ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ



Κυριακή, 24 Μαίου 1992, ώρα 17:00, γήπεδο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η ημερομηνία και αυτό το μέρος που έφυγε από πάνω μας ίσως η πιο άσχημη παράδοση που είχαμε ποτέ στην ιστορία μας. 23 χρόνια και 21 αγωνιστικές περιόδους δίχως νίκη ο Θρύλος στην Τούμπα, από τις 21 Σεπτεμβρίου 1969 συγκεκριμένα και τη σεζόν 1969-70.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-9-1969
 
 
Μπόμπεκ στον πάγκο το 1969, Μπλαχίν το 1992. Και ήρθε το διπλό. Ας δούμε πώς ακριβώς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-5-1992



 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 25-5-1992
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Σκόρερ ο ΗΛΙΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ-ΜΠΙΛΑΡΟΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ. Ας δούμε και την ενδεκάδα μας σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι.
 
ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ
 
ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ
 
ΚΑΡΑΤΑΙΔΗΣ
 
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
 
ΝΕΝΤΙΔΗΣ
 
ΧΑΤΖΙΔΗΣ
 
ΒΑΙΤΣΗΣ
 
ΣΑΒΒΙΔΗΣ
 
ΣΑΒΙΤΣΕΦ
 
ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ
 
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Το ματς έγινε για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1991-92, 2 στροφές πριν το φινάλε. Με τη νίκη μας διατηρηθήκαμε σε απόσταση δύο βαθμών από την πρωτοπόρο ΑΕΚ -τότε ίσχυε το σύστημα 2-1-0, δηλαδή στη νίκη έπαιρνες 2 βαθμούς, στην ισοπαλία 1 και στην ήττα κανέναν- και με βάση το πρόγραμμα, ποντάραμε σε ήττα της ΑΕΚ τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα και σε 2 νίκες δικές μας, για να σηκώσουμε το πρωτάθλημα, αφού ευνοούμασταν στην ισοβαθμία. Οι όποιες, λίγες, ελπίδες μας για κάτι τέτοιο, εξανεμίστηκαν την επόμενη κιόλας αγωνιστική, με μία ισοπαλία-μαχαιριά μέσα στην Κόρινθο με το παράρτημα του Βαρδινογιάννη. Τα παοκάκια πάντως τα περιποιηθήκαμε. 4 μέρες πριν πήραμε ισοπαλία στον πρώτο τελικό Κυπέλλου στην Τούμπα, όπου ο επόπτης δεν μας άφησε να σπάσουμε την παράδοση. Λίγες μέρες μετά τους κερδίσαμε στο πρωτάθλημα και για επιδόρπιο κάναμε και χαβαλέ στον επαναληπτικό τελικό Κυπέλλου στο Καραισκάκη, σηκώνοντας την κούπα. Οι Μακεδονομάχοι της φάπας δεν άντεξαν τόσα απανωτά κατακέφαλα και το έβγαλαν το πόρισμα. ''Ο Βουλινός στήθηκε στο γαύρο''. Έτσι έκαναν αποχή τελευταία αγωνιστική με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, ανοίγοντας για τα καλά τα πόδια στο αεκάκι. Η ιστορία όμως έγραψε και δεν ξεγράφει πια.
 
ΚΑ-ΡΑ-ΠΙΑ-ΛΗΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ
 

 
Η νίκη αυτή, αλλά και η δική μας ανάρτηση, αφιερώνεται σε όλους τους Μακεδόνες γαύρους που μεγάλωσαν στα πέτρινα. Αυτοί έτρωγαν τη λέζα, ακούγοντας τα παοκάκια να τους την λένε για την παράδοση και αυτοί ένιωθαν πιο άσχημα στο πετσί τους τα 5 χρόνια, τότε, δίχως πρωτάθλημα, αφού είχαν κι άλλα και άλλους στο κεφάλι τους. Θέλει μεγάλη μαγκιά να είσαι γαύρος εκεί πάνω και ένα μπράβο είναι λίγο.
 
ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΑΛΑΝΙΑ
 
Επίσης, αφιερώνουμε την ανάρτηση στον χρήστη ''μαουνιέρη'', στο ΓΙΩΡΓΑΡΟ και στο γιο του, που είχε γενέθλια χθες. Και ζήσανε το καλύτερο Ολυμπιακό δώρο με αυτήν τη διπλούρα. Χρόνια πολλά.
 
ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ευχαριστούμε πολύ για την αφιέρωση. Είναι άκρως συγκινητικό! Να είμαστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε τις νίκες μας στην Τούμπα!