ΚΑΒΑΛΑ-ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ



Συνεχίζουμε να σκαλίζουμε το παρελθόν του εκάστοτε προσεχούς αντιπάλου μας και σήμερα πιάνουμε την Καβάλα. Βεβαίως, έχουμε πει πως ''ξεχάσαμε'' τη Βέροια και λόγω γιορτών δεν είχαμε αφιερώσει ειδική ανάρτηση για πάρτη τους. Βρήκαμε λοιπόν μια ιστορία που αφορά και τους δύο και έτσι με έναν σμπάρο κοπανάμε και τα δύο ''καημένα'' τρυγονάκια του ''αδικημένου από το κράτος των Αθηνών'' μακεδονικού ποδοσφαίρου.
 
Σεζόν 1982-83 και η Καβάλα με τη Βέροια συμμετέχουν στο Βόρειο Όμιλο της Β' Εθνικής. Ήταν η τελευταία χρονιά που η δεύτερη κατηγορία γινόταν σε ομίλους και από την επομένη δημιουργήθηκε ένας ενιαίος όμιλος με ομάδες Νότου-Βορρά. Η Καβάλα διεκδικεί άνοδο, η Κοζάνη παλεύει να σωθεί και έρχεται η ώρα να παίξουν μαζί. Την επομένη του αγώνα σκάει και το παραμύθι γύρω από αυτό το παιχνίδι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 6-6-1983
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 7-6-1983
 

 
Τι συνέβη τελικά? Η Καβάλα καταδικάζεται, αλλά αντί να υποβιβαστεί, ξεκινάει το επόμενο πρωτάθλημα με -10 βαθμούς. Μιλάμε για ''απόφαση-καρμανιόλα'' του κράτους της Αθήνας, που έχει βάλει στο μάτι το κακόμοιρο σωματείο. Στα πράσα πιαστήκανε, αλλά γιατί να υποβιβαστούνε? ''Κρίμα είναι, μικρή ομάδα, έχει αδικηθεί πολύ, μην εξαντλήσουμε την αυστηρότητά μας πάνω της''. Λες και η άλλη εμπλεκόμενη ομάδα, που θιγόταν από αυτήν την απόφαση, ήταν κάνα μεγαθήριο του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Η Κοζάνη θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά δεν θα βρει άκρη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 6-7-1983
 

 
Είπαμε, από τις κατά καιρούς αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, ''μόνον ο γαύρος ευνοείται''. Σε τέτοιου είδους προπαγάνδα, εμείς απαντάμε με γκολ. Πολλά γκολ. Γκολ εμείς, σέντρα εσείς. Σέντρα, ψέμματα και λάσπη εναντίον του σωματείου-ΘΡΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Ρωτάτε πράγματα που δεν γίνεται να αποκαλυφθούν. Κάντε λίγη υπομονή. Μέχρι το τέλος του έτους θα αποκαλυφθεί η πραγματική μας ταυτότητα.

http://www.e-e-e.gr/

Εικόνα max1964

Καλησπέρα και απο μένα
Μήπως μπορείς να βρεις και το πρωτοσέλιδο (αν θυμάμαι απο εφημερίδα της Κρήτης )
Την επόμενη του αγώνα που ειχε κερδίσει ο ΟΦΗ με τον κουτσουπια και το τι έγινε στα αποδυτήρια απο τον Γκέραρντ

Εικόνα savvas gridlock

Ποια εφημερίδα της Κρήτης είναι αυτή; Αν θυμάσαι φίλε, θα το κοιτάξουμε. Την ιστορία του Κουτσουπιά την βάλαμε εδώ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130518/o-koytsoypias-kai-i-s...

Εικόνα max1964

Δυστυχως οχι
Θυμάμαι πολυ λκαλ στο πρωτοσέλιδο στο σχόλιο του δημοσιογράφου οτι ο Γκέραρντ πετούσε πραγματα στα αποδυτήρια και φώναζε στον κουτσουπια ´´τι εκανες ρε μαλακα ´ θα προσπαθήσω να βρω της εφημερίδες της εποχής

Εικόνα REDHERAKLIO

Η εφημερίδα,δεν εκδίδεται πια,αν θυμάμαι καλά λέγονταν "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ" ή "ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ" και ήταν τοπική.Τον Κουτσουπιά δεν τον κυνήγησε ο Γκέραρντ αλλά ο Μυριοκεφαλιτάκης,που σύμφωνα με το ρεπορταζ τραβούσε τα μαλλιά του, φωνάζοντας για το κακό που τους βρήκε

Εικόνα savvas gridlock

Κι εγώ αυτό θυμάμαι, φίλε. Σε κάθε περίπτωση, θα το ψάξουμε το θέμα. Αν μπορείς να βοηθήσεις, λόγω της περιοχής σου (π.χ. αν ξέρεις κάποιον που κρατάει αρχείο εφημερίδων γενικά ή αν γνωρίζεις το πού βρίσκονται παλιά φύλλα της συγκεκριμένης εφημερίδας, αν βρίσκονται κάπου, σε Βιβλιοθήκες ή γραφεία άλλων εφημερίδων που απορρόφησαν αυτήν την έκδοση), ελεύθερα.

Εικόνα savvas gridlock

Σ'αυτήν την ανάρτηση

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130518/o-koytsoypias-kai-i-s...

βάλαμε μέσα το βίντεο με τους πανηγυρισμούς των ανθρώπων του ΟΦΗ.

https://www.youtube.com/watch?v=H028KzN0Jr8

Μέχρι και πλάνα από τα μπουζούκια έχει, όπου πήγανε οι παίκτες του ΟΦΗ να γιορτάσουν όλοι μαζί την έξοδο στην Ευρώπη εις βάρος του ΠΑΟ. Δηλαδή στα αποδυτήρια ο Γκέραρντ κυνηγούσε τον Κουτσουπιά και μετά όλοι μαζί γλεντάγανε; Δεν κάθεται καλά το σενάριο, αλλά αν θυμηθείς εφημερίδα, εννοείται να το κοιτάξουμε, αν μπορούμε.

Εικόνα koropi48

to fos kai o sinanoglou, tou pire sinentefxi argotera

Εικόνα vagio

Αυτο που γινεται εδω μεσα, πραγματικα δεν εξηγειται..
Το να γραφουν και να λενε διαφορα, ας πουμε μπορεις να το αποδωσεις σε υβηλη μνημονικη ικαοτητα ας πουμε.
Αλλα το να παραθετουν και αποκομματα εφημεριδων απο το '60 ας πουμε που ταυτοχρονα ειναι και το πιο ακλονητο αποδεικτικο στοιχειο, ειναι ΤΟ απιστευτο!!!
Κι εμενα η απορια με εχει φαει, που στο διαολο τα βρισκουν...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σάββα, να σε ρωτήσω κάτι ρε φίλε; Πού τα βρίσκεις; Πού τα ξεψαχνίζεις; Και πώς τα ανακαλύπτεις ρε θηρίο;