Ο ΤΣΙΣΤΙΑΚΟΦ ΚΑΙ ΟΙ ''ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ''



Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, που πλέον μπορούμε να πούμε ότι ''λύνει και δένει'' στα του ΠΑΟΚ, παραχώρησε συνέντευξη χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του.
 
«Η ομάδα έχει δυνατότητες. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες, ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι βιομηχανία ονείρων. Το ποδόσφαιρο απαιτεί προσεχτική και σκληρή δουλειά. Το ποδόσφαιρο απεχθάνεται την επίδειξη πλούτου, την ασυνέπεια και τις συναισθηματικές αποφάσεις.
Για αυτό θα συμβούλευα τους φίλους του ΠΑΟΚ να μην περιμένουν κάθε φορά που θα ανοίξουν την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή μια εφημερίδα να δουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν για κάποια μεγάλη μεταγραφή. Δεν ψάχνουμε διάσημους παίκτες.
Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αναζητούμε ουσιαστική ενίσχυση, χωρίς να έχουμε διάθεση να πετάξουμε τα χρήματά μας και να βγούμε εκτός προϋπολογισμού. Φυσικά και θα θέλαμε έναν ποδοσφαιριστή που και χρήσιμος είναι και έχει «βαρύ» όνομα, ωστόσο ήταν αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση την περίοδο αυτή κι έτσι αποφασίσαμε να μην πιέσουμε καταστάσεις».
 
Τα παραπάνω, μαζί με το πολύ καλό άρθρο του Διονύση Μαρίνου στη σημερινή GOAL NEWS, τα αφιερώνουμε σε ορισμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι επιμένουν ότι ο Μαρινάκης πρέπει να σκορπάει σε κάθε μεταγραφική περίοδο ''τα κατομμύργια'', ώστε να φέρνει ''παικταράδες για να γουστάρει ο γκοζμάκης''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 15-1-2013
 
 
Εμείς ζητάμε απ’ τους φίλους της ομάδας να επικεντρωθούν στην υποστήριξη του ΠΑΟΚ, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας!
Παράλληλα, θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο στα ματς που απομένουν. Με γεμάτο το γήπεδο της Τούμπας, οι ποδοσφαιριστές ωθούνται στο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
 
Aυτά τα λόγια του Τσιστιακόφ τα αφιερώνουμε σε ορισμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι θεωρούν ότι ''ο κόσμος του Θρύλου δεν πάει στο γήπεδο, επειδή η ομάδα δεν έχει ποιοτικούς παίκτες και ο Μαρινάκης κοροιδεύει και δεν βάζει λεφτά στην ομάδα''. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ προχθές στο σημαντικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο όχι μόνο δεν γέμισε την Τούμπα, αλλά ούτε 10.000 εισιτήρια κοπήκανε. Μήπως δεν υπάρχει επενδυτής για να τον στηρίξουν? Μήπως παλιότερα, το 1996, που πρωτομπήκε ο Μπατατούδης, δεν γέμιζαν την Τούμπα? Γιατί δεν πάνε μαζικά και αυτοί στο γήπεδο, ενώ παλιότερα πήγαιναν? Και αυτοί ''έχουν συνηθίσει στους παικταράδες'' και τώρα τους κακοφαίνονται οι Κατσουράνηδες και οι Σίλντενφελντ? Ο Ζαγοράκης και παλιότερα ο Γούμενος τους ήταν πιο αρεστοί μήπως?
 
