ΚΟΤΕΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ



Με αφορμή το σημερινό ντου στην Παιανία των 20 λαγο-κομάντο, ώστε να σφυρίξουν δύο φωνήεντα στο Βιτόλο και να τον μετατρέψουν σε Τσάβι -αν δεν το είδατε, κλάψτε ελεύθερα από τα γέλια, μαρτυράνε μονάχοι τους και πάλι-
 

 
για να γελάσουμε λίγο ακόμη και να αποφορτίσουμε την πίεση από την αναμονή του αυριανού ματς, ας θυμηθούμε ένα άλλο ντου που έχει μείνει στην ιστορία, στον ίδιο χώρο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-5-2003
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 14-5-2003
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14-5-2003
 
Kατάσταση πολιορκίας χθες το απόγευμα στην Παιανία, όταν περισσότεροι από 200 οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εμφανίσθηκαν έξω από τις προπονητικές εγκαταστάσεις, με έντονα απειλητικές διαθέσεις κατά πάντων. Aρκετοί απ’ αυτούς κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, πήδηξαν τη μάντρα και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις, προξενώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Eκείνη την ώρα οι παίκτες βρίσκονταν εκεί για προπόνηση και όταν κατάλαβαν ότι άρχισαν να ανάβουν τα αίματα, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν στα αποδυτήρια, όπου κλειδαμπαρώθηκαν μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση. Kίνδυνο ένιωσαν ακόμα και τα παιδιά των Aκαδημιών που διαμένουν εκεί. Oταν είδαν τους εισβολείς να φθάνουν μέχρι τα δωμάτιά τους, αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα του κτιρίου για να γλιτώσουν!
H οργή των φιλάθλων ξέσπασε στα αυτοκίνητα των παικτών και στις εγκαταστάσεις, όπου προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως στους ξενώνες. Tα γεγονότα αυτά ήταν πρωτοφανή στην ιστορία του Παναθηναϊκού και αιφνιδίασαν τους πάντες. Aν και οι υπεύθυνοι της ομάδας «μύριζαν το μπαρούτι» και είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία, δεν περίμεναν ότι τα γεγονότα αυτά θα έπαιρναν τέτοια έκταση. H αστυνομία είχε ισχνή παρουσία στην αρχή (15 άτομα), η οποία ενισχύθηκε αργότερα από μία διμοιρία των MAT. H οργή των φιλάθλων ήταν ασυγκράτητη και χρειάσθηκαν νέες ενισχύσεις για να ελεγχθεί η κατάσταση, έστω και καθυστερημένα. Oι εξαγριωμένοι οπαδοί κινήθηκαν απειλητικά και εναντίον των δημοσιογράφων, αρκετοί από τους οποίους κυνηγήθηκαν μέχρι τα διπλανά χωράφια! H κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πολλή ώρα και οι παίκτες έφυγαν από την Παιανία αργά το βράδυ, υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. O Aγγελος Φιλιππίδης ειδοποιήθηκε και ανέβηκε στην Παιανία, ενώ μέσα στον πανικό, ελάχιστους συγκίνησε η ανακοίνωση του Mαρκαριάν στους παίκτες ότι αποχωρεί.
 
Καταλάβατε για πότε μιλάμε, έτσι? Για τότε που για τους λαγούς φταίγανε οι παίκτες και η διοίκηση του ΠΑΟ για το χαμένο πρωτάθλημα της σεζόν 2002-03. Μετά το ξανασκέφτηκαν φαίνεται τα παιδιά και αποφάσισαν πως έφταιγε ο Κόκκαλης, η παράγκα, ο Γκαγκάτσης και ο Τσιρώνης και έκτοτε μιλούν όλοι για ''το πρωτάθλημα της Ριζούπολης''.
 
Υ.Γ. Πώς αποκάλεσε τον κύριο Ιωάννη Ηλιόπουλο -από την εφημερίδα ονοματίζεται, όχι από εμένα- ο Άντζελο? ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ...

