Ο ΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΟΥΔΕΣΙ



Γυρίζουμε πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1964. Ο Ολυμπιακός μένει για πέμπτη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα. Θα περίμενε κανείς πως οι οπαδοί του θα γίνονταν ολοένα και λιγότεροι. Αντ'αυτού, παρατηρούνται εισπρακτικά ρεκόρ στο νέο, τότε, Στάδιο Καραισκάκη, μετά την ανακατασκευή του και οι γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά πλημμυρίζουν από γαυράκια. Ας δούμε την ιστορία ενός πιτσιρικά, του Τάση από το Λυκουδέσι Μεσσηνίας, για να καταλάβουμε το πώς και το γιατί τα πιτσιρίκια γίνονταν ΚΑΙ τότε γαύροι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 17-5-1964
 

 

 
Ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε πρωταθλήματα και εικόνα των ποδοσφαιρικών αγώνων δεν έφτανε σε όλη την Ελλάδα. Και να υπήρχε τεχνικά η δυνατότητα να φτάσει εικόνα από τα τότε ματς, ούτε ρεύμα είχαν τα περισσότερα χωριά. Κι όμως, όπως μας λέει ο Τάσης, ''όλα τα παιδιά είναι με τον Ολυμπιακό και όλοι τον ξέρουν τον Ολυμπιακό''. Και γιατί συνέβαινε αυτό? Γιατί πολύ απλά, από τότε που ιδρύθηκε,
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
 
Και το τελευταίο μαζικό, λαικό κίνημα...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Αχ, Σάββα... Σάββα! Νά 'σαι καλά. Μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια (μόνο που εγώ -δηλαδή ο πατέρας μου- ήμουν κάτοχος φοβερού ραδιοφώνου Γκρούντιχ) στους Μολάους Λακωνίας - στην κατακόκκινη Πελοπόννησο!

Και βεβαίως είμαστε μαζικό, λαϊκό κίνημα - και θα παραμείνουμε εις πείσμα των διαφόρων... μοντέρνων.

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλά Γιώργαρε. ''Γκρούντιχ'' στη γενιά του iPhone? Χαχα, αυτά είναι...

Εικόνα μαουνιέρης

Ναί, GRUNDIG! Με σήμα το... τριφύλλι (βλ. εδώ http://www.tmdb.de/markenschutz/2012/01/grundig-symbol-des-wirtschaftswu...) παρμένο από το σήμα της βαυαρικής πόλης Φύρτ.
Χαιρετώ ερυθρόλευκα και ολυμπιακά.

Εικόνα ΔΙΑΣ

"Και το τελευταίο μαζικό, λαικό κίνημα..."

γιαυτο λυσσανε οι βαζελολγανοι ΑΡΔ και οι "ολυμπιακαρες" που ντρεπονται που και που να μας διχασουν! γιατι ειμαστε λαικό κίνημα..και θα ειμαστε...