ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΛΙΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟ 1963



Έχουμε ήδη παρουσιάσει την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου το 1963
 
όπως και τον αποκλεισμό της Πολωνικής Ζαγκλέμπιε στον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1963-64 (βασικά την πρώτη νίκη μας στα ευρωπαικά Κύπελλα είδαμε, θα επανέλθουμε στα ματς με τη Ζαγκλέμπιε ώστε να βάλουμε όλα τα παιχνίδια)
 
Ας δούμε πώς ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στις διεθνείς διοργανώσεις εκείνη τη σεζόν. Μετά τη Ζαγκλέμπιε, σειρά είχε η Λιόν, στον πρώτο γύρο -δηλαδή στους ''16'' ας το πούμε με σημερινά δεδομένα- του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων. Πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία, όπου και χάσαμε με σκορ 4-1. Στο δεύτερο ματς, στα Φιλαδέλφεια, μια και το Καραισκάκη ήταν κλειστό λόγω έργων, η λάβα των γαύρων λίγο έλειψε να κατακάψει τους Γάλλους, που σώθηκαν από πανωλεθρία. Τα ρεπορτάζ στον Τύπο της εποχής είναι ενδεικτικά του πώς αντιμετώπισαν οι ίδιοι οι Γάλλοι το κοινό του Θρύλου, που τους προξένησε τρόμο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-12-1963
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 10-12-1963
 

 

 

 
Πέρασε ο καιρός, η Λιόν απέκλεισε και το Αμβούργο και στους ''4'' της διοργάνωσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ από τη Λισαβόνα. Το κοκομπλόκο που πάθανε όμως οι Γαλλιδούλες από τον κόσμο του Θρύλου δεν τους πέρασε. Ας δούμε το τι έγραφε ο Γάλλος Μαρκ Μαρσώ για τα παιχνίδια της Λιόν με την Σπόρτινγκ και τον αποκλεισμό των Γάλλων.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 21-4-1964
 

 
Τρία χρόνια πριν πρωτοπορήσει η ένδοξη και ασυναγώνιστη μπύρα 13, που όλοι την αντιγράφουν, την ζηλεύουν και την φθονούν, ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ γινόταν σημείο αναφοράς σε ευρωπαικό επίπεδο. Οι Γάλλοι μας αντέγραφαν πριν 50 χρόνια, αλλά ''πού να ξέρετε εσείς από οπαδισμό ρε γαύροι''. Και μιλάμε για ματς που δεν έγινε στη φυσική μας έδρα, αλλά επί τουρκικού εδάφους, στα Φιλαδέλφεια.
 
Και έπεται η συνέχεια, καθώς αντίστοιχα θέματα υπάρχουν δεκάδες. Συντονιστείτε...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Και για να παραφράσουμε ένα γνωστό και καλότατο σύνθημα για μια ακόμη βρωμερή ομάδα Φρόγκων που μας έχουν στήσει πολλάκις στην Ευρώπη.... -γαμώ τον Πλατινί τους -

Ολι-μπίκ-Ολι-μπίκ Ολι-μπίκ Λι-ών
Ομάδα Ομαδάρα σας...

Γαμώ την Ρόοοον Άααλπ σας και το ..... της μάνας σας!