Σχόλια

Εικόνα yiage

Αυτη η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των δικων τους οπαδων στην ιδια την ομαδα εγινε ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ μετα τον αγωνα. Δεν ειχε προλαβει η Επιστημονικου επιπεδου Προπαγανδα τους να διαστρεβλωσει πραγματα και καταστασεις.

Εικόνα nmavronas

το κυνηγητό πήγαινε σύννεφο, διέλυσαν την ομάδα τους,και επικαλούνται την Ριζούπολη 11 χρόνια αργότερα! αυτοί είναι...

Εικόνα red apple

Καταπέλτης που ισοπεδώνει την προπαγάνδα τους.

Αυτό κύριε αρθρογράφε οφείλει να διαδοθεί στα πέρατα του αντιολυμπιακού σύμπαντος

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄εχασα. Πού βρισκοσουνα τοσον καιρο; Καλως ορισες, ΄΄κοκκινο μηλο΄΄. Στο...θρανιο σου. Μπροστα - μπροστα...

Εικόνα yiage

Αποστολε ειναι παλιοτερο σχολιο του Αδαμ, ευελπιστω κι εγω συντομα να τον εχουμε στο πρωτο θρανιο παλι.

Εικόνα μαουνιέρης

Την Κυριακή είχαν συντριβεί. Τη Δευτέρα και την Τρίτη κυνηγούσαν τους "υπαίτιους" στην Παιανία και στα διάφορα φαγάδικα. Την Τετάρτη συνεσκέφθησαν. Από την Πέμπτη άρχισε να τους φταίει η... φυσούνα και η... κόλαση της Ριζούπολης, στην οποία είχαν -σημειωτέον- κατεβεί με 2500 "κομμάντος" (κατά τα λεγόμενά τους, τρομάρα τους) για να μας διαλύσουν. Πολύ μεγάλη μέρα στην ιστορία του Θρύλου η 11 Μαΐου του 2003.

Εικόνα yiage

Οπως το λες Μαουνιερη α ρ χ ι σ ε να τους φταει αλλα οι ιδιες οι πραξεις της διοικησης και του κοσμου τους μαρτυρουν οτι δεν το πιστευαν αυτο εξ ου και η "εκπαραθυρωση" σχεδον ολων των παικτων της ομαδας τους.

Εικόνα apostolos gaganis

Γιωργος τ΄αληθη έφα. Πραγματι, οπως γραφει και πιο κατω κι ο...μη εξαιρετεος, ισως ο...δραστικοτερος υποκλυσμος στα βαζελια ever.

Ασχετο τωρα, αλλα θελω να στο΄πω εδω και μερες, γιατι με ΄΄τρωει΄΄: Με συγκλονισες τις προαλλες με το σχολιο σου για τον Ηλια τον Μπαζινα. Τον εβλεπα συχνα στην τηλεοραση, τον διαβαζα σποραδικα και αναγνωριζα οτι, οντως, ηξερε τί ελεγε. Εμπειρος και ΄΄ψαγμενος΄΄. Ομως, δεν ξερω γιατι, ΄΄αιθερικα΄΄ ας πουμε, δεν τον πολυπηγαινα. ΣΧΕΔΟΝ... τον αντιπαθουσα. Μεχρι που διαβασα το κειμενο σου για την επισκεψη που του΄κανες, μια βδομαδα πριν την εκδημια του. Εκεινο το ΄΄ειχε αντιληφθει πως το τελος του ηταν κοντα΄΄, ειχε βαρυνει και κυριως αυτο με τα Βραδεμβουργεια κονσερτα που ακουγε, μ΄εκανε να φερω την εικονα στο νου μου και...ΕΣΚΥΨΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, σουφρωνοντας σ΄ενα μορφασμο τα χειλη μου... Πολυ ανθρωπινες και σεβαστες στιγμες για τον μακαριτη, και μεγαλη ευαισθησια εκ μερους σου, Μαουνιερη. Μπραβο σου. Θελω να το καταθεσω αυτο.

