ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ



29 Ιουνίου 1982. Η μέρα που γράφτηκε ιστορία στο Βόλο. Ιστορία σε πολλά σπορ, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Διότι για ποδόσφαιρο πήγαμε, αλλά καταλήξαμε να προπονούμε άλλους στο κολύμπι.
 
Η αγωνιστική περίοδος 1981-82 σημαδεύτηκε από την κορύφωση του σκανδάλου Μπουμπλή και ολοκληρώθηκε με τις 2 ομάδες, Ολυμπιακό-Παναθηναικό, να ισοβαθμούν στην κορυφή. Αναγκαστικά, οι διαφορές τους έπρεπε να λυθούν σε αγώνα μπαράζ, με το νικητή να παίρνει το πρωτάθλημα. Ο τότε ιθύνων νους του αθλητισμού, ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΒΑΖΕΛΟΣ Δέδες, αποφάσισε πραξικοπηματικά το μπαράζ να γίνει στο Βόλο. Βόλο θέλανε τα βαζελάκια? Βόλο. Ό,τι γουστάρανε. Δεν φτάνει που ο βάζελος χρησιμοποιούσε με ΠΛΑΣΤΟ δελτίο το Ρότσα, δεν φτάνει που δεν τιμωρήθηκε καν, έπρεπε να πάμε και στο Βόλο, επειδή έτσι του...άρεσε του ''καπετάνιου''. Με λίγα λόγια έπρεπε να πάμε στο Βόλο, επειδή ο ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννης ο ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ αποφάσισε να χορεύει όλη η Ελλάδα και φυσικά το πολυαγαπημένο του ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε εκείνη την περίοδο, στο ρυθμό που αυτός γούσταρε. Ε, πήγαμε στο Βόλο. Ας δούμε λοιπόν το τι έγινε εκεί και το τι πάθανε τα ελάχιστα βαζελάκια που τόλμησαν να εμφανιστούν στο μπαράζ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 30-6-1982
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τα μαζεύουμε λίγο.
 
α) Στο μπαράζ δεν έπρεπε καν να φτάσουμε, αφού θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί βαθμοί από το βάζελο, που χρησιμοποιούσε παίκτη ΠΑΡΑΝΟΜΑ, με ΠΛΑΣΤΟ δελτίο.
 
β) Στο Βόλο δεν έπρεπε να παίξουμε, αλλά παίξαμε επειδή το ήθελε ο ΤΣΑΤΣΟΣ του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη του πουσταρά, μέλος και οπαδός του ΠΑΟ, Δέδες.
 
γ) Ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ γκολ του Θρύλου στο παιχνίδι και δεν έδωσε ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΥ σε ανατροπή του Αναστόπουλου. Δεν τα γράφει το ''ΦΩΣ'', αλλά η ''αντικειμενική'' ''Βραδυνή''.
 
δ) Παρά τα παραπάνω, ο Θρύλος διέσυρε το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του ελληνικού αθλητισμού και το 2-1 είναι τιμητικό γι'αυτούς. Σκόρερ ο Εσταβίλιο και ο ΝΙΚΟΛΑΣ Ο ΓΑΜΙΑΣ. Όχι φονιάς. ΓΑ-ΜΙΑΣ.
 
ε) Την ίδια μέρα, η πασοκική ΓΓΑ άνοιξε το πουγκί και γέμισε με ΚΡΑΤΙΚΑ λεφτά τον Παναθηναικούλη, ώστε να κάνει έργα στη Λαγοφλώρο. Ουσιαστικά την απόφαση την πήρε ο ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννης, ο πραγματικός ΠΑΣΟΚ-άρχης.
 
Ας δούμε και το ρεπορτάζ της επομένης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 1-7-1982
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Το μόνο όπλο του Θρύλου κόντρα στις μεθοδεύσεις του πασοκικού-βαρδινογιαννικού παρακράτους, ήταν ο ΛΑΟΣ του. Ποιος λαός? Αυτός που έκανε ''Καραισκάκη'' το Βόλο, αυτός που ξεχύθηκε σε όλη την Αθήνα και δη στην Ομόνοια να πανηγυρίσει, όπως είδαμε και πιο πάνω
 

 
και αυτός που υποχρέωσε τους ελάχιστους οπαδούς του ''υπολοίπου Αττικής'', που τόλμησαν να εμφανιστούν στο νομό Μαγνησίας, να κάνουν μπάνιο. Με το ζόρι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-7-1982
 

 
Ούτε για τσιγάρα δεν βγαίνανε έξω τα λαγουδάκια. Εκεί, ΣΤΗ ΦΑΠΑ, για να δούνε ποιος είναι πραγματικά το κράτος σε αυτήν τη χώρα. ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ.
 
