ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΔΑ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ



Ανοίγουμε σήμερα το φάκελο ''Κούδας στον Ολυμπιακό''. Η αρχή θα γίνει με μια περίληψη της υπόθεσης και στην πορεία θα επανέλθουμε με αρκετές αναρτήσεις. Σκοπός του άρθρου είναι να γίνει ξεκάθαρος ο ρόλος της χούντας στο να χαθεί ο ερυθρόλευκος Κούδας και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.
 
Το καλοκαίρι του 1966, έναν περίπου χρόνο ΠΡΙΝ το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, ο 19άχρονος, τότε, Γιώργος Κούδας είναι το νέο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διάφορες ομάδες ερίζουν να τον αποκτήσουν
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-7-1966
 

 
αλλά ο ίδιος έχει ψηθεί να παίξει στον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό του Μπούκοβι. Η τότε διοίκηση Ανδριανόπουλου στον Θρύλο έχει κινηθεί σωστά, έχει πλησιάσει τον πατέρα του ποδοσφαιριστή και ούτε λίγο ούτε πολύ του έχει εξασφαλίσει το μέλλον. Έτσι, ο Κούδας ξεκαθαρίζει πως προτιμάει να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-7-1966
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-7-1966
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-7-1966
 

 
Μάλιστα το καλοκαίρι εκείνο θα πάρει μέρος και σε φιλικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για τα οποία υπάρχουν και φωτογραφίες του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-8-1966
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-8-1966
 

 

 
Κάπου εκεί επενέβη ο ΠΑΟΚ και πατώντας σε κάποιους κανονισμούς που υπήρχαν τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ερμηνεύοντάς τους βέβαια όπως τον συνέφεραν ως ομάδα, απαγόρευσε τη συμμετοχή του παίκτη σε επίσημα ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αφού έκλεισε σχεδόν ένας χρόνος με τον Κούδα ανενεργό, έγινε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Ένα από τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε ο νέος ΓΓΑ, ο γνωστός μας Ασλανίδης-Ασλάνας, ήταν το καθεστώς των μεταγραφών. Εν πολλοίς απαγορεύονταν οι μεταγραφές μεταξύ ομάδων ίδιας κατηγορίας, με εξαίρεση παίκτες που υπηρετούσαν τη θητεία τους. Αυτοί μπορούσαν να μεταγραφούν σε ομάδα που ήταν κοντά στη μονάδα τους. Ο Κούδας, 20 ετών το 1967, υπηρετούσε στο Λιμενικό και πριν τη χούντα είχε πάρει μετάθεση για τον Πειραιά. Προς στιγμήν λοιπόν δημιουργήθηκαν ελπίδες πως θα επιτραπεί στον Ολυμπιακό να χρησιμοποιήσει τον Κούδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-6-1967
 

 

 

 

 
Τότε λοιπόν θα βγει δημοσίως ο Ασλάνας και θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του καθεστώτος, δύο μόλις μήνες αφότου πήρε την εξουσία στα χέρια του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 18-6-1967
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-6-1967
 

 
Φυσικά, η τότε διοίκηση Ανδριανόπουλου στον Ολυμπιακό είχε επενδύσει στον παίκτη. Τον είχε κατεβάσει στον Πειραιά, τον συντηρούσε, μέχρι και μαγαζί στο Πασαλιμάνι του είχε ανοίξει, φωτογραφίες από τα εγκαίνια του οποίου βλέπουμε εδώ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-11-1967
 

 
Το πράγμα είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο και η χούντα έπρεπε να δράσει άμεσα. Ο Ασλάνας λοιπόν, μετά τις 4 κολλητές ήττες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και τα επεισόδια των γαύρων στο μαγαζί του Κούδα, βρήκε την αφορμή που έψαχνε από καιρό και έδιωξε τον ιδρυτή του Ολυμπιακού Ανδριανόπουλο από τη διοίκηση, βάζοντας στη θέση του τον επί 15 συναπτά έτη διοικητή της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη Μπουζάκη, που ως Μακεδόνας ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ. Έφορος στον Ολυμπιακό διορίστηκε ο Παπαποστόλου, που δήλωσε με τη μία πως ''τελειώσαμε με το θέμα Κούδα, δεν ανήκει σε εμάς ο παίκτης''. Παρά την επιμονή του πατέρα του παίκτη, Γιάννη Κούδα, ο παίκτης ανηφόρισε για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάλι την τελική κουβέντα την είχε το χουντικό καθεστώς, όπως ομολόγησε πολλά χρόνια αργότερα ο τότε πανίσχυρος παράγοντας του ΠΑΟΚ, ο Παντελάκης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-2-2000
 

