ΤΟ ΠΡΙΜ 1 ΕΚ ΔΡΑΧΜΩΝ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟ 1975



Έχουμε ξαναγράψει εδώ μέσα πως θα παρακολουθήσουμε το ερυθρόλευκο παρελθόν της οικογένειας Αλαφούζου και το πόσο βοήθησε ο πατέρας του Τουίτη, ο μπαρμπα-Αριστείδης, στα δύσκολα χρόνια 1975-'79, όταν και ο Σύλλογος ασφυκτιούσε οικονομικά μετά τη φυγή ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Αφού θυμηθούμε την πρώτη μας ανάρτηση, προχωράμε στην πρώτη εμφάνιση του εφοπλιστή στα κοινά του Ολυμπιακού.
 
Το Δεκέμβριο του 1974 ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου στον Ολυμπιακό. Σιγά σιγά η ομάδα που είχε συνηθίσει να λειτουργεί με πολύ υψηλό κόστος και ''βαριά'' συμβόλαια, αρχίζει να χάνει τη δυναμική της. Εμφανίζονται αρκετοί επιχειρηματίες να προσφέρουν λεφτά και να βοηθήσουν, μεταξύ αυτών και ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, πατέρας του ΒΑΓΓΕΛΑ, όμως δεν φτάνουν. Ο Θανόπουλος, πρόεδρος της ομάδας εκείνη την εποχή, παλεύει να τα βγάλει πέρα, αλλά τελικά και με τα πολλά δεν τα καταφέρνει και οι παίκτες που έχουν μείνει απλήρωτοι για αρκετό καιρό, κηρύσσουν αποχή σε μια καθοριστική στροφή του πρωταθλήματος. Εκεί γύρω στις αρχές Απριλίου, λίγο πριν κριθούν όλα και ενώ η ομάδα διεκδικεί στα ίσια τον τίτλο από την ΑΕΚ του Φάντρονκ, απειλούν να μην ταξιδέψουν να αγωνιστούν στην Καστοριά για την 25η αγωνιστική. Ο Λάκης Πετρόπουλος, προπονητής του Θρύλου, παραιτείται, αναλαμβάνει ο Δαρίβας-Λορέντσι και αρχίζει η προετοιμασία για τα δύο σημαντικά εντός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, 26η και 28η αγωνιστική αντίστοιχα, που ουσιαστικά θα αναδείξουν και τον πρωταθλητή. Σε αυτό το χρονικό σημείο, εμφανίζεται ο Αλαφούζος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-4-1975
 

 

 

 
Με τη συσπείρωση που καλλιεργήθηκε στο σύνολο του Συλλόγου, κόσμος-διοίκηση-τεχνική ηγεσία-παίκτες, θα πάρουμε τα δύο αυτά παιχνίδια και η υπόσχεση του Αλαφούζου θα πραγματοποιηθεί, με το Σάββα Θεοδωρίδη να μοιράζει τα λεφτά στου Ρέντη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-4-1975
 

 

 

 

 
Με αυτά τα λεφτά συγκρατήθηκαν οι παίκτες, συνέχισαν να προπονούνται και βγήκε η χρονιά με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Σε εκείνο το πρωτάθλημα λοιπόν της σεζόν 1974-75, η συμβολή του μπαρμπα-Αριστείδη ήταν καταλυτική. Ας αναλογιστεί ο καθένας την αξία του 1 εκ. δραχμών εν έτει 1975 και ας συγκρίνει με τα χρήματα που λένε κάποιοι ότι έβαλε ο Τουίτης στο βάζελο. Γιατί κάτι για ''1 εκ. ευρώ από την τσέπη του'' ακούμε πως έβαλε αυτές τις ημέρες και εν όψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει προκηρυχθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά μετά διαβάζουμε αυτά
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΤΑ 30-3-2013
 

 
και προβληματιζόμαστε, ειδικά από την στιγμή που στο μοναδικό κανάλι που εμφανίστηκε για να απολογηθεί ο Βγενόπουλος για τη Λαική Τράπεζα στην Κύπρο ήταν ο ΣΚΑΙ του...Τουίτη. Κι επειδή τις επόμενες μέρες θα'χουμε και συνέχεια με τα χρήματα που έβαλε ο μπαρμπα-Αριστείδης στον Ολυμπιακό, λέμε προς τον ''επενδυτή'' κύριο Ιωάννη Αλαφούζο.
 
ΡΕ ΤΟΥΙΤΗ, ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΠΑΤΕΡΑΣ-ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ? ΜΑΖΟΧΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡ'ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ?

Σχόλια

Εικόνα nik7os

Ρε Σάββα στείλε την ανάρτηση με mail στον Λυριτζή στον σκά'ι' να το διαβάσει να πάθουν εγκεφαλικό οι βάζελοι πρω'ι'νιάτικα....

Θα σου έλεγα να το στείλεις στον Θωμα'ι'δη στην δίκη αλλά εκεί είναι δικαστήριο και πρέπει να υπάρχει σεβασμός...

Εικόνα V0R4D0R

Δηλαδή αν του πει κάποιος του Τουίτη ότι έχει γαύρο μπαμπά, δε θα παρεξηγηθεί το φωτερό αγόρι, το λάμπασμα των επενδυτών, τ' ολόγιομο φεγγάρι? Η πλάκα είναι ότι τα έδωσε κι όλας ο πατέρας (εκτός κι αν έβαλε τους παίχτες να υπογράψουν ότι τα πήραν, όπως κάνει ο γιόκας). Ρε τί μαθαίνει κανείς όσο ζει...

Εικόνα savvas gridlock

Τα έδωσε. Αλλιώς σιγά μην ανακάτευε τον κυρ-Σάββα...

Εικόνα clark gheibol

Χαχαχα, γαύρος ο μπαμπάς, έτσι είναι...