Ζαρντίμ, εξηγήσου!



Το παραπάνω τσιτάτο-προσταγή (μάλλον εμφατικώς εκπεφρασμένη επιθυμία πολλών, ενδεδυμένη κιόλας με μια χροιά εκδικητικότητας)  θα μπορούσαμε να πούμε πως εκφράζει πλήρως το κλίμα –όπως αυτό διαμορφώνεται από το φίλιο και τον «αντικειμενικό» τύπο καθώς και απ τον κόσμο του Ολυμπιακού στα διάφορα site και Δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης-γύρω απ’ την ομάδα  σήμερα, μετά το χτεσινό ματς για το Κύπελλο με την Καβάλα.

Για το οποίο ματς, πραγματικά δεν έχω λόγια.

Μόνο να δηλώσω ότι, μετά την σχετική αποθέωση-όποια τέτοια εν παση περιπτώσει μπορεί να προκύψει μέσα απ’ την τραγικότητα της χθεσινής εμφάνισης- που υποδέχτηκε το δημοσιογραφικό κυρίως σύμπαν την εμφάνιση του Φέϊσα, εγώ σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω να βλέπω ποδόσφαιρο, και να γίνω παρατηρητής πουλιών. Εγώ, και πιθανώς όποιος άλλος βρέθηκε χτες στο γήπεδο και παρακολούθησε το μεγαλύτερο, το πιο μοντέρνο, το πιο γρήγορο, το πιο ευφυές, το πιο χαλύβδινο (κυρίως αυτό) χαφ όλων των εποχών, των 7 θαλασσών και πασών των Σερβιών να μοιράζει στον κόσμο στις εξέδρες, συνταγές για τον ΕΟΠΥΥ γεμάτες με Lexotanil και άλλα ηρεμιστικά, και σε κάποιες περιπτώσεις και με διάφορα ψυχτρόπα φάρμακα.

Να πάρω ένα μαγνητοφωνάκι λοιπόν, κιάλια και την ανάλογη παραλλαγή, να πιάσω τους δρυμούς και τα ρουμάνια, και να παρακολουθώ τα κοτσύφια, τις τσίχλες και τους τσαλαπετεινούς.

Επίσης να πω, ότι ευχαρίστως θα προσφέρω μια θέση δίπλα στο πουρνάρι που θα ‘μαι  καλυμμένος για να παρατηρώ τα πτηνά, και στο Λεονάρντο το Ζαρντίμ. Σε ένδειξη συμπαράστασης. Γιατί νομίζω, πως όλο το Σύμπαν κάποια τέτοια εξέλιξη έχει δρομολογήσει για τον Πορτογάλο προπονητή. Και ως γνωστόν, το Σύμπαν δε μπαιζει μπαρμπούτι. Μόνο κολτσίνα και ξερή.

Βέβαια, την παραπάνω πρόσκληση θα την απευθύνω στον Πορτογάλο αφού εξαντλήσω κάθε δυνατότητα στήριξής του. Κι ας είμαι ο μόνος. Κι ας κινούμαι σε ένα παράλληλο από το γνωστό Συμπαν, δικό μου σύμπαν.

Κι αυτό, πια, για έναν και μοναδικό λόγο: Για την απαράδεκτη, ανήθικη, και σε μερικές περιπτώσεις πρόστυχη αντμετώπιση που έτυχε απ’ την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Πορτογάλος. Που ακόμα και στο καλό φεγγάρι της ομάδας (ΝΑΙ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ άμα δε θυμάστε οι νεκροθάφτες του Ζαρντίμ, τουλάχιστον τότε που κάνατε διάλειμμα απ το να βάζετε μπροστά στον ανεμιστήρα χολή και λάσπη, και πανηγυρίζατε) δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ούτε οπαδός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε κάποιος απ τη διοίκηση, να πει ΜΙΑ καλή κουβέντα για τον προπονητή.

«Ζαρντίμ, εξηγήσου!», λοιπόν…σε όλους: οπαδούς, ΑΡΔ, και διοίκηση.

Για ποιο λόγο; Μα, φυσικά, για την εικόνα της ομάδα, με αποκορύφωμα τη χτεσινή αχαρακτήριστη εμφάνιση.
Μόνο που, η «εικόνα της ομάδας», η ομάδα η ίδια, δεν είναι κάποιο αφηρημένο σύνολο σε κάποια προχωρημένη θεωρία ανώτερων μαθηματικών. Η ομάδα, απαρτίζεται και από ποδοσφαιριστές, όχι μόνο από Ζαρντίμηδες (και κατά συνέπεια από αυτούς εξαρτάται εν πολλοίς και η  εικόνα της) είτε αυτούς (κυρίως αυτούς όμως) που παίζουν κάθε φορά, είτε αυτούς που γενικότερα αποτελούν το ρόστερ της.

Εδώ να υπενθυμίσω, προς επίρρωσιν κάποιων από τα παραπάνω και αρκετών από αυτά που θα πω στη συνέχεια, ότι κατά το τέλος της φάσης των ομίλων του Champions Legue (αλλά και κατά την εξέλιξη αυτών μετά από κάποια καλά αποτελέσματα), η διοίκηση, δια στόματος του ίδιου του προέδρου, νιώθοντας δικαιωμένη για διάφορες επιλογές του καλοκαιριού, υποστήριξε εμφατικά το ρόστερ, και καλά έκανε. Το γεγονός ότι μέσα σε αυτό το κλίμα πανηγυρισμών και δικαίωσης, δεν πίστωσε το παραμικρό στον προπονητή (άσχετα αν εγώ το θεωρώ άδικο) νομίζω πως δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υποστηρίζει ακόμα περισσότερο την αξία του ρόστερ, του «ρόστερ που πάντα πιστεύαμε σε αυτό» όπως θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τη θέση της διοίκησης σχετικά.

Αυτό το ρόστερ «που δεν αξιοποιεί σωστά ο Ζαρντίμ» όπως θα περιγράφαμε τη  γεύση της καραμέλας που είχαν πάντα στο στόμα όλοι οι επαΐοντες, και που τόση γκρίνια, και την ανάλογη πίεση, έχει φέρει στην ομάδα μέχρι σήμερα.

Για να ξεκινήσουμε όμως από χτες, πόσο από αυτό το ρόστερ «που δεν αξιοποιεί σωστά ο Ζαρντίμ» βρέθηκε στην 11αδα η την αποστολή; Σχεδόν σύσσωμο.
Απ’ το χτεσινό χάλι, ποιος εκτός των Αμπντούν (που μπήκε αλλαγή για να σώσει την κατάσταση), τον Μήτρογλου (που προσπάθησε και πάντα προσπαθεί ακόμα κι αν-όπως ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ οι επαΐοντες- βρίσκεται εσχάτως μπλεγμένος με το Τζεμπουρ στην επίθεση –ο οποίος βρίσκεται με τη σειρά του μπλεγμένος με τις απαιτήσεις, την μεταγραφή ή την ανανέωσή του) τον Μανωλά (τον πάντα αξιόπιστο και ευχάριστη έκπληξη Μανωλά) τον Πίνο, ισως τον Πάντελιτς, και πιθανώς τον Ντιακιτέ (κυρίως λόγω του προβλήματος στο ρόστερ που δημιουργείται λόγω της πιθανής μη ανανέωσης του Τοροσίδη), ΑΞΙΖΕΙ, με το χέρι στην καρδιά, να παίζει στον Ολυμπιακό, έστω ως αναπληρωματικός;

Πολλοί από αυτούς, δεν αξίζουν να παίζουν καν ποδόσφαιρο, όχι μόνο να μην παίζουν στον Ολυμπιακό.
Ξεκινώντας απ’ το Ζαραδούκα, που το παιδί είναι φιλότιμο, αλλά δυστυχώς δεν κάνει, για ποιον πρέπει να απολογηθεί ο Ζαρντίμ;
Για το Φεϊσα, τα είπα. Πρέπει να απολογηθεί ο Ζαρντίμ για τον μονίμως απολαμβάνοντα εξοργιστικής αβάντας Φετφατζίδη;;;;
Επιτέλους, τι άλλο περιμένουν να δουν οι φανς του, για να παραδεχτούν ότι το παιδί δεν πρόκειται να παίξει ποτέ ποδόσφαιρο;

Η, αν υποθέσουμε, αν λέω, πως έχει κάποια προσόντα, πώς να βάλει κάτω το κεφάλι και να δουλέψει, μπας και μάθει να κάνει σωστά κάποια βασικά πράγματα, η να βελτιώσει κάποια άλλα, όταν απολαμβάνει αυτή την ατελείωτη αβάντα και ασυλία, αυτή την ακατανόητη Φετφατζιδολαγνεία*, όταν κάθε φορά για το χάλι του κατηγορείται ο προπονητής που δεν τον βάζει να παίξει 462 παιχνίδια στη σειρά ξέρω γω;
Το προφανές, ότι ο προπονητής δεν τον βάζει (κι ο Βαλβέρδε, και ο Σάντος) γιατί μπορεί να μην κάνει, η, στην καλύτερη γι αυτόν, να είναι ανεπίδεκτος, γιατί το προσπερνάμε έτσι;
(*καλα ρε γίγαντα Καραπιάλα, εσύ, τι έχεις δει στο Φετφα και έκανες αυτές τις δηλώσεις τελευταία; Η παλιότερα ο Πετρος ο Καραββίτης που δήλωσε ότι δεν πάει γήπεδο επειδή δεν παίζει ο Φετφατζίδης…χάνεις τη μπάλα τελείως λέμε)

Τα ίδια πάνω κάτω, ισχύουν για τον άλλο «αγαπημένο» αλλά εξίσου ανύπαρκτο πιτσιρικά, το Βλαχοδήμο.
Ο οποίος χτες, εκτός από περιπατητής όπως σωστά χαρακτηρίστηκε, ήταν και εξοργιστικά προκλητικός. Πολύ βαρύ πεπόνι μου φάνηκε χτες. Συμπεριφορά βέβαια που πηγάζει από την «λαγνεία» που απολαμβάνει κι αυτός (χωρίς να έχει αποδείξει απολύτως τίποτε) απ τον κόσμο και τον τύπο, και πιθανώς κι από την ανοχή της διοίκησης όταν πρόσφατα εξεδήλωσε τις προθέσεις του να φύγει μιας και δεν παίζει. Που αντί να τον καλέσει (η διοίκηση) και να του πει «βούλωστο και βάλε την κεφάλα κάτω και δούλεψε μπας και δικαιώσεις κάποια στιγμή τις προσδοκίες και την επένδυσή μας» μάλλον τον ντάντευε αφήνοντας και εδώ να εννοηθεί πως πάλι φταίει ο προπονητής.

