ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Γράφτηκε απο Anonymous στις 23:43 | 23-04-2013
Συνεχίζουμε να βλέπουμε παραδείγματα χρημάτων που δώθηκαν με το στόμα από τους Απριλιανούς στον Ολυμπιακό και ποτέ δεν έφτασαν στα ταμεία της ομάδας μας. Περνάμε στο τρίτο μέρος, αφού θυμηθούμε το δεύτερο.
Μετά την επανενεργοποίηση του Γουλανδρή και την ανάληψη της θέσης του Γενικού Αρχηγού του Ολυμπιακού εκ μέρους του, τον Ιανουάριο του 1971, ο Ασλανίδης ανακοινώνει πως θα δώσει 1 εκ. δραχμές στον Θρύλο, και καλά για να πριμοδοτήσει τη νέα διοίκηση.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-1-1971
Πάμε να δούμε το αν δώθηκαν αυτά τα λεφτά.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 9-2-1971
''Όλο για εκατομμύρια στον Ολυμπιακό γράφει ο Τύπος, αλλά τίποτε δεν πάει στα ταμεία του'', μας λέει η ΟΜΑΔΑ. Η ''αντικειμενική'' ΟΜΑΔΑ τα γράφει αυτά, όχι το ΦΩΣ του γαύρου και μάλιστα μέσα στην επταετία, όπου υπήρχε και λογοκρισία. Μέχρι και ο Ασλάνας τρελάθηκε και είπε δημόσια ''δεν μοιράζω εκατομμύρια, μην γράφετε αρλούμπες''.
Πολύ ωραία είναι και η ιστορία με τα λεφτά που ΘΑ ΘΑ ΘΑ, ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ έδινε ο δήμαρχος Πειραιά -και κριτής καλλιστείων- Σκυλίτσης στον Ολυμπιακό, το 1974.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-8-1974
Με το στόμα κι αυτά τα λεφτά του χουντοδημάρχου. (Το ''Σκυλίτσειο Θέατρο'' είναι αυτό που σήμερα ξέρει όλος ο κόσμος ως Βεάκειο. Σκυλίτσειο λεγόταν μέσα στην ''Επαναστάση'', γιατί κτίστηκε το 1969, επί δημαρχίας του κριτή καλλιστείων). Όπως έχουμε δει μάλιστα στο θέμα του Ρέντη, ο ''γαύρος'' ο Σκυλίτσης μπλόκαρε τα έργα στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Θρύλου στη Ζέα. Και μιας και πήγαμε πάλι στο θέμα του γηπέδου στου Ρέντη, ας δούμε το τι έλεγε γι'αυτό ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και μέλος της Επιτροπής Γηπέδου Ρέντη, κύριος Κώστας Θανόπουλος, αμέσως μετά την πτώση της χούντας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-8-1974
Μόνο 500.000 δραχμές τα ''3 τελευταία χρόνια'', από το 1972 και μετά δηλαδή, στον Ολυμπιακό για έργα στου Ρέντη, όπως αναλύσαμε εξ άλλου και στο αφιέρωμα που κάναμε, ενώ συνολικά για αθλητικούς σκοπούς στον Ολυμπιακό, δηλαδή για μεταγραφές και για συνολική διαχείριση των τμημάτων του μέσα στην χρονιά, πέρα από το γήπεδο, δώθηκαν 2 εκ. δραχμές από το 1967 μέχρι το 1974, όπως έχουμε δει στην πρώτη σχετική μας ανάρτηση. Η κοροιδία των χουντικών πήγαινε σύννεφο και πλήρωνε μόνο ο ''βλάκας'' ο Γουλανδρής, μαζί με κανά δυο ακόμη εξίσου ''βλάκες'', για να συντηρείται και να μεγαλουργεί ο Θρύλος, την ώρα που τα βαζελάκια έπαιρναν δεκάδες εκατομμύρια δραχμές και μάλιστα ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Και όπως κάνουμε πάντοτε, για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, θα βάλουμε χορηγίες της χούντας σε μία άλλη ομάδα, ενδεικτικά, ώστε να φανεί η διαφορά αντιμετώπισης. Θα δούμε τον Άρη και μία μόνο χρονιά του. Δεν θα δούμε και πάλι λεφτά που με το στόμα έδωσε η χούντα, αλλά το τι ομολόγησαν παράγοντές του πως πήραν ως επιχορήγηση από τη ΓΓΑ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 9-2-1971
Σύμφωνα λοιπόν με τον οικονομικό απολογισμό του 1970 από τους ίδιους τους διοικούντες τον Άρη, τα ''λοιπά έσοδα'' ήταν 2,8 εκ. δραχμές. Όπου λοιπά έσοδα φυσικά η κρατική επιχορήγηση της ΓΓΑ, αφού μεταγραφές τότε δεν επιτρέπονταν, ούτε τηλεοπτικά έσοδα υπήρχαν, ενώ δεν υπάρχει και κατηγορία ''επιχορηγήσεις ΓΓΑ'' στον πίνακα.
Ο ΑΡΗΣ ΠΗΡΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, 1967-1974.
Αυτό θα πει ''η χούντα γέμιζε το γαύρο με λεφτά''...
Υ.Γ. Φυσικά θα έχουμε συνέχεια, με αρκετά ''μέρη'' ακόμη στη συγκεκριμένη ενότητα.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια