ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ, BLACK DIAMOND



Σαν σήμερα, στις 23 Μαίου 1992, έφυγε από τη ζωή το ''μαύρο διαμάντι'' του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο μεγάλος Πατρινός άσος Κώστας Δαβουρλής. ''Έλληνας Πελέ'', ''ΔΑ-ΔΑ-ΔΑ-ΒΟΥΡ-ΛΗΣ'' και άλλα πολλά ακούγονταν και γράφονταν συχνά τη δεκαετία του '70, κυρίως, για πάρτη του, από οπαδούς και δημοσιογράφους. Στον Ολυμπιακό ήρθε με μία μεταγραφή που προκάλεσε σάλο το 1974 και αποχώρησε το 1977. Το χρηματικό ποσό που διέθεσε ο μέγιστος ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ για να τον φέρει στο Λιμάνι, ξεπέρασε τα 9 εκ. δραχμές και ήταν μία από τις αιτίες που αποφάσισε ο κυρ-Νίκος να αποχωρήσει, ξαφνικά, λίγους μήνες αργότερα, από τη θέση του προέδρου στην ομάδα μας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 6-8-1974
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-8-1974
 

 

 
Το τι ακριβώς είχε γίνει εκείνο το καλοκαίρι και έκανε το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ να αηδιάσει, δεν θα το δούμε τώρα. Απλώς βάζουμε άλλα δύο χαρακτηριστικά αποκόμματα, για τις υπόλοιπες μεταγραφές του Θρύλου τον Αύγουστο του 1974.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-8-1974
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 3-9-1974
 

 
Επιθετικός μεγάλης κλάσης, για τα ελληνικά δεδομένα, ο Δαβουρλής διαδέχτηκε στην επίθεση του Θρύλου το μεγάλο ΥΒ Τριαντάφυλλο και συνέθεσαν, παρέα με τον Κρητικόπουλο, ένα αξεπέραστο επιθετικό δίδυμο. Μετά από 3 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ομάδα μας, επέστρεψε στην Παναχαική, όπου και έκλεισε την καριέρα του, με ένα διάλειμμα δύο ετών που αγωνίστηκε στην Κόρινθο. Η ποδοσφαιρική του καριέρα έφτασε στο τέλος της το 1985 και έκτοτε ήταν πάντοτε κοντά στην αγαπημένη του Παναχαική, από διάφορες θέσεις. Στα ξαφνικά λοιπόν, το πρωινό του Σαββάτου 23 Μαίου 1992, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από έμφραγμα, βυθίζοντας στο πένθος μία ολόκληρη πόλη ποδοσφαιρικά, αλλά και πολλούς φίλους που απέκτησε στον Πειραιά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 25-5-1992
 

 

 

 
Στην ιστορία έχουν μείνει αρκετά περιστατικά από την παρουσία του με τα χρώματα της ομάδας μας. Πολύ χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του μετά το γκολ που πέτυχε μέσα στην Πάτρα, απέναντι στην Παναχαική, στις 19 Οκτωβρίου 1975, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1975-76, με απ'ευθείας εκτέλεση φάουλ και το οποίο φυσικά δεν πανηγύρισε. Ήταν ένα ματς που έληξε με σκορ 1-1, με 5 δοκάρια -3 για εμάς-, διαιτητικά λάθη εις βάρος μας -τι περίεργο...- και τον αδερφικό φίλο του Δαβουρλή, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, να μας ισοφαρίζει στο 89'. Σίγουρα πάντως το ματς που μνημονεύεται από όλους όσοι είδαν με τα μάτια τους το Δαβουρλή στα γήπεδα, είναι ο τελικός Κυπέλλου του 1975, ο οποίος κρίθηκε με μία γκολάρα του από τα 40 μέτρα. Ακόμη ψάχνει την μπάλα ο Βασίλης Κωνσταντίνου.
 

 
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΔΑΒΟΥΡΛΗ 

Σχόλια

Εικόνα VASILIS7

Αυτό που θυμάμαι έντονα απο τον μεγάλο ΚΩΣΤΑ ΔΑΒΟΥΡΛΗ είναι το τελευταίο του παιχνίδι προς τιμή του στην Πάτρα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ που έκανε τον γύρο του γηπέδου ανεμίζοντας τις φανέλες του ΘΡΥΛΟΥ και της ΠΓΕ και όλος ο κόσμος τον αποθέωνε . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΟΜΕΝΟ ΚΩΣΤΑ ΔΑΒΟΥΡΛΗ .

Υ.Γ. Σάββα σε παρακαλώ μη ξεχάσεις να κάνεις ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟ που πέθανε στο γήπεδο με την φανέλα κατάσαρκα του ΘΡΥΛΟΥ . ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Έγινε Βασίλη.

Εικόνα ΔΙΑΣ

αν δεν ειχε παραγραφει το "αδικημα"... ο βασιλακης ο κωνσταντινου μπορει και να του εκανε και καμια μηνυση...

Εικόνα savvas gridlock

Ικανό τον έχω...

Εικόνα dono

Είναι ο μόνος παίκτης που έπαιξε Εθνική Ελλάδας ενώ αγωνίζονταν στην Β´ Εθνική.
Πέθανε από καρδιά και βρήκαν ότι η πραγματική αιτία ήταν ότι είχε πολύ μικρά πνευμόνια για την σωματοδομή του.
Πέθανε σχεδόν φτωχός αφού ότι είχε κ δεν είχε τα έδωσε σε ανθρώπους που είχαν ζητήματα επιβίωσης.
Μια πραγματική εμβληματική μορφή που έφτιαξε καριέρες πολλών άλλων ποδοσφαιριστών με την παρουσία του σαν συμπαίκτης τους στην Παναχαική.

Εικόνα savvas gridlock

Κάτσε, του παραχρόνου μπορεί να δεις τον Καραγκούνη με το βάζελο στη Football League, αλλά και πάντοτε αρχηγό στην Μικτή Κουτσολιάκου. Κρίμας που παραμεγάλωσαν ο Ζαγοράκης με το Δέλλα, να τους βλέπαμε και δαύτους...

Εικόνα red devil 7

Σαββα πολυ θα ηθελα να διαβασω ενα αφιερωμα σου για τον ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ.Εισαι ο πλεον αρμοδιος!

Εικόνα savvas gridlock

Ετοιμάζεται. Τον Αύγουστο, που θα συμπληρωθούν 30 χρόνια από το θάνατό του, θα το βγάλουμε.

Εικόνα μαουνιέρης

Μεγάλη μορφή!
Αξέχαστη στιγμή η τριπλή εκτέλεση πέναλτυ στον Σιδηρόπουλο της ΑΕΚ.
Θυμάμαι τον είχα χαιρετήσει δια χειραψίας στη Νεμέα Κορινθίας, όταν ήμουν μαθητής στο εκεί εξατάξιο Γυμνάσιο. Είχε βρεθεί να παρακολουθεί μιά Τετάρτη απόγευμα τον αγώνα ερασιτεχνικού Κυπέλλου μεταξύ Παννεμεατικού και Πέλοπος Κιάτου.

Εικόνα savvas gridlock