Δεν ξέρω πραγματικά σε ποιον κόσμο ζούνε ορισμένοι ιντερνετικοί φαντομάδες, όπως βλέπω σε σχόλια κάτω από αναρτήσεις του rednews, του redplanet, του gavros.gr και γενικά των ''δικών μας'' ενημερωτικών sites, αλλά και αρκετοί ραδιοφωνικοί ''παντογνώστες''. Στον κόσμο που ζω εγώ, όλοι κυνηγούν το ευρώ με το τουφέκι. Οι εποχές που ο κάθε Κόκκαλης έπαιρνε αβέρτα δάνεια από τράπεζες, για να χρηματοδοτήσει τα ανοίγματα του Ολυμπιακού, περάσανε. Καμία τράπεζα δεν δίνει μετρητά σε ΠΑΕ, οπότε κινείσαι με όσα έχεις στο ταμείο σου και όχι με όσα θεωρητικά μπορείς να βρεις σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Οι εποχές που έκανες μεταγραφή από ομάδα του εξωτερικού και πετύχαινες ευνοικούς διακανονισμούς στην καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού, περάσανε. Ακόμη και η Τουλούζ, μια μικρομεσαία γαλλική ομάδα, ζητάει όλο το ποσό για να σου δώσει το Μασάντο ντούκου, σκαστό και κασερωτό. Οι εποχές που πήγαινε ο κόσμος στο Καραισκάκη και πέταγε μια πενηντάρα δίχως να το σκέφτεται, περάσανε. Υπάρχουν οικογένειες που με 50 ευρώ περνούν μία ολόκληρη εβδομάδα και φυσικά ο κάθε σώφρων άνθρωπος θα κοιτάξει πρώτα να αγοράσει γάλα για το παιδί του, παρά να πάει να δει τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος γενικά στην Ελλάδα κόβει το γήπεδο επειδή υπάρχει πείνα και εξαθλίωση. Και εντάξει να ακούς από κάτι μαθητές ή φοιτητές που ξύνονται και βαράνε πέντε μαλακίες τη μέρα, για να περάσει η ώρα τους, τέτοιου είδους ''επιχειρήματα''. Να ακούς τα ίδια πράγματα από ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο, αλλά όταν η κουβέντα πάει στα του Ολυμπιακού, σου πετάνε ένα ''δεν με νοιάζει, να κόψει το λαιμό του να φέρει παίκτες ο Βαγγέλας, δεν είναι κατάσταση αυτή''?

Η κριτική είναι καλή, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, για όποιο θέμα θέλει. Ο καθένας μπορεί να έχει όποιες απαιτήσεις γουστάρει από τον Ολυμπιακό και να διαμορφώνει την άποψή του με τα κριτήρια που αυτός θα θέσει. Από εκεί και πέρα όμως, όπως δεν γίνεται να πούμε σε κάποιον ''μην μιλάς'', έτσι δεν γίνεται να ξεφύγει και αυτός ο κάποιος από το ''όλοι κρίνονται με βάση αυτά που λένε''. Η εικόνα των ερυθρόλευκων sites και των σχολίων που συγκεντρώνουν αυτά, μας κάνει ανέκδοτο στα μάτια των αντιολυμπιακών. Γελάνε οι άλλοι μαζί μας με αυτά που γράφετε, αν δεν το καταλαβαίνετε αλλιώς ρε μάγκες. Ολυμπιακά και καλοπροαίρετα το γράφω, δίχως διάθεση να τραμπουκίσω ή να πατρονάρω. Σκεφτείτε λίγο το τι συμβαίνει γύρω σας και μετά αρπάξτε το πληκτρολόγιο για να κατηγορήσετε ''αυτούς που κλέβουν τα λεφτά μας και εμφανίζονται ως επενδυτές''. Και προφανώς δεν απευθύνω καμία κατηγορία με τα παραπάνω προς τους δημοσιογράφους των σελίδων που ανέφερα ονομαστικά. Αναγνώστης τους είμαι κι εγώ. Αυτούς που μπαίνουν και σχολιάζουν πιάνω και σε αυτούς τα λέω. Είναι δυνατόν να κάνεις μια βόλτα στα ''δικά μας'' sites και να διαβάζεις ότι ''ο κόσμος κόβει το γήπεδο επειδή δεν αντέχει το Μαρινάκη που κονομάει στην πλάτη μας και έχει γεμίσει με παραρτήματα την Ελλάδα και με δικούς του διαιτητές''? Αυτά, τα γράφει ο ''Πρασινοφρουρός'' ρε πούστη μου. Κι αυτός που γράφει τον ''Πρασινοφρουρό'' στην ΠΡΑΣΙΝΗ, δεν τα πιστεύει, γαύρος είναι και το παίζει βάζελος.
 
Πραγματικά, η νοοτροπία της νέας γενιάς των γαύρων (ή έστω μιας σημαντικής μερίδας αυτών, για να μην τσουβαλιάζουμε πρόσωπα και καταστάσεις), είναι το μοναδικό πράγμα που με τρομάζει όταν σκέφτομαι το μέλλον του Θρύλου. Αμφιβάλλω αν θα χωνέψω ποτέ το τι γενιά Ολυμπιακών είναι αυτή...