Πως λοιπόν κάτω από αυτές τις συνθήκες, να πιάσουν την ευκαιρία  απ’ τα μαλλιά (αν υποθέσουμε ότι κάποιοι μπορούν) χτές και να δείξουν και στον κόσμο αλλά και στον τρισκατάρατο τον προπονητή τους ότι είναι όντως αδικημένοι;
Όχι, γιατί ξέρουν πως όσο παρτάλια κι αν δείξουν, πάλι αυτός που θα τα ακούσει θα είναι ο προπονητής.

Για να μην επεκταθώ στους υπόλοιπους, μιας και θεωρώ ότι θα είναι άδικο αφού ο καθένας παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, γι αυτό το ΕΠΙΖΗΜΙΟ και επικίνδυνο (που στη συνέχεια θα γίνει ακόμα πιο πολύ) ασπρόμαυρο σχήμα «σούπερ ρόστερ-κακός (η κατά περίπτωση άμπαλος, άσχετος, μυρωδιάς, ταβερνιάρης, υδροκέφαλος κλπ κλπ) προπονητής» τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η διοίκηση.
Και όσοι, νιώθοντας ότι δε θα βρουν και καμιά σοβαρή αντίσταση, ξιφουλκούν –απ την πρώτη στιγμή της θητείας του στην ομάδα- εναντίον του προπονητή.

Αναγνωρίζω ότι γενικά, και σε κάποια σημεία ειδικότερα, μπορεί να είναι αρκετά σκληρά αυτά που λέω.
Δεν νιώθω και καλά με αυτό, μιας και προσωπικά σχεδόν ποτέ δεν συνηθίζω να απαξιώνω καταστάσεις γύρω απ’ την ομάδα. Και κυρίως παίχτες. Τις κρίσεις μου τις κρατάω για τον εαυτό μου, ή και για τους φίλους μου.

Όμως, είναι φορές, που επιβάλλεται όσο ποτέ να πεις τα σύκα-σύκα, και το παρτάλι-παρτάλι.

Όχι, δεν είμαι ούτε φίλος, ούτε μάνατζερ του Ζαρντίμ. Εγώ είμαι πάνω από όλα Ολυμπιακός.
Άσχετα με την προσωπική μου άποψη για την προπονητική του αξία, θεωρώ ότι αυτή η ισοπεδωτική κριτική που του γίνεται απ την αρχή, καθώς και τα ήξεις-αφίξεις της διοίκησης, έκαναν μόνο κακό στην ομάδα.


 

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Γεια σας βασταρχίδηδες !
Γαμώ εφτούνη τη μπουτάνα τη χώρα ρε φίλε...
Δε μποράεις ναγιάσεις τελικά...
Αποράνε λαλεί οι Πορτογάλοι εκειδά στη χώρα τους γιατί ενώ ο Ζαρντίμης πήρε όσους βαθιμούς πήρε πέρσι ο Βαλβέρδος στο Τσαμπγιόνι, έχει το Γάβρατσο μέσα στο κέπελλο, είναι πρώτος με τη διπλάσεα ίσως και τετραπλάσεα δγιαφορά βαθιμώνε απότι ήτονε ο Βαλβέρδος στο πρωτάθλεμα, που ο άλλος πέρσι παρολίγο να ντο χάσει(να ντα λαλούμε ούλα έτσα ;), και σενεχέβει στο ουέφα ,γιατί θένε αν τονε σκουλάρουνε μνιας και είναι σε ούλα πρώτος !
Δε μποράνε δγιαβάζω να το χωνέπσουνε οι άθρωπες...
Βέβαια από κάτου γράφει ότι ''σιγά μήμπως και δε βρει ομάς ο Λεονάρδος στη Μπορτογαλία για νάρθει πίσω να δουλέπσει...''
Επίσης λαλέι ότι κακώς στο Ελλάντα πεστέβουνε ότι ο Ζαρντίμης είναι αμεντικός προπονετής και κακώς νομίζουνε ότι με τη Μπράγκα έπαιζε αμεντικά...Μνια χαρά γαμούσε ούλη τη γκατηγόρια εκειδά στα γκολ !Μνια χαρά παραγωγεκός ήτονε λαλεί ο άθρωπας....
Κι έρχομαι κι εγώ τώρα να ρωτέπσω...
Σωστά έθεσε ο Γατούλης το θέμα με το Γκαπέλο...
Γιατι ;
Γιατί άλλο να παίζεις αμεντικά μπας και κάμουμε καμνιά κόντρα και γαμέπσουμε τους αλλονούς κι΄άλλο νάχεις το μνυαλό σου στην άμενα κι όταν πάρεις κατοχή να κάμεις τον άλλονε πουτάνα...Είναι απλά θέμα φιλοσοφίας ρε σεις...Κι ο Καπέλος τηνε έχει δάφτηνε τη φιλοσοφία....
Τελικά ρε μαλάκες δε γκατάλαβα τι παίζει...Είναι κακό να δίδεις βάσις στην άμενά σου ;Νομίζω ότι τώρα πγια ούλοι οι προπονετές οι μοντέρνοι το πρώτο που κοιτάνε είναι εφτούνο...Γιατί με καλή άμενα βγάνεις πγιο έφκολα και πγιο γνήσια την ομάδα ομπρός...Απόδεικσις ;Τα μπακάκια που θένε ούλοι....γερά παιδγιά, αθλεταράδες με πλεμόνια, λες και πάιζουνε στα χάφγια, και γνώστες λίγης αλλά καλής βασικιάς μπάλας...
Στη μπουτάνα όμως δάφτηνε τη χώρα τα πράματα τα κάνουν όπως θένε...Και κερίως οι δεμοσιογράφαροι οι μερωδγιάδες...
Προσέχεις την άμενα ;Ε τότενες δε μποράεις να παίκσεις καλή επίθεσις και θεωρείσαι αμεντικός προπονετής !Δε μποράει τίποτες άλλο νάναι πγιο μακράν από τη μπραγματεκότετα...
Γιατί όπγοιος δε θωρράει ότι η ομάς δεμιουργάει τότενες είναι εμπαθής για μένα !
Άντε λεπόν να πάμε να φέρουμε όπισθεν το Σερβοέλληνα να βάνει μπρος στο πρωτο μισόχρονο τρία γκολ και στο δέφτερο να τρώει τέσσερα και να χάνεις κι εσύ και δάφτος το ματσάκιον και μετά να πσάχεις το λάθος κι εσύ και δάφτος τι συνέβη κι έχασες !
Για θεμηθείτε κάτι Μόλντες και κάτι άλλες πατατγιές πόκαμε ο ''επιθετικός'' προπονετής...
Άστε με ρε μούλα τα μουνόπανα της παραλίας...γιατί δάφτοι οι δεμοσιογράφαροι είναι για να παίρνεις την εφημερίδα τους το καλοκαίρι και να δγιαβάζεις τις μαλακίες τους στη μπαραλία και να γελάς με τους σύγγαυρους...Μουνόπανα μερωδγιάδες...

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ ξέρετε τι λέω ρε μάγκες? Χάσε ρε μαλάκα Ζαρντίμ. Θα χαρεί πολύς κόσμος. Θα δικαιωθούνε και θα γουστάρουνε. Δημοσιογράφοι, αποψιάτορες, παρατρεχάμενοι και πάνω από όλα η διοίκηση, που θα βρει επιτέλους το άλλοθι που ψάχνει. Αφού το έχει πάρει απόφαση να τον σκουπίσει ο Βαγγέλας, άντε να τελειώνουμε, μην πρήζονται και τα συκώτια μας. Μετά όμως ας βάλει και τη φόρμα ο Μαρινάκης να προπονήσει αυτός, μαζί με όλους όσοι γκρινιάζουν για ''λίγη μπάλα ρε γαμώτο''.

Τα ίδια ακούγαμε πέρυσι τέτοια εποχή, όταν με την Δράμα στο άδειο Καυταντζόγλειο δεν κάναμε φάση. Τα ίδια πρόπερσυ όταν στο Καραισκάκη καρκινιάζαμε να κερδίσουμε τον Ηρακλή του Μαρίνου του Ουζουνίδη. Παραπρόπερσυ ξανά μανά ίδια ιστορία, με τις ήττες από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και το ''χ'' στην Καβάλα. Αντιπαραπρόπερσυ με την Ξάνθη μέσα στο Καραισκάκη κερδάγαμε με αγκομαχητά και με το διαιτητή να μην δίνει πέναλτυ στο τέλος εις βάρος μας. Αντι-αντι-παραπρόπερσυ ο βάζελος ήταν καλύτερος στο Καραισκάκη, στο 1-1, με χαμένο πέναλτυ και τα λοιπά και μετά την τεσσάρα για το Κύπελλο, πάλι είχαμε αγκομαχητά για να κερδίσουμε ΟΦΗ και Άρη εντός. Προφανώς όλοι αυτοί οι προπονητές είναι μαλάκες και αυτοί που ε΄χουν άλλη άποψη, μαζί με το Βαγγέλα, ξέρουν την αλήθεια. Έχουν ανακαλύψει τον προπονητή που κερδάει τους πάντες με μπαλάρα από Σεπτέμβρη μέχρι Μάιο σερί σε μια σεζόν. Ορίστε λοιπόν να τον δούμε να πειστούμε. Φέρτε τον να γουστάρουμε όλοι μαζί.

