Ο ''ΠΡΟΦΗΤΗΣ'' ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ



Είναι η ώρα τώρα που όλοι αποθεώνουν τον μπασκετικό Ολυμπιακό και δη τον αρχηγό του, τον ΒΑΣΙΛΑΡΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, να πάμε λίγο πίσω. Ας δούμε τι έγραφε ένας ''έγκριτος και αντικειμενικός'' δημοσιογράφος, σε μία ''έγκριτη και αντικειμενική'' ιστοσελίδα, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΥ με τον Θρύλο εδώ.

Δεν θα καθίσω να ασχοληθώ με το οικονομικό σκέλος του θέματος. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει όποια επιλογή θέλει. Στα δικά μου τα μάτια πάντως και βλέποντας χιλιάδες ανθρώπους το τελευταίο δίμηνο να βγαίνουν στους δρόμους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και γι' αυτά που θα έρθουν, θεωρώ αδιανόητο να παζαρεύονται τόσο ιλιγγιώδη ποσά για μια μεταγραφή.
Το αν έπραξε σωστά ο Σπανούλης και θεώρησε τόσο σημαντικά τα 400.000 ευρώ περισσότερα ώστε να αλλάξει φανέλα είναι υποκειμενικό. Θεωρώ πάντως πως αν είχε δείξει καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, οι Γιαννακόπουλοι θα του έδιναν ακόμα περισσότερα. Το έχουν πράξει πολλές φορές στο παρελθόν.
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τα λεφτά και ας δούμε το αγωνιστικό σκέλος της κίνησης. Ο Σπανούλης έπραξε σωστά και πήγε στον Ολυμπιακό. Εκεί θα είναι το πρώτο όνομα. Για πρώτη φορά στην καριέρα του. Από τότε που άρχισε να γίνεται γνωστός, όταν αγωνιζόταν στο Μαρούσι, ποτέ του δεν κατάφερε να γίνει το νούμερο 1, όπου κι αν αγωνιζόταν. Και για όσους βιαστούν να πουν για το Μαρούσι, ας θυμηθούν ότι στην ομάδα των Βορείων Προαστίων, ήταν ο Μπλάκνεϊ αυτός που έπαιρνε την ομάδα πάνω του στα δύσκολα.
Στον Παναθηναϊκό πάντα ήταν στη σκιά κάποιου άλλου. Είτε αυτός λεγόταν Διαμαντίδης, είτε λεγόταν Λάκοβιτς, είτε λεγόταν Γιασικιεβίτσιους, ποτέ ο Σπανούλης δεν κατάφερε να είναι το πιο λαμπρό αστέρι της ομάδας. Ούτε μέσα στο παρκέ, ούτε στις αναζητήσεις των δημοσιογράφων για συνεντεύξεις, ούτε - πολύ περισσότερο - στην πράσινη εξέδρα. Στη συνύπαρξη του με τον Λάκοβιτς, οι οπαδοί είχαν απλώσει πανό για να παραμείνει στην ομάδα ο Σλοβένος, αδιαφορώντας για τον Λαρισαίο γκαρντ. Το καλοκαίρι της επιστροφής του από το ΝΒΑ - όταν ο Παναθηναϊκός τον «μάζεψε» από τα αζήτητα - ο κόσμος περισσότερο αγωνιούσε για την κατάληξη της υπόθεσης του Γιασικεβίτσιους, παρά για αυτή του Σπανούλη. Διότι ο Λιθουανός μπορούσε από μόνος του να κερδίσει κούπες, όπως το είχε κάνει στο παρελθόν. Αντίθετα, ο Σπανούλης δεν το κατάφερε ποτέ. Οσο για τον Διαμαντίδη; Καλύτερα να μην μπούμε σε συγκρίσεις, γιατί θα αδικήσουμε τον Δημήτρη...
Ούτε όμως στην Εθνική ήταν ο απόλυτος σταρ, ο άνθρωπος που έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά στα δύσκολα. Οταν τα δευτερόλεπτα περνούσαν και η μπάλα ζύγιζε τόνους, όλοι κοιτούσαν που είναι ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς. Επρεπε να λείψουν τα δύο «χρυσά παιδιά» του ελληνικού μπάσκετ στο περσινό Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας για να γίνει ο Σπανούλης το πρώτο όνομα. Τώρα που Διαμαντίδης επιστρέφει, πάλι στη σκιά του θα βρίσκεται.
Την καλύτερη επιλογή έκανε λοιπόν ο Βασίλης Σπανούλης. Διότι θα βρει συμπαίκτες που ο κόσμος τους περιμένει στη γωνία, λόγω των αλλεπάλληλων αποτυχιών και της αδυναμίας να πάρουν τα σκήπτρα από τον Παναθηναϊκό. Ο Μπουρούσης, ο Βασιλόπουλος, ο Παπαλουκάς, θα παίζουν και την επόμενη χρονιά με το άγχος να βαραίνει χέρια και πόδια. Εκείνος πηγαίνει στο λιμάνι ως πρωταθλητής. Ακόμα κι αν ξανά αποτύχει ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα, κανείς δεν θα τα βάλει με τον άνθρωπο που - καθόλου τυχαία - επέλεξε από την πρώτη στιγμή το νούμερο 7. Ασχέτως αν οι περισσότεροι θα γνωρίζουν πως οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν θα είναι ο Μπουρούσης, ο Βασιλόπουλος, ο Παπαλουκάς. Θα είναι η απουσία δίπλα από το νούμερο 7 του Διαμαντίδη, του Μπατίστ, του Ομπράντοβιτς...


