ΒΑΛΙΤΣΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟ 1963



Σεζόν 1962-63 και στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται στα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟ, που θέλει μόνο νίκη για να προσπέράσει στη βαθμολογία. Όπως είναι κατανοητό, το ματς είναι πολύ κρίσιμο και όλοι θεωρούν πως θα καθορίσει το ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο. Τελικά ο Παναθηναικός θα κερδίσει με σκορ 0-2, αλλά από την επομένη του αγώνα, ο Τύπος της εποχής θα αρχίσει να σκαλίζει το παρασκήνιο γύρω από αυτό το παιχνίδι. Και θα βγούνε σημεία και τέρατα στην επιφάνεια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 14-5-1963
 

 

 
Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ανάστατος και οι υποψίες τους στρέφονται σε δύο παίκτες. Τον Πετρίδη και τον Σκευοφύλακα. Η δράση του βαλιτσοφόρου ήταν γνωστή και η ΑΕΚ είχε χάσει ήδη ένα πρωτάθλημα εξαιτίας του -θα τα δούμε αυτά σε προσεχή ανάρτηση-. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα, ο πολύ γνωστός ''πατριάρχης του ρεπορτάζ της ΑΕΚ'' και μετέπειτα ιστορικός διευθυντής του ''Δικεφάλου''-φανατικός οπαδός της ΑΕΚ, ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, θα αποκαλύψει αρκετά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-5-1963
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αναβρασμός λοιπόν στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ. Ανακοινώσεις Συνδέσμων τους -ναι, και οι Αεκτζήδες είχαν τότε σύνδεσμο στην Αθήνα, 3 χρόνια πριν ''πρωτοπορήσει'' η θύρα 13- εναντίον Πετρίδη-Σκευοφύλακα και απειλές της διοίκησης για σκληρή τιμωρία των παικτών. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα αρνηθούν κατηγορηματικά το γεγονός και μάλιστα ο Πετρίδης θα φτάσει σε σημείο να ζητήσει να πάει στην Αμερική ώστε να ελεγχθεί ''με επιστημονικές ανακρίσεις και ιατρικούς ελέγχους'' το αν και κατά πόσο λέει ψέμματα όταν ισχυρίζεται πως είναι αθώος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-5-1963
 

 

 

 
Η ΟΜΑΔΑ επανέρχεται με νέες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του προηγουμένου φύλλου της σχετικά με την προσέγγιση στην πλευρά της ΑΕΚ από παρατρεχάμενους για να δωροδοκήσουν παίκτη του ΠΑΟ στο ντέρμπυ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 21-5-1963
 

 
Ο Πετρίδης συνεχίζει να ''διαρρηγνύει τα ιμάτιά του'' πως είναι αθώος, ώστε να παίξει στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσε στο πρόγραμμα, αλλά οι συμπαίκτες του θέτουν βέτο να μην αγωνιστεί. Κάτι ξέρανε παραπάνω φαίνεται...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-5-1963
 

 

 
Το ντέρμπυ θα έρθει, αλλά ο Πετρίδης θα το δει από τον πάγκο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-5-1963
 

 
Τη συνέχεια αυτής της ιστορίας λίγο πολύ την ξέρετε. Οι καταγγελίες έμειναν στο ράφι και ξεχάστηκαν. Η κατάληξη όμως αυτού του πρωταθλήματος γράφτηκε στην ιστορία. Ο τρόπος που το κέρδισε η ΑΕΚ και το έχασε ο Παναθηναικός, μνημονεύεται ακόμη από αρκετούς παλιούς. Αναλυτικά, στην επόμενη σχετική ανάρτηση, όπου θα γελάσουμε με την καρδιά μας...

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Κάτσε ρε φίλος...
Για πγοιάνε αεκ ομιλάς ;
Για εκειά την ομάς που μονίμως χλαίει ;Που μονίμως αδικιέται ;
Για εκειά την ομάς πόχασε απο το Γάβρατσο το πρωταθλεματάκεον στα...χαρτγιά ;
Για εκειούς τους αέκους που φωνασκούσανε ότι καλό θάτανε τα πρωταθλεματα να κερδέβονται στα....γέπεδα ;
Ήμαρτον ρε σεις εδανά μέσα !Με σας και να θέλει ναγιάσει κανένας δε μποράει....Σκατόπαιδες....