Ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΗΡΑΚΛΑΚΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΥ



Δεν ξέρω πόσοι το έχετε δει, αλλά το παρακάτω θέμα είναι τεράστιο. Με βάση λοιπόν την χθεσινή εφημερίδα Βήμα
 
Απάτη με εικονικά τιμολόγια στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη, η οποία υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ, εντοπίζει πόρισμα του ΣΔΟΕ που ολοκληρώθηκε προ μερικών ημερών. Πρόκειται ίσως για μία από τις μεγαλύτερες απάτες και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στον αθλητικό χώρο που αποκαλύπτεται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν είχαν υπάρξει αναφορές για ύποπτες «χορηγίες» σε αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούνταν ως μέσον φοροδιαφυγής και ξεπλύματος ύποπτου χρήματος.
Στην πορεία προέκυψαν διάφορα στοιχεία για υπερτιμολογήσεις, πλαστά τιμολόγια και χρήματα που δεν κατέληγαν στα ταμεία των συλλόγων αλλά σε αθλητικούς παράγοντες.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ εστιάζεται σε 169 από τις εταιρείες που φέρεται να εμπλέκονται στον κύκλο των πλαστών παραστατικών με επίκεντρο τον Ηρακλή και οι οποίες φέρεται να έχουν συναλλαγές ύψους περίπου 59 εκατ. ευρώ από τα 62,2 εκατ. συνολικά. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταβάλουν ποσό που αγγίζει το 55% του συνολικού ποσού που επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί.
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής είναι ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1908 στη Θεσσαλονίκη και έχει κατακτήσει περισσότερους από 55 τίτλους σε ομαδικά αθλήματα.
 
Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο, είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό, απλώς χθες αποκαλύφθηκαν κι άλλες παράμετροί του, πολύ πιο ''πικάντικες''. Από την αρχή της περυσινής αγωνιστικής σεζόν, υπήρχε θέμα με την παράνομη αδειοδότηση του τμήματος βόλλευ του Ηρακλή από την ΕΕΑ. Η καινούρια διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ως ένδειξη ανωτερότητας, υποχώρησε τότε και δεν κυνήγησε το θέμα όπως θα έπρεπε, όχι φυσικά δίνοντας συγχωροχάρτι στους μπαταχτσήδες, αλλά προσφέροντας ένα χρονικό περιθώριο για να γίνουν συνεπείς. Αντ'αυτού, λίγες μέρες μετά διαβάζαμε
 
Υπέρογκα χρηματικά ποσά χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο ο Γ.Σ. Ηρακλής, όπως αναφέρει το κατασχετήριο που έλαβε από τη Β' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης!
Ο "Γηραιός" οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο το εξωπραγματικό ποσό των 18.453.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί το ΦΠΑ που χρωστούσε ο Ηρακλής για 9 χρόνια, από το 2002, έως και το 2010!
Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρέος που έχει υπάρξει ποτέ από ερασιτεχνικό σύλλογο προς το Δημόσιο και αναμένεται να "ταρακουνήσει" για τα καλά όλα τα τμήματα της ομάδας.
 
Με την πρώτη αφορμή, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κατήγγειλε το συγκεκριμένο σωματείο, ζητώντας την αποβολή του από τα play off. Πολλοί θεωρούν πως αυτό έπρεπε να γίνει νωρίτερα, όμως όπως ακριβώς οι φάκελοι των ποδοσφαιρικών ομάδων εξετάζονται δύο φορές μέσα στον χρόνο, το καλοκαίρι και πριν τα play off εν όψει Ευρώπης, το ίδιο συμβαίνει στο βόλλευ. Δεν γινόταν να υπάρξει καταγγελία νωρίτερα, έπειτα από την αρχική έγκριση της ΕΕΑ για τη συμμετοχή του Ηρακλή στην κανονική διάρκεια της περυσινής σεζόν και έμεναν μόνο τα play off. Την κατάλληλη στιγμή, πάντοτε σύννομα, ο Θρύλος έκανε αυτό που έπρεπε, ξεχωρίζοντας από το σωρό των υπολοίπων.
 
