ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ: ''Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗ...''



Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 1972 και ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, προσκεκλημένος στο τότε κρατικό κανάλι του ΕΙΡΤ, κάνει την παρακάτω ιστορική δήλωση, που μνημονεύεται ακόμη από όλους τους Ολυμπιακούς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 12-12-1972
 

 

 

 

 
Ας το ξαναδούμε εδώ.
 

 
''Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 13 ΕΤΩΝ, ΕΓΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ''.
 
Αυτός ήταν ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.
 
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Μέχρι τα 13 του τί ήταν δηλαδής;

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Νίκος Γουλανδρής μέχρι τα εφτά του χρόνια ήταν καρδινάλιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Από τα εφτά έως τα εννέα του ασχολήθηκε με την ποίηση των προβηγκιανών τροβαδούρων του Μεσαίωνα και ταυτόχρονα μάθαινε τζούντο. Από τα εννιά ώς τα δεκατρία κυνηγούσε πέστροφες μια βδομάδα στον Αμαζόνιο και μια βδομάδα (εναλλάξ) στον Αμουντάρια. Επειδή σε τίποτε από αυτά δεν βρήκε κάτι το πραγματικά ενδιαφέρον, αποφάσισε το 1926 να γίνει απλός οπαδός του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς που είχε ιδρυθεί ένα χρόνο νωρίτερα. και βρήκε νόημα η ζωή του. Γκαραντί όλα αυτά - ψαγμένα (τί διάολο "επιστήμονες" είμαστε)!

Εικόνα savvas gridlock

Χαχαχα. Πάντως είναι ξύπνιος ο ''Εν Αθήναις'', αν και βαζελάκος. Δεν το λέω για πλάκα, πιστεύω πως όντως δεν κατάλαβε τι μαλακία είπε για το τι ομάδα ήταν πριν το 1926 ο Γουλανδρής...

Εικόνα μαουνιέρης

Ο φίλος "Εν Αθήναις" προφανώς βιάστηκε να πει μιαν "εξυπνάδα". Να είναι καλά...

Εικόνα clark gheibol

πέρασε και δυο μήνες κάνοντας σαπόρτ στους Μπλακ Σάμπαθ

Εικόνα μαουνιέρης

Διαπιστώνω, σύγγαυρε, ότι δεν τα ξέρω όλα. Θενξ ε λότ!

Εικόνα clark gheibol

η ζωή του Γουλανδρή μέχρι να κλείσει τα 13 είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από την απάντηση στο ερώτημα "τι ομάδα υποστήριζε πριν γίνει Ολυμπιακός"
Βέβαια, όπως θα έλεγε αυτός ο μέγας γαύρος, ο Θωμάς ο Ακινάτης, η απάντηση η πραγματική στο τελευταίο αυτό ερώτημα θα ήταν ότι πριν ιδρυθεί ο Ολυμπιακός δεν έχει νόημα να μιλάμε για οπαδούς ή για υποστήριξη ομάδας

Εικόνα μαουνιέρης

Διαπιστώνω, σύγγαυρε, ότι δεν τα ξέρω όλα. Θενξ ε λότ!

Εικόνα savvas gridlock

Ξέρω΄γω? Λες να'ταν Παναθηναικός? Έχεις βρει καμιά εφημερίδα μέχρι το 1926, που έκλεισε τα 13 του ο κυρ-Νίκος, που δήλωνε Παναθηναικός?

Εικόνα Εν Αθήναις

Όχι, αλλά τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία υπάρχουν μετά το 1926 για τον πρόεδρα...

Εικόνα savvas gridlock

Για δείξ'τα να τα δούμε. Από το 1958 επίσημα χάριζε λεφτά στον Ολυμπιακό πάντως.

Αθλητική Ηχώ 4-12-1966

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...