώς εσχάτως υπάρχουν και κάποιοι που νομίζουν πως είναι υπεράνω νόμων.

Στη συνέχεια, δε, ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας, ο "συντάκτης" του χθεσινού άρθρου, αναφέρει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τα δημοσιεύματα, λύθηκε η συνεργασία μαζί του αφήνοντας να εννοηθεί ότι απολύθηκα από την "ΠΡΑΣΙΝΗ".

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια (μέρος δεύτερο): Η αλήθεια είναι λίγο πικρή. Από την εφημερίδα αποχώρησα με ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ τον Οκτώβριο, δηλαδή σχεδόν 4 μήνες μετά το συγκεκριμένο άρθρο. Ο λόγος ήταν ένας: Επέλεξα να δουλέψω σε ένα δημοσιογραφικό περιβάλλον χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις, χωρίς "πολιτική", χωρίς να "σφάζουμε" ανθρώπους στο γόνατο και να σπιλώνουμε συνειδήσεις. Κι αυτό είναι το Gazzetta.gr, το οποίο ανεπιτυχώς προσπαθεί η αλεπού να φτάσει συκοφαντώντας εμένα, τον Νικόλα Βασιλαρά, την ιδιοκτησία του, και όλους όσοι εργάζονται απέναντι στα Ιντερνετικά Μέσα που κάποιοι θεωρούν "ανταγωνιστικά"…

Σε περίπτωση, πάντως, που η ιδιοκτησία της εφημερίδας έχει κάποιο άλλο χαρτί στα χέρια της που πιστοποιεί ότι απολύθηκα, περιμένω τα χρωστούμενα της αποζημίωσης. Για άλλους μπορεί το χρήμα να είναι Θεός, για μένα όμως Θεός είναι η αξιοπρέπεια και το ήθος μου.

Με εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους, στους οποίους εύχομαι καλό κουράγιο
Βασίλης Παπαθεοδώρου, διευθυντής Gazzetta.gr

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ καλά κάνεις και το βάζεις εδώ, για να υπάρχει. Είχα δει την επιστολή του όταν είχε βγει, αλλά δεν την βρήκα τώρα ώστε να την βάλω στο κείμενο και δεν έχω λογαριασμό στο fb. Το θέμα είναι ότι στην ΠΡΑΣΙΝΗ λένε ακόμη και τώρα ότι αυτόος τα έγραφε τότε. Όχι όλα, αλλά το κειμενάκι του ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥ για το ''μπούκωμα μέσα στο Παλέ''. Ξεκάθαρη θέση δεν μπορούμε να πάρουμε για το τι έχει συμβεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι πάει πολύ ένας άνθρωπος που εμφανίζεται ξεκάθαρα να πανηγυρίζει το ''πέμπτο αστέρι'' του μπασκετικού Παναθηναικού στο Βερολίνο, να μοστράρεται ως αντικειμενικός. Εγώ δεν ξέρω κανέναν άλλον να έχει κάνει κάτι τέτοιο.

Εικόνα clark gheibol

Έχει παραγίνει αυτό το θέμα με την προστασία των δημοσιογράφων και τη στοχοποίηση. Δηλαδή, ψέμματα είναι; Οι δημοσιογράφοι δηλαδή δεν πρέπει να κρίνονται; Μόνο να κρίνουν; Ε, λοιπόν κύριοι, πάρτε το απόφασις. Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. Η επαγγελματική πορεία, οι συνεργασίες του καθενός είναι χρήσιμες για να εξάγουμε ένα συμπέραζμα. Απ' αυτήν την άποψις είναι πιο ανέντιμο να ευαγγελίζεσαι αμεροληψία ενώ είσαι βαμμένος πράσινος, παρά να δημοσιοποιείς αυτό το γεγονός.
Όλα αυτά τα λέω, διότι έχουμε καταντήσει να φοβόμαστε να γράψουμε το γεγονός, μπας και αυτό εκληφθεί ως στοχοποίηση από τους θιγόμενους.
Θα έπρεπε δηλαδή να γράφουμε ότι καταλήξαμε ότι μάλλον το γκατζέτα έχει φιλοβαζέλικα συναισθήματα

Εικόνα GPan

Kalhmera kai kalh vdomada se olous!

Wraia keimena dhmosieuei kata kairous h prasinh, panta me stoxo thn swsth enhmerwsh kai kata ths vias.

Fantasteite ti kahmo exei o sygkekrimenos afou einai anagkasmenos na trwei to 8rylo sth mapa 24 wres to 24wro ka8e mera sth douleia, kai na o 8rylos prwta8lhma, kai na o 8rylos gypedo, kai na o 8rylos metagrafh kai ksanamana o 8rylos prwta8lhma kai pali kypelo....

Sa na ka8omai egw sto grafeio na douleuw sto excel kai na mou skane pop-up me to logo tou eksasterou. KA8E MERA , OLH MERA...1000 fores prezakias paidia, den paleuetai auto.

Twra gia to nomiko symvoulo 8a pw kylhse o tentzerhs kai vrhke to kapaki.

Εικόνα dono

Νομικός σύμβουλος της πράσινης ο κοντός;; Μπα τυχαίο θα είναι...

Εικόνα canio

Τον εαυτό το μουτζώνει ο #$@%? Δεν είναι τυχαίο νομίζω!
Όπως δεν είναι τυχαίο,που παίζει τον αντικειμενικό σε ένα κατά τα άλλα,αντικειμενικό site.
Και όλα αυτά,ενώ είναι διεθυντής του εν λόγω site.
Όλα τυχαία φυσικά!Σαν να είναι ο Πίκουλας διευθυντής σε αντικειμενικό site.
Λάθος,ούτε καν ο Πίκουλας.Ο χάρος θα έλεγα,αφού ο πρασινορουφιάνος,είναι μια άκρως οπαδική άποψη.