O Ολυμπιακός κατέθεσε προσφυγή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα αναστολής της άδειας συμμετοχής του Ηρακλή...
στο πρωτάθλημα βόλει. Καταγγέλει ότι ο Ηρακλής δεν έχει φορολογική ενημερότητα, ΑΦΜ, ενώ τα χρέη του προς την εφορία φτάνουν τα 18.5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Παναθηναϊκός κράτησε στάση αναμονής και δεν κατέθεσε προσφυγή στην ΕΕΑ, ενώ η ΕΑΠ θα περιμένει την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης του Χοσέ Ριβέρα στην ΕΕΑ και μετά θα πράξει ανάλλογα.
 
Τα βάζουμε αυτά, επειδή ορισμένοι ανακάλυψαν σήμερα πως ο Ηρακλής ''κάνει κακό στο άθλημα'' και ζητούν την αποβολή του από το πρωτάθλημα, προφανώς επειδής κινδυνεύουν οι ίδιοι να πέσουν. Ο ''συνεπής'' ΠΑΟ στο τμήμα βόλλευ, δίχως οφειλές, με αθλητές καλοπληρωμένους και πάντοτε στην ώρα τους, όπως ο Στάθης Ντονάς, κατηγορεί τον Ηρακλή ως αφερέγγυο Σύλλογο. Γελάει το πανελλήνιο... Kαι μην πει κανείς πως ''ο ΠΑΟ ανταπεξέρχεται στους διακανονισμούς των οφειλών που έχει κάνει με τους αθλητές'', γιατί τα χρέη είναι τεράστια και το λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι του τμήματος βόλλευ της Πανάθας.
 
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει και η ουσία της υπόθεσης. Εμείς λέμε ό,τι λέγαμε πάντοτε. Ο Ηρακλής, αυτό το κρατικοδίαιτο σωματείο των μπουγατσόβλαχων λαλαλάδων του Βορρά, είναι ξεφτίλα να υπάρχει ακόμη. Πέρυσι μάλιστα, πήρε και το πρωτάθλημα, όπως κι αν το πήρε, στον πέμπτο τελικό-παρωδία με το Φοίνικα Σύρου. Μία απλή αποβολή του από το πρωτάθλημα δεν αρκεί ως τιμωρία. Η δίκαιη ποινή θα είναι η αφαίρεση των τίτλων για το χρονικό διάστημα που θα αποδειχθεί δικαστικά η όποια φορολογική απάτη. Δεν απέδιδες τους προβλεπόμενους φόρους από το 2002, όπως ακούγεται? Χάνεις όλους τους τίτλους που κατέκτησες στο διάστημα 2002-2013. ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Εκτός αν τα υπόλοιπα σωματεία, σε ένα άθλημα με απειροελάχιστα έσοδα, είναι τα κορόιδα της υπόθεσης και πρέπει να επιβραβεύονται οι προστατευόμενοι των Μακεδονομάχων της φάπας βουλευτών της λαλαδούπολης, σαν τον κύριο Καράογλου, τον Ηρακλάρχη, που εδώ τον βλέπουμε να κάνει ντου και να απειλεί τον Πολατιάν, το διαιτητή του Ηρακλής-Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της σεζόν 2007-08, στις 5 Ιανουαρίου 2008 στο Καυταντζόγλειο.
 
 
και μετά να έχουμε αυτά, με τον δράστη φυσικά να μένει ατιμώρητος.
 
Αν κάποιοι πιστεύουν πως επειδής ο βάζελος υπάρχει περίπτωση να σωθεί σε ενδεχόμενο υποβιβασμό του Ηρακλή, εμείς θα κάνουμε κοκοκό για το σκάνδαλο αυτό, ας αλλάξει πλευρό. Έτσι κι αλλιώς, σκάνδαλο είναι που πήρε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟ, με όλες τις οφειλές που έχει και με τα ανύπαρκτα έσοδα του τμήματός του.
 
ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΑΣ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΑΚΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΦΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΒΑΝΤΕΣ ΕΣΤΗΣΕ ''ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ'', ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.

Σχόλια

Εικόνα dono

Ρε Σάββα τι να πούμε τώρα; Ήταν μια εταιρία χωρίς έγκυρο ΑΦΜ και σε αυτή την περίοδο έκανε μεταγραφές... Προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει σε ποιά χώρα γίνονται αυτά, ακόμα και Αφρικανική... Αν στην θέση της γριάς ήταν ο Ολυμπιακός τι θα γινόταν;;;;

Εικόνα canio

Κοίτα ρε κάτι σύλλογοι της πλάκας πως παίρνουν τους τίτλους!Όταν οι άλλοι σύλλογοι τα έβγαζαν πέρα δύσκολα,αυτοί έπαιρναν πρωταθλήματα και όλοι μιλούσαν για μια νέα "αυτοκρατορία" στο ελληνικό βόλλεϋ.Ούτε τα προσχήματα δνε κράταγαν!Κανένας άραγε δεν πήρε χαμπάρι?Δε νομίζω,κάτι κρύβεται πολύ βρώμικο από πίσω!

Εικόνα lemmy

Έτσι είναι αδερφέ...εμείς που κοιτάμε να στηρίξουμε τον ερασιτέχνη με ότι (δεν) μας περισσεύει είμαστε "πελάτες","πρόβατα" και "στρατός".Οι άλλοι με τις λαμογιές ήταν η νέα δυναστεία του βόλλεϋ τρομάρα τους...Ας πάνε τώρα εκεί που τους αξίζει και όταν και αν μπορέσουν να ξανακοιτάξουν στα μάτια τον αιώνιο δυνάστη τους τα ξαναλέμε

Εικόνα lemmy

Περιμένουμε αγωνιωδώς αναρτήσεις-ξεβρακώματα γιά όλους τους εκπροσώπους της Μπουγατσοβλαχίας...Από τα "πλυντήρια" που έστηνε ο Βενιζέλος για να ρυθμίσει τα χρέη των λαλάδων μέχρι τα κρατικά "παλατάκια" που χτίστηκαν με τα λεφτά του κοσμάκη και τα τσάρτερ που νοίκιαζε το ελληνικό κράτος για να ταξιδεύει ο φαποκράτωρας αρούλης στη σιβηρία και να μαζεύει 30ρες.

Εικόνα savvas gridlock

Σε δυο εβδομάδες που θα παίξουμε με τη ΔΕΚΟ του Βορρά, ανάμενε σειρά αναρτήσεων για τις απάτες τους.

Εικόνα ΔΙΑΣ

ειναι τυχαιο οτι εκειπανω στο βορρα απο τον εμφυλιο και μετα εχουν γινει οργια? οι "αδικημενοι" απο το κρατος των αθηνων δημιουργησαν το δικο τους παρακρατος και σε οποια βρωμια την ψαξουμε τη δουλεια, ειναι χωμενοι μεσα! θα αφηναν την παχια αγελαδα του αθλητισμου απεξω? αρμεξαν αρμεξαν αρμεξαν... τωρα θα πρεπει να αρχισουν να βλεπουν τον κοσμο ριγε καποιοι...

Εικόνα indian

Είναι τραγικό το να μιλάς για το αυτονόητο ρε φίλε...κι από πάνω να πρέπει να αποδείξεις και ότι δεν είσαι ελέφαντας...μόνοι μας και όλοι σας ρε, εμείς με το κόκκινο του πάθους και το λευκό της καθαρότητας και της αγνότητας κι εσείς με το χρώμα που σας βολεύει ανάλογα με την περίσταση...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Και το πιο τραγικό φίλε indian είναι να πρέπει να πείσεις δικούς μας, γαύρους, να πάψουν το ``έλα ρε, μην ασχολείσαι με δαύτους, μικρά σωματεία είναι``, όταν οι ``δαύτοι`` λένε τα χειρότερα για σένανε...