ΘΩΜΑΣ ΜΑΥΡΟΣ: ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ''



Καλοκαίρι του 1973 κι ένα από τα πιο hot ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο νεαρός επιθετικός του Πανιωνίου, Θωμάς Μαύρος. Πολλές ομάδες φέρονται διατεθειμένες να καταθέσουν πρόταση για να τον αποκτήσουν, αλλά πρώτος ανάμεσα σε αυτές είναι ο νταμπλούχος Ελλάδος Ολυμπιακός του Γουλανδρή. Καράβια με λεφτά σκορπούσε τότε ο κυρ-Νίκος για τον Θρύλο και ό,τι κυκλοφορούσε στην αγορά αποτελούσε στόχο. Έτσι, ο Θωμάς Μαύρος θα σηκώσει μπαιράκι, θα κηρύξει αποχή από τις προπονήσεις του Πανιωνίου και θα ζητήσει επιτακτικά μεταγραφή σε ανώτερο Σύλλογο. Όχι όποιον κι όποιον.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-7-1973
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 15-7-1973
 

 

 
Η τότε διοίκηση του Πανιωνίου, με πρόεδρο το Λουκά Πανουργιά του ΠΑΟ προσωρινά, ο οποίος παραιτήθηκε έναν μήνα αργότερα
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-8-1973
 

 
διέρρε πως θα ζητήσει παλαβά λεφτά, 30 εκ. δραχμές και παραπάνω, με αποτέλεσμα ο Γουλανδρής να ξεκόψει πως ''δεν ενδιαφερόμαστε για το Μαύρο''. Είδε κι απόειδε ο παίκτης και επέστρεψε στις προπονήσεις, ενώ και τα επόμενα καλοκαίρια, είτε επειδή ο Γουλανδρής προτίμησε να δώσει ένα καράβι λεφτά στην Παναχαική για το Δαβουρλή, είτε επειδή αργότερα δεν υπήρχε Γουλανδρής, δεν καρποφόρησαν οι συζητήσεις Ολυμπιακού-Μαύρου για να φορέσει ο Θωμάς την ερυθρόλευκη φανέλα που τόσο πολύ ήθελε. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Μπάρλος -που από το πουθενά τον είχε διορίσει στην ΑΕΚ ο Ιωαννίδης, ο μαύρος ταξίαρχος των ΕΑΤ-ΕΣΑ και μέλος του ΠΑΟ- και κατάφερε να τον φέρει στην ΑΕΚ, σε μια μετεγγραφική ιστορία που έχει αφήσει εποχή. Από το πουθενά, λοιπόν, ο Θωμάς που παρακαλούσε να έρθει στον Θρύλο, έγινε Θ(ε)ωμάς και είδωλο-Αεκάρχης για το μέσο χανούμι.
 
Αυτή η ανάρτηση αφιερώνεται στα Αεκάκια σήμερα που υποβιβάστηκαν οριστικά στις χαμηλότερες κατηγορίες, μπας και χωνέψουν ότι
 
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ''ΣΗΜΑΙΕΣ'' ΣΑΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ.
 
Καλή επιτυχία στα Τοπικά της Αθήνας, φίδια κολοβά, ομαδούλα-ΔΕΚΟ της γειτονιάς του Ποδονίφτη και ευχόμαστε πολύ σύντομα να σας καμαρώσουμε στο γήπεδο που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχετε ως έδρα. Την Αλεπότρυπα στην Άνω Κυψέλη. Δείτε εδώ γηπεδάρα.
 

 
Ούτως ή άλλως και στο ΟΑΚΑ τζάμπα παίζατε. Κι εδώ στο τζαμπέ θα είστε, αλλά θα σας έρθει και κουτί τώρα που θα είστε τρεις κι ο κούκος στην κερκίδα. Άντε, σειρά να παίρνει ο Παναθηναικούλης, η άλλη ομαδούλα της γειτονιάς Κολωνακίου-Αμπελοκήπων, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος από όλα τα ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ του ελληνικού αθλητισμού.
 
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΛΥΕΣΤΕ. ΜΟΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕΝΕΙ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.
 
ΑΕΚ ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ

Σχόλια

Εικόνα SKATASTAMOYTRASOY

me eikosipente xiliades kosmo epaiza malaka gayre shmera sto oaka.......osa eishthria kanw sthn b ethnikh ta kaneis sto champions league!apolayseta giati se dyo xronakia tha paizeis prokrimatika gia na vgeis sto champions league san deyteros!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Ωραίο nick διάλεξες ρε αεκάκι. Για πες μας όμως, τι τιμές είχανε τα εισιτήρια που έκοψες και πόσοι τζαμπατζήδες μπήκανε μέσα; Γιατί με 5 ευρώ εισιτήριο κι ένα κάρο τράκες, εμείς το γεμίζουμε το ΟΑΚΑ ακόμη και κόντρα στον Απόλλωνα. Όσο για το άλλο που λες με το πρωτάθλημα, πάλι κορόιδο σε πιάνει ο λαθρέμπορας, που σου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και να ανέβεις του χρόνου, για 3 χρόνια Ευρώπη δεν βγαίνεις, επειδή αυτό προβλέπει η ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες που πέφτουν λόγω χρεών. Τζάμπα όνειρα για Τσου Λου κάνεις.

Εικόνα red apple

Φάουλ κύριε Συντάκτα...

Στην Αλεπότρυπα αγωνίζεται το καμάρι των Θυμαρακίων, ο ΑΤΛΑΣ, στον οποίο μεγαλούργησα απί 12 συναπτά έτη...

Θα μας τον μαγαρίσει τώρα, η ΑΕΚλάψα;

Ντροπή!!

αχαααααααααααααααα!!!

Εικόνα clark gheibol

έχουν συνηθίσει τα αδελφά σωματεία να μοιράζονται τζάμπα το ίδγιο γήπεδο