 
Τέτοια επιτυχία στις προβλέψεις, αλλά και επαλήθευση προφητειών, ούτε ο Λιάκουρας, με τις πηγές στους γεροντάδες του Αγίου Όρους και στο Τραχώνι της Λεμεσού. Τι να προσθέσεις σε αυτό το αριστούργημα άραγε? Μόνο μια συμβουλή.
 
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΜΕ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟ, ΒΑΣΙΛΑΚΗ. ΓΑΜΩ ΤΟ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ SPORT-FM ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΛΗ ΣΟΥ... 
 

 

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

1ον) Εγώ δεν ξέρω ρε μαγκίτες γιατί τον βρίζετε τον ανθρωπάκο. Ιδού ο τίτλος του άρθρου του: "Τώρα δεν θα βρίσκεται στη σκιά κανενός". Διαφωνεί κανείς περί του λεγομένου? Πλέον οι άλλοι βρίσκονται στη σκιά του Σπανούλη. Τώρα θέλετε να το πείτε γλώσσα λανθάνουσα, θέλετε να το πείτε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, θέλετε να το πείτε ενορατικό χάρισμα, πάντως η πραγματικότητα τον εδικαίωσε τον ερίφη, όσο κι αν η ουσία του άρθρου έδειχνε αλλού. Εγώ λοιπόν τον κερνάω ενα μαλλί της γριάς φρέσκο, στην υγεία του V-Span και καλή χώνεψη αυτά που έφαγε γενικά αυτές τις μέρες (δεν τον ξέρω καν άλλωστε τον τύπο, ούτε τον έχω ακούσει).

2ον) Τί να πούμε και για τον Μαζιά που έγραψε άρθρο με τίτλο : "Να γιατί θα χάσει ο Ολυμπιακός" πριν την ΤΣΣΚΑ, λες και δε μπορούσε να το τιτλοφορήσει π.χ "Οι αριθμοί δείχνουν ΤΣΣΚΑ" -μιας και παρέθετε αριθμούς-, ή με τρόπο που τέλος πάντων δε θυμίζει τρολλάκι που αμολάει την πορδίτσα του επι τούτου για να σηκώσει χλαλοή ύβρεων και αρών. Μετά παραδέχτηκε βέβαια πως ο Ολυμπιακός τον έβγαλε μαλάκα. Κάτι είναι κι αυτό.

3ον) Ερώτησις θεωρητική και σχετική με τα ανωτέρω: Πείτε πως είστε μάρτυρες ενός διαλόγου ανάμεσα σε μια εκδιδόμενη με τον πελάτη της, ο οποίος τυγχάνει ων νάνος και τρανσέξουλας:
-Φροσάκι, πλερώνω δυό κατοσταρικάκια για μια κοπρολαγνεία περιποιημένη. Είσαι?
-Αχ, δε μπορώ βρε Μίτσα μου γιατί θα με καταραστεί ο θεός και δε θα λιώσω σαν το θείο μου τον Παναή που ήταν κομμονισταί.
-Το χρήμα πάντως θα πέσει εν τη παλάμη.
-Ε, δε βαριέσαι... Ας μη λιώσω τέλος πάντων, πάμε.
Η δική σας θέσις ποία? Αφήνετε την πουτανίτσα να βγάλει το μεροκαματάκι της με τον μόνο τρόπο που ξέρει και μπορεί ή το ρίχνετε στην ηθικολογία? Έτσι είναι φίλοι μου. Στην κοινωνία υπάρχουν οι πουτανίτσες, υπαρχουν οι "κερίες", υπάρχουν και οι κυρίες. Κάθε μια με τον ρόλο της, τον εξίσου σημαντικό. Για σκεφτείτε να ήταν όλες κυρίες. Δε θα ξενοπηδάγαμε. Σκεφτείτε να ήταν όλες "κερίες". Δε θα χωράγαμε να περάσουμε από τις πόρτες λόγω κεράτου. Τέλος αν ήταν όλες πουτανίτσες θα είχαμε ξεπαραδιαστεί. Χοντρές οι αναλογίες, αδέρφια, αλλά νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας. Γαύροι είμαστε εν τέλει.

Εικόνα savvas gridlock

Τι να την κάνεις την κυρία? Αφού όλες μόνο για να πλένουν ρούχα και πιάτα είναι. Πάρε μια πουτάνα να τελειώνεις, να το φχαριστηθείς και περισσότερο...

Εικόνα vagio

Χαχα, με το συγκρκριμενο τρομπονι ειχα ενα διαλογο απειρου καλλους μεσω μειλ περυσι μετα το πρωταθλημα. Του εστειλα copy paste τη μαλακια που ειχε γραψει, καλωντας τον να ζητησει συγγνωμη ως αντρας σωστος. Το πραγμα ξεφυγε και ο φλουφλης με απειλησε πως υα με παει στον εισαγγελεα! Χαχαχα.. Κλασικος πουτανας γιος δημοσιογραφος.
Τωρα γραφει για τον..Ατρομητο. Οταν τελειωσει η χρονια, θα ξαναπαρει το μειλακι του..
Να αγιασει το χερι αυτων που καποια μερα θα τους ξυλοφορτωσουν κατι νικολογιαννηδες και σια.Εδω ο Συριγος κι ο Νικολακο τις φαγανε, αυτοι θα γλιτωσουν?

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ξύλο. Μάγκα θα τον κάνουμε.

Εικόνα red apple

αχααα αχαααα χιχιχχχχχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

ΑΝΕΥ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΩΝ

Εικόνα indian

o tempora, o mores...όλοι αυτοί οι "κύριοι" και πάρα πολλοί ακόμη τα τελευταία 10-15 χρόνια, "μετράνε" σαν επαγγελματίες ή αυτό-επιβεβαιώνονται σαν άνδρες, γυναίκες, υπάρξεις, από το πόσους "φίλους" έχουν στο fb, από το πόσα κλικ τους κάνουν, από τα like...και πώς θα το πετύχουν αυτό?λέγοντας και γράφοντας προκλητικές μαλακίες για ηλίθιους...τέλοσπάντων φίλε Σάββα, μεγάλη κουβέντα...όπως έχει πει και ο μέγιστος Κάρλο Τσίπολλα, όταν αντιμετωπίζεις ένα ηλίθιο άτομο, βρίσκεσαι ολοκληρωτικά στο έλεος του...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Ναι ρε Μάνο, αλλά αυτός ο τύπος έχει κάθε μέρα εκπομπή για μία ώρα στον SPORT-FM και το παίζει αντικειμενικίδης, βγάζοντας ρεπόρτερ όλων των ομάδων και κάνοντας και παρατηρήσεις, με ενδιαφέρον κτλπ.. Μιλάμε για τον κορυφαίο και καλά αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα. Ένα κάρο αθρώποι τον ακούνε. Δεν είναι ξεφτίλα αυτό το έργο?

