ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΑΝΙΔΗ



Εγκαινιάζουμε σήμερα μια καινούρια κατηγορία, το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΑΣΚΕΤ. Εδώ θα βάζουμε ιστορικά παιχνίδια της ομάδας του τμήματος. Κατά κύριο λόγο βέβαια, αναφορές θα υπάρχουν για ματς της χρυσής εξαετίας 1991-1997, ακριβώς όπως το αντίστοιχο ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ του ποδοσφαίρου αναλώνεται σχεδόν αποκλειστικά στα ''πέτρινα χρόνια'', 1987-1996. Είναι τα βιώματα του καθενός που μπαίνουνε στη μέση, τι να κάνουμε... Δείξτε κατανόηση οι πιο παλιοί, αν και θα αποζημιωθείτε κι εσείς.
 
Η πρεμιέρα θα γίνει με ένα πραγματικά ΘΡΥΛΙΚΟ παιχνίδι. 13 Φεβρουαρίου 1993 και στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ της σεζόν 1992-93, ο Θρύλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ. Ώρα έναρξης 7 και τέταρτο, με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ-1. Οι παλιότεροι ήδη έχουν καταλάβει για ποιο ματς μιλάμε. ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ, ΠΑΡΕ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ..ΣΑΚΑΚΙ ΜΟΥ, κατά παράφραση του Μάκη, από τον Ιωαννίδη προς τον Τσανίδη. Άσχετα από αυτό, μιλάμε για ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, από το παρακράτος του Βαζελακόπουλου, με τις ''άκρες'' που είχανε σε αυτό οι ''αδικημένοι'' λαλαλάδες του Βορρά. Πιτσίλκας-Τσανίδης έχουν οργιάσει και δεν επιτρέπουν στον Θρύλο, που ξεκίνησε νωθρά, να ολοκληρώσει μιαν επική αντεπίθεση. Ενώ η διαφορά λοιπόν έχει πέσει από τους -22 στους -2, αποθρασύνονται εντελώς οι δύο μάγειροι και εκεί εκρήγνυται για τα καλά ο Γιάνναρος. Λίγο πριν, ο Ιωαννίδης είχε πετάξει το μπλοκάκι του. Στο ενδιάμεσο, είχε κλοτσήσει μια καρέκλα. Ε, στο τέλος, αφού είδε ότι ο Φασούλας δεν πρόκειται να βγει ποτέ με 5 φάουλ, ακόμη κι όταν βρίζει τους διαιτητές, έβγαλε το σακάκι του και το παρέδωσε.
 
Στα αγωνιστικά, ο Μπέρι έπαιζε μόνος του, με το Ζάρκο να υστερεί σε αυτό το παιχνίδι. Ένας κάποιος Τσέκος στη ρακέτα του ΠΑΟΚ κατάφερνε να αναπληρώσει το κενό του Φασούλα, που έκανε γρήγορα φάουλ, με τον κλασικό τρόπο των μπουγατσόβλαχων. Ξύλο, σπρωξίματα και φάουλ που ποτέ δεν σφυρίζονταν. Στο τέλος, άνοιξε και το...χέρι του Μπουντούρη και χάσαμε. Το τι έγινε μετά, βεβαίως, δεν χρειάζεται να το τονίσουμε ιδιαίτερα. Καταλαβαίνετε. Σιφόνια, μαντέμια, ντου στους διαιτητές μετά το ματς, πέσιμο στο Δήμου της ΟΔΚΕ στην εξέδρα, ο Φασούλας να προκαλεί με χειρονομίες και πάνω από όλα, ο Τσανίδης να αποδεικνύει το ρόλο του ακόμη και στους υπερβολικά καλοπροαίρετους, φωνάζοντας προς τον κόσμο
 
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ
 
Διαιτητής τώρα, έτσι? Αυτά για ορισμένους πανίβλακες, που κάνουν λόγο για ''ιωαννιδική μαφία'' και αμφισβητούν τα πρωταθλήματα του Θρύλου τότε.
 
Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΣΑΣ...ΚΕΡΔΑΓΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΤΕ. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 15-2-1993
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αυτή είναι και η δική μας προτροπή στους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. Όχι φυσικά να πετάτε σιφόνια και μαντέμια, ούτε να κάνετε ή να οργανώσετε ''πέσιμο'' σε παράγοντες της διαιτησίας, όπως θα καταλάβει ο κάθε ΒΛΑΚΑΣ, επειδή το έχει, αυτό, μέσα του. Αυτά τα κάνουν ορισμένοι από την κερκίδα, κακώς, πάνω στα νεύρα τους και κανείς δεν μπορεί να το περιορίσει. Αυτά γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται για μια ζωή, ΚΑΚΩΣ, ΞΑΝΑΛΕΜΕ. Δείτε όμως πώς αντιδρούσαν παλιότερα οι παράγοντες και οι προπονητές του Θρύλου, όταν τους έκλεβαν τον ιδρώτα. Νόμιμα. Τίποτε παράνομο. Καμία συναλλαγή στο παρασκήνιο. ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και διεκδικούσαν το δίκιο τους με κάθε δυνατό, ΝΟΜΙΜΟ, τρόπο. Με ενστάσεις, με διαμαρτυρίες στα αρμόδια όργανα, με παραστάσεις σε αθλητικούς δικαστές και με κράξιμο σε αυτούς που εξυπηρετούσαν συμφέροντα άλλων. Αν περιμένετε πάντως από τους Σκουντήδες να σας δικαιώσουν, τζάμπα περιμένετε. Δείτε παραπάνω τι γράφανε τότε για αυτήν την σφαγή. Κλείνουμε με την εικόνα του ματς.
 

 
Υ.Γ. Όπως είδατε, πέρα από τα στατιστικά του αγώνα του Θρύλου, παραθέτουμε και τα συνολικά στατιστικά της αγωνιστικής, για όλα τα παιχνίδια. Αυτό θα κάνουμε πάντα από εδώ και πέρα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο το αρχείο σε όποιον τα ψάχνει αυτά. Αν περιμένετε από το παρακράτος του Βαζελακόπουλου οργανωμένη καταγραφή των πρωταθλημάτων, καλά κρασιά...
 

Σχόλια

Εικόνα canio

Τότε που ο σωλήνας και η μαφία του,κανάνε τα πρώτας τους βήματα!
Αυτός ο Σκουντής ρε γμτ,παντού ήταν?Τι διάολο,κανένας άλλος δεν υπήρχε?Πέρα από τον Φίλιππα εννοώ,προφανώς!