Για τα περί μπάλας, πέρυσι ακούγαμε ότι ''η ομάδα παίζει ένα ημίχρονο και μετά σέρνεται'', αλλά τώρα αρχίσαμε τα ''πού'σαι ρε Ερνέστο...''. Φέτος που η ομάδα κερδάει συνέχεια, ''παίζουμε αμυντικά'', λέει. Τι να απαντήσεις εδώ, ότι αν βάλουμε κάτω την κατοχή μπάλας σε όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ? Πώς στο μπούτσο γίνεται να παίζεις αμυντικά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, αλλά να έχεις εσύ με θεαματική διαφορά την κατοχή? ''Δεν με νοιάζει η κατοχή, θέλω φάσεις και θέαμα''. Να βάλουμε κάτω τελικές και φάσεις ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ, ώστε να γελάσει το πανελλήνιο, οι τοίχοι και τα πατζούρια μαζί? Πατάει τον κώλο της η ομάδα, απολύτως αναμενόμενο σε αυτήν την χρονική στιγμή για κάποιον που βλέπει στενά τον Θρύλο για αρκετά χρόνια και δεν είναι περαστικός, ''ωωωπ, δικαιωθήκαμε, ανύπαρκτοι είμαστε. Τα λέγαμε εμείς''. Τι να πιάσεις, ατάκες στα ραδιόφωνα του στυλ ''δεν έχουμε παίκτες ρε μάγκες, πώς θα παίξουμε μπάλα?''. Δεν έχουμε παίκτες για να κάνουμε φάσεις απέναντι στο Γελαδάρη που είναι 38 χρονών. Και τα πιστεύουν σοβαρά αυτά τώρα κάποιοι. Περιμένουν από μια ομάδα που έχει τη μισή ενδεκάδα αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι, με νέο προπονητή, με άλλη φιλοσοφία από αυτή του προκατόχου του, να δούνε θέαμα αλά Μπάρτσα ή έστω θέαμα σαν το περυσινό, που είχαμε ομάδα δουλεμένη για δύο χρόνια με τον ίδιο προπονητή και πάνω στην ίδια φιλοσοφία. ΤΑ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ? ΠΟΥ ΧΑΝΑΜΕ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ''ΕΙΜΑΣΤΕ LOOSERS'' ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ? Εδώ εμφανίζονται άνθρωποι που ζούνε και καλά από το χώρο και γράφουν/λένε ότι ''όλοι οι Πορτογάλοι προπονητές έτσι είναι. Εδώ ο Μουρίνιο στη Ρεάλ ταμπούρι παίζει''. Ο Μουρίνιο στη Ρεάλ παίζει ταμπούρι και δεν βλέπεται η ομάδα του. Ξαναγράφω με κεφαλαία, μπας και το χωνέψω. Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑΜΠΟΥΡΙ. Αυτός ο άνθρωπος που το λέει αυτό, είναι αυτός που ''έχει δει μπάλα στη ζωή του, μυρίζει το τόπι και δεν τρώει το κουτόχορτο που του σερβίρει ο Μαρινάκης''. Και δεν βγαίνει μονάχο του το γιαούρτι από το ψυγείο του, να καρφωθεί με μανία στη μάπα του, μπας και συνέλθει...

Αλλά εντάξει, εγώ κόντρα ''στον κόσμο που ξέρει και δεν ξεγελιέται'', που λέει κι ένας Βαμβακούλας, δεν μπορώ να πάω. Μαζί σας. Στα τσακίδια ο Ζαρντίμ. Δεν γαμείς? Φέρτε τον προπονηταρά σας να ησυχάσουμε όλοι. Αμφιβάλλω αν αυτοί που το λένε γουστάρουν όντως αλλαγή του προπονητή ή γουστάρουν πιο πολύ τη μανούρα, την ανακατωσούρα, την γκρίνια και τη μιζέρια...

Εικόνα virus

εδω θα φανουν ολα φιλαρακι..ποσο καλος καπετανιος ειναι ο χοντρος.η ομαδα αυτη τη στιγμη ειναι ενα καραβι σε λιμναζοντα νερα και οι ναυτες του ανοιγουν τρυπες για να βουλιαξει χωρις λογο!τωρα θα μας δειξει ποσο αρχιδατος και μαγκας ειναι...ο καλος ο καπετανιος στη φουρτουνα φαινεται...

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε απολύτως.

Εικόνα Judge Redd

Το εξοργιστικό, όπως το βλεπω εγω, ξέρεις ποιο ειναι αδερφέ;
Οτι οι ναύτες ανοιγουν τρύπες για να φυγει ο προπονητης, και στον πουτσο τους το καράβι.

Εικόνα virus

αμ,εδω ειναι το λαθος..μηπως οι ναυτες ειμαστε εμεις???μηπως τα γαμαμε ολα χωρις λογο και υπομονη???μηπως η ομαδα περναει μια κοιλια,οπως τα τελευταια χρονια ολες οι ομαδες μας και ειμαστε ετοιμοι την καταλληλη χρονικη περιοδο???μηπως ο προπονητης εχει ενα πλανο για το συγκεκριμενο ροστερ και ξερει καλυτερα απο ολους ποιες ειναι οι δυνατοτητες του???μηπως να κανουμε λιγο τουμπεκα και να ηρεμησουμε λιγο,για να ηρεμησει και η ομαδα αφου στη τελικη μας περνει κιολας...και χρονικα και βαθμολογικα...εκτος αν εχουμε τρομαξει τοσο πολυ με τις μπουγατσες...και αλλη μια απορια...πως αφου ο μαρινακης απαγορευσε να διαρρευσει οτιδηποτε οι αρδ ξερουν τι υποθηκε???

Εικόνα GPan

Na'ta mas... den kserw an einai moufa h eidhsh alla an ontws petaei o Zarntim mpoukalia sta apodythria kai leei oti paizoume sa skata fovamai oti kapoia eksypnopoulia mas kata ekei to pane.

Makari na kanoume la8os.

Εικόνα clark gheibol

Φέρε ρε μαλάκα Τάκαρο ή Μουστάκια να χορτάσουν τα μάτια σου τόπι

Εικόνα Judge Redd

Μάγκες, διάβασα τα σχόλια, και πολλά απο αυτά θα μπορούσαν να είναι συμπληρωματικά στο παραπάνω κείμενο.

@Vagio και canio.
Κάθε άποψη δεκτή, και απολύτως σεβαστή. Ιδίως αυτές που έχουν να κάνουν με το τι αρέσει η δεν αρέσει σε καποιον, εν προκειμένω γύρω απ το ποδόσφαιρο, και συγκεκριμένα το Θρύλο.
Παρ΄ολα αυτα, μη μου χρεώνετε προσωπικά (και στο site γενικότερα) διάθεση να αβαντάρω καποιον περαστικό απ την ομάδα (προπονητής), σε βάρος κάποιων άλλων, εξίσου περαστικών (παίχτες).
Οπως αναφέρω και στο κείμενο, η σκληρή κριτική για κάποιους παίχτες δημόσια, δεν μου είναι κάτι ευχάριστο.
Ομως, νομίζω πως είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα με το ονομά τους, χωρίς συναισθηματισμούς και στρογγυλοποιήσεις.
Κι αυτό γιατί αυτό το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται απ το καλοκαίρι (με την ανοχή της διοίκησης, πια αυτό το λεω χωρίς κανενα ενδοιασμό -για να μην πω και την αβάντα της καποιες στιγμές) με την συνεχή, άδικη και πολλές φορές παράλογη κριτική (είναι ήπια η λέξη "κριτική" για να το περιγράψει) στον προπονητή, σε συνδυασμό με την παντελώς αδικαιολόγητη αβάντα (για μένα παντελως ακατανόητη, αλλα αυτο ειναι μια προσωπική άποψη) σε κάποιους παίχτες, έχει κάνει τεράστια ζημιά στην ομάδα. Πολλές φορές η ίδια η εικόνα της ομάδας, η κακή ή η απογοητευτική, είναι αποτέλεσμα του άχγους και της πίεσης που νιωθει συνεχως, απ την πρωτη στιγμή, ο προπονητής. Τρανταχτό παράδειγμα; Ποσες φορές, πόσοι ΞΕΡΟΛΕΣ εχουν δηλώσει με ύφος που δεν επιδέχεται καμια αμφισβήτηση ότι "ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑΝΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΖΕΜΠΟΥΡ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΕΚΑΔΑ". Εσείς τι λέτε; χωράνε; εγώ λέω ότι μόνο το ότι δεν εχουν κέρατα μας κάνει να τους ξεχωρίζουμε από κατι κριάρια που παιρνουν φόρα, και με ένα επικό "γκουπ" απ τη συγκρουση, κουτουλάνε το ένα το άλλο.
Η το γεγονός αυτό είναι άσχετο λέτε με την εμμονή όλων αυτών που, όχι απλά έλεγαν μια άποψη, αλλά απαιτούσαν την ταυτόχρονη παρουσία των δυο πολύ καλών φορ στην 11αδα;
Η, αλλες επιλογές του προπονητή νομίζετε ότι δεν έχουν σχέση με άλλες εμμονές των ιδιων η και ακόμα περισσότερων "ειδήμόνων", κυρίως αυτές που αφορούν τους παίχτες που θίγω στο κείμενο;
Σορρυ μάγκες, αλλά εγώ νομίζω πως κανένας προπονητής δεν αξίζει να τον κρεμάνε κάποιοι απ τ' αρχίδια του Φετφα, του Φεισα η του Βλαχοδήμου.
Κι ακόμα περισσότερο, κατ' επέκταση, είναι παράλογο για τον ιδιο τον Ολυμπιακό, να ανοίγουν συζητήσεις, πολλες φορες να εξαντλούνται, και άλλες να αγριεύουν, με αφορμή τους παραπάνω, η τέτοιους παίχτες εν πάση περιπτώσει.

Εγώ, κανένα ρόστερ δεν ισοπεδώνω. Για τους παίχτες του ρόστερ που θίγω, δεν χρειάζεται κανείς εμένα, αν το δει ψύχραιμα, για να δει οτι έιναι ένα με το χώμα απο μόνοι τους.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι. Η, έστω, έτσι πιστεύω.

Να, και μόλις είδα και δηλώσεις κι αλλου ειδήμονα "Ολυμπιακάρα" γύρω απ την ομάδα, το Ζαρντίμ και το δίδυμο (τείνει να γίνει ενα πράγμα, μια οντότητα) "Φετφατζιδη-Βλαχοδήμου". Για δείτε:

http://www.sportdog.gr/article/149588/o-zarntim-ftaiei-gia-ola

Οσο βλέπω κάτι τέτοια, που δίνουν δικαίωμα σε κάθε κοπρόσκυλο να σκυλέψει πάνω στην ομάδα, τόσο πιο ακραίος, τόσο πιο Ζαρντιμικός θα γίνομαι.

