Αντώνη, εξηγήσου!



Έγραφα σε κάποιο σημείο στα, απανωτά, προηγούμενα κείμενα με αφορμή την αποπομπή του Ζαρντιμ και τα επακόλουθα, πως φλερτάρω με το να φανώ εμπαθής απέναντι σε κάποια πρόσωπα και καταστάσεις, και να γίνω αντιπαθής σε πολλούς από όσους έτυχε να διαβάσουν τα κείμενα.
Για το πρώτο, δε χωράει καμία αμφιβολία πως ό,τι έγραψα (φορτισμένος πάντως, αυτό ισχύει) το έγραψα με γνώμονα ποιό είναι κατά την άποψή μου το καλό της ομάδας.

Για το δεύτερο, πραγματικά θα θελα να είχαν δίκιο όσοι με «αντιπάθησαν» ή μου επιτέθηκαν με αφορμή τα κείμενα, και με χαρά θα αποδεχόμουνα σήμερα οποιαδήποτε επίθεση του στυλ «είδες που γκρίνιαζες που έφυγε ο υδροκέφαλος; Δες πόσο δίκιο είχαμε όλοι, τώρα που η ομάδα πετάει, και κάνε μώκο».

Σε κάθε περίπτωση, και μιας και βλέπω οτι στη θάλασσα-γυαλί (όπως έγινε με την αποπομπή του Πορτογάλου και ήταν μέχρι χθες), όχι στα μέρη του Μπαλί αλλά του μεγάλου λιμανιού έχουν αρχίσει να σηκώνονται κυματάκια, και των οποίων την εξέλιξη δεν την ξέρω αλλά είναι αλήθεια οτι τη φοβάμαι, θα ήθελα να πω δυο πραγματάκια σε μια προσπάθεια (αυτό είναι μάλλον ιδεοληψία) να συνδράμω όσο μπορώ στην αποφυγή πιθανών άβολων καταστάσεων γύρω απ την ομάδα (που αν «διαβάζω» καλά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από χτες, μάλλον βλέπω να συμβαίνουν με μαθηματική ακρίβεια).

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, το τονίζω, έγινε φανερό σε όλους ότι κανείς (πόσο μάλλον κάποιος τελείως άπειρος που μέχρι χτες ήταν παίχτης της ομάδας και η σχέση του με την προπονητική μέχρι στιγμής εξαντλείται κατ’ ουσίαν στις φιλοδοξίες του) δεν είναι δυνατόν να αλλάξει, τουλάχιστον άμεσα, την «εικόνα» μιας ομάδας προς την κατεύθυνση που ευαγγελίζονταν (και την κοινωνούσαν ανεύθυνα στον κόσμο ως κάτι απολύτως εφικτό, αρκεί να αλλάξει ο προπονητής) οι διάφοροι αμετροεπείς κατσαπλιάδες, έχοντας φυσικά ως σημείο αναφοράς την περσυνή ομάδα και τον Βαλβέρδε. Είναι , ΚΑΙ ΗΤΑΝ, σίγουρο πάντως, πως κι ο ίδιος ο Βαλβέρδε αν έρχονταν τώρα δεν θα κατάφερνε αυτό με το οποίο, πάνω στην ασχετοσύνη τους και πάνω στη μαλακία τους, «χρέωσαν» το Νικοπολίδη οι επαΐοντες απ τη στιγμή που κλήθηκε να καθοδηγήσει την ομάδα, μέχρι όποτε την καθοδηγήσει.

Οπότε, όλα τα μεγαλόστομα και διθυραμβικά της προηγούμενης βδομάδας, μετά το ματς με τον ΠΑΣ, δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο πέρα απ το πόσο πανηγυρτζήδες και πόσο για τους κροκόδειλους είναι οι τύποι.

Κι εδώ να πώ ότι, εκτός απ’ το αυτονόητο ότι εγώ είμαι με την ομάδα, θα είμαι και με τον Νικοπολίδη. Και μάλιστα φανατικά. Γιατί κανείς δεν τον ρώτησε όταν έγραφε ό,τι έγραφε πάνω στην τρελή χαρά του που έφυγε ο Ζαρντίμ. Κι επίσης, δεν πιστεύω πως ο Νικοπολίδης έταξε σε όλους τους (όψιμους) Βαλβερδολάγνους αυτά με τον οποία τελείως ανεύθυνα και επικίνδυνα του χρεώσανε.

Επίσης, απ το κάδρο θα βγαλω και τη διοίκηση, γιατί παρ’ ολο που πιστεύω πως έκανε τεράστιο σφάλμα με το να διώξει τον Ζαρντίμ, εχω την πεποίθηση πως ο,τι κάνει δεν το κάνει με σκοπό να κάνει κακό στην ομάδα. Μπορεί να κάνει λάθος επιλογές,να έχει λάθος κρίση καποιες φορές, να μη δίνει οσα λεφτά θα ηθελαν καποιοι –κι αυτα εδω ειμαστε να γκρινιάξουμε μαζι αν θέλετε- αλλά είναι παράλογο να θεωρούμε πως κάνει κινήσεις συνειδητά εις βάρος της ομάδας.

Οπότε, μένουν αυτοί που σίγουρα ένα πράγμα δεν τους ενδιαφέρει: το ΚΑΛΟ της ομάδας. Οι οποίοι, κι  ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μας έπρηξαν τα ουμπαλα με το Ζαρντίμ, από σήμερα κιόλας άρχισαν τις πουστιές εις βάρος του Νικοπολίδη, και της ομάδας (και κατ’ επέκταση της διοίκησης). Τα αναμενόμενα δηλαδή.

