ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



Είδαμε το πρώτο μέρος, ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά το πόσα χρήματα πραγματικά έδωσε η χούντα στον Ολυμπιακό. Όχι το τι ανακοίνωνε πως θα δώσει, με το στόμα, αλλά τι έφτασε όντως στα ταμεία του Ολυμπιακού και σε ποια κατάσταση είχε έρθει ο κόσμος μας από την προκλητική στάση των τότε κρατικών ιθυνόντων.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 6-11-1973
 

 
Μέσα στην επταετία γράφονταν αυτά, έτσι? Από αντικειμενικά ΜΜΕ, όχι ''αυτά τα λένε οι γαύροι''. Θέλετε να δείτε πότε δώθηκε η τελευταία επιχορήγηση για αθλητικούς σκοπούς στον Ολυμπιακό? Από τη Γενική Συνέλευση στην οποία επικυρώθηκε η είσοδος του Γουλανδρή στη διοίκηση
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 15-1-1971
 

 
1,5 εκ. δραχμές το 1970. Τέλος μετά. ''Ό,τι πήρατε πήρατε γαύροι'', αφού εμφανίστηκε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ. Που και πριν τι παίρνατε δηλαδή, ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ. Βάζουμε για παράδειγμα το τι πήρε ο Εθνικός, το άλλο σωματείο του Πειραιά, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι τότε παράγοντές του, έναν μήνα μετά τη ΓΣ του Θρύλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-2-1971
 

 

 
1,8 εκ. δραχμές ο Εθνικός για το 1970, 1,5 εκ. δραχμές ο Ολυμπιακός, που συντηρούσε πολλά περισσότερα τμήματα.
 
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΑΚΙ, Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ.
 
Ξαναγράφουμε πως δεν μιλάμε για το τι ανακοίνωναν τα χουντοειδή πως ΘΑ δώσουν, με το στόμα. Μιλάμε για το τι έφτανε στα ταμεία. Ακριβώς έτσι είδαμε το τι έφτασε στα ταμεία του βάζελου, με ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΕΦΤΑ. Για τη σεζόν 1969-70, ας πούμε, σύμφωνα ΜΕ ΟΣΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ, ο ΠΑΟ πήρε 6,097 εκ. δραχμές κρατικά λεφτά, ενώ την χρονιά του Χουντέμπλευ, σεζόν 1970-71, οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ ήταν 10,2 εκ. δραχμές.
 
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ''ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΟ'' ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ, ΘΑ ΘΑ ΘΑ, ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΟΣΑ ΠΗΡΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
 
Όπως βάλαμε εξ άλλου σε ξεχωριστή ανάρτηση, μόνο για τη σεζόν 1971-72, ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ, ο Ασλάνας έδωσε 7 εκ. δραχμές. Δείτε τα πάλι. ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ.
 
Προσέξτε ότι δεν αναφέραμε τίποτε απολύτως για Χουντέμπλευ, για Ασλανίδεια Κολυμβητήρια, για απελάσεις Ρομαίν, Μπούκοβι, για Κούδα, για κλεμμένους τίτλους του βάζελου, για προκρίσεις σε Ευρωπαικά Κύπελλα μπάσκετ με πανθομολογούμενες κλοπές, για το ''κρα κρα κρα Ασλανίδη πουσταρά'' των γαύρων και και και. Έχουμε γράψει καμιά 60αριά αναρτήσεις και σκοπεύουμε να γράψουμε τις δεκαπλάσιες γύρω από αυτά και σχετικά με άλλα θέματα, για τα οποία δεν έχουμε κάνει ακόμη κάποια νύξη. Κουράγια να'χετε να διαβάζετε μόνο, αφού όλα εδώ θα μπαίνουν. Μιλήσαμε μόνο για λεφτά. Ό,τι έφτανε στα ταμεία του Ολυμπιακού ήταν και καλά για του Ρέντη, την ώρα που γήπεδο δεν είδαμε, τα έργα σταμάτησαν από το 1972 και τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ χρέη έπνιξαν τον Θρύλο, ένα θέμα που το είδαμε διεξοδικά σε 5 αναρτήσεις. Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ, με μικρές, ασήμαντες και σε κάθε περίπτωση προβλεπόμενες εξαιρέσεις, αφού το να πάρει ένα ερασιτεχνικό σωματείο κρατικά λεφτά για να κτίσει εγκαταστάσεις, μόνο σκάνδαλο δεν είναι ακόμη και σήμερα. Την ίδια ώρα, οι βάζελοι έπαιρναν αβέρτα λεφτά, ενώ ο κόσμος μας έβραζε κι οδηγούνταν σε αρκετές αντιχουντικές εκδηλώσεις. Το παρακάτω πρωτοσέλιδο, λίγο μετά το ντέρμπυ του Κατσώρα και μία ακόμη σφαγή του Θρύλου, είναι ενδεικτικό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 12-10-1971
 

 
Μια σύνοψη κάναμε, λόγω της ημέρας. Έρχονται ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ. Γελάστε με την προπαγάνδα των βάζελων, που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία καταπώς τους βολεύει και συντονιστείτε εδώ για τη συνέχεια.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Τζάμπα χάνεις το χρόνο σου. Οι βάζελοι ποτέ δε θα καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στη μπράξη και στα λόγια. Γιατί από στόμα ήταν πάντα πρώτοι. Είναι στοματικό συνοικιακό σωματείο. Α ναι, και στα σπρέι καλά τα πάνε