ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...



Φωνάξαμε, γκρινιάξαμε, βρίσαμε, αλλά το έργο τελείωσε και δεν αλλάζει. Η επιλογή της απομάκρυνσης Ζαρντίμ γενικά, αλλά και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ειδικά, ήταν και παραμένει μεγάλο σφάλμα της διοίκησης και το χρεώνεται προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Λογική δεν υπάρχει σε αυτήν την κίνηση, πόσο μάλλον την ώρα που φαίνεται ότι αντικαταστάτης έτοιμος από πίσω δεν υπήρχε. Το να πιστεύει κάποιος ότι ''με το Ζαρντίμ παίζαμε αμυντικά, αλλά τώρα με το Νικοπολίδη θα δούμε μπάλα'', είναι φυσικά δικαίωμά του, αλλά νομίζω ότι και ο ίδιος ξέρει μέσα του ότι πιο πολύ το εύχεται αυτό, παρά το βασίζει κάπου. Αφού αυτό το ξεκαθαρίσαμε, ας δούμε και τα υπόλοιπα γύρω από αυτήν την ιστορία, που είναι αρκετά σοβαρά.
 
-Ναι, έγινε η μαλακία. Τώρα τι κάνουμε? Καθόμαστε να κλάψουμε τη μοίρα μας ή κοιτάμε μπροστά? Η ζωή συνεχίζεται, η ομάδα έχει μπροστά τις υποχρεώσεις σε αρκετά μέτωπα και όσες πιθανότητες έχει για καλή πορεία στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με το νταμπλ και το ΕΒΔΟΜΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ -και φυσικά όχι το πρώτο, όπως θέλουν να περνάνε κάποια ΑΡΔάκια-, οφείλουμε να τις προστατεύσουμε όλοι μας. Κριτική με εμμονή στα λάθη δεν βοηθάει. Αυτά που έγιναν, περάσανε και δεν αλλάζουν.
 
-Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συνεχίσουμε την χρονιά με Νικοπολίδη στον πάγκο. Μικρό, αλλά υφίσταται. Θα είναι μεγάλο λάθος, αλλά αν το αποφασίσει η διοίκηση, εμείς ως οπαδοί οφείλουμε να στηρίξουμε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Δεν με ενδιαφέρει αν στον πάγκο κάθεται ο Μουρίνιο ή ένας που μαζέψαμε από τα καφενεία. Ως οπαδός οφείλω πρώτα και κύρια να μην του κάνω τη ζωή δύσκολη, έστω στον απειροελάχιστο του συνόλου βαθμό που μου αναλογεί. Πιστεύω ότι σε αυτήν τη φάση η επιλογή Νικοπολίδη θα καεί και θα αχρηστευθεί ο Αντώνης για το μέλλον, αλλά μακάρι να με διαψεύσει. Πρώτος θα χαρώ. Σε κάθε περίπτωση, το να του κάνουμε το βίο αβίωτο θα γειώσει τις πολύ λίγες πιθανότητες -όντως- που έχει για να μας δείξει κάτι εξαιρετικό ως τεχνικός. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗ, ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ.
 
-ΓΑΜΩ ΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ, ΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ. Και τα γράφω εγώ αυτά, που από αυτήν τη γωνιά με τους λίγους επισκέπτες, που δεν επηρεάζει φυσικά τις εξελίξεις και δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει ποτέ αυτό κανείς από όσους γράφουν εδώ, αφιέρωσα ύμνους και στους δύο προαναφερθέντες. Μπροστά στον Ολυμπιακό μας, δεν υπάρχει τίποτε -που να σχετίζεται με τα αθλητικά, όχι με την απόλυτη έννοια του καμμένου, ''η ομάδα πάνω από όλα''-.
 
-Όλοι φαντάζομαι βλέπετε το πώς ξεσαλώσανε οι αντιολυμπιακοί με την ακατανόητη αυτή απόφαση του Βαγγέλα. ''Απόδειξη ότι οι ίδιοι οι γαύροι θεωρούν ότι τα παίρνουν με παραρτήματα-διαιτησίες'', λένε και γράφουν όλη μέρα σε ραδιόφωνα-Ίντερνετ. Βούτυρο στο ψωμί τους εμείς από εδώ δεν θα δώσουμε. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Πρώτα και κύρια ως κόσμος του Oλυμπιακού, αφού ΘΡΥΛΟΣ=Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ και μετά, πολύ μετά, ως site. Αν περιμένει κανείς να ταυτιστούμε με τις ορδές των ιντερνετικών μαιντανών-φαντομάδων, ας αλλάξει πλευρό και ας σταματήσει να μας διαβάζει.
 
-Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν γίνει γενικά και όσο είμαστε γεροί, δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψουμε τον Θρύλο. Μιλάω καθαρά για την στήριξή μας στο γήπεδο και όχι τόσο για το site, αφού το πρώτο είναι το βασικό. Ατάκες όπως ''κόβω το γήπεδο, αν...'' δεν υπάρχουν στο στόμα κάποιου γαύρου, ό,τι κι αν ακολουθεί αυτό το ''αν''. Κανείς γαύρος δεν κόβει το γήπεδο. Γκρινιάζει, φωνάζει, γίνεται και γινόμαστε όλοι μας άδικοι πολλές φορές με πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από την ομάδα, αλλά είμαστε εκεί. Αυτή είναι μία θεμελιώδης, κολοσσιαία διαφορά μεταξύ του λαού του Ολυμπιακού και του κόσμου όλων των υπολοίπων ομάδων. ΛΑΟΣ εμείς, ΚΟΣΜΟΣ οι άλλοι. Αν δεν είσαι γαύρος, δεν μπορείς να νιώσεις αυτό το πράγμα. Στη Χαραυγή να μας στείλουν, στις Σιταποθήκες στο Κερατσίνι, στα Αμπελάκια και στην Δραπετσώνα, στα γήπεδα των ερασιτεχνικών κατηγοριών του Πειραιά, εκεί θα είμαστε. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ή ΓΙΑ ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΟΥΝΑΚΙΑ. Όποιος θέλει καλούς προπονητές ή τους μεγάλους τεχνίτες για να πάει γήπεδο, ας πάει στη Βαρκελώνη ή στη Μαδρίτη. Και δεν εννοώ φυσικά πως εγώ δεν τους θέλω στον Ολυμπιακό, απλώς λέω ότι δεν είναι αυτό που θα με κάνει να πάω στο γήπεδο. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΡΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΖΑΡΝΤΙΜ?
 
-Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά με πριν για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας. Έχουμε μπροστά μας ΕΚΔΡΟΜΑΡΑ στην Κομοτηνή -που είναι τζάμπα το νιμού, όπως λένε-, έχουμε Λεβάντε και ένα δεύτερο γύρο μέσα στην καύλα, με όλα τα παρτάλια του ελληνικού πρωταθλήματος να πρέπει να έρθουν Καραισκάκη. ΕΛΑ ΦΑΜΠΡΙ-ΔΩΝΗ-ΛΙΝΕΝ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ...
 
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΑΣΗ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΙΔΕΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΜΕ ΜΠΟΧΑ-ΒΡΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΜΜΟΝΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ, ΟΧΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Υ.Γ. 1 Τοροσίδη, επιτέλους φεύγεις ε? Άντε, καλή επιτυχία στην καριέρα σου και ελπίζω αν ποτέ θελήσεις να γυρίσεις πίσω, η πόρτα να είναι ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΗ. Εύχομαι επίσης να σταματήσουν να στριφογυρίζουν στον τάφο τους οι ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ, τώρα που θα παρατήσεις το περιβραχιόνιο. Μια συμβουλή μόνο. Εκεί έξω στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί Μόνχε και Ίβανσιτς να σε κάνουν άλογο, αλλά ελάχιστα ΑΡΔάκια να σε βγάλουν ''ασπροπρόσωπο'' με την κριτική τους την επομένη. Αν είχες ελάχιστο μυαλό στο κεφάλι σου φυσικά, με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσόντα που έχεις, δεν θα ήσουν στο ψάξιμο τώρα, αλλά οι προτάσεις θα σου έρχονταν βροχή. Δούλεψε λοιπόν λίγο περισσότερο και μην χαραμίζεσαι κι άλλο. Όπως κι αν έχει, έπαιξες έναν χρόνο λιγότερο από τον ΠΑΝΤΟ στην ομάδα μας, στην ίδια θέση. Είσαι παίκτης με ταβάνι το 9 και ήταν παίκτης με ταβάνι το 5. Κάτσε και σκέψου για ποιο λόγο ο ΤΑΣΑΡΟΣ είναι στην καρδιά όλων των γαύρων κι εσένα, πέρα από τους κολαούζους σου, δεν θέλει να σε βλέπει κανείς.
 
Υ.Γ.2 Κάτι μου λέει ότι δεν θα μείνουμε με τον Αντώνη πρώτο προπονητή μέχρι το καλοκαίρι. Διαίσθηση, δεν είμαι ΑΡΔ...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

1: "Κανείς γαύρος δεν κόβει το γήπεδο." Μα όποιος το κόβει ή δηλώνει ότι θα το κόψει, ΔΕΝ είναι γαύρος!

2: Παίχτες σαν τον Τάσο Πάντο "βλέπει" ο Αντρέας Μουράτης, και -κυριολεκτικώς- αναπαύεται εν αγαλλιάσει.

Εικόνα clark gheibol

Δεν έχει νόημα να χλαις απάνου από το χυμένο γάλα ή αλλιώς περαζμένη βροχή κάπα δε χρειάζεται. Κανείς δε θα σταυρώσει τον Αντώνη, γιατί κανένας δεν τονε θεωρεί προπονητή. Ο μόνος που θα μείνει έκθετος είναι ο Αφράτος, καθώς η εικόνα της ομάδας θα είναι αποτέλεζμα της αλλαγής στη μπολιτική της ομάδας. Μακάρι να έχουμε την απίστευτη κωλοφαρδία και ο Αντώνης να βγει ο μεγαλύτερος προπονητής όλων των εποχών και να σαρώσει τα τσάμπιονς λιγκ με το Θρύλο. Το πιο πιθανό είναι βέβαια να μείνει για λίγο και γενικά να επανέρχεται σε κάθε μεταβατική περίοδο. Γιατί κατά πώς μολογάνε τα κουκιά, φαίνεται ότι παρόμοια φαινόμενα σουταρίζματος προπονητού θα επαναληφθούν...

Εικόνα ΔΙΑΣ

Τη στηριξη απο τους γαυρους τη θεωρω δεδομενη. Απο τους νεογαυρους δεν ξερω. Το θεμα ειναι οτι σε ενα τελειωμενο πρωταθλημα και εν οψη κρισιμων ευρωπαικων αγωνων δημιουργησαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ανακατοσουρα στην ομαδα.
Ενταξει καταλαβαμε οτι εγινε το χατιρι καποιων παικτων που δε γουσταρουν να δουλευουν (δηλαδη να προπονουνται...) και των γνωστων και μη εξαιρετεων ΑΡΔ.
ΕΜΕΙΣ (και σαν σαιτ) θα κανουμε το ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ. οπως το καναμε με παναγουλια σκουνα παπαχρηστου. Οπως το καναμε με τον προπομητη των σχολων γειτονα και τον μπαρμπα γιαννη κολλια. οπως το κανουμε απο τοτε που πρωτοειδαμε την ερυθρολευκη και ΚΑΥΛΩΣΑΜΕ. ΚΑΥΛΩΣΑΜΕ Βαγγελη!

Εικόνα k1p

Διαίσθηση δικιά μου είναι πως βλέπω μια απεριόριστη διάθεση των ΑΡΔ να στηρίξουν τον γνωστό ισπανό Θακη Θιώλη.Και ο ίδιος φυσικά άλλο που δεν θέλει και λαικίζει ασύστολα με δηλώσεις περι φετφατζίδηδων κ.ο.κ.

Βέβαια γενικά μιλώντας,ας ξέρει ο ίδιος πως με τα ίδια επιχειρήματα που θα τον στηρίζουν,θα αρχίζουν να τον σφάζουν λίγο καιρό μετά με τις πρώτες στραβές εμφανίσεις.Και με μια διοίκηση απο πάνω που δεν φαίνεται να έχει διάθεση ειλικρινούς στήριξης σε οποιονδήποτε προπονητή που δεν λέγεται βαλβέρδε.Δεν λέω και εγώ αν ήμουν μαρινέρο,θα τον ερωτευόμουν τον βάσκο αλλά αυτό είναι άδικο για τους επόμενους προπονητές μιας και ο ερνέστο μόνο ισόβια διαθέσιμος δεν ήταν.

Οπότε ας αράξει στην τριπολιτσά.Αν κάνει 2-3 σεζόν ακόμα καλές με τον αστέρα και με καλές ευρωπαικές εμφανίσεις,μπορεί να βρει δουλειά στο εξωτερικό κιόλας αν ψαχτεί.