Δεν είναι δύσκολο να τους διακρίνετε σύγγαυροι. Και καλό θα ναι, να μην είστε τόσο καλόπιστοι μαζί τους.
Και ακόμα, επειδή βλέπω το κλίμα από διάφορες μεριές να στραβώνει, καλό είναι να θυμόμαστε πως η ομάδα στα δύσκολα μας χρειάζεται πιο πολύ.

Τέλος, καλό θα ταν, έστω και απο σπόντα, να μαθαίνουμε και να ωριμάζουμε κι εμείς, σα φίλαθλοι, κάθε φορά που συμβαίνουν έντονα γεγονότα στην ομάδα: πιθανώς την επόμενη φορά να είμαστε λιγότερο επιρρεπείς στη γκρίνια, κι αυτό μόνο προς όφελος του Θρύλου θα ναι.
Πχ, έγραφα σε προηγούμενο κείμενο, ανάμεσα στα άλλα και για τη «γκρίνια» και για τις παπάτζες των κατσαπλιάδων γύρω απ τη μη χρησιμοποίηση του δίδυμου Φετφατζίδη-Βλαχοδήμου.
Απ΄όσο είδα μέχρι τώρα, το ένα μισο του διδύμου, το Βλαχοδήμο, στα δύο μάτς που είναι στον πάγκο ο Νικοπολίδης, δεν τον είχε καν στην αποστολή.
Το άλλο μισό, το έβαλε αλλαγή προχτές με τον ΠΑΣ, ενω χτες στην 18αδα μπήκε απ το παράθυρο, λόγω του αποκλεισμού του Πίνο.
Θέλω να πω, πως πρέπει κάθε φορά να λαμβάνουμε υπόψη μας, πως ο κάθε ένας που προπονεί μια ομάδα, έχει καλύτερη εικόνα από όλους για την κατάσταση που βρίσκονται και το τι μπορούν να προσφέρουν οι παίχτες. Και σίγουρα δεν έχει κανείς πρηγουμενα με κανένα παιχτη, είτε λέγεται Βαλβέρδε, ειτε Ζαρντίμ είτε Νικοπολίδης.

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

Ενας απο τους στοχους που θεσαμε ξεκιοντας αυτη τη προσπαθεια δημιουργιας αυτου το μικρυο ιντερνετικου γαλατικου χωριου, ηταν να ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ στα ματια των γαυρων τους ΑΡΔ που ρεπουν στη βαζελολαγνια ειτε εμμισθα ειτε απο χομπι ειτε απο στια-που. Μπορειτε να βρειτε οτι αρνητικο θελετε σαυτο το σαιτ. Παιχνιδακια με το ΤΟΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ ειμεις δεν κανουμε. και οποιος παει να παιξει εμεις θα ΣΕΝΤΡΑΡΟΥΜΕ..

Εικόνα GPan

Geia Xara,

"καλό είναι να θυμόμαστε πως η ομάδα στα δύσκολα μας χρειάζεται πιο πολύ."

Nomizw to aneferes th swsth stigmh, giati logw ths atsoumpalias me thn opoia efyge o Zarntim (kai epishs logw provlhmatwn stis ananewseis vlepe Tzimpour) h omada mporei na mhn apodosei opws apedhde mexri twra.

Den 8a ofelhsei kanenan h giouxa kai to kraksimo..to opoio provlepw na phgainei pros ton paredra auth th fora.(P.X. dwse lefta re gia ta mpazoukas kai ta kalashnikov)

To idaniko 8a htan na sthriksoume oloi thn omada twra pou tarakounh8hke kai ep'eukairia na apodeiksoume oti gen eimaste neogauroi opws lete kai eseis.

Εικόνα Judge Redd

Καλώς το GPan

Ακριβώς γι αυτό το γραψα σύγγαυρε...βλέπω πολύ ανταριασμένο τον οριζοντα. Και δεν ειναι ουτε καπνός, ούτε σκόνη.

Εικόνα dono

Θα το ξαναγράψουμε μέχρι ΟΛΟΙ να το καταλάβουν. Δεν είμαστε ούτε τσάτσοι της Διοίκησης, ούτε του οποιουδήποτε παίκτη, προπονητή. Θα έιμαστε δίπλα στον κάθε ένα που δουλεύει για την ομάδα, θεωρώντας την στήριξη αυτονόητη και εκ προοιμίου δεδομένη. Όταν όμως παρατηρούμε στραβά που αφορούν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ στην ομάδα, όχι απλά θα τα γράφουμε, αλλά θα τα βροντοφωνάζουμε για να διορθωθούν.
Μεταξύ μας η φωτό σου μπορούσε κάλιστα να χρησιμοποιηθεί και στο δικό μου άρθρο, γιατί με το χθεσινό θέαμα National Geographic γίναμε...

Εικόνα canio

Τώρα μιλάς σωστά ρε σύγγαυρε!
Ήμουν και εγώ από ΄κεινους που στην "είπαν" για την στήριξή σου στον Ζαρντίμ,διότι ένιωθα ότι αυτό το έκανες περισσότερο επειδή είχε πέσει "στα δόντια" των ΑΡΔοειδών και όχι επειδή το πίστευες πραγματικά.
Φοβήθηκα μην πας να "φας" τον Νικοπολίδαρο που έχουν φροντίσει τα ΑΡΔάκια να τον κάνουν ένα κράμα Γκουαρντιόλα-Μουρίνιο και νέο Βαλβέρδε!
Σόρρυ λοιπόν για την βιασύνη μου να κρίνω,αν και συνεχίζω να διαφωνώ για την αξία του "υδροκέφαλου".