ΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Αφού είδαμε χθες το πόσα λεφτά έχουν χαλάσει από την τσέπη τους οι αδελφοί Αγγελόπουλοι για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, πάμε να δούμε τα αντίστοιχα νούμερα για τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ και τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μιλάμε αυστηρά για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, παρά το ότι όπως ξέρουμε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ χρηματοδοτούσε και το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου, έως το 2004 τουλάχιστον, αλλά και άλλα τμήματα κατά καιρούς. Χρησιμοποιούμε την ίδια πηγή, το site του Εθνικού Τυπογραφείου, όπου δημοσιεύονται σε ΦΕΚ όλες οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μιας ανώνυμης εταιρείας. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου=ζεστό παραδάκι που βάζει ο χ,ψ ιδιοκτήτης σε ένα μαγαζί. Μιλάμε για λεφτά που χαλάει και δεν τα παίρνει πίσω, αφού όπως ήδη έχουμε δει
 
η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως εταιρεία ήταν κάθε χρόνο ελλειμματική στις χρήσεις της. Κέρδη δεν υπήρχαν, με εξαίρεση δύο χρονιές, αλλά και εκείνα τα κέρδη δεν γίνεται να τα πάρει κανείς από τα ταμεία, αφού δεν προβλέπεται έκδοση μερισμάτων σε ΠΑΕ.
 
Πηγαίνουμε εδώ
 
και επικεντρωνόμαστε στις ''τροποποιήσεις καταστατικού'', όπου δημοσιεύονται όλες οι αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αφού δούμε ένα μίνι ιστορικό του τι παρέλαβε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 

 

 

 
με τις καβουρότρατες του Νταιφά, την περιβόητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του 1990-91 από τον Ανάργυρο, που κηρύχθηκε άκυρη και στην οποία συμμετείχε ο ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννης, πάμε βήμα βήμα να συγκεντρώσουμε το συνολικό ποσό που έβαλε στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, από το 1993 μέχρι τον Απρίλιο του 2010.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Μαζεύοντας τα παραπάνω και με δεδομένο ότι στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 26 δις ευρώ, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ κάλυψε μόνο τα 16 -τα άλλα 10 ο Λούα Λούα-, έχουμε
 
22,5 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1993-2001
 
60 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2002-2010
 
Προφανώς και θα είναι άστοχο να πει κάποιος ''22,5 δις δραχμές=67 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά''. Τα 2,5 δις δραχμές της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του 1993-94, για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να τα μεταφράσουμε ''7,5 εκ. ευρώ το 2013''. Δεν είχαν την ίδια αξία τα λεφτά τότε. Πρέπει να συνυπολογίσουμε τον πληθωρισμό, όπως και παράγοντες ρευστότητας -άλλα έσοδα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας στα μέσα της δεκαετίας του '90, άλλα σήμερα με τα 25 και 30 εκ. ευρώ ετησίως από την ΟΥΕΦΑ στις ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League-. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα 22,5 δις δραχμές του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος δεν αναλογούν σε 67, αλλά σε 167 εκ. ευρώ του σήμερα. Εμείς θα είμαστε πιο φειδωλοί. Θα τα βάλουμε επί δύο. Έτσι, θα προκύψει ένα συνολικό νούμερο της τάξης των 200 εκ. ευρώ, με εκτίμηση φυσικά, αφού η αλλαγή νομίσματος δεν μας επιτρέπει να είμαστε απόλυτοι στις κρίσεις μας.
 
200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΒΑΛΕ Ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΤΙΤΑΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
ΤΙ ΑΞΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ'' ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ? ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕ, ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.
 
Υ.Γ. 1 Στα νούμερα αυτά, πέραν των υπολοίπων τμημάτων, δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό που έβαλε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ και για το γήπεδο Καραισκάκη. Άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ είχε σκάσει από την τσέπη του για να προχωρήσει το έργο, όπως ήδη έχουμε δει εδώ
 
Υ.Γ. 2 Για το Μαρινάκη δεν θα έχουμε αντίστοιχη ανάρτηση. Εκτός του ότι είναι μεγαλομέτοχος αυτήν την στιγμή και μπορεί να βάλει κι άλλα λεφτά, είναι γνωστό ότι μπήκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στην ΠΑΕ, συν τα χρήματα που έδωσε για την ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ και την ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, με το συνολικό ποσό της επένδυσής του στον Θρύλο να αγγίζει τα 70 εκ. ευρώ.
 