Έτσι γράφτηκε η ιστορία του ΤΡΙΤΟΥ ΣΕΡΙ πρωταθλήματος για τον Θρύλο στα χρόνια του επαγγελματισμού. Mιλάμε για έναν από τους πιο ΜΑΓΚΙΚΟΥΣ, ΑΝΤΡΙΚΕΙΟΥΣ και με λίγα λόγια ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΟΥΣ τίτλους στην ιστορία μας, κόντρα σε κάθε πούστη Κουλούρη, Κατσιφάρα, Ανδρέα Θαθανδρέου και γενικά κόντρα σε κάθε πασόκο πουσταρά, που στεκόταν σούζα μπρος στον ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη. Το πρωτάθλημα αυτό το πήρε Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. Κρατάμε φυσικά το πριμ 300.000 δραχμών του χαλκέντερου εφόρου του Ολυμπιακού -την ημέρα του μπαράζ δεν ήταν έφορος, αλλά σε εκείνη την αγωνιστική περίοδο είχε διατελέσει έφορος στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και παραιτήθηκε για να συγκεντρωθεί στα του Ερασιτέχνη- ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, του πατέρα του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ. 40 χρόνια και βάλε η οικογένεια ΜΑΡΙΝΑΚΗ είναι δίπλα στον Θρύλο. Κρατάμε και την υποδειγματική στάση του Νταιφά, που δεν μάσησε να τα βάλει με όλη την κυβέρνηση και τον κουμπάρο του τον ''καπετάνιο'' ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη, βγάζοντας μπροστά το ΛΑΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, όταν είδε ότι πήγαιναν να τον ''στήσουν''. Γι'αυτά καλός ήταν ο κυρ-Σταύρος. Μην του'λεγε μόνο κανείς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Εκεί άρχιζαν τα προβλήματα...
 
Η ΘΡΥΛΙΚΗ 11ΑΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1982
 
σαργκάνης
 
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΜΙΧΟΣ
 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ
 
ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ
 
ΕΣΤΑΒΙΛΙΟ
 
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ
 
ΛΕΜΟΝΗΣ
 
Προπονητής ο Αλκέτας Παναγούλιας.
 

 
Το σύνθημα που κυριάρχησε και μέσω των τηλεοπτικών δεκτών έφτασε σε κάθε σπίτι, ήταν το
 
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
 
Την πασοκική ''αλλαγή''...
 
Υ.Γ. 1 Σκοπίμως δεν βάλαμε υλικό από ''ΦΩΣ''. Τα του ''ΦΩΤΟΣ'' γύρω από αυτό το ματς, θα τα δούμε σε ξεχωριστή ανάρτηση.
 
Υ.Γ. 2 Συμπληρωματικό ρεπορτάζ από ''ΤΑ ΝΕΑ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 30-6-1982
 

 
Πέρα από το πάρτυ των 5.000 γαύρων, μαθαίνουμε ότι μία ώρα πριν αρχίσει το ματς, έφυγε από το Βόλο ο ''καπετάνιος'' ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννης, ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Manos Mavrokoukoulakis κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή εκ μέρους του Ολυμπιακού. Έλα πάμε όλοι ρυθμικά, όπως το ''Εεερνέστο Βαλβεεέρδε'', δηλαδή ''Seven Nation Army''.
 
ΓΕΕΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΟΟΣΜΟΣ
 
Υ.Γ. 3 Περί Μητρόπουλου, Βαμβακούλα κι αυτουνού που η μάνα του σύχναζε από παλιά στο Λιμάνι για αναπαραγωγή, μην τα ξαναλέμε. Τα γράψαμε στο υστερόγραφο αυτής της ανάρτησης πρόσφατα.
 
Υ.Γ. 4 Το θέμα Ρότσα-Μπουμπλή θα το δούμε σύντομα. Δεν το ξεχνάμε. Τίποτε δεν θα αφήσουμε να πέσει χάμω. Μέχρι τότε, ας ρίξουμε όλοι μια ματιά σε όσα πολύ ωραία και παραστατικά έγραψε επ'αυτού ο Alex Pesetero, γιατί λίγο πολύ κι εμείς αυτά θα βάλουμε, με τεκμήρια από φυλλάδες. Αυτή είναι η αλήθεια για μία από τις πιο ΒΡΩΜΕΡΕΣ στιγμές του ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ του ελληνικού αθλητισμού aka Παναθηναικούλη.
 

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

ΜΑΓΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΊΦΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ! ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΡΚΩΣ... ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΡΟΤΣΑ, ΟΡΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΟ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΣΕ ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΗΡΑΚΛΗ- ΠΑΟ!

Εικόνα ΔΙΑΣ

Για ντορτια ηταν παλι αλλα γλιτωσαν οι ζελεδες...βοηθησε και ο κορακας οπως παντα...