ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΓΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 1963



Συνεχίζουμε σήμερα την ενασχόλησή μας με το έγκριτο και πάνω από όλα αξιόπιστο site ορισμένων οπαδών-δημοσιογράφων του Παναθηναικού, το πολυαγαπημένο μας greenzone. Είδαμε εκεί το παρακάτω άρθρο.
 
Τσαντίστηκαν από τις δηλώσεις του ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ για το ότι ''η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί'' και αποφάσισαν να απαντήσουν. Πώς? Με ''δημοσκοπήσεις'' για τα οπαδικά φρονήματα των Ελλήνων. Επ'αυτού θα αφιερώσουμε ειδική ανάρτηση προσεχώς, απλώς σήμερα θα καταπιαστούμε με μια φωτογραφία που υπάρχει εκεί μέσα. Στο θεατράκι του ''Λαού'', λέει, στην Αθήνα, οι φίλοι του Παναθηναικού αποδοκιμάζουν αγρίως τον Ολυμπιακό, αφού ''πλεονάζουν εις τας Αθήνας''. Για το ότι στα θέατρα οι οπαδοί του Παναθηναικού είναι πιο πολλοί, δεν αμφιβάλλουμε. Αναμενόμενο είναι. Εμείς θα δούμε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη κοινωνία, στο λαό, όχι στην ''ελίτ'' της οπισθογωνίας και φυσικά τι συνέβαινε στην παλιά Αθήνα, γιατί αυτό είναι το ζουμί.
 
Τέλη Οκτωβρίου του 1963 και ο Ολυμπιακός, μετά την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου απέναντι στη Λέφσκι, πηγαίνει στη Βιέννη για να παίξει μπαράζ με την Πολωνική Ζαγκλέμπιε (Ζαγκουέμπιε η σωστή προφορά), για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1963-64. 2-1 είχαμε κερδίσει εδώ, χάσαμε 1-0 έξω και τότε το σύστημα προέβλεπε τη διεξαγωγή επαναληπτικού σε ουδέτερο έδαφος, αφού δεν μετρούσαν τα εκτός έδρας γκολ. Με μια επιβλητική εμφάνιση κερδίζουμε 2-0 στην Αυστρία και οι γαύροι με τους πανηγυρισμούς τους ξεσηκώνουν όλη την Ελλάδα. Βλέπουμε στην αρχική φωτογραφία της ανάρτησης γαύρους στον Πειραιά να έχουν βγει με σημαίες στους δρόμους να γιορτάσουν για τον θρίαμβο αυτόν της Ολυμπιακάρας. Ας δούμε και μια χαρακτηριστική ιστορία γύρω από αυτό το παιχνίδι, που δείχνει αρκετά για το κλίμα της εποχής περί των ποδοσφαιρικών στην Αθήνα. Από ''αντικειμενικό'' ΜΜΕ, όχι από το ΦΩΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 29-10-1963
 

 
Μιλάμε για ''καταπράσινη'' Αθήνα, έτσι? Ούτε για δείγμα έβλεπες γαύρο έξω πριν 50 χρόνια. Στα θέατρα εννοούμε. Άντε και στη Λυρική. Στην υπόλοιπη Αθήνα, ίσχυε ό,τι και σήμερα. Παρέλαση κάνανε οι γαύροι. Η ΣΑΦΟΠ-άρα, ο ιστορικός σύνδεσμος Αθηναίων γαύρων, προέτρεπε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μαζευτούν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τους παίκτες του Θρύλου, ενώ οι επιστολές συγχαρητηρίων από τους συνδέσμους μας σε όλη την Ελλάδα φτάνανε βροχή στις εφημερίδες της εποχής, μεταφέροντας τους πανηγυρισμούς των κατοίκων της περιοχής τους για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 24-10-1963
 

 

 
Κέρκυρα, Ξάνθη, Χαλάνδρι, Αθήνα, σε Λύκεια και σε συνδέσμους. Εν έτει 1963 αυτά, 50 χρόνια πριν από σήμερα. Όλη η Ελλάδα είναι πράσινη ή άντε να υπερτερούν για λίγο οι γαύροι...

Σχόλια

Εικόνα canio

Δείτε και την άποψη του Μανώλαρου του Γαβαθιώτη για την προπαγάνδα των λαγών!
http://www.olympiacos24.gr/content/columns/manwlhs-gabathiwths/6589-h-sy...

Εικόνα savvas gridlock

Σε λίγες μέρες θα βάλουμε κι άλλα γκάλοπ, που διέλαθαν της προσοχής των ''έγκριτων'' αρθρογράφων του αξιόπιστου αυτού site. Θα πέσει γέλιο, να είσαι σίγουρος.

Εικόνα canio

Το ξέραμε ότι τα συμπαθή τετράποδα ζελεδοειδή πάσχουν από σύνδρομο κατωτερότητας,αλλά όχι κια έτσι!
Μας φέρνουν στοιχεία δλδ,που λένε ότι δεν είναι η μισή Ελλάδα γαύροι(σύμφωνα πάντα με το ΣΚΑΪ του τουϊτι,για τόση αντικειμενικότητα μιλάμε)και είναι το μόνο που τους ενοχλεί,όταν οι ίδιοι παρουσιάζουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είμαστε κατά χιλιάδες περισσότεροι!
Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να σκεφτούν να κάνουν κάτι τέτοιο,αποδεικνύοντάς μας ότι πάνω απ' όλα,είναι αντι-ολυμπιακοί και έπειτα λαγοί!
Επίσης,τρομερή εξυπνάδα προκειμένου να μας πείσουν ότι υπερτερούσαν μόνο στην Αθήνα(γιατί τώρα,άλλαξε και αυτό).Πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι,που πλεόναζαν σε ορισμένα σημεία της Αθήνας!Σαν τη λεωφλώρο ένα πράμα.
Υ.Γ:Σας έστειλα ένα mail.Αν θέλετε,κάντε ένα κόπο να το διαβάσετε και αν συμφωνείτε κάντε πάλι ένα κόπο να μου απαντήσετε.