...Και για να ευθυμησουμε λιγακι, εκεινο το...ταμτιριριρι ( αν το θυμαμαι καλα ), τί σημαινει συγγαυρε;

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Απόστολε, σ' ευχαριστώ πολύ που μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω (πάλι) δυο λόγια για τον αείμνηστο φίλο μου Ηλία Μπαζίνα. Μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο τον "αντιπαθούσες", έστω και "αιθερικά": ήταν δύσκολος άνθρωπος ο Ηλίας, πράγμα που "ακουγόταν" ευκρινέστατα. Από πάσης δε απόψεως δύσκολος - και πάντως όχι απλώς για το θεαθήναι. Επί πλέον ήταν φοβερά εκλεκτικιστής, πράγμα που ο ίδιος δεν έκανε καμμία προσπάθεια να το κρύψει. Τούτο το τελευταίο τον καθιστούσε -θα έλεγα- διαισθητικά "μη συμπαθή" και "αχώνευτο" σε ανθρώπους με αυξημένη ευαισθησία, σαν εσένα. Ναί, όπως σ' το έγραψα. Άρα σωστά τον είχες κιαλάρει. Αλλά, πίστεψέ με, η επαφή μαζί του ήταν υπέρτατη απόλαυση και για το μυαλό και για τη γεύση (καθότι απαράμιλλο αφηγηματικό ταλέντο, μα και μέγας μάγειρος και γευσιγνώστης). Είχε μεγάλο ταλέντο στο σχέδιο, σκάρωνε κόμιξ με πολύ πικρό, αλλά και με χοντρό λαϊκό χιούμορ, διέθετε αξιόλογη τεχνική ως ερασιτέχνης πιανίστας και τραγουδούσε υπέροχα, ιδίως τα κλασικά ρώσικα τραγούδια. Μάλιστα (το λέω, για να ευθυμήσουμε) με απέτρεπε να τραγουδώ, διότι, παρόλο που δεν είμαι καθόλου φάλτσος, είμαι... κακοφωνίξ! Ο Ηλίας Μπαζίνας ήταν πολύγλωσσος, κραταιός νομικός, δεινός ιστορικός, εκ πεποιθήσεως κοσμοπολίτης, γενικός διανοούμενος. Και, πάνω απ' όλα, παθιασμένος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Δεν ήταν μόνο ακένωτη πηγή ολυμπιακών μικροϊστοριών, αλλά και βαθύς αναλυτής της αθλητικής ιστορίας του Θρύλου με πολύσημες αναφορές κυρίως στην κοινωνία και στην κουλτούρα του Πειραιά.

Σ' το γράφω, αρχιγαύρε Απόστολε και λοιποί σύγγαυροι, και τρέμω: Λίγο καιρό προτού φύγει από τη ζωή ο Ηλίας Μπαζίνας και ενώ γνώριζε τα πάντα για την υγεία του, και συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου 2013 γιορτάζαμε σε ταβερνείο της Δραπετσώνας μια γαυροπαρέα (μετά των συζύγων μας και μερικών από τα παιδιά μας) τα γενέθλια του Θρύλου. Απίστευτο κέφι από όλους μας. Την ώρα οπού έπρεπε ο καθένας από εμάς να μιλήσει και να ευχηθεί κάτι στον Θρύλο, σηκώθηκε ο γίγαντας Μπαζίνας όρθιος και είπε μερικά πολύ συγκινητικά λόγια που κράτησαν μισό λεπτό περίπου, και κατέληξε ως εξής: "ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει για πάντα προσανατολισμένος στο πνεύμα του Ανδρέα Μουράτη, που υπήρχε στον Πειραιά και πριν από τον Μουράτη".

ΥΓ. Σύγγαυρε Απόστολε, με ρωτάς τί είναι το "ταμτιριρί"; Είναι συγκεκολλημένος τύπος του ετυμολογικώς αδιευκρίνιστου ουσιαστικού "ταμ-τι-ρι-ρί". Απαντάται στην έκφραση "Του γάμησα το ταμ-τι-ρι-ρί". Α, και κάτι άλλο, για τον Μπαζίνα. Ήταν λεξιπλάστης και έβριζε υπέροχα!

