ΒΑΛΙΤΣΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟ ΤΟ 1964



Νοέμβριος του 1964 και ο ΠΑΟ καλείται να αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1964-65. Το παιχνίδι αυτό γίνεται 3 μέρες πριν το πρώτο ματς του ΠΑΟ με την Κολονία, σε μια σειρά αγώνων που γέλασε και το παρδαλό κατσίκι, όπως έχουμε δει εδώ. Ο ΠΑΟ υποβάλει αίτημα αναβολής του ματς με τον Ηρακλή, για να προετοιμαστεί καλύτερα εν όψει Κολονίας, αλλά η ΕΠΟ δεν το κάνει δεκτό. Ό,τι δεν κατάφερε νομίμως λοιπόν η τότε διοίκηση του ΠΑΟ, θα το πετύχει με τον γνωστό τρόπο ο βαλιτσοφόρος (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-11-1964
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-11-1964
 

 
Την ώρα που το ματς Άρης-Νίκη Βόλου γινόταν κανονικά, το παιχνίδι Ηρακλής-ΠΑΟ ''δεν μπορούσε να διεξαχθεί'', στην ίδια πόλη. Λεπτομέρεια: το Καυταντζόγλειο ήταν Στάδιο 3 ετών τότε, πολύ πιο σύγχρονο για τα δεδομένα της εποχής από το Χαριλάου. Την επομένη θα ξεκαθάριζε η ιστορία, με τα δημοσιεύματα του Τύπου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-11-1964
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 10-11-1964
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Δηλαδή ο Μαντζεβελάκης όχι μόνο δεν περίμενε την αρμόδια Αρχή να αποφασίσει για το αν θα αναβληθεί το ματς, αλλά πήρε την ομάδα και έφυγε και μάλιστα έστειλε και τηλεγραφήματα προς τη ΓΓΑ και προς την ΕΠΟ, αναγγέλοντας την αναβολή του αγώνα! Μέχρι και ο Πανουργιάς με τον Βγενόπουλο τον άδειασαν δημοσίως, αφού ένιωσαν ντροπή με τις ενέργειές του. Αυτοί ήταν πολύ πιο αξιοπρεπείς άνθρωποι από το βαλιτσοφόρο και από τον καθοδηγητή του, το Δαλάι Λάμα aka Απόστολο Νικολαίδη.
 
Άλλη μια φορά που παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος του ΠΑΟ ανεβλήθη πριν από ευρωπαικό του αγώνα. Ψέλλιζαν κάτι για Πιλάβιους πέρυσι οι λαγοί, για το ματς Κυπέλλου του Θρύλου με τον ΟΦΗ εν όψει Μέταλιστ, που τελικά ΔΕΝ ανεβλήθη, γι'αυτό τα γράφουμε αυτά...
 
Υ.Γ. Για την ιστορία, παρόμοιο σκηνικό πήγε να στήσει ο βαλιτσοφόρος και έναν μήνα αργότερα, αλλά συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την τότε διοίκηση του Θρύλου. Διαβάστε και γελάστε με την καρδιά σας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-12-1964
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-12-1964
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-12-1964
 

 

 

 
Παίξανε με την Εθνική και κουράστηκαν οι καημένοι οι παικταράδες του ΠΑΟ, γι'αυτό ήθελαν αναβολή. Δεν τους πέρασε...