ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60



Γυρίζουμε πίσω στον χρόνο. Φεβρουάριος του 1961 και στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1960-61, η ΑΕΚ κατεβαίνει στο Στάδιο Καραισκάκη για να αντιμετωπίσει την Προοδευτική. Τελικό σκορ 1-1, αλλά με ένα γκολ της ΑΕΚ να μην μετράει και να ξεσπάει θόρυβος γύρω από αυτό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-2-1961
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 22-2-1961
 

 
Όπως συμφωνούν λοιπόν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το παιχνίδι για τα ΜΜΕ που εργάζονταν, η ΑΕΚ αδικήθηκε. Τι έκανε λοιπόν για αυτό η διοίκηση της κακόμοιρης προσφυγοπούλας, που ''ποτέ δεν κάνει ενστάσεις''? Ένσταση, δίχως κανέναν ενδοιασμό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-2-1961
 

 
Η απόφαση της ΤΕΔ?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-3-1961
 

 

 
Με τα πολλά κι αφού πέρασαν μήνες σε συζητήσεις επί συζητήσεων για το πότε θα ξαναγίνει το παιχνίδι, φτάσαμε στον Ιούνιο του 1961.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-6-1961
 

 

 
Αποτέλεσμα? Νίκη με σκορ 4-2 για την Προοδευτική και τζάμπα τόση φασαρία. Μόνο το όνομα έμεινε σε αυτούς που ποτέ δεν κάνουν ενστάσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-6-1961
 

 
Αυτό το ματς έμεινε στην ιστορία και συχνά πυκνά το ανακαλούσαν στην μνήμη τους διακεκριμένοι ρεπόρτερ αλλά και απλοί οπαδοί της ΑΕΚ. Τι εννοούμε με αυτό? 3,5 χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 1964 η ΑΕΚ αντιμετώπισε στο ίδιο γήπεδο, το Στάδιο Καραισκάκη, τον Εθνικό, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1964-65. Τελικό σκορ 0-0, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται και πάλι για ένα γκολ που δεν μέτρησε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-11-1964
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-11-1964
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 10-11-1964
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 17-11-1964
 

 

 
Η ΑΕΚ λοιπόν δεν έκανε ένσταση και ο κόσμος της εξαγριώθηκε. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνδέσμων Φιλάθλων της κακόμοιρης ΔΕΚΟ έβγαζε ''πύρινη'' ανακοίνωση, κατακεραυνώνοντας την τότε διοίκηση της ομάδας τους για την απόφασή της να διατυπωθεί μία απλή διαμαρτυρία και να μην υποβληθεί ένσταση, ενώ ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έσκουζε για τους βαθμούς που χάνονται τζάμπα για την ομαδούλα του. Ναι, ο γνωστός Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν από τότε στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Γι'αυτόν τον ψευτοστιχουργό της δεκάρας λέμε, που ως αχυράνθρωπος του Τραχανά κατηγορούσε on camera τον Μπάγεβιτς κατά την επιστροφή του στα Φιλαδέλφεια με τη φόρμα του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 1997, υποχρεώνοντας μέχρι και το ρεπόρτερ της NOVA Λυκουρόπουλο να τον κράξει δημοσίως, από το 02:23 και μετά στο παρακάτω βίντεο.
 

 
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΩΡΥΟΝΤΑΝ ΟΠΟΤΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ''Η ΑΕΚ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ'' ΚΑΙ ''ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ''. ΤΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ.
 
Υ.Γ. Ρίξτε και μία επανάληψη στα παλιά, τα των ενστάσεων της ΑΕΚ που έχουμε βάλει εδώ κι εδώ, γιατί έρχονται κι άλλα. ΠΟΛΛΑ...

Σχόλια

Εικόνα canio

Περιμένω κάποιον εν φιλαδελφείες,να μας θαμπώσει με τα επιχειρήματά του και κυρίως με τη φαντασία του!

Εικόνα canio

εν φιλαδελφείαις*