Εικόνα kg

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΤΟΣ Η' ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΤΟΥ μοιρωτσου.............
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ μαζιαδες ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ μπακουλη.........
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΤΙ σωτηρακοπουλοι λεανηδες τσωχοι μιαουληδες ΚΛΠ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ sportday (2500 φυλλα)το 1/4 ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΛΔ.

ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΛΑΣ ΜΑΣ!
ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ .......ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ!

Εικόνα savvas gridlock

Το αποχωρητήριο της Δαβάκη έχει πάρει επ'ώμου το ρόλο που είχε παλιά ο Φίλαθλος. Εκθρέφει αντιολυμπιακά ΑΡΔάκια...

Εικόνα kg

ΣΣ. Η ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΟΥΛΗ (ΧΑΧΑ!)

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σωστός ο Σάββας. Πού το ξέρεις ρε θηρίο; Εγώ ξέρω τη μισή αλήθεια. Ότι υποστήριζε τον Άρη στο μπάσκετ. Την λεπτομέρεια για το ποδόσφαιρο δεν την ήξερα.

Εικόνα savvas gridlock

Κάτι πήρε το αφτί μου. Σε συνδέσμους μεγαλώσαμε, καταλαβαίνεις...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καταλαβαίνω... Εγώ το ξέρω λόγω κοινής καταγωγής.

Εικόνα Cornillious7

Πλακα ειχε εκεινο το αρθρο αλλα το πολυ γελιο επεσε, περιπου δυο χρονια μετα, οταν πηραμε την κουπα περυσι στην Πολη και ο Βασιλακης ο Μοιρωτσος, "μπουχτισμενος" και "αγανακτισμενος" απο την αποθεωση της ομαδας, εγραψε στο status του στο fb...
"Φτανει πια με την Βουλιαγμενη του μπασκετ!"

Πολυ φτωχη η ελληνικη γλωσσα για να περιγραψει την...ηλιθιοτητα του ανδρος!

Εικόνα savvas gridlock

Σοβαρά μιλάς τώρα? Έχει γράψει τέτοιο πράμα? Πω ρε πούστη, πρέπει να φτιάξω λογαριασμό στο fb τελικά να τα παρακολουθάω αυτά. Χάνω πολλά όπως φαίνεται...

Εικόνα Cornillious7

Κοιταξε, χωρις να θελω να το βαρυνω, το προβλημα ειναι γενικοτερο. Η νεα γενια αθλητικογραφων ειναι οπαδοι στους οποιους εχει δοθει απο τους Χελακηδες, τους Πρωταθλητες, τους Γαυρους, τις Derby και τις Πρασινες το δικαιωμα στην καφριλα και στην προκληση. Στοχος φυσικα ειναι τα κλικ, το 1,30 ευρω και τα πανακριβα μηνυματα στα ραδιοφωνα... Δυστυχως ο κοσμος τσιμπαει. Σε αλλες εποχες αυτα τα παιδακια δεν θα περνουσαν ουτε εξω απο το ΦΩΣ και την Αθλητικη ΗΧΩ (πριν την κωλωμπαρεψουν)...

Τελος παντων, εχει πλακα για οποιον εχει ορεξη να τους "γλενταει" που και που αλλα δεν ειναι να ασχολεισαι και πολυ γιατι το χανεις το μυαλο σου και εκτος απο αυτο κινδυνευεις να χασεις και την ψυχραιμια σου με τυπους "πονηρους" σαν τον Βασιλακη... Και δεν πρεπει...

Εικόνα savvas gridlock

Σωστός.

Εικόνα ΔΙΑΣ

ΟΑΕΔ ρε ξεφτιλησμενοι!

