ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFF



Πρίν λίγες μέρες είχαμε δει το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει γύρω από το πώς κατάφερε να πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναικούλης. Προφανώς μιλάμε για σκάνδαλο σε όσους θέλουν να τα δούνε αυτά και δεν είναι στη φάση ''ο Μαρινάκης κάνει ό,τι θέλει στο παρασκήνιο, ανεβοκατεβάζει ομάδες και όλοι στέκονται σούζα μπροστά του''. Χθες είχαμε εξελίξεις σε αυτήν την κατεύθυνση.
 
Η (απόλυτη) ισοβαθμία του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης στην 6η θέση της βαθμολογίας (καθώς έχουν από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά), καθώς και η πιθανότητα να μην αδειοδοτηθεί κάποια ή κάποιες ομάδες από αυτές που θα μετάσχουν στα πλέι οφ (άρα την έξοδο στην Ευρώπη θα την κερδίσει η 6η ομάδα), οδηγούν τη Σούπερ Λίγκα στην απόφαση να προχωρήσει εκ των προτέρων σε αγώνα μπαράζ μεταξύ των «πρασίνων» και τους ακριτικού συλλόγου.
Με δεδομένο ότι οι άδειες θα δοθούν στις ΠΑΕ μετά τα πλέι οφ (που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου), το μπαράζ θα διεξαγόταν αναγκαστικά στα μέσα του Ιουνίου! Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες, η διοργανώτρια, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ΠΑΕ, αλλά και της ΕΠΟ, έχει αποφασίσει να διεξάγει το μπαράζ πριν την έναρξη των πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν στις 15 Μαΐου.
Προς το παρόν, οι δύο ΠΑΕ διαφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής. Ο Παναθηναϊκός θέλει μετά το Πάσχα, ενώ η Ξάνθη προτείνει να γίνει το παιχνίδι πριν τις Άγιες μέρες.
Οι δύο υποψήφιες ημερομηνίες είναι την προσεχή Κυριακή 28 Απριλίου (αυτό θέλει η Ξάνθη), ή την Κυριακή 12 Μαΐου, δηλαδή την επομένη του τελικού του Κυπέλλου.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θέλει κάπου κοντά στην Αθήνα, η Ξάνθη κάπου στη Μακεδονία. Ωστόσο, επικρατέστερα γήπεδα να το φιλοξενήσουν, είναι της Λάρισας ή του Βόλου. Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση ακόμα και για νησί!

 
Στη σημερινή LIVE SPORT μάλιστα είναι πρώτο θέμα τα παραπάνω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVE SPORT 23-4-2013
 

 
Aς δεχτούμε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πρέπει να αδειοδοτηθεί και δεν δικαιούται να αγωνιστεί στα Κύπελλα της Ευρώπης. Πάμε να εξετάσουμε τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ Παναθηναικός, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στον τελευταίο δημοσιευθέντα ισολογισμό της 30ής Ιουνίου 2012, που αφορά τη σεζόν 2011-12.
 

 

 

 
α) Η ΠΑΕ ΠΑΟ εμφανίζει χρέη=συσσωρευμένες ζημίες, δηλαδή υπόλοιπο ζημιών παλαιοτέρων χρήσεων+φετινό έλλειμμα συνολικού ύψους 47,6 εκ. ευρώ. Ελπίζω  να αντιλαμβάνεται κάποιος αυτό το νούμερο...
 
β) Τα ίδια κεφάλαια της ΠΑΕ, δηλαδή η διαφορά των ζημιών από το κατατεθειμένο μετοχικό κεφάλαιο, είναι αρνητικά, -9,1 εκ. ευρώ. Με βάση το άρθρο 48 του νόμου 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι αναγκαία, ώστε τα ίδια κεφάλαια να διαμορφωθούν θετικά.
 
γ) Το κυκλοφορούν ενεργητικό της ΠΑΕ, δηλαδή το ρευστό που άμεσα μπορεί να βρει η εταιρεία -χοντρικά τα λέμε για να συνεννοηθούμε-, είναι 16,2 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων, τα κοντινά έξοδα, 40 εκ. ευρώ. Την ίδια ώρα, τα ταμειακά διαθέσιμα, όσα λεφτά υπήρχαν στο ταμείο με λίγα λόγια, στις 30 Ιουνίου 2012 ήταν...300.000 ευρώ. Η ΠΑΕ χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ρευστό και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν γίνεται να είναι μικρότερη των 25 εκ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι τρύπες που αυτήν την στιγμή υπάρχουν και όχι φυσικά για να γίνουν μεταγραφές.
 