Υ.Γ. 3 Τονίζουμε για μία ακόμη φορά, ότι χρησιμοποιούμε ΦΕΚ, υλικό από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ό,τι πιο επίσημο υπάρχει στο ελληνικό κράτος. Όποιος το αμφισβητεί, μπορεί να πάρει λίγο βιξ για τα λαιμά του, αφού μάλλον του κάθονται βαριά όσα διαβάζει. Ξεχρέωμα του Θρύλου, παικταράδες που ποτέ δεν είχε ξαναδεί Έλληνας ζωντανά με τα ματάκια του στα γήπεδα, προπονητικό κέντρο στου Ρέντη, που κτιζόταν και καλά από τη δεκαετία του '50 αλλά μόνο ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ το έφτιαξε όντως και άλλα πολλά συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα 200 εκ. ευρώ.
 
ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, ΜΕΓΙΣΤΕ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ.
 

Σχόλια

Εικόνα str
Εικόνα μαουνιέρης

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΑΗΔΙΕΣ". ΙΔΙΩΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΗΤΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ.

Εικόνα ΔΙΑΣ

απο την πιεση των γαυρων στο κρατος σπασανε κατι κοπιτσες σε κρατικα κομπινεζον...

Εικόνα savvas gridlock

Ο ΣΩΚΡΑΤΑΡΟΣ, με δουλειές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, είχε ανάγκη την πίεση των γαύρων για να παίρνει δουλειές εδώ. Και καλά να τα λένε βάζελοι, λες ΟΚ. Αυτοί πανηγύριζαν που ο πυραμιδατζής ο Βγενόπουλος ''γαμάει τους πολιτικούς'' και ''έλα Αντρέα να μας κυβερνήσεις'', επειδή ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ τους εκτόξευε. Είδαμε την εκτόξευση. Από το ΟΑΚΑ με πύραυλο θα τους στείλει στην Αλεπότρυπα, στα Τοπικά της Αθήνας. Να τα λένε όμως και δικοί μας, πάει πολύ ρε.

Εικόνα dono

Δυστηχώς στην Ελλάδα και σε μεγάλη μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού, το κριτήριο για έναν πρόεδρο είναι πόσα πολλά λεφτά θα σπρώξει για μεταγραφάρες σε ΚΑΘΕ μεταγραφική περίοδο. Κανείς δεν κοιτάει το προφανές. Σε ποιά κατάσταση παραλαμβάνει την ομάδα, σε ποιά κατάσταση την παταδίδει στον επόμενο, σε ποιόν την παραδίδει και το κυριότερο τι έχει επιτύχει στα χρόνια της προεδρίας του.
Παντελονιάζει ο Κόκαλης, παντελονιάζει ο Μαρινάκης, παντελονιάζουν οι Αγγελόπουλοι.
Το φοβερό είναι ότι υπάρχουν νεόγαυροι που τα πιστεύουν αυτά...

Εικόνα red apple

2001.
INTERCONTINENTAL HOTEL, λεωφόρος Συγγρού

Συνέδριο για τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια στην Ν.Α Ευρώπη

Ένας εκ των ομιλητών: Σωκράτης Κόκκαλης.

Παρακολουθώ το συνέδριο ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος.
Όταν ανεβαίνει στο βήμα ο Σωκράτης μας, σηκώνομαι όρθιος και αρχίζω να χειροκροτώ, προκαλώντας την απορία στους πολλούς και βλέμματα συγκατάθεσης απο λίγους "μυημένους"

Αυτά έχω να πω για το πώς θεωρώ την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου

Εικόνα savvas gridlock

Πάλι καλά που δεν άρχισες τις μετάνοιες...

Εικόνα Sak attacks

ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ SITE!!!
KAI ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΓΚΙΚΟ...

Εικόνα clark gheibol

Ρε συ, δάκρυσα παλιόπαιδο. Α ρε τεράστιε Σωκράτη, η καρδιά μας πάντα θα σού 'χει φυλαγμένο ένα μεγάλο χώρο...

Εικόνα ΔΙΑΣ

24 Ιανουαριου 2013

Η ημερα που ενας απλος γαυρος σενα νεο ερυθρολευκο σαιτ εκανε οτι δεν εκαναν ακροβοπληρωμενοι ΑΡΔ και ευθρολευκοι γραφιαδες επι 20 χρονια.
με μια αναζητηση στα επισημα οικονομικα δεδομενα των ανωνυμων εταιριων αποδεικνυεται ποσο ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ειναι ο Σωκρατης. Εμεις το ξεραμε. Οι νεογαυροι που πετουσαν τα κινητα πως αισθανονται? μηπως πρεπει να παρουν διαρκειας στο νεο γηπεδο της Λεωφορου?