Εικόνα canio

Συγγνώμη κιόλας,αλλά τουλάχιστον ηλίθιο να κρίνεις τους κρίνοντες(που τα έχουν με τον προπονητή,μαζί και εγώ),λαμβάνοντας υπόψην μόνο κάτι καφαενειακές συζητήσεις(παικταράδες ο Φέτφα και ο Βλαχοδήμος,όπως λένε).
Δεν είναι ρε μάγκες μόνο αυτές οι ετιάσεις που έχουν να κάνουν με την κριτική πάνω στον Ζαρτνίμ!
Δυστυχώς,αλλά μετά το τσουβάλιασμα και τον μηδενισμό των παικτών,βλέπω να πράτετε το ίδιο και με τους υγιώς σκεπτόμενους γαύρους και αναλώνεστε σε Μυρτσοαλέφαντους,πατατάκηδες,πανηγυριτζήδες,νεόγαυρους,διότι ίσως έτσι σας συμφέρει!
Διαψεύστε με και κάνετε μια σοβαρή συζήτηση,χωρίς παρωπίδες και ταμπέλες,για τον προπονητή.

Εικόνα GPan

Kalhmera se olous!

Pws pame apo 8ermokrasia sto Greece re palikaria? Edw grapsame -27 Celsius...bazeloi giname.

File Canio, edw exw diavasei poly stoxeumenh kritikh gia ton proponhth kai isws kai poio sklhrh apo to tetrimeno "paizei tampouri".

O Savvas p.x. anarwtiotan tis proalles giati paizei me extrem pou den sygklhnoun otan oi alloi bazoun kai ta poulman sto gypedo. Dhladh anarwtiotan pws o Z den to exei piasei akoma to nohma oti perissotero kindyneuei na mh skorarei apo to na xasei.

To apisteuto einai oti auth h kritikh fainetai sa glhpsimo mprosta sto kraksimo pou peftei APO TIS EFHMERIDES. Oi fila8loi to ti syzhtane den to kserw, fantazomai 8a einai ligotero grafikoi apo tous psyxanalhtes ths davakh.

To perimenes esy oti oi efhmerides 8a tragoudane fetos "erneeeesto valveeeerde" se ry8mo "eeeeeernesto valveeeerde"? Tetoies kolotoumpes outes sta DVD ths petroulakh den 8a vreis. 8ymamai ta X kai tis htes sta derby tou ernesto kai anarwtiemai an mono egw ta 8ymamai...poso mallon ton apokleismo apo ton mpaok gia to kyppelo prin apo dyo xronia.

O zarntim krathse thn omada se ypshlo epipedo, ekei pou thn phge o ernestos ekei thn phge kai o zarntim kai malista se ena 6mhno. Otan petage to golaki o mhtroglou sta gallakia sto 80feuga legame oti "koita na deis h omada dagkwnei mexri to telos sta mats", auta den ginontan epi Valverde.

Kai telos kai shmantikotero kat'eme.. ama petage ta matia eksw se ka8e Kavala gia to kyppelo kai meta apo ena mhna sto Europa phgaine sa skasmeno alogo 8a eixe kalyterh tyxh o proponhths?

Εικόνα clark gheibol

επ, τι έγινε, σου κόβει κι εσένα μισθό ο Ζαρντίμ;

Εικόνα savvas gridlock

Αυτά είναι. Τι να πεις μετά από ένα τέτοιο σχόλιο? Χαίρομαι πραγματικά που είσαι εδώ τριγύρω ρε Γιώργο...

(Για να μην παίρνεις όμως και πολύ αέρα, ανέβηκες που ανέβηκες απάνω, γιατί δεν πήγες ΝΟΡΒΗΓΙΑΡΑ ρε?)

Εικόνα GPan

Kai gw file Savva th Norvhgia eixa sto myalo mou, apo mikros akouga kai tis mousikes tous...

Mia fora mou dw8hke h eukairia na paw sto Nord Cap, to voreio akrwthri (to voreiotero shmeio ths Eurwphs) kai den phga o m*****s.

Mou eixan pei dyo filoi oti etoimazoun ekdromh me to treno kai skhnes klp alla mou eipe oti exoun hdh kanonisei na th vgaloun sto super tsampa kai oti giauto den 8a eixa logo gia to pou 8a koimh8oume kai tetoia. Kai egw ws xaivani pou hmoun parekshgh8hka giati kai kala den 8a eixa apopsh gia to ti 8a kanoume..akoma to 8ymamai kai xtypaw to kefali mou ston toixo.

E twra sth Finlandia vre8hka gia allous logous...

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ μια φορά ανέβηκα, Τροντχάιμ το 2005 στην εκδρομή με Ρόζενμποργκ και γνώρισα τυχαία και έναν από αυτούς που βγάζουν τις μουσικές που λες. Στον δρόμο τώρα, να περπατάς και νάσου ο έτσι, που'χε πάει να δει τον αλλιώς που μένει μόνιμα εκεί, και να σου λέει ο έτσι ''περίμενε λίγο, θα σκάσει και ο αλλιώς, να βγούμε όλοι μαζί φωτογραφίες και μετά να πάμε να τα πιούμε παρέα'', αλλά έλα που εσύ έπρεπε να πας στο γήπεδο. Πουτάνα Ρόζενμποργκ, γαμιόλα. Σαν να πήγα σε μπουρδέλο πρώτη φορά μιλάμε το σκηνικό, μου είχε κολλήσει το χαμόγελο του χάχα μετά. Παίζει να είναι το μοναδικό μέρος της γης -άντε και η Αργεντινή με την Αβεγιανέδα λίγο- για την οποία θα παρατούσα τον Πειραιά...για κάνα τρίμηνο, βαριά βαριά.

Αυτά ΔΕΝ χάνονται ρε. Πώς το'κανες αυτό...

Εικόνα Judge Redd
Εικόνα savvas gridlock

Δεν μιλάμε για οπισθογωνίες εδώ. Για κανονική μουσική μιλάμε. Αντρική.

Εικόνα Judge Redd

Για ποιους λες ρε; Για τους Bathory; εκείνους με τα κιναιδίστικα σωβρακάκια; που κρυβουν τον κιναιδισμό τους πίσω απο κατι και καλά εκφοβιστικά extensions στις οξυζενωμενες χαιτες των; και απο κατι μπασες φωνές;
κι ο ψινακης ρε, εχει και μπασα φωνή, και χαιτη. Και δεν ειναι ουτε οξυζενωμένη ουτε με extensions.

Λιγα με το μεγαλυετρο εν ζωη σκανδιναβικό συγκρότημα

Εικόνα Judge Redd

Νατοι
http://www.musicwalls.org/bathory_swords_on_mountains_wallpaper-wallpape...

Σωβρακάκι Calvin Kleine
Μην ειναι και Vassilios Kostetsos δε γκζερω

Εικόνα savvas gridlock

Οι Βίκινγκς πολεμιστές είναι ''Κωστέτσος'' και αυτά εδώ είναι τα γνήσια αρσενικά.

http://www.google.gr/imgres?q=%CF%81%CE%BF%CE%BA+madrugada&hl=el&sa=X&tb...

Έλα ρυθμικά, στο γνωστό τέμπο

ΓΕΕΕΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΟΟΣΜΟΣ

Εικόνα Judge Redd

Δεν ξερω τι μου λες.

Σκεφτομαι το Λιακουρα να φοραει στριγκακι με καρφια, και να κρατάει ενα σπαθί, και παθαινω τετοιο πανικο που θ' αρχισω να κράζω το Ζαρντιμαρο

Εικόνα savvas gridlock

Πρώτον, ο ΕΝΑΣ ήταν Σουηδός. Δεύτερον, ελπίζω να σε συγχωρήσει, γιατί μέσα στην άγνοιά σου παραληρείς. Τρίτον, νέο παραλήρημα εναντίον Του, δεν θα γίνει ανεκτό. Θα συντριβεί ο ιστότοπος πάραυτα. Τέταρτον, πότε υπήρξανε εν ζωή αυτές οι σούφρες? Μια ζωή πεθαμένες ήτανε. Ντροπή της ΝΟΡΒΗΓΙΑΡΑΣ...

Εικόνα GPan

Wpa WWWWWPA giati den 8a me afhsete na doulepsw shmera!

Ekswfyllara BATHORY pou omoia ths den exw ksanadei! Sigoura bootlegia kai photoshopia (-ti den yphrxde photoshop tote?) "From father to son" akouste kai afhste to epos na sas syneparei stis aktes ths norvhgias ka8ws ta prwta karavia twn Saxonwn axnofainontan ston orizonta.

Egw vevaia eimai kai ligo pio xtyphmenos, dhladh exw paei kai mexri Burzum, Mayhem, Immortal, emperor xwris na exw epafh me akrodeksies, omofovikous, dolofonous, emprhstes, klp. (htan ligo provlhmatismenh neolaia h sygkekrimenh twra pou to ksanaskeftomai xaxaxa).

Εικόνα savvas gridlock

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΠΛΑΚΟΜΕΤΑΛΛΙΚΕ. Πώς τον ξεκώλιασε έτσι ο Βαργκ τον παλιόπουστα το Γιουρόνυμους ρε...

Εικόνα GPan

Xaxa mareseis!

Nomimh amyna file, o euronymous sxediaze na ton vgalei apo th mesh... twra mhn akous pou lene gia fonous kai malakies. E apla panw ston xavale epese o allos panw se ena fanaraki pou eixan stis skales kai kophke apo ta gyalia (24 fores, mpros kai pisw)...xaxa

-To gnwrizeis oti exei gyrisei ntokimanter prosfata fantazomai "until the light takes us" legetai.

-Kai epeishs to gnwrizeis oti exei apofylakistei kai zei se mia farma kai exei bgalei kai dyo diskakia kainouria.

Εικόνα savvas gridlock

Και τα δύο τα γνωρίζω. Τώρα βέβαια το παραγάμησε λίγο με τα ηλεκτρονικά, αντί να παίξει όπως παλιά να γουστάρουμε, αλλά και πάλι είναι μπροστά ο Βάργκαρος...