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστω Γιωργο. Δεν ειμαι παλιος στο διαδικτυο - καθολου μαλιστα - αλλα μ΄αρεσει πολυ αυτη η παρεα του RATM. Με ΄΄ζεσταινει΄΄ ευχαριστα και μου δινει εντονα την αισθηση του ΄΄ ΕΜΕΙΣ, ΜΑΖΙ΄΄, αντι του ΕΓΩ. Η προταση του Μπαζινα ( δεν ηξερα οτι ηταν τοσο Ολυμπιακος ) για τον Μουρατη και το πνευμα του Θρυλου και του Πειραια, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Τον ειχα προλαβει τον Αντρεα. Θυμαμαι εντονα το μουστακι του, τα λιγοστα μαλλια του, τα πολυ στραβα του ποδια, την παληκαρια του και το στυλ του γενικα σαν οπισθοφυλακα: ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΑΠΟ΄ΔΩ... Και πραγματι, κανεις δεν περνουσε απ΄την πλευρα του...Εξω απ΄το γηπεδο, ηταν χαμογελαστος, απλος, ευγνωμων, μπεσαλης και ΄΄ισιος΄΄ στη συμπεριφορα και στο χαρακτηρα ( εχω προσωπικη αποψη ). Ακριβως, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ανεξαρτητα απο την όποια πολη ή χωριο στη χωρα...

Εικόνα μαουνιέρης

Απόστολε, μεγάλη τύχη μου θεωρώ που συνάντησα κι εγώ μια φορά τον Αντρέα Μουράτη.
Να γράψω και κάτι άλλο, σχετικό. Πριν από λίγο καιρό, την ημέρα της λεγόμενης φιέστας για τον 41ο τίτλο πρωταθλήματοςείχα περάσει από το Μουσείο του Ολυμπιακού να πάρω μυρωδιά. Μιλούσα κάποια στιγμή με τον Γιώργο Δαρίβα και μάς πλησίασε ένας νεραός γαύρος - θά είτανε δεν θα είτανε 20 χρονώ. Να δεις, Απόστολε, έτρεμε από τη συγκίνηση, καθώς ζήτησε από τον θρυλικό Λορέντσι να του δώσει ένα αυτόγραφο. Κι όταν είπα του νεαρού να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο να τους βγάλω μαζί μια φωτογραφία, εκείνος έβαλε τα κλάματα. Όπερ σημαίνει: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Σωστά το έγραψες. Στο RATM είμαστε ΕΜΕΙΣ. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να είσαι γαύρος. Το τελευταίο μόνο για όσους μπορούν να το καταλάβουν. Οι άλλοι ας μείνουν με την απορία. Να είσαι καλά, σύγγαυρε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο!

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, Θωμά. Χαίρομαι το πάθος σου.

Εικόνα savvas gridlock

Γράφε να μαθαίνουμε Γιώργαρε. Καλά το ταμτιριρί το ξέρουμε καλά όσοι έχουμε προσφυγική καταγωγή. Αγαπημένη βρισιά...

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Σάββα, να είσαι πάντα καλά μαζί με όλα τα παιδιά που "βγάζετε" το RATM. Σας διαβάζω και ανασαίνω.

Εικόνα canio

Το πώς τα γύρισαν... ξαφνικά και αναπαράγουν από τότε την παραμύθα,είναι ένα μεγάλο θέμα!
Ρόλο,ίσως τον μεγαλύτερο,έπαιξαν τα ΜΜΜΕ.

Εικόνα savvas gridlock

Ίσως είναι η μεγαλύτερη μέρα στην ποδοσφαιρική ιστορία μας, όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται αυτό...

Εικόνα dono

Ρε τον Ιωάννη...
Πστττ μικρέ σε ψάχνει ένα πούλμαν...

Εικόνα savvas gridlock

Γαλαρία ή μπροστά όμως? Ιδού το προαιώνιο ερώτημα.