Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ 1984



Την προηγούμενη εβδομάδα ο Θρύλος αντιμετώπισε την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα. Όπως συνηθίζουμε, είχαμε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα σε κάποιες ''ομορφιές'' από το παρελθόν της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά λόγω ενός τεχνικού προβλήματος δεν κάναμε εγκαίρως την ανάρτηση. Δεν το ξεχάσαμε όμως. Τώρα που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, θα κλείσουμε και αυτήν την εκκρεμότητα. Είπαμε, όλοι σας και μόνοι μας.
 
Απρίλιος του 1984 και στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Δ' Εθνικής Κατηγορίας, η Κέρκυρα καλείται να ταξιδέψει στην έδρα του Α.Ο. Αγρινίου. Το ματς είναι πολύ κρίσιμο, αφού οι δύο αυτές ομάδες διεκδικούν την άνοδο και ένα εισιτήριο μόνο ήταν διαθέσιμο. Ο Α.Ο. Αγρινίου θα κερδίσει τελικά με σκορ 1-0. Την επομένη, θα ξεσπάσει το σκάνδαλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 10-4-1984
 

 
Το θέμα θα πάρει διαστάσεις, επειδή εκείνη την περίοδο ΓΓΑ ήταν ο Κίμων Κουλούρης, με τις γνωστές σχέσεις με τους Καρκινο-γιάννηδες. Ο πρόεδρος της ομάδας της Κέρκυρας, που εμπλεκόταν στην απόπειρα δωροδοκίας, λεγόταν επίσης Κουλούρης, με αποτέλεσμα να έχουμε και ερωτήσεις στη Βουλή για πιθανή συγγένεια των δύο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 12-4-1984
 

 

 
Το ότι εκείνη την χρονιά στο Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας μπήκε για πρώτη φορά χόρτο δεν φανταζόμαστε να θεωρούν κάποιοι πως είχε να κάνει με την καταγωγή του ΓΓΑ από το νησί. Ούτε να θεωρήσουν πως λόγω Κουλούρη -του ΓΓΑ- η ομάδα της Κέρκυρας ανέβαινε τρένο για τη Γ' Εθνική. Θα είναι κακοπροαίρετοι αν βάλουν τέτοια πράματα στο νου τους για το συγκεκριμένο ΓΓΑ της Πασοκοκρατίας...
 
Με τα πολλά κι αφού τελείωσε το πρωτάθλημα, με την Κέρκυρα πρωταθλήτρια να κερδίζει την άνοδο, βγήκε και η απόφαση για τη δωροδοκία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 12-6-1984
 

 
Παρά τις ποινές του Πλημμελειοδικείου, η ομάδα της Κέρκυρας δεν τιμωρήθηκε. Ούτε καν βαθμοί της αφαιρέθηκαν, έστω από το επόμενο πρωτάθλημα. Είπαμε, Κουλούρης. Έτσι κέρδισε την άνοδο εκείνη τη σεζόν η ''πεντακάθαρη'' αυτή ομάδα, η ''αδικημένη'' από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο...