ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ: ΓΑΥΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΑΖΕΛΩΝ



Τα γεγονότα του Εθνικού Διχασμού είναι γνωστά στους περισσότερους. Ελευθέριος Βενιζέλος εναντίον Κωνσταντίνου Α' (ή ΙΒ'). Έχουμε δει το ποια ομάδα υποστήριζε ο Βενιζέλος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 14-1-1933
 

 

 

 
Ας δούμε τώρα και το ποια ομάδα υποστήριζε ο Κωνσταντίνος Α'.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-2-1961
 

 
Αντιγράφουμε από την τελευταία παράγραφο
 
Δέον να σημειωθή ότι και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΧΙΙ, ο παππούς του Διαδόχου είχεν ανακηρυχθή επίτιμος πρόεδρος του Παναθηναικού.
 
Τώρα το αν είχε ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΟ, του ΠΠΟ ή του ΠΠΑΟ, είναι αδιάφορο για το θέμα μας, αφού εδώ εξετάζουμε το τι εκπροσωπεί το σωματείο της γειτονιάς Κολωνακίου-Αμπελοκήπων, σε αντιπαραβολή με τον Ολυμπιακό. Αν προχωρήσουμε ιστορικά και περάσουμε στα χρόνια του Μεταξά, με το ''δημοκράτη'' δήμαρχο Αθηναίων Κοτζιά, που δεν έχανε αφορμή να διατρανώσει τα ''δημοκρατικά'' του πιστεύω, θα δούμε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-5-1951
 

 

 
Ως γνωστόν σήμερον ο κ. Κοτζιάς είναι επίτιμος πρόεδρος του Παναθηναικού.
 
Πώς να μην τον ανακηρύξουν επίτιμο πρόεδρό τους, όταν τους γέμιζε με λεφτά και τους έσβηνε τα χρέη, την ώρα που άλλοι Έλληνες υπέφεραν από τους ''δημοκράτες'' κρατικούς λειτουργούς της 4ης Αυγούστου? Να πάμε και πιο πέρα, επί Κατοχής? Τι συνέβαινε με τους Ράλληδες, που τους επέτρεπαν να μην πληρώνουν τα χρέη τους? Σε λίγο θα δούμε και τα υπόλοιπα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα σχετικά με τα βαζέλια, για να γελάσουμε με την καρδιά μας. Με τον ''Εθνάρχη'' Καραμανλή, τα ίδια και χειρότερα, θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε φυσικά. Για τους ''Επαναστάτες'' Απριλιανούς, έχουμε γράψει ήδη πολλά και θα γράψουμε τα τριπλάσια ή και τετραπλάσια στο μέλλον, ενώ το βαρδινογιαννικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚάρχη Βαρδή -μετέπειτα και ΝΔάρχη- και των υπηρετών του το ζήσαμε όλοι μας και το ζούμε καθημερινά, θέμα που θα μας απασχολήσει και αυτό στο μέλλον με πολλές αναρτήσεις σαν κι αυτήν εδώ.
 