Εικόνα Judge Redd

Ρε συ Canio, αυτό κατάλαβες εσύ από το άρθρο και από τόσα σχόλια;

Σε κάθε περίπτωση, τι παραπάνω απο καφενειακή προσέγγιση είναι σχεδόν κάθε επίθεση εναντίον του συγκεκριμενου προπονητή;
Ειδες κανέναν εσύ να κάνει, όχι καλόπιστη, αλλά δίκαιη κριτική απ το καλοκάιρι στον Ζαρντίμ;
Ειδες εσυ ποτέ κανέναν εστω να του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό; Να του δίνει κάποια πίστωση; Να του πιστώνει το παραμικρό; Ακόμα, τον ειδες ποτέ τον ιδιο να παραπονιέται η να ψάχνει για δικαιολογίες (κι αυτο εγω το θεωρω μαγκιά του Ζ);
Και φυσικά, κανείς δεν ειπε οτι ο Ζαρντίμ, κι ο κάθε Ζαρντιμ, είναι υπεράνω οποιασδήποτε κριτικής.
Και απο δω μεσα τα έχει ακούσει κατα καιρούς, αλλα για τους λόγους που πρέπει και όσο του αναλογούσε.
Αυτο είναι αλλο όμως, κι αλλο η ισοπέδωση, η απόδοση καθε στραβού που συμβαινει στην ομάδα σ' αυτόν, και εν τέλει η αποδιοπομπαιοτραγοποίησή του.

Και στο άρθρο αυτό θίγω, ΑΚΡΙΒΩΣ με αφορμή αυτό το καφενειακό ξέσκισμα του προπονητή, που δυστυχως δεν περιοριζεται μόνο στα καφενεία, και εστιάζω γι αυτο το λόγο σε παιχτες για χαρη των οποίων σχεδόν τον εχουν σταυρωσει, και οι οποίοι παιχτες μαλλον γκαρσόνια σε τιποτα καφενεία, θα ταν καλύτεροι.

Εικόνα canio

Μα μόνο τις καφενειακές συζητήσεις,δείχνετε να λαμβάνετε υπόψην σας.
Δεν είναι μόνο αυτοί,είμαστε και εμείς με την καλόπιστη κριτική μας,που όμως όπως φαίνετε δε λαμβάνετε σοβαρά υπόψην η γνώμη μας,ώστε να δίνετε το ίδιο βάρος,όπως πράττετε στα κακόβουλα σχόλια των νεόγαυρων!
Όταν κάποιος είναι "στα σχοινιά",προφανώς δε θα τον πετροβολήσουμε.Εσείς όμως επιτίθεστε στους χυδαίους τσουβαλιάζοντας μας με αυτούς.
Ας ξεκαθαρίσουμε ποιός κάνει σοβαρή κριτική και ποιός αναλώνετε σε ηλιθιότητες!

Εικόνα canio

Αν ο Ζαρντίμ δεν μπορεί να παίξει επιθετικά(μπορεί να μην του αρέσει,να μην ταιριάζει στη φιλοσοφία του),να βρει έναν τρόπο,τουλάχιστον,ώστε η ομάδα να μην είναι υποφερτή!

Εικόνα canio

Όταν κάτι απαιτείς φίλε μου,όπως η μη διάλυση των πάντων(και καλά πράττεις),καλό θα ήταν-και σόφρων-να μην ξευτυλίζεις τους παίκτες!Όχι όλα δικά μας!
Τουλάχιστον προκλητικό η στοχοποίηση των παικτών-σχεδόν όλων.
Όπως φυσικά,να μην απαξιώνουμε τον προπονητή.Υπομονή κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι,όταν και θα φύγει.

Εικόνα vagio

Νομιζω πως δε μπορουμε να προσδοκουμε κατι πολυ καλυτερο απο τον Ολυμπιακο του ζαρντιμ,ας μην το κουραζουμε αλλο..
Αυτα μπορει να κανει η ομαδα φετος, αυτα την εχει μαθει να κανει, αυτο το ποδοσφαιρο πρεσβευει ως προπονητης. Σφιχτα πισω, αδουλευτοι μπροστα εκει που η καλη φορμα του Αμπντουν και των φορ με ολιγη απο Ιμπαγασα, κανα φαουλ, κανα κορνερ, θα κρυβουν την ασχημια. Αυτο ηταν και το καλο φεγγαρι της ομαδας αδελφε, ας το παραδεχτουμε πως η ομαδα δεν εθελξε σε κανενα σημειο φετος με την αποδοση της.
Το οτι η ομαδα δεν εχει πλανο αναπτυξης φαινεται στην κακη της περιοδο που βλεπεις 11 μαντραχαλους σε κατασταση αμηχανιας.
Δεν χρειαζεται παραπανω αβαντα στον τυπακο, μονο σιωπη μεχρι το καλοκαιρι με το καλο. Σιωπη γιατι πανω απ'ολα η ομαδα. Αν και η σιωπη στην περιπτωση του, αβαντα ειναι.
Με το χερι στην καρδια δηλαδη, αν ειχαμε τον Αναστο πχ ποσο χειροτερα θα παιζαμε ρε πουστη μου..? πειτε μου.

Εικόνα Judge Redd

Εγώ λέω να μη βιαζόμαστε, αν και πιστεύω πως δεν θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε κάποια στιγμή ασφαλή συμπεράσματα: οπου να ναι, βλέπω το Ζ να τρώει τετοια κλωτσιά απ τον "απηυδησμένο" πρόεδρο (σαν εκείνες που έριχνε ο Σωκράτης οταν ξυπναγε καποια πρωινά και τον έτρωγε το ποδι του), που θα περάσει πανω κι απ τη Μπορτογαλία και θα πέσει καταμεσής στον Αντλατικό.

Εν αναμονή της παραπάνω κλωτσάς (οπως τα ταξά) όμως, να πουμε οτι και το καλοκαίρι, κανείς δεν περίμενε οτι η ομάδα θα κατάφερνε στην Ευρώπη ό,τι και η περσυνή.

Ακόμα, καλό θα ήταν να δούμε και τα αποτελέσματα, και την εικόνα, της περσυνής ομάδας (η οποία έχει καταντησει χιμαιρα, κι αυτη, κι ο Ερνέστο) την αντίστοιχη περίοδο.

Εικόνα dono

Πολύ χειρότερα!!!.
Κατ' αρχήν μας λες για αμυντικογενή τακτική του Ζ και σου αρέσει ο Αναστόπουλος? Δεν κολάνε αυτά τα δύο.

Εικόνα vagio

Λάθος κατάλαβες. Θέλω να πω ακριβώς αυτό, πως για τον ίδιο λόγο που δεν θα θέλαμε το μέγα Αναστο τότε για ποιο λόγο να έχουμε ένα ζαρντιμ?
Με πιάνεις?

Εικόνα dion

Ελπίζω να συμφωνούμε ότι με το δεδομένο υλικό όσο και να θέλει ο Ζαρντίμ, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα απέναντι σε σφιχτές άμυνες. Με καλύτερους παίκτες στα τελευταία παιχνίδια, τον Αμπντούν που πέρυσι αποδοκιμαζόταν όποτε ακουμπούσε μπάλα και τον Πίνο που έχει να παίξει έξι μήνες και μέχρι το Σεπτέμβρη έκανε τουρισμό στην Τουρκία, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει, να χτυπήσει δηλαδή γρήγορα από τα άκρα. Όσο για τους Φέτφα και Βλαχοδήμο που'χουν λυσσάξει όλοι ότι αδικούνται, ο πρώην ποδοσφαιριστής Πάντελιτς φαινόταν δυο κλάσεις ανώτερός τους. Οπότε για να φτιάξει παιχνίδι του μένουν ο Αμπντούν, ο Ιμπαγάσα όταν το παιχνίδι παίζεται στο μισό αντίπαλο γήπεδο, αφού δεν μπορεί ν'ακολουθήσει για πάνω από 30 λεπτά την ομάδα όταν βγαίνει γρήγορα μπροστά, ο Μασάδο που υποχρεώνεται να παίζει σε μια θέση που δεν του παει, ελλείψει άλλου, κι ένας εκ των Τζιμπούρ-Μήτρογλου, αφού όταν παίζουν κι οι δυο μαζί κουτουλάνε μες στην περιοχή και μπουκώνουν τζάμπα και βερεσέ το χώρο.

Πιστεύω και το'χει δείξει αυτό ο Ζαρντίμ, ότι αν του δώσουν τους παίκτες που χρειάζεται, θα παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που βλέπουμε. Ακόμα και μ'αυτό το ρόστερ όμως, η παρουσία μας στην Ευρώπη ήταν αξιοπρεπέστατη, κυρίως χάρη στον τρόπο που αμυνόταν η ομάδα και δε μιλάω για τ'αποτελέσματα και τους βαθμούς που μάζεψε, αλλά κυρίως στο ότι στάθηκε αξιοπρεπώς με ομάδες όπως η Σάλκε κι η Άρσεναλ. Γιατί μπορεί και με Λεμονή να πήραμε διπλό στη Βρέμη, αλλά η εικόνα του ματς ήταν για 3-0 στο ημίχρονο, με τους Γερμανούς να χάνουν ευκαιρίες από τη μιρκή περιοχή. Ή ένα 2-0 με την Άρσεναλ εκτός, που έπρεπε να στήσουμε άγαλμα στο Νικοπολίδη. Υπάρχει λοιπόν διαφορά μεταξύ του "αμύνομαι σωστά στο γήπεδό μου και κοιτάω να χτυπήσω στην κόντρα με πλάνο και 4-5 παίχτες να καλύπτουν τις αποστάσεις γρήγορα" που αντιπροσωπεύει ο Ζαρντίμ, και του "βάζω 10 παίκτες μες στην περιοχή κι αφήνω έναν γλήγορο μπροστά να τσου ξεφύγει στην κόντρα" που αντιπροσωπεύει ο Αναστόπουλος κι ο βάζελος στα καλά του. Οπότε, αν είχαμε να παίξουμε μόνο Ελλάδα και δεν έχουν σκοπό να πάρουν τους παίκτες που θέλει ο Ζαρντίμ, θα σου'λεγα άντε να'ρθει ο Αναστόπουλος κι ο κάθε Αναστόπουλος μπας και σταματήσω επιτέλους ν'ακούω μίρλα. Αλλά υπάρχει κι αυτή η πουτάνα η Ευρώπη και δεν έχω καμία όρεξη να γυρίσω σ'εποχές που όποια στοιχειωδώς σοβαρή ομάδα έπεφτε μαζί μου στην κλήρωση μέτραγε 6 ποντάκια με αναπτέρωση ηθικού για τα μεταξύ μας παιχνίδια.

