ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ



Της Κορίνθου το παράρτημα, όχι το άλλο, από το Ηράκλειο. Σε αυτήν την κατηγορία, στο ''σαν σήμερα'', δεν θα βλέπουμε μόνο τις νίκες μας, όπως κάνουν συνήθως άλλοι. Θα βλέπουμε την ιστορία μας συνολικά, όπως όντως διαδραματίστηκε και όπως γράφτηκαν τα γεγονότα από αυτούς που τα ζήσανε. Μια ιστορία 88 ετών, προφανώς δεν έχει μόνο χαρές. Έχει και πίκρες. Αυτές οι πίκρες, είναι διδακτικές για το σήμερα και το αύριο του Θρύλου. Να ξέρουμε πού ήμασταν, πόσο εύκολο είναι να ξαναβρεθούμε εκεί -αν είναι εύκολο- και πόσο μετρημένοι θα πρέπει να είμαστε σε ορισμένες κρίσεις μας, που εκφράζονται με απόλυτο τρόπο σήμερα.
 
Ιανουάριος του 1992 και μετά τη νίκη μας επί του ΠΑΟΚ στο Καραισκάκη, που είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση
 
η ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα. Ο Σαλιαρέλης ετοιμάζεται να χαιρετήσει, όλα έχουν μπει σε έναν δρόμο, αλλά φως στο τούνελ πάλι δεν βλέπουμε για την επόμενη μέρα άμεσα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σκέφτεται να την κάνει από τον Ολυμπιακό ακόμη και ο Καραπιάλης, αφού και σε αυτόν αλλά και στην πρώην ομάδα του, τη Λάρισα, οφείλονταν χρήματα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 18-1-1992
 

 
Σε αυτό το σκηνικό, υποδεχόμαστε στο Καραισκάκη το παράρτημα της Κορίνθου, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1991-92, που ήταν και η προτελευταία για τον πρώτο γύρο. Ο Μπλαχίν κλασικά κατεβαίνει αμυντικογενώς, επειδή φοβάται το μεγαθήριο του Πολύζου και του Λούπου, που έκλεβε ρολόγια. Ο κόσμος γκρινιάζει, επειδή η ομάδα δεν κάνει φάσεις, δεν απειλεί όπως πρέπει και μέσα σε αυτά, έχεις και το διαιτητή. Μπίκας. Ο γνωστός. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφυρίζει όπως να'ναι, μόνο και μόνο για να περάσει μηνύματα στην κερκίδα. Η ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων από ΤΑ ΝΕΑ και όχι από το ΦΩΣ, που βάζουμε παρακάτω, είναι ενδεικτική του τι λέμε. Βεβαίως, θα πει κάποιος αντιολυμπιακός ''μα σου έδωσε πέναλτυ στο τέλος και το έχασες. Ας το έβαζες να κέρδιζες. Άσε που έπαιζες με την Κόρινθο στο Καραισκάκη και είναι ξεφτίλα να μιλάς για διαιτησία''. Σύμφωνοι, δεν λέμε ότι μόνο λόγω Μπίκα γκελάραμε. Μιλάμε για την εποχή του Βαρδινογιαννισμού, που δεν είχε μία μόνο διάσταση. Η ΠΑΕ στον αέρα, με τις μετοχές να αιωρούνται, το Ρούσσο να δηλώνει στη συνέλευση του Ερασιτέχνη αυτό που όλοι λίγο πολύ ξέραμε, ότι ''έχουμε γίνει παράρτημα'', οι Μπανασάκηδες γαντζωμένοι στις καρέκλες, οι παίκτες απλήρωτοι να παίζουν όπως θέλουν, όποτε θέλουν και να απειλούν πως αν δεν πληρωθούν θα φύγουν, η Πολιτεία να παίζει παιχνίδια με τον Θρύλο για ψηφοθηρικούς λόγους, ο Μπλαχίν με τις εμμονές του στα ''μικρά'' και θεωρητικά εύκολα ματς, διαιτητές που παίζουν τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραισκάκη όπως να'ναι, σπάζοντας τα νεύρα του κόσμου και μέσα σε όλα αυτά και η γκίνια. Ο Βουκελάτος, λέει, έπιασε πέναλτυ και μας έκοψε βαθμούς. Ο Βουκελάτος σταμάτησε τον Θρύλο. Μετά πώς να μην πεις ότι ''δεν θέλει ο Θεός να πάρουμε πρωτάθλημα''? Από πού να πιαστεί ο κόσμος μας? Σε τι να ελπίσει? Κι όμως, ήταν εκεί. Για μία ακόμη φορά, παρά τις πίκρες που τον πότιζαν όλοι, ο κόσμος μας ήταν εκεί. Πάνω από 20.000 στο γήπεδο. Την ομάδα δεν την παρατάμε, ακριβώς όπως δεν νοείται να πεις ποτέ ''παρατάω το χέρι μου κάπου και φεύγω''. Να το ξαναπούμε? Χρειάζεται?
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-1-1992
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 21-1-1992
 

 

 

Σχόλια

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

Τι καρκινωμα τα πεναλτυ στα πετρινα χρονια???Αν και η κορινθος πηρε ισοπαλια κ στη ρεβανς του 2ου γυρου σ εκεινο το 1-1 με την φωτοβολιδα του Προτασωφ κ ετσι στεφθηκε η κουλα πρωταθλητρια

Εικόνα savvas gridlock

Eξ αιτίας τους χάσαμε το πρωτάθλημα. Ακόμη θυμάμαι τον τίτλο στο ΦΙΛΑΘΛΟ παραμονές της εκδρομής στην Κόρινθο, ''9.000 χωράει το Στάδιο της Κορίνθου, 15.000 εισιτήρια ζήτησε ο Ολυμπιακός''.