Ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ



''Τεχνικοί λόγοι'', που λένε και κάποιοι έγκριτοι ΑΡΔ, δεν μας επέτρεψαν να ανεβάσουμε χθες αυτό το άρθρο. ''Ευτυχώς'' αναβλήθηκε το παιχνίδι και θα το κάνουμε σήμερα, εξετάζοντας κάποιες σκοτεινές πτυχές της ιστορίας του ''συμπαθούς'' σωματείου από την Κομοτηνή, του Πανθρακικού, που είναι ο προσεχής μας αντίπαλος στο πρωτάθλημα.
 
Σεζόν 1976-77 και στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Β' Εθνικής, στις 7 Νοεμβρίου 1976, ο Πανθρακικός καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λαμία. Τελικό σκορ 4-0 και συντριβή των φιλοξενουμένων, αλλά τις επόμενες μέρες ξεσπάει το σκάνδαλο. Παράγοντες και μέλη του Συλλόγου της Κομοτηνής επεχείρησαν να δωροδοκήσουν τον ποδοσφαιριστή της Λαμίας Γιαννέλο. Η υπόθεση εξετάστηκε, η ενοχή των εμπλεκομένων αποδείχθηκε, αλλά η ποινή ήταν...καταπέλτης. Μείον πέντε βαθμοί που τελικά κι αυτοί μετά την έφεση έγιναν...0. Απλώς τα μέλη του Πανθρακικού στερήθηκαν τη φίλαθλο ιδιότητά τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Το ''κράτος των Αθηνών'' διέλυσε άλλο ένα ''αδικημένο'' επαρχιακό σωματείο. Έτσι είναι, αφού σε αυτήν τη χώρα ''δεν τιμωρείται ο γαύρος με τα τόσα εγκλήματα, βγάζουν το άχτι τους στους καημένους τους μικρούς''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 27-11-1976
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 1-3-1977
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 17-2-1979
 

 
Άλλωστε, μιλάμε για μια ομάδα που όλες οι κυβερνήσεις την κυνηγούν. Τρανή απόδειξη η θητεία των ''νοικοκυραίων'', 2004-2009, με τον Στυλιανίδη να μοιράζει τα πακέτα στην ομάδα της ευρύτερης εκλογικής του περιφέρειας, όχι φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους -αλίμονο-, αλλά ''για να καταστεί ο Πανθρακικός πρότυπο πολιτισμού σε μια ευαίσθητη πληθυσμιακά περιοχή''.
 
Όχι πως και η επόμενη κυβέρνηση του ΓΑΠαρου πήγε πίσω, με τον Πεταλωτή, τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο, να κατάγεται από εκεί. Τυχερός ο Σαββάκης...
 
Εμείς οι γαύροι απαντάμε στο γήπεδο. ''Αδικημένοι'' αυτοί? Ένα γκολ για κάθε μία ''αδικία'' τους εμείς.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μη με ρωτήσεις, όπως δε ρωτάω κι' εγώ εσένα, τί κάνω τέτοια ώρα ξύπνιος! Πριν κάνεις ο,τιδήποτε, δες το πρωτοσέλιδο της μολόχας! Είστε έτη φωτός μπροστά παιδιά! Παλλαϊκή απαίτησις να φύγει ο μπουμπούκος! Ζήτω το ανεξάρτητο οπαδικό ρεύμα της μπύρας 13!

Εικόνα red apple

Χικ!

Μέθυσα από την πολύ Μπύρα 13!

αχααααααααααααα

Κάτω ρε τα χέρια από το ευαγές παραμεθόριο σωματεμπορείο!