Η ΝΟΠΟ, Ο ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ



Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια προσπάθεια αρκετών να ξαναγράψουν την ιστορία των Συλλόγων και του κόσμου που τους ακολουθεί. Κατανοητό, όπως έχουμε πει αρκετές φορές, ότι οι βάζελοι αυτήν την περίοδο είναι στη φάση καρέτα-καρέτα. Τείνουν να εξαφανιστούν, οπότε δεν τους μένει κάτι άλλο να κάνουν, πέρα από προπαγάνδα. Στο θέμα της οπαδικής βάσης, ακούμε και βλέπουμε να γράφονται πράγματα που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ''τα βλέπω όλα κατά πώς με συμφέρει'' και αγγίζουν αυτά του θράσους. Αυτοί που μια ζωή εξέθρεφαν και συνεχίζουν να εκθρέφουν τα αβγά του φιδιού, εμφανίζονται ως ''επαναστάτες, αντιδραστικοί, σε αντίθεση με τους καθεστωτικούς γαύρους που πλησιάζουν το ναζισμό''. ''Ναζισμός'' στην ομάδα του λαού, της εργατικής τάξης, στην ομάδα που ο κύριος όγκος των οπαδών της, κατά την περίοδο της ίδρυσής της, προήλθε από μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, σε αντιδιαστολή με τους ντόπιους και το όποιο κατεστημένο τους? Κανονικά εδώ θα έπρεπε να σταματήσουμε την κουβέντα, αλλά δεν θα το κάνουμε. Θα μιλήσουμε με αποδείξεις, σε σειρά αναρτήσεων, για τη ''δημοκρατική δράση'' οπαδών της ''θύρας 13 των δρόμων''.
 
α) Παραμονές του πρώτου παιχνιδιού για τη φάση των ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1982-83, μεταξύ Παναθηναικού και Ολυμπιακού στην έδρα του πρώτου, στην εφημερίδα Αθλητική Ηχώ, δημοσιεύτηκαν τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-3-1983
 

 

 
Εντάξει, το ''Πειραιάς'' μην το πάρετε τοις μετρητοίς, ως έδρα του αποστολέα. Μπορεί να ήταν κάνας δήμος της ευρύτερης περιφέρειας.  Κερατσίνι? Πέραμα? Νίκαια? Κορυδαλλός? Μήπως ΝΙΚΑΙΑ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΜΑΖΙ? Πιθανόν και δεν θα επεκταθούμε, αφού είναι γνωστό το σκηνικό σε όποιον έχει την στοιχειώδη σχέση με το άθλημα...
 
Φυσικά, εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος ''εσείς οι γαύροι δεν έχετε στην κερκίδα σας φασίστες?''. Μεγάλες ομάδες είμαστε και οι δύο στην Ελλάδα, επομένως στις τάξεις των οπαδών μας θα υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των ιδεολογιών, ακόμη και αυτών που απευθύνονται σε ανθρωποειδή. Εδώ συζητάμε αποκλειστικά για το συνδεσμιακό χώρο των ομάδων και για ενέργειες που χτυπάνε στο μάτι. Άλλο το να ξέρεις πως ''ο τάδε και ο έτσι'' είναι ναζί και άλλο πράγμα, τελείως διαφορετικό, αυτοί να ιδρύσουν οργάνωση -άτυπη προφανώς-, όπου πέραν της αγάπης για την ομάδα τους, επίσημα και στο όνομά της, να προπαγανδίζουν και τις ιδέες τους, που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Το πρώτο είναι ανώδυνο και αποδεκτό. Το δεύτερο προυποθέτει την αποδοχή, εκ μέρους των υπολοίπων οπαδών του Συλλόγου, αυτής της υπο-ομάδας στην ιδεολογική επικάλυψη με την οποία χρωματίζεται ο φορέας τους. Αν υπήρχε έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας των ποδοσφαιρικών ομοιδεατών τους, δεν λέμε προφανώς πως θα έφευγαν από το γήπεδο, αλλά δεν θα έκαναν αισθητή την παρουσία τους μοστράροντας αυτή την επωνυμία. Θα άλλαζαν όνομα. Αυτοί όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά συνέχιζαν -και κάποιοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα...- να πηγαίνουν στο γήπεδο παρακολουθώντας την ομάδα τους, στήνοντας πυρήνες τέτοιας δράσης. Τι εννοούμε με αυτό? Παρακάτω...
 
β) Η χρονιά του 1998 ήταν πολύ σημαντική για το συνδεσμιακό χώρο της θύρας 13. Σημαδεύτηκε από ένα τραγικό περιστατικό, που θα δούμε εδώ. Σταγονίδια της ομάδας που είδαμε πιο πάνω είχαν επανεμφανιστεί μαζικά σε πολλά σημεία του Λεκανοπεδίου, με αποτέλεσμα να ξεφωνίζονται δημοσίως ακόμη και από φίλια ΜΜΕ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-12-1998
 

 
Τι είχε προηγηθεί όμως και η Ηχώ έγραφε έτσι επιθετικά εναντίον κάποιων οπαδών του Παναθηναικού? ΦΟΝΟΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-4-1998
 
 

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27-4-1998
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-4-1998
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28-4-1998
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28-4-1998
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29-4-1998
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30-4-1998
 
Θα επανέλθουμε βεβαίως εδώ, αλλά σε πρώτη φάση αυτά είναι αρκετά για να πούμε σε όλους αυτούς τους ''αναθεωρητές'' της αθλητικής ιστορίας του τόπου μας, ότι τα φασιστοειδή και οι υπάνθρωποι μια ζωή φωλιά σε άλλη ομάδα έβρισκαν.
 
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ.
 
Υ.Γ. 1 Αυτονόητο πιστεύω πως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και πολύ πιο αναλυτικά για τα παραπάνω περιστατικά, με διευθύνσεις και ονόματα, αλλά εδώ είμαστε οπαδοί.
 
Υ.Γ. 2 Θέλουμε να πιστεύουμε πως το θέμα δεν θα πολιτικοποιηθεί, ειδικά στο δίπολο ''αριστερά-δεξιά''. Άλλο πράγμα λέμε εδώ, που δεν έχει σχέση με καμία πολιτική ιδεολογία.
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Τα χρώματα του Θρύλου μας είναι το κόκκινο και το λευκό. Και τα δύο. Και μόνο αυτά! Ούτε μπλε ανταύγειες ούτε μαύρες πινελλιές. Κόκκινο και άσπρο. Και η φανέλλα μας είναι η ερυθρόλευκη ριγωγή, και με τις ρίγες της πάντα χοντρές (και για τούτο λίγες). Όλα τα άλλα είναι μαϊμουδιές (ανάμεσά τους και οι μαϊμουδιές του μάρκετινγκ).

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε.

Εικόνα str

Ρε παιδια εισται σιγουροι γι αυτα που λετε στο αρθρο? Γιατι εγω εχω δει καμποσο κοσμο στο καραισκακης με μπλουζες που φερουν ναζιστικα συμβολα (στοχους σημαια κου κλουξ κλαν) κτλ. Επισης μου εχει πει συγγενης μου οτι περυσι τον μαιο ειδε στο καραισκακης 5-6 ατομα να τραμπουκιζουν εναν 40αρη ανδρα επειδη φορουσε μπλουζα με τον Τσε γκεβαρα.Δεν ξερω αν προπαγανδιζουν τις ιδεες τους εντος των συνδεσμων τους αλλα στο γηπεδο δεν κρυβονται κιολας αν και ειναι λιγοι.

Εικόνα savvas gridlock

Μεμονωμένα περιστατικά υπάρχουν και δεν μπορεί να ελεγχθεί ένας όγκος 20 και 30 χιλιάδων ατόμων. Το σίγουρο είναι ότι τώρα τελευταία ειδικά, αυτοί που λες πήρανε αρκετά μηνύματα μαζεμένα για το τι τους παίρνει να κάνουν στο πέταλο.

Εικόνα canio

Τους πονάει τόσο πολύ,ντρέπονται τόσο πολύ για το παρελθόν τους,που επιχειρούν να διώξουν από πάνω τους τη βρώμα και να αμαυρώσουν άλλους συλλόγους!
Ενώ είναι οι μοναδικοί(μαζί με την Τ.Ο.Φ.Α. της κούλας)που είχαν δηλωμένους και περήφανους νεοναζί,είναι που τώρα το παίζουν αριστεροί που φτάνουν στα όρια της αναρχίας(τους αντιεξουσιαστές που προσπαθούν να μας πλασάρουν).
Γελάει ο κόσμος με τους υπάνθρωπους που προσπαθούν φασιστικά να ξαναγράψουν την ιστορία της κερκίδας!
Υ.Γ:Κάνε και ένα κείμενο με τα πανό κατά της εξουσίας στο λαγΟΑΚΑ.Η πλήρης αποπροσανατόληση,όταν πάνε οι βουλγαράκηδες και οι λιάνες να δουν την ομάδα τους στο εξοχικό!

Εικόνα savvas gridlock

Το ''γελάνε μαζί σας μέχρι και οι δικοί σας'' δεν το βγάλαμε τυχαία...

Εικόνα Mhtsaras

Πάλε καλά πόκαμες ένα καλό στερόγραφο γιατί έτοιμος ήμανε να σε ρωτέπσω προς τα πού γέρνει το αρθράκιόν σου...Ζερβά ή δεκσά ;
Το θέμα είναι ότι οι ακραίοι φίτσουλες καλά θα κάμανε να μεν ανακατέβονται στα αθλετικά δρώμενα και να κάμουνε στη μπάντα...καλό θάτανε να πάνε να καίνε λαστεχάκια και κάδους απορρεμάτωνε οι μεν κι οι δε να κενηγάνε κανα αφρεκανό μετανάστη από το ανακατέβονται με τα πίτουρα στα γέπεδα και να καλύφτονται με το πέπλο του οπαδού...
Μα...τι λαλώ όμως ;
Πρόσφατα δεν είναι τα γεγονότα στο ακσέχον γέπεδο του ζελουά ,που τα σπάγανε ,τα καίγανε, τα γαμούσαν ούλα κι όμως !Κάτιτις για κάπγοια περιθωργιακά στεχεία μας ομιλάγανε και για κάπγοιους από ακριανές παρατάκσεις πολιτικές...
Εδανά βέβαια έχωμεν την άλλη προκάλεπσις...Οπαδοί να καλύφτονται πίσω πολιτικές ακραίες οργανώσεις !
Λαμόγια....