 

 
Έτσι, μετά από δύο χρόνια περιπλάνησης στον Πειραιά, που έμεινε ανενεργός, ο Κούδας γύρισε στον ΠΑΟΚ. Για να φανεί το ξενέρωμά του με την κατάληξη της υπόθεσης, βάζουμε και τις δηλώσεις του κατά τη ''μεγαλειώδη'' υποδοχή που του επιφύλαξαν τα παοκάκια, όπου τους πέταξε ένα ξερό ''έπρεπε να γυρίσω και γύρισα'', όπως και το τι δήλωσε σε συνέντευξή του λίγες μέρες μετά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-8-1968
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-8-1968
 

 
Αυτά σε πρώτη φάση. Έτσι χάρισε η χούντα τον Κούδα στον ΠΑΟΚ και ξεκίνησε ο Παντελάκης να χτίζει ''τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του '70''. Ο Κούδας, που παρακαλούσε να παίξει στον Ολυμπιακό, που έκανε χρόνια μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ να μιλήσει με τον πατέρα του, τον μπαρμπα-Γιάννη, ο οποίος μπαρμπα-Γιάννης πανηγύριζε τις νίκες του Ολυμπιακού την ώρα που ο γιος του φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έγινε ο ηγέτης αυτής της ''μεγάλης κι αδικημένης ομάδας του ΠΑΟΚ''. Δίπλα του πολλοί ακόμη παίκτες που απέκτησε σκανδαλωδώς και με χουντικές αβάντες ο Ασλανιδιακός του Βορρά. Γιατί ο ΠΑΟΚ έγινε ομάδα επί χούντας. Πριν η ιστορία του είναι Α-ΝΥ-ΠΑΡ-ΚΤΗ. Σκοπίμως δεν βάλαμε πολύ υλικό από ΦΩΣ, αφού τα χοντράδια θέλαμε να'ναι από πηγές που δεν θεωρούνται φιλο-ολυμπιακές. Όταν θα πιάσουμε την υπόθεση από την αρχή της, θα βαρεθείτε να βλέπετε τον Κούδα με ερυθρόλευκη φανέλα και να δηλώνει το πόσο πολύ θέλει να παίξει στον Θρύλο. Ατύχησε όμως. Έπεσε πάνω στον Ασλάνα...

Σχόλια

Εικόνα canio

Αδέρφια,κάντε ένα αφιέρωμα στα πέτσινα πρωταθλήματα των Βούλγαρων!Δείτε τον Ασλανίδη,τον Βαζέλα,να ομολογεί πως το 1976,τους το χαρισαν με άνωθεν εντολές! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uw6vAXYfbiA
Όπως και ο Βασιλάκος,παραδέχτηκε ότι το 1985,τους βοήθησε η διαιτησία!http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o5zfsYHyuQQ
Κάντε ένα αφιέρωμα,να δουν όλοι πως οι μπουγατσοκιμάδες πήραν τα πρωταθλήματα,πόσο μαϊμουδένια ήταν!

Εικόνα savvas gridlock

Το πρωτάθλημα του '76 είχε πολλά σκάνδαλα κι αβάντες για τη ΔΕΚΟ του Βορρά, αλλά αυτό που έγινε το '85 για να πάει η κούπα στην μπουγατσοβλαχούπολη που γιόρταζε, ξεπερνά τα όρια. Θα τα δούμε κι αυτά σύντομα.

Εικόνα canio
Εικόνα canio

Ασχοληθείτε αλάνια αναλυντικά με την δεύτερη πιο ευνοημένη ομάδα της χούντας μετά τον πανα-gay-κο.Είναι και μέρες τέτοιες που ο σάντα-κλάους,εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παπαδόπουλο!