Ως γνωστόν, αυτήν την στιγμή που μιλάμε τρέχει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟ ύψους 15 εκ. ευρώ. Ας δεχτούμε πως αυτά τα λεφτά φτάνουν, που με βάση τα όσα αναλύσαμε παραπάνω δεν φτάνουν. Τι προκύπτει από το ρεπορτάζ? Θα καλυφθεί έστω αυτό το ποσό?
 
Στα ποσά που έχουν μπει από τους... μυστικούς χρηματοδότες στην ΑΜΚ αναφέρθηκε στη χθεσινή Γ.Σ. του Παναθηναϊκού η Αθηνά Μπαλωμένου και φέρονται να είναι οι Θεοδωρόπουλος, Βασιλάκης, Βασιλόπουλος. Η νομική σύμβουλος της «πράσινης» ΠΑΕ μίλησε μεταξύ άλλων στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας για το ποσό που είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος ότι έβαλε μη μέτοχος ως έναντι στην ΑΜΚ. Συγκεκριμένα είπε ότι: «Έχουν εισέλθει ήδη 2 εκατ. ευρώ από ομάδα ανθρώπων. Κι αν βοηθήσει ο κόσμος θα συγκεντρώσουμε τουλάχιστον τα μισά από τα 15 εκατ. ευρώ». Την ίδια στιγμή πάντως τα χρήματα από μη μετόχους μπορεί να φτάσουν ως και τα 3 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη «Sportday». Σχετικά με τα πρόσωπα που φέρονται να έβαλαν το... χέρι στην τσέπη, είναι ο διευθύνον σύμβουλος της «Chipita», Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η οικογένεια Ρισβά και πιθανώς ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Θοδωρής Βασιλάκης, μαζί με τον Τίτο Βασιλόπουλο.
 
Υπάρχει αισιοδοξία, λέει, πως θα μαζευτούν...7,5 εκ. ευρώ, ενώ η ΠΑΕ θέλει οπωσδήποτε 25. Προς το παρόν μπήκανε...2 μύρια. Και τα 2 εκ. ευρώ που έχουν κατατεθεί, είναι κι αυτά στον αέρα, αφού το ποιος έβαλε τι δεν έχει ανακοινωθεί. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την επόμενη σεζόν, όπως και οι χορηγίες, είναι πονεμένες ιστορίες στην ελληνική αγορά, τα εισιτήρια πέφτουν, εγγυημένα έσοδα π.χ. από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν για τον Παναθηναικό, άρα ο τραπεζικός δανεισμός μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός για να αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας. Σαν να μην έφτανε αυτό, εκκρεμούν και αρκετές περιπτώσεις αγωγών εις βάρος της ΠΑΕ, σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή που υπογράφει τον ισολογισμό, που μπορεί να επιδεινώσουν τη θέση της εταιρείας. Έχουμε πάρει μια τζούρα εδώ.
 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ? ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
 
Υ.Γ. 1 Βαζελογαυράκια, μην πιάνεστε κορόιδα. ''Ο χοντρός στήνει ματς και έχει γεμίσει με παραρτήματα την Ελλάδα, γι'αυτό παίρνει πρωταθλήματα. Ούτε έναν παίκτη της προκοπής έχουμε''. Κοιμηθείτε ήσυχοι. Κράξτε αυτόν που δίνει -όσα δίνει- και κάντε κοκοκό σε αυτόν που δίνει...με το στόμα. Με το στόμα και με τα λόγια και ο Μαρινάκης μπορεί να βάλει 200 εκ. ευρώ, αν κανείς δεν τον ελέγχει.
 
Υ.Γ. 2 Ποιος είναι άραγε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης?

Σχόλια

Εικόνα red apple

ΤΙΝΑΦΤΑ που γράφετε; Θέτε να σας στείλουν σε καμιά Κομαντατούρα; Άκου ΠΩς ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ Ο ΠΟΑ;
Ερώτηση είναι αυτή; ΜΕ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ, παίρνει αδειοδότηση... Σπαθένια. Τίμια και καθαρή σαν την πρώτη ημέρα της ανοίξεως...

Σας παρακαλώ, Ω ΣΥΝΤΑΚΤΑ, μην επανακάμψετε επί του θέματος. Μου ανεβάσατε πίεσιν!

Εικόνα ΔΙΑΣ

αν υποψιασθω οτι ο γενικος γραμματεας της κυβερνησης ακουει στο ονομα τακης και του αρεσε το μπασκετ ή εχει φιλο τον "τυφωνα" ...

Εικόνα dono

φοράει και γυαλιά...

Εικόνα indian

είναι ο κύριος που έχει γράψει το βιβλίο "το τέλος του εφιάλτη"???...ο εφιάλτης σας είναι μόλις στην αρχή κρατικοδίαιτοι