Σχόλια

Εικόνα virus

μπραβο ρε μαγκα,μια χαρα τα λες.ειναι μηδαμινες οι φορες που δεν εχω συμφωνησει μαζι σας σε πολλα θεματα.μετα απο 10 χρονια διαρκειας εχω καταντησει να μην μπορω να βρω δεκα ευρω να παω στο γηπεδο.(2,5 χρονια ανεργος βλεπεις)και με ποναει πολυ αυτο.οσο για τους ιντερνετικους φαντομαδες οπως τους ειπες,που ειναι και γηπεδικοι φαντομαδες μιας και οι φορες που ερχοντε ειναι ελαχιστες και αυτες με καμμια γκομενα,μπας και πηδηξουν εγω προσωπικα τους γραφω στα παπαρια μου.αυτο που με ανυσηχει περισσοτερο ειναι που καποια βαφτιζομενα οπαδικα site(που μπορει να ειναι,δεν αμφισβητω τα λεγομενα τους)δινουν το πατημα για να ξεσαλωνουν οι πουθεναδες!ειναι κριμα για εναν λαο οπως οι ολυμπιακοι(εχοντας περασει τοσα δοιηκητικα δεινα) να μην εκτιμουν το οτι η ομαδα βρισκεται σε αυτη τη κατασταση,χωρις κανενα χρεος και πραγματικα πολυ καλη λειτουργια!δεν ξερω αν κανω λαθος,μαλλον επειδη εγινα ολυμπιακος στα καταραμενα χρονια να μην ειμαι τοσο αχαριστος...δεν ειμαι με κανεναν προεδρο,ουτε με τον μαρινακη ουτε με κανεναν,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ειμαι,αλλα οταν σε τετοια περιοδο,που οι βασικοι αντιπαλοι σου ψυχοραγουν και συ εχεις τελεια λειτουργια,ε χαιρομαι πολυ που εχω τετοια δοιηκηση..

Εικόνα savvas gridlock

Ωραίος φίλε. Μακάρι να συμμετέχεις πιο πολύ εδώ και να ακούγονται φωνές σαν τη δική σου συχνότερα.

Εικόνα clark gheibol

Φίλε, μην τα λες έτσι γιατί θα σου πούνε ότι είσαι όργανο της διοίκησης

Εικόνα virus

δεν πειραζει ρε φιλαρακι...το μονο καλο ειναι πως ο χοντρος δεν χαμπαριαζει με τιποτα...ουτε απο αρδ,ουτε απο τον καθε αμπαλο της εξεδρας...

Εικόνα savvas gridlock

Φιλική συμβουλή. Σε καμία περίπτωση δεν είναι προσταγή. Γράψου στο σύνδεσμο της περιοχής σου. Θα βρεις αρκετές καβάτζες. Είναι κρίμα να μένεις έξω εσύ και να μπαίνουν μέσα άλλοι κι άλλοι...

Εικόνα virus

ειμαι φιλε και πολλα χρονια μαλιστα και ενεργο μελος με εκδρομες κτλ...δεν εχω παραπονο απο τα παιδια του συνδεσμου μου,ισα ισα, απλα ειναι και αυτη η γαμωπερηφανια που εχουμε εμεις οι ολυμπιακοι...ξερεις..

Εικόνα canio

Ούτε συγγνώμες ούτε παρακάλια χρειάζονται αδερφέ.
Για να ξυπνήσουν ορισμένοι,χρειάζεται βούρδουλας,να τους ταρακουνήσεις και να κατανοήσουν επιτέλους σε τι κατάσταση βρισκόμαστε!

Εικόνα savvas gridlock

Όχι φίλε, με τίποτε. Ξύλο μεταξύ μας? Αυτό δεν πρέπει να γίνει ποτέ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Όλοι είμαστε γαύροι, ας είναι παραστρατημένοι ορισμένοι...

Εικόνα Mr. Spock

Φιλε μου, εκατσα και εφτιαξα λογαριασμο μονο και μονο για να σου πω οτι ΣΥΜΦΩΝΩ 1000% ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ!

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήρθες φίλε.