Η ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΟ 1964 ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ''ΠΡΕΣΒΗ''



Το Νοέμβριο του 1964 ο ΠΑΟ αντιμετώπισε σε διπλά ματς τη γερμανική Κολονία, στα πλαίσια της φάσης των ''16'' του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης της σεζόν 1964-65. Το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα έληξε με σκορ 1-1, στις 11 Νοεμβρίου 1964 και στον επαναληπτικό, στις 25 Νοεμβρίου 1964 στη Γερμανία, η Κολονία νίκησε με σκορ 2-1 και προκρίθηκε. Στο περιθώριο αυτών των δύο αναμετρήσεων, ας δούμε το πώς προσέγγισαν ο γερμανικός Τύπος και αρκετοί παίκτες και παράγοντες της ομάδας της Κολονίας τον ''πρέσβη''.
 
Την επομένη του πρώτου ματς στη Λεωφόρο, στη γερμανική εφημερίδα ''Μπιλντ'' γράφτηκαν τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-11-1964
 

 
Αργότερα θα μάθουμε κι άλλες λεπτομέρειες γύρω από αυτήν την πρόταση με 100.000 μάρκα στους Γερμανούς, αλλά και για την κλοτσοπατινάδα των ''παικταράδων'' του ''πρέσβη''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-11-1964
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 17-11-1964
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-11-1964
 

 

 
Οι μέρες θα περάσουν και ο ΠΑΟ θα πρέπει να ταξιδέψει στη Γερμανία για τη ρεβάνς. Η Κολονία θα διαμαρτυρηθεί επίσημα στην ΟΥΕΦΑ για τη διαιτησία του πρώτου παιχνιδιού
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 24-11-1964
 

 
Φτάνει η ώρα του επαναληπτικού. Ας δούμε το τι γράφτηκε στο γερμανικό Τύπο και γενικότερα πώς προσέγγισαν τα εκεί ΜΜΕ τον ''πρέσβη'' και την παρουσία του στο πρώτο ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 1-12-1964
 

 

 
Πλήρωνε η διοίκηση της Κολονίας και το παίζανε αβέρτοι με ξένα φράγκα οι παράγοντες του ΠΑΟ στους Έλληνες μετανάστες. Τουλάχιστον αυτά γράφανε οι Γερμανοί. Όσον αφορά την ιστορία με τα 100.000 μάρκα, όχι μόνο δεν ξεχάστηκε, αλλά έφτασε στο σημείο που είδαμε και στην αρχική φωτογραφία της ανάρτησης. Και επειδή ο αντίλογος ήδη ηχεί στα αφτιά όλων μας, ''καλά ρε γαύροι, την Bild παραθέτετε ως πηγή? Αυτή η εφημερίδα είναι η Espresso της Γερμανίας'', ας δούμε κι ένα άλλο γερμανικό ΜΜΕ, αμιγώς αθλητικό, σε μία αναφορά του στην περιβόητη αυτή υπόθεση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 8-12-1964
 

 

 
Το θέμα πήρε διαστάσεις και οι Γερμανοί, για να μην μπλέξουν σε μία ατέρμονη ιστορία να προσπαθούν να αποδείξουν πρόταση για συναλλαγή κάτω από το τραπέζι που έγινε σε ιδιωτικές συνομιλίες, μετά και από την πρόκρισή τους, έστειλαν την παρακάτω επιστολή στη διοίκηση του ΠΑΟ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 22-12-1964
 

 
Άλλη μια στιγμή ''δόξας'' για τον ''πρέσβη'' του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ''διαφήμισε'' τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη. Πριν από τον Ντον, το Λόρενσον, τον Κέβιν Λιντς και το Χουντέμπλευ, υπήρχαν κι άλλοι ξένοι που ασχολήθηκαν με το ''καμάρι'' της Ελλάδος. Συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, φέσια στη διοίκηση μιας ξένης ομάδας, κλοτσοπατινάδα με ταμπούρι εντός αγωνιστικού χώρου και ομαδική κατακραυγή από τα γερμανικά ΜΜΕ, γενικώς και ειδικώς. Οι Γερμανοί τα γράφανε αυτά, ακόμη και μετά τα παιχνίδια και την πρόκριση της ομάδας της χώρας τους, όταν και δεν είχαν κάποιο κίνητρο να το κάνουν. Δεν τα λένε οι γαύροι από το κεφάλι τους. Αυτή είναι η πραγματική και όχι φτιασιδωμένη ιστορία του περίγελου της Ευρώπης, του Παναθηναικούλη.
 
ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Και πόσα ακόμη έχει κάμει η ομάς η σιχαμένη να κσέρατε....να κσέραμε...
Απλά ακόμα δεν έχουνε βγει στη φόρα...άσε πούχουνε γενεί πολύ μκροί και δεν ασχολιέται πγια κανείς μαζί τους !Παλιοκσεφτύλες και κακόμοιροι πγια...Αγάντα κουφάλες !Εμείς εδανά μέσα θάμαστε δάφτοι που ΠΑΝΤΑ θα σας κσεσκεπάζουμε και θα βγάνουμε στη φόρα τα ανομήματά σας !Μπόχα βρώμα ρε !