Εικόνα μαουνιέρης

Από έγκυρη πηγή γνωρίζω ότι ο Σπανούλης είχε ανέκαθεν φιλολυμπιακά αισθήματα. θα μου πεί κανείς ότι αυτό δεν έχει (πάντα μεγάλη) σημασία. Θα του αντείπω ότι μερικές φορές έχει πολύ μεγάλη σημασία. Του Σπανούλη η περίπτωση ανήκει στις "μερικές φορές".

Όπως και του Μπαρτζώκα, άλλωστε.

Πρέπει να τον πονάς τον "Θρύλο". Πρέπει να (μπορείς να) "καταλαβαίνεις" τί σημαίνει Θρύλος. Άμα έχεις και αξία και άμα δεν είσαι φλούφλης και γλυκανάλατος, τότε δεν θέλεις τίποτε άλλο. Είσαι μέγας.

Τα δημοσιογραφάκιας ας καταπιούνε αμάσητα τα μαρκουτσάκια και τους κοντυλοφορίσκους τους.

Εικόνα red apple

Αγαπητέ ΓΙΩΡΓΟ -λησμόνησα να σου ευχηθώ τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ που σου αξίζουν! - έγραψες ΤΙΤΑΝΙΑ κουβέντα... Πρέπει να ΠΟΝΑΣ τον Θρύλο...
Τίποτε άλλο

Εικόνα μαουνιέρης

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ, σε ευχαριστώ πολύ, έστω και με καθυστέρηση. Μόλις τώρα είδα το μήνυμα και τις ευχές σου.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Άρης στο μπάσκετ και Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο από μικρός ο Μπίλαρος. Τι μου θυμίζει άραγε. Ρε τι μου θυμίζει λέμε...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121016/giannis-ioannidisgayr...

Εικόνα μαουνιέρης

Φίλε και σύγγαυρε Σάβα, μυρίζεις λονδρέζικο αέρα, πάντως, και σε γουστάρω, και σε ζηλεύω, ίνα μη είπω σε φθονώ! Α, τυχερέ και πανόλβιε Σάββα, σε άγγιξε η αναπνοή της ιστορίας στη Λόντρα!...

Και επειδή είσαι φίλος και αδερφός, άκου και τούτο:
Τη βραδιά της νίκης επί της ΤΣΕΕΣΚΑ ο γιός μου στο τηλέφωνο μου μίλαγε σε μια γλώσσα φαινομενικώς και ακουστικώς ακατάληπτη, που ήταν στα αφτιά μου μουσική ανώτερη και από του Ιωάννου Σεβαστιανού Μπαχ και του Μάρκου Βαμβακάρη. Μετά τη νίκη επί της Φρανκορεάλ μού μίλαγε πάλι σε μια γλώσσα φαινομενικώς και ακουστικώς ακατάληπτη, που ήταν στα αφτιά μου μουσική ανώτερη και από τη μουσική των ουρανίων σφαιρών.

Τί μας κάνεις, ρε Θρύλε, τί μας έχεις κάνει και τί θα μας κάνεις ακόμη!
Ποσο ευτυχείς που είμαστε ολυμπιακοί... πόσο ευτυχείς...

Και επειδή είσαι φίλος και αδερφός, άκου και τούτο - το παρακάνω, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω:
Έχω δει τον Σιδέρη, τον Γιούτσο και τον Μποτίνο να παίζουν. Έχω απολαύσει τον Αργυρούδη, τον Υβ (που ήταν / είναι και το παρατσούκλι μου), και τον Κρητικόπουλο. (Κάνω ένα μεγάλο άλμα.) Έχω καμαρώσει τον Στολτίδη, τον Ζιοβάνι και τον Πάντο. Είδα τον Μαραντόνα με την ερυθρόλευκη ριγωτή να με τιμάει. Τί άλλο θέλω, ρε! Είμαι ευτυχισμένος γαύρος!

Γειά σου, Σάββα. Και του χρόνου πάλι στο Λονδίνο, και πάλι πίσω με το τέταρτο.