ΒΑΖΕΛΟΙ ΖΑΧΑΡΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ



Οκτώβριος του 1963 και στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1963-64, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει στα Φιλαδέλφεια, ως τυπικά γηπεδούχος -κλειστό λόγω ανακατασκευής το Καραισκάκη- τη Νίκη Βόλου και ο Παναθηναικός τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Λεωφόρο. Έλα όμως που εμφανίστηκαν ''αστάθμητοι παράγοντες''. Ποιοι ήταν αυτοί? Έβρεχε. Και καλά, θα πει τώρα κάποιος, τι έγινε που έβρεχε? Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς έγινε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 29-10-1963
 

 

 

 
Αναβλήθηκε λοιπόν το παιχνίδι του Παναθηναικού, με τον τότε προπονητή του, τον Μπόμπεκ, να διαφωνεί, τους οπαδούς του ΠΑΟ να εξαγριώνονται με αυτήν την απόφαση και φυσικά τη διοίκηση του Παναθηναικού να έχει μεριμνήσει από πριν για την αναβολή, αφού λόγω βροχής δεν θα υπήρχαν εισπράξεις στο παιχνίδι. Οι δε παίκτες του ΠΑΟ ανακουφίστηκαν που δεν θα λέρωναν τις φανέλες τους. Πάμε τώρα να δούμε τι συνέβη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-10-1963
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 29-10-1963
 

 

 

 
Ο Ολυμπιακός παίζει στο γήπεδο της ΑΕΚ, ο ΠΑΟ παίζει στο γήπεδό του. Άδειες οι εξέδρες και στα δύο γήπεδα, οπότε οι διοικήσεις και των δύο ομάδων επιδιώκουν την αναβολή των αγώνων. Μόνο μία όμως το πετυχαίνει. Λογικό, αφού ο διαιτητής του παιχνιδιού Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου έκρινε ότι ο αγωνιστικός χώρος στα Φιλαδέλφεια ήταν...κατάλληλος για ποδόσφαιρο, κάτι που διαπιστώνουμε κι εμείς από τη φωτογραφία του ΦΩΤΟΣ. Οι παίκτες του Παναθηναικού ανακουφίζονται από την αναβολή, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού όχι μόνο δεν μασάνε για το ότι θα παίξουν υπό καταρρακτώδη βροχή στο γήπεδο-βούρκο, αλλά εμψυχώνουν και τους φιλάθλους, που ανησυχούσαν μπας και δεν πιάσουν καλή απόδοση. Στο τέλος ρίχνουν και μια τεσσάρα, κερδίζοντας, πέρα από τον καιρό και τη Νίκη Βόλου, το διαιτητή που είχε στείλει ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ, ο κύριος Βγενόπουλος -παππούς του γνωστού της ΠΕΚ-, σε συνεργασία με το ''βαλιτσοφόρο'' Μαντζεβελάκη και τον ''πατριάρχη'' Απόστολο Νικολαίδη. Μετά από όλα αυτά, ας δούμε πώς σχολίασαν ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟ την όλη ιστορία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 29-10-1963
 

 
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠ'ΑΥΤΟ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΖΑΧΑΡΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ.
 
Σας τα λέμε εμείς και μας απαντάτε ''αυτά τα λέτε εσείς οι γαύροι με την προπαγάνδα σας''. Ακούστε τα λοιπόν από τους πατεράδες και τους παππούδες σας. Χωρίς ξύλο τα μαρτυράγανε παλιότερα. Από την μία το λιμάνι, η μαγκιά και ο Πειραιάς και από την άλλη οι κλώσσες της ''υψηλής κοινωνίας'' της Αθήνας, με το συνοικιακό σωματείο μιας γειτονιάς του κέντρου, Κολωνακίου-Αμπελοκήπων.
 
ΦΛΩΡΟΙ ΚΑΙ ''ΖΑΧΑΡΕΝΙΟΙ'' ΛΑΓΟΙ...

Σχόλια

Εικόνα canio

Λούλες με λίγα λόγια!Φοβήθηκαν μη χαλάσει το ζελεδάκι στο μαλλί.
Μ' αρέσει που μαρτυράνε την αλήθεια,που κάποιοι ξεχνάνε και μιλάνε για βάζελους της εργατιάς,που ζηλεύουν το μεγαλείο του ΘΡΥΛΟΥ,τα ιδανικά που πρεσβεύει ο μεγαλύτερος και ενδοξότερος σύλλογος της Ελλάδας!