ΜΠΟΜΠΕΚ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟ 1963



Tο καλοκαίρι του 1963 ο ΠΑΟ συμφώνησε με τον προπονητή Στέπαν Μπόμπεκ. Κροάτης στην καταγωγή, αλλά στην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία ήταν για σειρά ετών αρχηγός της Παρτίζαν Βελιγραδίου ως ποδοσφαιριστής. Με το που τελείωσε την καριέρα του ως παίκτης, πήρε πρωταθλήματα ως προπονητής με την Παρτίζαν και έτσι ήρθε στην Ελλάδα. Δεν είχε επομένως καμία σχέση με τον Ερυθρό Αστέρα, που ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος για πολλά χρόνια, ούτε βεβαίως με τον Ολυμπιακό, εφόσον ήταν προπονητής του Παναθηναικού. Ο Μπόμπεκ ήταν ανοικτός τύπος, αρκετά δημοσιογραφικός και πολύ καλός στη δουλειά του, αφού πέραν των επιτυχιών του, αναδείκνυε και νέους ποδοσφαιριστές, αφήνοντας προίκα στον τεχνικό που θα τον διαδεχόταν στον πάγκο. Στην κουβέντα επάνω μιλούσε για διάφορα θέματα και δεν κολλούσε να παραδεχτεί αλήθειες έξω από το στενό συλλογικό συμφέρον της ομάδας που τον πλήρωνε. Το Νοέμβριο του 1963, λίγους μήνες αφότου πρωτοέπιασε δουλειά στην Ελλάδα -αργότερα ως γνωστόν δούλεψε για έναν χρόνο και στον Ολυμπιακό, μέχρι να τον διώξουν με άγαρμπο τρόπο οι χουντικοί από την ομάδα μας-, έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα ΟΜΑΔΑ. Ας δούμε τι είπε για τον κόσμο Ολυμπιακού, Πανθηναικού, Ερυθρού Αστέρα και Παρτίζαν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 5-11-1963
 

 

 
''Ψυχωμένοι και ενθουσιώδεις'' οι οπαδοί Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα, ''ψυχροί και περισσότερο συντηρητικοί'' οι οπαδοί ΠΑΟ-Παρτίζαν. Κι αυτά τα ομολογεί ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες και προπονητές στην ιστορία της Παρτίζαν και του ΠΑΟ, ώστε να μην ακούσουμε πάλι το ''αυτά τα λένε οι γαύροι''. Το γράφουμε αυτό γιατί 50 χρόνια πριν από σήμερα ο Μπόμπεκ έβρισκε κοινά των φλώρων της Αθήνας με τα ποντίκια του Βελιγραδίου. Μήπως να ξανακοίταζαν την ''αδερφοποίησή'' τους με τους μπουγατσόβλαχους οι Παρτουζάνοι? Αλλού είναι τα πραγματικά αδέρφια τους. Πού να βάλουμε στην εξίσωση και τον Ομπράντοβιτς...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Έτσι είναι όπως τα είπε- από τα χρόνια της (όπως λένε) αθωότητας. Αυτά είναι θέματα "χαρακτήρος" και είναι τα μόνα πράγματα που -ευτυχώς- δεν αλλάζουν.

Εικόνα savvas gridlock

Εκεί έξω έτσι είναι. Στο Internet όμως πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς τα αυταπόδεικτα, αφού κάποιοι φαντομάδες την είδαν ποδοσφαιρικοί ρεβιζιονιστές της αθλητικής ιστορίας του τόπου μας...

Εικόνα μαουνιέρης

Οι τύποι αυτοί έχουν φτάσει σε σημείο να μας πούνε ότι έγιναν "παναθηναϊκοί", επειδή νικούσε ο Ξενοφών Χατζησαράντος στην ξιφασκία και κάτι άλλοι στο πινγκ-πονγκ.