Εικόνα dono

Σε πιάνω, αλλά δεν σύμφωνω.
Η προσέγγισή του στο παιχνίδι δεν είναι αμυντική, είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε συνιθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Η ανάλυση του γαύρου εχθές με την σύγκριση των συστημάτων φέτος και πέρυσι (που τα έβγαζε ίδια) είναι για ΤΕΛΕΙΩΣ άμπαλους. Ας κάνουμε όμως μια υπόθεση εργασίας. Αύριο το πρώι έρχεται ο Αναστό. Παίζει με 2 αμ χαφ. Στον Ολυμπιακό έχεις? Γιατί στην μια περίπτωση τα χώνουμε στον προπονητή και στην άλλη του Αναστό θα φταίει το ρόστερ?

Εικόνα vagio

Ρε φίλε ξεκολλα με τον αναστο.. δεν είναι εκεί το θέμα.
Διάβασε καλά τι έγραψα. Το θέμα είναι πως η ομάδα παίζει χάλια.
Προς τι όλη αυτή η πρεμούρα και η αβάντα στον ζαρντιμ δεν καταλαβαίνω.. τι ροστερ πρέπει να έχουμε για να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχιας με το Λεβαδειακό, την καβαλα και τις υπόλοιπες υπερδυνάμεις δηλαδή ρε μαγκες??
Άντε , ας πούμε πως η Ευρώπη είναι διαφορετική ιστορία. Μιλάμε για το χειρότερο ποιοτικά πρωτάθλημα τουλάχιστον
της 25ετιας.
Τι να πω.. γουστάρετε ζαρντιμ? Κρατήστε τον να τον χαίρεστε κι εμείς θα είμαστε οι ...νεογαυροι..
Α, και δεν διαβάζω γαύρο φίλε. Δεν διαβάζω εφημερίδες γενικά εδώ και κάποια χρόνια.

Εικόνα dono

Εσύ τον ανέφερες τον Αναστό και σου απάντησα επ' αυτού.
Δεν υπάρχει καμία προσωπική πρεμούρα στον ΖΑΡΝΤΙΜ αλλά διάθεση στήριξης στον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά, γιατί είναι τεράστια. Τα ίδια ακριβώς έλεγα ΚΑΙ πρόπερσι αλλά ΚΑΙ πέρυσι όταν μεγάλη μερίδα του κόσμου βγάζανε το Ερνέστο μυρωδια, μιζαδόρο και άσχετο. Μιλάω και για μέσα στο γήπεδο και όχι γενικά και αόρηστα.
Τα γραφόμενα του ΓΑΥΡΟΥ δεν ήταν προσωπική αιχμή, είναι ένα γεγονός που χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα.
Πες μου ένα άρθρο που έχεις διαβάσει εδώ μέσα που κάποιος να λέει ότι έχει ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο φέτος.

Εικόνα vagio

Φυσικά και την καταλαβαίνω τη διάφορα και συμφωνώ . Μέχρι ένα σημείο όμως, ετσι?
Δεν καταλαβαίνω πχ την άνευ όρων στήριξη και την απαξίωση σε τετοιο βαθμό του ροστερ.
Φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεσαι πως ένεκα της κρίσης θα δούμε χειρότερα ρίχτερ στο μέλλον.
Δυσκολεύομαι όμως να πιστέψω πως δεν θα ξαναδώ στη ζωή μου επιθετικό ποδόσφαιρο υπεροχής από το θρύλο.
Αφού δεν αρέσει ούτε σε εσάς ο Ζ, αφήστε την υπερασπιστικη γραμμή που έχετε χαράξει, δεν
υπάρχει λόγος. Καλός, συμπαθής, αξιοπρεπής, καλο παιδί, καλο καλοκαίρι στο σπίτι του με το καλο και να πάρουμε έναν άλλο που να κολλάει με το DNA της ομάδας. Πάνω από όλα η ομάδα και ο χαρακτήρας της.

Εικόνα clark gheibol

Είσαι προπονητής. Έχεις μια φιλοσοφία παιχνιδιού. Πας σε μια καινούρια ομάδα. Η ομάδα αυτή είναι μαθημένη σε άλλο στιλ παιχνιδιού. Και με άλλους παίχτες. Που ήρθαν και στο τέλος της προετοιμασίας, κάποιοι απ' αυτούς τουλάχιστον . Έχεις δηλαδή μια ομάδα καινούρια κατά το ήμισυ και πρέπει να της εμφυσήσεις και καινούρια νοοτροπία. Τι φτιάχνεις πρώτα;
Πρώτα θα φτιάξεις το αμυντικό κομμάτι και τα στημένα. Είναι αυτονόητο. Πρέπει να πάρεις μπάλα για να βάλεις γκολ. Άμα δε δουλέψεις την άμυνα, δε θα πάρεις μπάλα. Θα την έχει ο άλλος. Τώρα εσύ λες ότι η ομάδα πρέπει να παίζει την πίεση ψηλά. Αυτό που λες όμως είναι δική σου άποψη, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Εξαρτάται από τη φιλοσοφία σου, εξαρτάται και από τους παίχτες που έχεις. Πώς να παίξεις με πίεση ψηλά όταν στον άξονα έχεις:
α) έναν κεντρικό αμυντικό που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (Κοντρέρας- Σιόβα- Παπάζογλου).
β)Έναν αμυντικό χαφ μη δόκιμο και σίγουρα όχι αθλητικό (Μοντέστο).
γ)Έναν εσωτερικό χαφ που φέτος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του (Μανιάτη).
Έχεις δηλαδής έναν άξονα ψιλοτρύπιο. Είναι ή δεν είναι έτσι; Το είδες αυτό φέτος; Ότι δηλαδή ο άξονάς σου είναι τρύπιος; Δεν το είδες. Και θα σου πω γιατί: γιατί μάθαμε να παίζουμε άμυνα με τον τρόπο που θέλει ο Ζ. Πάμε τώρα και στον τομέα της δημιουργίας. Η φιλοσοφία μας είναι παιχνίδι από τα άκρα, έτσι; (άσε χτες τι γινόταν, έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Αν ο Ζαρντίμ είχε δώσει εντολή να συγκλίνουν οι εξτρέμ για να παίρνουν τα ένας εναντίον ενός οι μπακ, τότε όντως έχουμε σοβαρό πρόβλημα). Δημιουργείς αριθμητικό πλεονέκτημα βγάζοντας την μπάλα ΓΡΗΓΟΡΑ στα πλάγια κι από κει με συνεργασίες μπακ- εσωτερικού χαφ- εξτρέμ κοιτάς να βγεις στη μπλάτη της άμυνας και να πετάξεις το τόπι σε πρώτο χρόνο μέσα στη μπεριοχή. Επειδή στη μανούβρα συμμετέχουν μόνο οι παίχτες που σχηματικά βρίσκονται στο χώρο του γηπέδου που βρίσκεται η μπάλα, είναι βασικό η ενέργεια να γίνει γρήγορα. Αλλιώς, κλείνουν τους χώρους οι αντίπαλοι και βλέπεις αυτό που είδαμε χτες. Εγώ δε βλέπω ότι είχαμε πολλά περιθώρια για καλύτερη εικόνα. Αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη και αυτή τη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τη συζήτηση.
Αναφορικά με το ρόστερ τώρα, δεν είναι τόσο κακό, πράγματι. Αλλά το ρόστερ έχει μέσα και τον Αβραάμ που δεν τον είδαμε καθόλου, τον Ιμπαγάσα που δεν τον είδαμε σχεδόν καθόλου. Η ομάδα που είδαμε χτες είναι ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ; Όχι βέβαια, είναι ασπούμε η βήτα ομάδα, μια άλλη ομάδα, αυτή που θα είχαμε ασπούμε αν είχαμε το μπάτζετ του βάζελου. Τι είδαμε; Να σου πω εγώ; Παιχτάκια είδαμε. Ρε, σοβαρά τώρα, ποιος Φέισα; Μιλάμε για υπερωκεάνιο, για να στρίψει πρέπει να δώσει σήμα ο πύργος ελέγχου. Πρέπει να παίζουμε με το Μανιάτη που φέτος στα καλά του παίζει 2-3 μέτρα μακριά από τον παίχτη που μαρκάρει, όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν έχουμε κανέναν άλλον να βάλουμε. Και σου μιλάω για παίχτη εγνωσμένης προσφοράς με καλά παιχνίδια πέρσι, που φέτος όμως θα χρειαζόταν σίγουρα μερικές ανάσες. Κάτι ανάλογο με το Χολέμπας. Αυτό απαντά κατά κάποιο τρόπο στο γιατί παίζουμε με μέρος μόνο του ρόστερ.
Ας πάμε όμως στο πιο σημαντικό: πρέπει να στηριχτεί ο Ζαρντίμ ή κάνουμε λάθος που τον στηρίζουμε; Ξεκινώντας πρώτα από την πιο βασική παράμετρο, το συμφέρον της ομάδας είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό να μείνει ο Ζαρντίμ μέχρι το τέλος της σεζόν ή να τον διώξουμε και να ψάξουμε άλλον τώρα; Εγώ λέω μάλλον να τον κρατήσουμε. Δε νομίζω να διαφωνεί κάποιος πάνω σ' αυτό, μέχρι να μάθει ο καινούριος πού είναι το σπίτι του και πού το γήπεδο, θα τελειώσει η σεζόν. Και στο φινάλε, δεν του αξίζει του Ζ να τον δούμε και στην Ευρώπη, αφού αυτός μας έφτασε ως εδώ (μαζί με το ρόστερ και τη διοίκηση, αλλά μόνο για τον προπονητή (πρωτίστως) και για τη διοίκηση (δευτερευόντως) είναι οι κατακραυγές); Αν δεχτούμε δηλαδή ότι αυτός φταίει για το "χάλι" της ομάδας, για την έλλειψη επιθετικού ποδοσφαίρου, αυτός πρέπει και να πιστωθεί και τις όποιες, πενιχρές, βασανιστικές όπως θες πες τες, φετινές μας επιτυχίες. Για μετά το καλοκαίρι βλέπουμε (πιο κάτω). Ωραία λοιπόν, στηρίζουμε Ζαρντίμ και βλέπουμε. Ας δούμε πώς θα πάει κι η σεζόν. Εσύ τον έχεις τελείως ξεγραμμένο δηλαδή; Εμπάση περιπτώσει, βλέπεις ότι και χωρίς να μιλάμε για την προσωπική μας γνώμη ως προς την αξία του Ζαρντίμ, πάλι πιστεύουμε ότι πρέπει να στηριχθεί αυτή τη στιγμή.
Και ξέρεις τι γίνεται; Αν φύγει ο Ζαρντίμ, πρέπει να έρθει κάποιος άλλος. Κι εδώ σε θέλω να μου πεις ποιον να φέρουμε. Και μη μου πεις τον Μπάγεβιτς, το Λεμονή ή το Σόλιντ, εδώ ρε φίλε γελάνε και τα τσιμέντα. Καλά, άσε, για το επιθετικό ντι εν έι δε συζητάω καν. Βροχή τα γκολ και τα εκατομμύρια. Στην Ευρώπη ειδικά, κάναμε θραύση. ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Σου έκατσε, ήσουν τυχερός, πρέπει να τον ξεπεράσεις. Και ο Βαλβέρδε στη δεύτερη χρονιά του, αυτή που είχε μέσα Ευρώπη, γιατί αλλιώς είπαμε, έχεις καλύτερο ρόστερ, τους κερδάμε όλους εδώ μέσα και χωρίς προπονητή... Ποιος θα έρθει άμα φύγει ο Ζαρντίμ; Γιατί εμπάση περιπτώσει, το Ζαρντίμ θα τον έχεις δει. Θα τον έχεις δει πώς διαχειρίζεται την ομάδα σε επίπεδο αθλητισμού, σε επίπεδο τακτικής, σε επίπεδο βελτίωσης του ρόστερ, θα ξέρεις τη δουλειά του. Τότε θα μπορέσεις να κρίνεις. Αλλά φέρε εσύ καλύτερο προπονητή κι εγώ εδώ είμαι να τον στηρίξω κι αυτόν, δεν είμαι προσωπικός φίλος του Ζαρντίμ. Για το Ζαρντίμ λέω ότι μου φαίνεται καλός, δουλεύει. Έχω θετική εικόνα, αλλά για να βεβαιωθώ θέλω να δω και το υπόλοιπο της σεζόν. Για μένα αυτό είναι απαραίτητο για να τον κρίνω, σίγουρα πάντως δεν μπορώ να τον απορρίψω καταρχάς, πράγμα που για παράδειγμα μπορώ να κάνω πχ με το Φετφατζίδη. Τώρα εσύ μπορεί να διαφωνείς και για το Ζαρντίμ και για το Φετφατζίδη ή το Φέισα, αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Γιατί όλα στο φινάλε είναι θέμα γνώμης. Εγώ έχω τη δική μου κι εσύ τη δική σου.
Αλλά και από ηθικής πλευράς, η Ιστορία, φίλε, χρωστάει κάτι στο Ζαρντίμ. Έναν καλό λόγο δεν άκουσε από κανέναν. Γιατί δεν παίζει με δύο φορ; Γιατί παίζει μόνο άμυνα; Γιατί βάζουμε γκολ από στημένα; Γιατί δε βάζουμε γκολ από στημένα; Γιατί δε βάζει καθαρόαιμα άτια στα πλάγια και το Μασάδο στον άξονα; Γιατί έφερε το Μασάδο; Γιατί βάζει τον Κοντρέρας; Γιατί βάζει τον Γκρέκο; Πότε θα δούμε το Ζαραδούκα; (Εγώ αυτόνανε ψες τον είδα όταν έκανε αλλαγή η Καβάλα κι έβαλε έναν νάνο 1.50 που έπαιζε μπροστά του. Καλά, για τον Παπάζογλου, τον μβπ, δεν το συζητώ, δεν πήρε ούτε μια κεφαλιά στην άμυνα); Κι επειδή εδώ εμείς είμαστε τα παιδιά της Ιστορίας, αυτοί που επανορθώνουν τις αδικίες, θα μας δεις επιεικείς στις κρίσεις μας. Ρε, εδώ περιμέναμε το Φετφατζίδη τόσα χρόνια τώρα (πόσα, αλήθεια;), δεν έχουμε υπομονή ένα χρόνο να δούμε αν μπορούμε κάτι να κάνουμε;
Κι επειδή η Τύχη παίζει πολλά παιχνίδια και αφού έτσι κι αλλιώς το Ζαρντίμ θα τον κρατήσεις ως το τέλος της σεζόν (ειλικρινά, το να διώξουμε το Ζαρντίμ πριν το καλοκαίρι, εμένα θα με τρομάξει, θα με κάνει να πιστεύω ότι στη διοίκηση υπάρχει πανικός), γιατί δεν κρατάς κι εσύ ρε φίλε και μια πισινή;

Εικόνα vagio

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος:
1)δεν νομίζω πως θωρακίζει την άμυνα επειδή είναι μια ομάδα που καινούρια και μετά θα της
αλλάξει στιλ. Απλά, αυτό ξέρει ο άνθρωπος. Μπορεί να είναι καλός για την Μπράγκα, για το βαζελο, για τη λατσιο αλλα εμένα
μου προκαλεί υπνηλία.

2)τώρα για τους παίκτες που έχουμε.. αν νομίζεις πως για να πιεσω ψηλά το γελδαρη, το λισγαρα , τον κατσικα και το γεωργεα, πρέπει να διαθέτω το μακελελε και τοεεντορφ στα ντουζενια τους, πάω πάσο. ΑΥΤΟΙ οι παίχτες, με ΑΥΤΗ τη φανέλα είναι αρκετοί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Με αυτό το ροστερ, ναι πας λαου λαου.

3) στα παπαρια μου ποιος θα παίζει. Απλά, δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο του. Και φυσικά δεν ειναι δουλειά μου να διαλέξω τον επόμενο προπονητή. Απλά κάποιον να διδάσκει κάτι. Γιατί αυτά που μου λες ρε φίλε περί συνεργασίας πλαγιων και εσωτερικού χαφ, μας τα μάθαιναν στο γυμνάσιο. Αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θα μας μαθει ο ζαρντιμ, την κάτσαμε..

4)
Εννοείται πως δεν θέλουμε αλλαγή προπονητη μεσούσης της περιόδου, ειμαστε μέσα σε όλα. Απλά,
προσωπικά θέλω κάτι πολυ καλύτερο για του χρόνου. Δεν με πείθει εν ολίγοις ο τύπος να χτίσω πάνω του.
Συνεπως υπομονή ως το καλοκαίρι χωρίς μανουρα παρά μόνο κουβεντα και ανταλλαγή απόψεων
Με σεβασμο.

Εικόνα canio

Γιατί δεν μένεις στον πρόλογο,δλδ ότι η ομάδα άλλαξε νοοτροποία?
Σε αυτό,είναι ξεκάθαρη η ευθύνη του Μαρινάκη.Δεν πας σε έναν προπονητή που και άλλο σύστημα παίζει,αλλά κυρίως που παίζει αμυντικά.Ο Μαρινάκης πήγε στα κουτουρού και κοίταξε την-καλή ομολογουμένως-πορεία που είχε η Μπράγκα.
Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό.Στην Μπράγκα,έπρεπε να παίξει έτσι,διότι ήταν μια μεσαία ομάδα της Πορτογαλίας,που έπρεπε να πάρει το αποτέλεσμα.Δυστυχώς,αυτό δεν τον κοίταξε ο πρόεδρας και πέσαμε και εμείς στην παγίδα.
Το σόφρων,θα ήταν να είχαμε προπονητή που θα έμενε πιστός στο πλάνο που είχε δημιουργήσει ο Βαλβέρδε,ακόμη και αν αυτός προερχόταν από μικρομεσαία ευρωπαϊκή ομάδα.
Οι μεγάλες ομάδες(Μπάρτσα,Πόρτο),μένουν πιστές στο αγωνιστικό τους πλάνο και γι' αυτό πετυχαίνουν!
Εξάλλου,το ίδιο είχε πράξει κατά κάποιον τρόπο και η Σεβίλλη στις μεγάλες τις επιτυχίες.

Εικόνα clark gheibol

Τι να πούμε δηλαδή για το Μαρινάκη; Να βγούμε να κράζουμε τώρα γιατί το καλοκαίρι δεν έφερε το Χιμένεθ; Και πού ξέρεις ότι ο Χιμένεθ θα ήταν καλύτερος; Ή κάποιος άλλος νέος Βαλβέρδε, ας μην κολλάμε στο όνομα. Απ' την άλλη και ο ίδιος ο Βαλβέρδε, δεν ξέρω με ποια εντεκάδα θα κατέβαινε αν είχε τους φετινούς διαθέσιμους παίχτες. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία σήμερα. Γιατί σήμερα που μιλάμε έχουμε το Ζαρντίμ. Μπορεί να μας φτιάξει τη φιλοσοφία που λες, να την έχουμε για τα επόμενα χρόνια. Αυτό με την Μπάρτσα και την Πόρτο είναι παραδείγματα ομάδων που δουλεύουν με το ίδιο αγωνιστικό πλάνο από τις ακαδημίες, όπως κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα λέει. Είναι κι άλλες ομάδες τέτοιες, ο Άγιαξ, η Μπιλμπάο, η Άρσεναλ μπορείς να πεις. Αλλά εκτός απ' αυτές υπάρχουν κι άλλες που χορεύουν όπως παίζει ο εκάστοτε προπονητής και πάλι επιτυχημένες είναι. Η Ρεάλ. Η Μίλαν. Η Γιουβέντους. Και άλλες βέβαια.
Η Σεβίλλη δεν ξέρω ρε φίλε τι μέρος του λόγου είναι. Ή θα μιλάμε για ομάδες, ή θα μιλάμε για γατάκια. Η Σεβίλλη έχει ένα (1) πρωτάθλημα Ισπανίας

