ΟΦΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ PART 1



Η ομάδα μας αντιμετωπίζει σήμερα στις 19:30 τον Κουρακιακό aka ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου στην έδρα του και όπως έχουμε καθιερώσει, θα δούμε κάποιες ''ομορφιές'' από το παρελθόν αυτού του ''ιστορικού'' σωματείου. Οι κρατικές αβάντες προς τις Κρητικοπούλες αυτές, δεν εξαντλούνται στα χρόνια της παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ, όπου η ΦΟΦΗ έχει μεταβληθεί σε τοπική οργάνωση των ''σοσιαλιστών'', ούτε στα γνωστά και χιλιοεπιπωμένα για την πολυιδιοκτησία του ΠΑΣΟΚάρχη Βαρδινογιάννη. Θα τα δούμε κι αυτά στο μέλλον, αλλά σήμερα θα πάμε ακόμη πιο πίσω. Στα ''ωραία'' χρόνια της χούντας, που η ''Επανάσταση'' έβαζε τάξη στη χώρα και γέμιζε με λεφτά όλη την επαρχία, όπως λένε και κάποια φασιστοειδή σήμερα.
 
Τη σεζόν 1967-68 ο ΟΦΗ έπαιζε στη Β' Εθνική. Ας δούμε το πώς κατάφερε να ανέβει κατηγορία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-1-1968
 

 
''Άκρως ευνοική'' λέει η απόφαση του ΑΚΑΔ. Διαλύθηκε ο κακόμοιρος ο Εργοτέλης, αλλά και τι με αυτό? Το ότι ο Παττακός κατάγεται από το Ηράκλειο, μάλλον άσχετο θα είναι με τα παραπάνω. Εξ άλλου, όπως ξέρουν και οι πέτρες, η ''Επανάσταση'' έφερε την αξιοκρατία στη χώρα.
 
Με τα πολλά και μετά από ορισμένες ''εμπνευσμένες'' διαιτησίες, η ΦΟΦΗ ανεβαίνει στην Α' Εθνική. Από εδώ και πέρα, αρχίζει το πάρτυ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-7-1968
 

 

 

 
Ο Ασλάνας θα γίνει μέχρι και παράνυμφος στο γάμο του τότε αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΦΟΦΗς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-7-1968
 

 
Λίγους μήνες αργότερα, θα έρθει και η μυθική υποδοχή στον Ασλάνα, αλλά και η δήλωση του ιδίου για τα ''οπαδικά φρονήματά'' του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-9-1968
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-9-1968
 

 

 
''ΟΦΗ είμαι'', λέει λοιπόν ο Ασλάνας. Φυσικά, έχουμε δει πολύ καλά το τι ομάδα ήταν, κατά δήλωσή του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-9-1971
 

 
Δεν ''αγάπησε'' ξαφνικά τη ΦΟΦΗ. Τον Παττακό ήθελε να γλείψει. Παρ'όλα αυτά, οι ''αντιστασιακοί'' οπαδοί της ΦΟΦΗς κραύγαζαν ''ΟΦΗ-ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ''. Η εφημερίδα τα γράφει, δεν τα λέμε εμείς από το κεφάλι μας. 15.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν, λέει, για να τον υποδεχθούν. Και ο ίδιος, πέρα από τη δήλωση πως συμπαθεί τη ΦΟΦΗ, τους βάζει και χέρι. ''Τόσα λεφτά σας έδωσα και τον ΟΦΗ δεν τον ενισχύσατε όπως έπρεπε''. Τους μάλωνε κιόλας. Στην πορεία και σε μελλοντική ανάρτηση θα δούμε το τι έκανε για να διορθώσει αυτό το ''λάθος'' ο ''αναμορφωτής'' του ελληνικού αθλητισμού.
 
Έτσι απέκτησε γήπεδο ο ''αδικημένος'' ΟΦΗ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, απ'έξω υπήρχε η ταμπέλα ''ΑΣΛΑΝΙΔΕΙΟ''. Σας θυμίζει μήπως κάτι και αυτό?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 7-6-1969
 

 
Είπαμε, επί χούντας είχαμε τον Ασλανιδιακό του Βορρά (ΠΑΟΚ), του Νότου (ΟΦΗ) και το ΜΕΓΑ ΑΣΛΑΝΙΔΙΑΚΟ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Για τους ''αντιστασιακούς'' του ''αδικημένου'' σωματείου του Ηρακλείου, βέβαια, η ιστορία του Συλλόγου τους έχει κι άλλες προεκτάσεις. Είναι μια ζωντανή απόδειξη για το πώς αρκετά χουντοειδή χώθηκαν μετά το 1981 στο ''αντιχουντικό'' ΠΑΣΟΚ. Ναι, για τους Βαρδινογιάννηδες πάει αυτό κατά κύριο λόγο, αλλά όχι μόνο για αυτούς.
 
Βρωμιές εσείς? Γκολ εμείς. Όχι ένα και δύο. Όσα περισσότερα μπορούμε.
 
ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ.
 
ΟΦΗ ΜΟΥΝΙΑ ΜΟΥΝΙΑ ΦΟΡΕΣΤΕ ΝΥΦΙΚΑ.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ο συνομιλητής των Χουνταίων Αριστ. Γραμματικάκης, εκδότης της εφημερίδας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, τί σχέση έχει με τον ακραιφνή δημοκράτη Γιώργο Γραμματικάκη, αναγνωρισμένο "σοφό" και "λόγιο" της "δημοκρατικής παράταξης, πασοκάνθρωπο περιωπής επί έτη και έτη (= όσο υπέρχε ΠΑΣΟΚ), διαχρονικό τηλεοπτικό μαϊντανό και νυν ευρωβουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ;...

Εικόνα savvas gridlock

http://www.prismanews.gr/index.php/crete/item/80566-iraklio-aristotelis-...

Ο Αριστοτέλης Γραμματικάκης νομίζω ότι ήταν ο πατέρας του Γιώργου Γραμματικάκη, που φυσικά είναι μεγάλος επιστήμων, αλλά μέχρι εκεί...

Εικόνα μαουνιέρης

Σάββα, ρητορική ήταν η ερώτησή μου. Γνωρίζω περισσότερα από ό,τι... φαντάζεσαι - και δη στο πετσί μου! Ο σύνδεσμος που έβαλες με λύπησε για την είδηση που διάβασα.

Εικόνα indian

Φίλε Σάββα και λίγα γράφεις...τέλοσπάντων, μάγκες πάω γήπεδο, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