Ούτε Εμφύλιο πάμε να στήσουμε γύρω από το ποδόσφαιρο, ούτε να πούμε πως ''εμείς οι γαύροι είμαστε ανώτεροι από τους βάζελους γι'αυτό και για εκείνο'' κτλπ.. Ο ελιτισμός και τέτοιου είδους γενικεύσεις έχουν φασιστικές ρίζες και το φασισμό τον καλλιέργησαν και τον καλλιεργούν άλλοι. Προφανώς και ένας οπαδός του ΠΑΟ π.χ. στην Φλώρινα, στη Ρόδο, στην Καλαμάτα, στη Σαμοθράκη κ.ο.κ. δεν σημαίνει πως είναι παρακρατικός φασίστας ή χουντοβασιλικός επειδή απλώς και μόνο υποστηρίζει αυτούς που φοράνε πράσινα, ούτε πως θα έπρεπε να έχει λιγότερα δικαιώματα στην κοινωνία από εμάς που υποστηρίζουμε τους ερυθρόλευκους. Από την άλλη όμως, δεν εξετάζουμε και το δικό μας μικρόκοσμο, ώστε να βρούμε παραδείγματα βάζελων που χορεύουν στον παραπάνω σκοπό και να τα προβάλλουμε στο σύνολο του οπαδικού τους κόσμου. Την ιστορία των δύο σωματείων εξετάζουμε. Τη δική μας ιστορία την έγραφε, την γράφει και θα την γράφει μια ζωή ο κόσμος μας και καμία διοίκηση, γιατί εμείς από τότε που ιδρυθήκαμε είμαστε Σύνδεσμος Φιλάθλων. Τη δική τους ιστορία την έγραφαν, την γράφουν και θα συνεχίσουν να την γράφουν οι παράγοντές τους. Αυτή είναι η αιτία που μια ζωή είναι στη διχόνοια και στις εσωτερικές έριδες, με το Δαλάι Λάμα=Απόστολο Νικολαίδη κόντρα σε όλους και τώρα με τους Βαρδινογιάννηδες στη θέση του. Όταν την ιστορία ενός Σωματείου την γράφουν παράγοντες και δη τόσο ισχυροί σε όλες τις εποχές, αναγκαστικά αυτό το Σωματείο και όσοι το απαρτίζουν θα γίνουν
 
ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.
 
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια γύρω από τη συνοικιακή ομαδούλα του κέντρου της Αθήνας, με σήμα το τριφύλλι (που στην αρχή το'χαν και ανάποδα). Και το τελευταίο με τους απογόνους δεν το λέμε στον αέρα, ούτε μεταφορικά, όπως έχουμε δει εδώ. Από τον έναν Ράλλη στον άλλον και όπως θα δούμε στην πορεία, δεν μείνανε μόνο στους Ράλληδες.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμη που θα προστεθούν στην πορεία σε αυτό το μήκος κύματος, μια σύγκρουση με αυτούς σήμαινε, σημαίνει και θα σημαίνει πολλά περισσότερα από μία απλή νίκη για όλους εμάς. Δεν έχουμε την απαίτηση οι κατά καιρούς ποδοσφαιριστές μας να τα γνωρίζουν αυτά, ούτε είμαστε γραφικοί να απαιτούμε να παραδίδονται στα αποδυτήρια μαθήματα της ιστορίας μας σε μισθοφόρους Έλληνες-Άγγλους-Γάλλους-Πορτογάλους που φορούν την ερυθρόλευκη. Απλώς απαιτούμε οι κατά καιρούς ποδοσφαιριστές μας να σεβαστούν ΕΜΑΣ, που είμαστε η αιτία να χρυσοπληρώνονται και να αποδεχτούν πως ΓΙΑ ΕΜΑΣ αυτό δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, σε φάση ''έλα μωρέ, σιγά τώρα, ένα ματσάκι είναι, ας μην τρελαινόμαστε για την μπάλα''. Ούτε σώνει και ντε να κερδίζουν συνέχεια ζητάμε, αφού πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι με άλλους αστάθμητους παράγοντες, τύχη-διαιτησία κτλπ και σε μια τελική αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνεται πάντοτε, αφού δεν παίζουμε μόνοι μας. Απαιτούμε ΠΑΘΟΣ, ΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ, σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα ματς. Απαιτούμε να μας δείξουν πως σκυλιάζουν, είτε είναι 30 βαθμούς μπροστά, είτε 30 βαθμούς πίσω στον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ. ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ.
 
Ο,τιδήποτε άλλο πέραν αυτού που ζητάει ο κόσμος μας από τη δεκαετία του '50 ακόμη
 

 
θα είναι προσβολή προς τον ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ...

Σχόλια

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΑΠΛΑ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ....!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Τα λέει όλα η ιστορική φωτογραφία στο τέλος.