Εικόνα canio

Κατ' αρχάς,η Σεβίλλη στα χρόνια των επιτυχιών της,είχε 2 κύπελλα Ισπανίας,2 κύπελλα ΟΥΕΦΑ(σερί),ένα σούπερ καπ Ισπανίας και ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ!Δε νομίζω λοιπόν να πρόκειται για... γατάκια!
Όλα αυτά,όταν έμεινε πιστή στο πλάνο της.
Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου,ίσως επειδή έτσι σε συμφέρει,διότι δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσύ-φαντάζομαι-υπεύθυνοι για τα της ομάδας.
Ο Βαλβέρδε,δεν έμεινε ποτέ σε πρόσωπα και πάντα είναι πιστός στο πλάνο του.Το ίδιο πράττει και ο Ζαρντίμ.
Αλλοίμονο αν ένας προπονητής άλλαζε τη φιλοσοφία του για παίκτες χαμηλότερης δυναμικής.
Κανένας άλλωστε δεν απαίτησε κάτι τέτοιο.
Δε θέλω λοιπόν ο Πορτογάλος να αλλάξει τη φιλοσοφία του επειδή έτσι του κάπνισε του Βαγγέλα.
Αυτό που με ενοχλεί,είναι ότι δεν υπάρχει plan b στο μυαλό του.Δεν έχει αλλάξει ούτε στο ολίγον κάτι από την τακτική της ομάδας.
Δε μπορείς,εν ολίγοις,να αγωνίζεσαι το ίδιο κόντρα στη Σάλκε και το ίδιο κόντρα σε ομάδες δεύτερης εθνικής!
Δε θα πας αμυντικά και να παίξεις σε κόντρα αντεπιθέσεις την ομάδα του μοντελοπνίχτη και την πρώην ομάδα του Μάκαρου!Είναι παράλογο!
Στο χέρι του είναι,αν θέλει να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο,να αλλάξει λίγο την στρατηγική του.

Εικόνα vagio

Χειρότερα ροστερ εννοούσα..

Εικόνα dion

Like

Εικόνα clark gheibol

Πρώτον, ο Φετφατζίδης δεν μπορεί να βάλει το κεφάλι κάτω να δουλέψει, που λες κι εσύ. Αν το κάνει, θα γεμίσει καρούμπαλα. Οπότε, βελτίωση από κει δε θα βρεις.
Ο Ζαραδούξ είναι αθεράπευτα κοντός και μοιάζει για παλιάς κοπής μπακ στην ανάπτυξις. Επειδής όμως είναι μπακ, προσωπικά δε θέλω να δω τίποτε άλλο, αν δηλαδή βοηθάει καλά στην ανάπτυξις. Εμένα οι κοντοί μπακ πάντα μου φαίνονταν απατεώνες του ποδοσφαίρου, όπως αυτός ο καράφλας, ο Ρομπέρτο Κάρλος.
Ο Παπάζογλας, ο mvp ο χτεσινός είναι αργός, άστριφτος και ανασφαλής. Αναρωτχέμαι πχοιος τον έβγαλε μβπ. Χτες μόνο ο Αμπντούν φάνηκε και από τους εντεκαδάτους, ο Γκρέκο έτρεχε κάπως, αλλά φαινόταν σαν να τρέχει μόνος του για προπόνηση, πολλά άχρηστα τρεξίματα, ίσως βέβαια να βοήθησαν σ' αυτό οι υπόλοιποι, οι οποίοι θαρρούσες ότι φορούσαν μπέρκιν 20κιλο στη μπλάτη. Στατικοί του κιαρατά, αδιάφοροι και μην το ξεχνάμε απέναντι σε κάτι τύπους που κοντρόλαραν με τα καλάμια και τα γόνατα.
Βάλθηκαν ψες όλοι οι αναπληρωματικοί να αποδείξουν ότι ο Ζαρντίμ έχει δίκιο. Σου λέει ο Πορτογάλος "με τη Γκαβάλα παίζουμε σε διπλούς αγώνες, ό,τι και να γίνει, θα πάω πάνω να καθαρίσω. Κάτσε τώρα να τους φκιάσω μάγκες. Έλα δω εσύ, τι θες; 4-4-2 με δίδυμους πύργους; Πάρ' τους". Δε φτάνει που δεν υπήρχε παίχτης πίσω να βοηθήσει στην ανάπτυξις, καθώς ο Φέισα μέχρι να στρώσει την μπάλα μπροστά του στρίβεις τσιγάρο, το καπνίζεις και στρίβεις κι άλλο ένα κι αυτός ακόμα πλησιάζει την μπάλα για να της δώσει το πρώτο χάιδεμα, έχεις και τους φορ σου να κουτουλάνε ο ένας απάνω στον άλλον και να αλληλοαναιρούνται. "Τι θες κύριε; Φέτφα;Πάρ' τον. Ζαραδούκα; Πάρ' τον. Παπάζογλου; Πάρ' τον κι αυτόν (άσχετα που ο κουνιάδος του είναι αυτός που βγάζει τους μβπ ύστερα από τους αγώνες του Ολυμπιακού).
Ο Τζεμπουρένιος έπαιξε λίγα λεπτά σε θέση δεξιού ακραίου. Ε, αυτά που έκανε ο Τζεμπούρ σ' αυτή τη θέση, δεν τα είδαμε σε όλο το παιχνίδι. Μια γαμημένη κίνηση στη μπλάτη της άμυνας, μία ρε πούστη μου, να βγάλουμε τη βραδιά. Μία πήγε να κάνει ο Πίνο, έτρεξε 6 μέτρα και παρέδωσε πνεύμα. Και άλλη μία ο Φέτφα που όταν κατάλαβε ότι πρέπει να σπριντάρει με τον δεξιό τους μπακ, το άφησε, θεώρησε τη φάση χαμένη. ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΟΙ ΕΞΤΡΕΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΑΡΑΔΕΣ. Μόλις μπήκε ο Αμπντούν, καταλάβαμε πώς έχει στο μυαλό του το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού ο Ζ, με τις συνεργασίες των τριάδων στα πλάγια, των δύο πλαγίων (μπακ- εξτρέμ) και του εσωτερικού μέσου. Μόλις μπήκε ο Αμπντούν είδαμε ότι δεν είναι το σύστημά μας να περνάμε την μπάλα από τον έναν αζβέστη στον άλλον μέσω Φέισα, αλλά να φτάνουμε την μπάλα ΓΡΗΓΟΡΑ στα πλάγια και τότε να ψάχνουμε γρήγορα επίσης το βάθος.
Βέβαια, μπορούμε να το δούμε κι από άλλη οπτική ματιά. Οι παίχτες δεν μπορούν να αποδώσουν όταν παίζουν στη χάση και στη φέξη στη βασική ομάδα. Ο Φέτφα δεν μπορεί να έχει πίσω του το γκοντοστούπη το Ζαραδούκα. Θέλει Χολέμπας για να του φκιάνει τα χρώματα και να του φέρνει τα πινέλα. Οπότε, αυτούς τους παίχτες τους καις έτσι. Πρέπει να τους βάζεις να παίζουν πιο συχνά και με τη βασική ομάδα. Να αποκτήσει ξανά και λίγο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα ρε αδερφέ...

Εικόνα ΔΙΑΣ

και μια καλη κουβεντα για τον παντελη (οχι τον παντελιδη...τον αλλον με τη χαιτη...το γαυρο..) ρε γατε.. που πισω απο τα δυο φορ φαινοταν σαν ζινταν ετοιμος για καθετες ακομα και με κλειστα ματια...σκεψου τι ειδαν τα ματακια μας στο α ημιχρονιο....

Εικόνα clark gheibol

όχι Ζιντάν, λίγο πιο ψηλός Μαραντόνα, ατίθασος με τη χαίτη να ανεμίζει γαύρικα και περήφανα. Στο 4-2-4 με το Μπαντελή σε θέση δεκαριού είδαμε μεγάλη μπάλα φιλαράκι. Εμένα κρύωναν λίγο τα χέρια μου, αλλά η ψυχή μου ήταν ζεστή
Κοίτα, καλός ήταν ο Παντελής, κάπως φιλότιμος έδειξε, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δε μπεριμένουμε και τίποτα σπουδαίο από τη μπάρτη του, τά 'χει φάει τα πισωμιά του

Εικόνα dion

Εννοείται ότι δεν περιμένουμε τίποτα από Παντελή που έχει τελειώσει από πέρυσι, αλλά η εμφάνισή του έχει τη σηαμσία της: λίγο το έχεις να είναι στους διακριθέντες πρώην ποδοσφαιριστής που έχει κάνει καριέρα σα φορ και μόνο φορ, τη στιγμή που αγωνίζεται περισσότερο μοιράζοντας παιχνίδι? Αναδεικνύει το μαύρο κι άραχνο χάλι όλως των αδικημένων μας, που φαίνονταν μια κλάση κάτω, από ποιον, από τον Παντελή. Ειδικά για Φέτφα, μια χαρά τα λες και πιο πάνω, ο Τζιμπούρ σε 15 λεπτά στα πλάγια έκανε όσα δεν έκανε ο Φέτφα σ'ένα ημίχρονο και κάτι. Όχι ότι έσκισε και κάνα καλτσόν ο Ραφίκ, απλά καταλάβαινες ότι υπάρχει κάποιος παίκτης από δεξιά, ότι αν κατά λάθος βρεθεί η μπάλα εκεί, δεν είναι χαμένη η φάση. Τέλος κι η καραμέλα ότι δεν παίζει ο παιχταράς μας στη θέση του, πίσω από τον επιθετικό, να ξεδιπλώσει την ταλεντάρα του. Εκτός αν ο Τζιμπούρ είναι παίχτης γραμμής και δεν το ξέραμε. Αν ξέρεις τόπι, όπου και να σε βάλουν θα δείξεις κάτι, δε γίνεται να μη σου βγει μια φάση κομμένη στα μέτρα σου. Αλλά μάλλον όλ'αυτά τζάμπα τα λέμε, οι ΑΡΔ έχουν βρει τον κάλο του νεόγαυρου και τον πατάνε προς όφελός τους, οπότε υπομονή μάγκες. Αφού αντέξαμε χτες, σημαίνει ότι έχουμε αποθέματα.